28 maart 2018 door Florien in 'Skigebieden onder de loep''

Snowboarder op de piste in Kleinwalsertal & Oberstdorf

Skigebied Kleinwalsertal & Oberstdorf ligt zowel in Oostenrijk als in Duitsland en dat is één van de dingen die deze wintersportbestemming zo bijzonder maakt. Je vindt er maar liefst 130 kilometer aan pistes, verdeeld over zes deelskigebieden. Het skigebied is afwisselend en heeft voor ieder type wintersporter wel iets te bieden. Je kunt hier skiën op brede pistes, maar ook op smalle, romantische bospaden. Verspreid door het skigebied vind je allerlei leuke berghutten en na afloop is het gezellig in de dorpen. Snowplaza heeft Kleinwalsertal & Oberstdorf al een aantal keer bezocht en laat je in 13 foto’s zien hoe dat is.

#1. Een skigebied met 130 km aan pistes

Kleinwalsertal & Oberstdorf is een skigebied met 130 km aan pistes. Het aantal rode en blauwe pistes is daarbij ongeveer gelijk. Het skigebied bestaat uit de 6 deelskigebieden Ifen, Kanzelwand-Fellhorn, Walmendinger Horn, Heuberg Arena, Nebelhorn en Söllereck-Höllwies. Deze zijn helaas niet met elkaar verbonden. Wel kan er gemakkelijk tussen de skigebieden gependeld worden, want er gaat iedere 5/10 minuten een bus. Het skigebied is ideaal voor families met kinderen, opa's, oma's, gevorderde wintersporters en liefhebbers van freeriden.

Skiër op de piste in Kleinwalsertal & Oberstdorf

#2. Geniet onderweg van uitzichten op de dorpen

Tijdens een wintersportdag kom je meerdere pistes tegen waarbij je kunt genieten van het uitzicht op de dorpen. Met een bijna blauwe lucht en een laagje verse sneeuw levert dat heerlijke beelden op!

Skiër op de piste in Oberstdorf Kleinwalsertal met uitzicht op dorp

#3. Je kunt leuke tochten skiën

In Kleinwalsertal & Oberstdorf kun je allerlei leuke tochten skiën. Je kunt bijvoorbeeld in het ene deelskigebied beginnen en rond het middaguur verder gaan naar een ander deelskigebied.

Wintersporters bepalen de route op de pistekaart

#4. Fijne blauwe afdalingen

In het skigebied vind je een aantal fijne blauwe afdalingen. Deelskigebieden met veel makkelijke pistes zijn de Walmendinger Horn en Ifen. Families voelen zich vooral thuis bij Söllereck-Höllwies en de Heuberg Arena.

Skiër op een blauwe piste in Kleinwalsertal & Oberstdorf

#5. Ideaal voor families

Skigebied Kleinwalsertal & Oberstdorf is ideaal voor families. Als opa en oma niet meer skiën, dan kunnen ze heerlijk wandelen of langlaufen. Kinderen kunnen hun eerste bochtjes leren bij het kinderland en daarna verder oefenen in de rest van het skigebied. Je komt tijdens het skiën vaak klasjes tegen en dat is altijd een genot om naar te kijken. Ook zijn er leuke pistes die je met het hele gezin kunt skiën.
Bekijk hier onze familietips in Kleinwalsertal & Oberstdorf >

Een skiklasje op de piste in Kleinwalsertal & Oberstdorf

#6. Hele fijne pistes

In het skigebied vind je een aantal hele fijne en uitdagende pistes. Een tip voor de hele familie is de Gottesacker/Küren afdaling op de Ifen. De piste is blauw en heerlijk breed.
Meer pistetips in Kleinwalsertal & Oberstdorf vind je hier >

Skiër bij het bordje van een blauwe piste

#7. Geniet van het uitzicht

Op meerdere punten in het skigebied kun je genieten van een prachtig uitzicht op de omringende bergwereld. Er is ook een speciaal uitzichtpunt op de Walmendingerhorn dat je kunt bezoeken. Bij helder weer is het optimaal genieten van de prachtige witte bergen.

Uitzichtpunt op de Walmendingerhorn Oberstdorf Kleinwalsertal

#8. In het zonnetje op het terras van de Auenhütte

Verspreid door het skigebied liggen allerlei leuke berghutten waar je 's middags heerlijk kunt lunchen. Als het zonnetje schijnt, dan is het goed toeven op het terras. Een tip is dan de Auenhütte. Perfect met een koud biertje in je hand!

De Auenhütte met terras in skigebied Kleinwalsertal & Oberstdorf

#9. Geniet van lokale specialiteiten bij de Obere Alpe Bierenwang

Je kunt in het skigebied genieten van lokale specialiteiten, zoals de Allgäuer Krautkrapfen op de foto hieronder. Dit gerecht lijkt op Knödels, is gevuld met zuurkool en spekjes en heeft een heerlijke saus. De salade geeft het geheel een frisse touch. Je kunt dit gerecht bestellen bij berghut Obere Alpe Bierenwang. Bijzonder aan deze hut is dat het zomers een koeienstal is en 's winters een restaurant.

Knödels, zuurkool, salade en spekjes bij berghut Obere Alpe Bierenwang

#10. De langste dalafdaling van Duitsland

Op de 2224 meter hoge Nebelhorn vind je de langste dalafdaling van Duitsland. De piste is 7,5 kilometer lang en op sommige delen behoorlijk pittig (rood/zwart). Daarom is de afdaling vooral geschikt voor de de gevorderde skiër.

De gondel naar de 2224 meter hoge Nebelhorn

#11. Er zijn allerlei activiteiten mogelijk

In Kleinwalsertal & Oberstdorf kun je ook allerlei andere activiteiten ondernemen. Bezoek bijvoorbeeld het NTC park bij de Seealpe. Je kunt hier airboarden, snowfoxen, snowtuben en snowbiken. Een andere optie is rodelen op de Nebelhorn, wandelen of langlaufen.

Snowtuben op de Seealpe in Oberstdorf Kleinwalsertal

#12. Leuke dorpjes om te overnachten

Tijdens de wintersport kun je overnachten in de dorpen Oberstdorf, Kleinwalsertal, Mittelberg, Riezlern, Baad en Hirschegg. De dorpen zijn gezellig en sfeervol. Na het skiën kun je een drankje drinken in de gemoedelijke après-ski, wandelen of lekker uiteten gaan.

Dorp in Oberstdorf Kleinwalsertal in de avond

#13. Een heel fijn skigebied

Kleinwalsertal & Oberstdorf is een fijn skigebied voor een wintersportvakantie. Soms moet je gewoon even stilstaan en genieten van het prachtige uitzicht. Wij komen zeker nog eens terug!
Bekijk hier nog meer tips voor het skigebied >

Wintersporter die stilstaat op de piste en geniet van het uitzicht

Heb jij Kleinwalsertal & Oberstdorf wel eens bezocht?

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen