27 maart 2018 door Thijs in 'Skigebieden onder de loep''

De Nebelhorn bij Oberstdorf behoort tot de mooiste en meest veelzijdige skigebieden van Zuid-Duitsland. Met een van de hoogste gondelliften van het land kun je de top op 2224 meter bereiken. Vanaf hier heb je een waanzinnig uitzicht op de omringende bergwereld. Bij mooi weer heb je zicht op maar liefst 400 bergtoppen. Niet voor niks noemen de locals hun huisberg ‘de tribune van de Alpen’. Maar er is nog veel meer wat de Nebelhorn zo bijzonder maakt. Hier ligt namelijk de langste dalafdaling van Duitsland die helemaal terug naar het dorp loopt. In dit weblog nemen we de Nebelhorn dalafdaling onder de loep en geven we je tips over wat je onderweg zeker niet mag missen.

Dalafdaling van 7,5 km naar Oberstdorf

In totaal liggen er op de Nebelhorn 13 kilometer aan pistes klaar voor wintersporters. Meer dan de helft van dit aantal behoort toe tot de dalafdaling. Deze is namelijk maar liefst 7,5 km lang en hiermee de langste dalafdaling van Duitsland. De Nebelhorn is het hoogste skigebied van de Allgäu en hiermee ook relatief sneeuwzeker. Aangezien je helemaal tot Oberstdorf kun skiën, kan de afdaling vanaf ‘Höfatsblick’ kunstmatig worden besneeuwd. Voor wie dit skigebied te weinig afwisseling biedt, kan uitwijken naar de overige deelgebieden van Kleinwalsertal & Oberstdorf.

Van de Nebelhorn naar station Höfatsblick

Het begin van de langste dalafdaling van Duitsland is bij het bergstation van de Nebelhornbahn op 2224 meter hoogte. Na van het uitzicht op de 400 toppen te hebben genoten, is het tijd om richting Höfatsblick op een hoogte van 1932 meter te skiën. Dit is de ideale locatie voor een koffiestop of lunchapuze bij het Gemsnest. Ook voor après-ski is deze glazen bar een goede locatie. Kleine gerechten, zoete lekkernijen en lokale klassiekers prijken hier op de kaart. Hierna vervolg je de dalafdaling op een uitdagende, zwarte piste richting station Seealpe.

Langs het NTC kinderland

Direct naast middenstation Seealpe ligt het NTC kinderland voor de allerkleinste wintersporters. Een lopende band brengt ze een voor een naar boven, waarna ze op een glooiende oefenweide kunnen oefenen op remmen en het maken van bochten. Wanneer ze wat ouder zijn en behoefte hebben aan meer uitdaging, is er het naastgelegen NTC funpark. Hier heb je (tegen betaling) de mogelijkheid om op snowbikes te rijden, aan snowtubing te doen of de Zipflracer uit te testen.

Via middenstation Seealpe naar Oberstdorf

Terwijl de kids zich nog wel even vermaken in het kinderland, is het tijd voor de tweede helft van de dalafdaling. Tot hier heb je al 1000 hoogtemeters afgelegd, maar er moeten er nog 450 overwonnen worden om in het dal te komen. Dit gedeelte is echter eenvoudiger dan de zwarte nr. 6 die je hiervoor hebt gehad. De rode 7 slingert zich een weg door het bos richting het dalstation in Oberstdorf.

Rodelen vanaf station Seealpe

Eenmaal aangekomen in Oberstdorf zit de wintersportdag er nog niet op. Of snel weer in de Nebelhornbahn naar boven of snel met de skilift naar het volgende skigebied van Kleinwalsertal & Oberstdorf. In totaal zijn er 4 skigebieden die zowel in Duitsland als in Oostenrijk liggen. Wie wel genoeg heeft geskied, moet hoe dan ook nog een keer naar de Seealpe gaan. Parallel aan de dalafdaling gaat hier ook een 2,5 km lange rodelbaan naar beneden. Sleetjes kunnen gehuurd worden bij Berggasthof Seealpe.

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen