13 februari 2018 door Miranda in 'Tips', Skigebieden onder de loep''

10 Familietips in Oberstdorf - Kleinwalsertal

Oberstdorf- Kleinwalsertal is een ideale bestemming voor de hele familie. Niet alleen voor ouders met kinderen, maar ook opa en oma zullen zich uitstekend vermaken in deze afwisselende vakantieregio. Naast skiën en snowboarden zijn er genoeg activiteiten die je kunt ondernemen tijdens je vakantie. Hierdoor is er genoeg te doen voor elke leeftijd en vermaakt iedereen zich tijdens de wintersportvakantie. Winkelen in Oberstdorf, snowbiken of rodelen, er is echt van alles te doen. In dit weblog geven we je 10 tips voor de hele familie in Oberstdorf - Kleinwalsertal.

#1. Ski van Hirschegg naar Mittelberg

Wil je graag met de hele familie skiën, dan zijn de skigebieden in het Kleinwalsertal ideaal. De afdalingen zijn over het algemeen niet al te moeilijk, waardoor je hier met de hele familie samen een mooie skitocht kunt maken. Opa, oma én de kids zullen - mits ze natuurlijk wat ski-ervaring hebben - prima uit de voeten kunnen op de route van Hirschegg naar Mittelberg. De tocht leidt voornamelijk over eenvoudige blauwe pistes en onderweg zijn er genoeg berghutten voor een welverdiende pauze. Je kunt de route ook omgekeerd afleggen en ook deze is prachtig en niet moeilijk.

#2. NTC Park - Nebelhorn / Seealpe

Bij de Seealpe op de Nebelhorn in Oberstdorf ligt het NTC Park. Hier kun je in de winter allerlei leuke activiteiten ondernemen, zoals airboarden, snowbiken, snowfoxen of in de tubingbahn afdalen. Deze activiteiten kennen eigenlijk geen leeftijdsgrens, wanneer opa nog een beetje sportief is, kan hij gewoon meedoen. Je kunt kiezen om gewoon één afdaling te maken of een toegangskaart voor 30 minuten, 60 minuten, halve dag of hele dag te kopen. Hiermee heb je toegang tot alle activiteiten.

NTC Park - Nebelhorn / Seealpe

#3. Funslope op de Fellhorn

In het skigebied Kanzelwand-Fellhorn zijn de pistes perfect voor de gemiddelde skiër. De afdalingen zijn vooral blauw en rood. Wil je eens wat afwisseling en uitdaging, ga dan via de funslope op de Fellhorn naar beneden. Je gaat door kuipbochten, over grote heuvels en door een tunnel. Pret gegarandeerd: wie is er als eerste beneden?

#4. Allgäu Coaster- Söllereck

De Allgäu Coaster in het deelskigebied van Söllereck-Höllwies is een 'allweather' rodelbaan van 850 meter lang. Je maakt 'sprongen', gaat door kuipbochten en middels bruggen ga je meermaals over de straat. Tijdens een ritje kun je snelheden tot 40 km/u behalen. De rodelbaan is dagelijks geopend.

#5. Rodelen op de Nebelhorn

Liever rodelen op echte sneeuw? Dat kan! Er zijn in de regio Oberstdorf - Kleinwalsertal maar liefst 5 natuurrodelbanen, maar de langste en spectaculairste is de rodelbaan die van de Seealpe (Nebelhorn) helemaal terug naar het dal in Oberstdorf leidt. Je kunt met de gondel omhoog en daarna kan de afdaling beginnen. De rodelbaan is ruim 2,5 km lang en overbrugt 400 hoogtemeters.

#6. Gratis skiën voor kids tot 16 jaar

Vanaf 11 maart 2018 skiën kinderen tot een leeftijd van 16 jaar gratis, indien een van de ouders een skipas koopt. Natuurlijk is dit na de krokusvakantie, maar wist je dat de Pasen dit jaar vroeg valt? Je kan dan nog gemakkelijk een lang weekend op wintersport gaan.

Gratis skiën voor kids tot 16 jaar

Na 11 maart skiën kids gratis

#7. Overdraagbare ouderskipas

In Oberstdorf- Kleinwalsertal hebben ze het goed begrepen. Veel ouders met (kleine) kinderen wisselen het skiën af. De ene keer blijft mama bij de kids, de andere keer papa. In de meeste skigebieden moet je dan toch gewoon allebei een skipas kopen. In Oberstdorf - Kleinwalsertal hoeft dit niet. Hier is de zogenaamde 'ouderskipas' gewoon overdraagbaar. Zo kan de ene keer mama de berg op en de andere keer papa. Handig!

#8. Winterwandelen

Winterwandelen is niet alleen voor opa en oma. In het Kleinwalsertal wordt winterwandelen ook voor kids leuk gemaakt. Hier zijn speciale winterwandelingen voor de hele familie uitgezet. Zo is er de 'Burmli- winterraadselpad' die vanaf het Walserhaus in Hirschegg naar Mittelberg loopt. Onderweg moet je spannende raadsels oplossen. Doe je dit met de speciale kaart van het VVV, dan kunnen de kinderen na het oplossen een leuke verassing ophalen. Wil je verzekerd zijn van veel sneeuw tijdens het wandelen, kies dan voor de 'Oberen Höhenweg'.

Oberstdorf in de avond met sneeuw

Oberstdorf is bijzonder sfeervol

#9. Winkelen in Oberstdorf

Oberstdorf is een bijzonder sfeervolle plaats met veel winkels, restaurants en bars. In de autovrije straten kun je heerlijk rondwandelen, winkels bezoeken, op het terras zitten of gezellig een bar induiken. Niet alleen leuk voor opa en oma, maar eigenlijk zal de hele familie zal genieten van een paar uurtjes Oberstdorf.

#10. Skiën in Ifen

Ifen is één van de deelskigebieden van Oberstdorf-Kleinwalsertal en zeer geschikt voor de hele familie. De nieuwe liften zorgen voor optimaal comfort en vanaf de brede en glooiende afdalingen kun je super genieten van de overweldigende natuur van het Gottesackerplateau, terwijl de kids rustig naar beneden skiën. Vooral de lange blauwe afdaling terug naar het dal is een echte aanrader voor families.

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.