22 februari 2017 door Miranda in 'Tips''

Oberstdorf - Kleinwalsertal is een afwisselende skiregio die gedeeltelijk in Duitsland en gedeeltelijk in Oostenrijk ligt. Gezamenlijk delen Oberstdorf en Kleinwalsertal 5 skigebieden die totaal zo'n 130 km aan pistes tellen. In mijn vorige blog Oberstdorf – Kleinwalsertal: 1 skiregio, 2 gezichten kon je al lezen dat de beide dalen behoorlijk verschillen van elkaar. In deze video geven we een beeld van de verschillende skigebieden, dorpen en delen we 8 tips voor jouw wintersport in Oberstdorf - Kleinwalsertal.

#1. Uitzicht: bezoek de top van de Nebelhorn

Vanuit Oberstdorf bereik je via een drietal gondels de top van de Nebelhorn op 2224 meter hoogte. Via een korte klim kun je het kruis op het hoogste punt bereiken. Vind je klimmen op je skischoenen niet zo handig, dan is er de nieuwe Nordwandsteig. Via deze loopbrug kun je ook genieten van het waanzinnig mooie uitzicht: aan de ene kant het vlakke Duitsland en aan de andere kant de hoge Alpen.

#2. Piste: dalafdaling van de Nebelhorn naar Oberstdorf

De pistes op de Nebelhorn zijn over het algemeen best pittig. De ervaren wintersporter kan z'n hart ophalen op de vooral rode en zwarte pistes. Ook de dalafdaling heeft deze kleuren en is een absolute 'must-do' voor goede skiërs. Het bovenste gedeelte is zwart, waarna het richting het dal steeds gemakkelijker wordt.

Dalafdaling Oberstdorf

#3. Plezier: funslope op de Fellhorn

Het skigebied Kanzelwand-Fellhorn is geschikt voor de hele familie, de afdalingen zijn hier vooral rood en blauw. Wil je een keer wat anders of je freestyle kunsten een beetje testen, neem dan de funslope naar beneden. Je gaat door kuipbochten, door een tunnel en over grote heuvels. Gegarandeerd pret met de hele familie, want de gemiddelde skiër komt hier probleemloos naar beneden.

#4. Après-ski: Cantina Vertical

Oberstdorf - Kleinwalsertal staat niet bekend als bruisende après-ski bestemming, maar er zijn voldoende plekken waar het na het skiën erg gezellig is. Tegenover het dalstation van de Kanzelwandbahn in Riezlern ligt Cantina Vertical. Een prima plek voor een drankje na een wintersportdag, maar je kunt hier ook lekker lunchen.

Skiweg naar Mittelberg

#5. Skitocht: Riezelern naar Mittelberg (of andersom)

In het Kleinwalsertal liggen de skigebieden Heuberg Arena en Walmendinger Horn, die met elkaar verbonden zijn. Als je start in Riezlern kun je helemaal naar Mittelberg skiën over gemakkelijke pistes. Andersom kun je de route natuurlijk ook afleggen. Je hebt hier continu een mooi uitzicht over het dal en de dorpjes.

#6. Pisterestaurant: Sonna-Alp

In Oberstdorf - Kleinwalsertal kun je kiezen uit een flink aantal knusse berghutten voor een pauze en/of lunch. Houd je van Schnitzel, dan is pisterestaurant Sonna-Alp een goede tip. Hier kun je een 'Riesenschnitzel' bestellen, die - zoals de naam al doet vermoeden - geen kleine jongen is.

Winterwandelen

#7. Langlaufen en wandelen

Oberstdorf - Kleinwalsertal biedt liefhebbers van wandelen en langlaufen enorm veel mogelijkheden. Er ligt een uitgebreid langlaufnetwerk van ruim 120 km aan loipes. Voor winterwandellaars zijn er tientallen kilometers aan paden uitgezet. Een leuke afwisseling als je en dagje niet wilt skiën of snowboarden.

#8. Restaurant: das Jagdhaus

Wil je op een sfeervolle plek eten in een pand dat ook nog eens een lange geschiedenis heeft? Ga dan naar das Jagdhaus in Oberstdorf. Prinzregent Luitpold von Bayern liet het huis in 1856 bouwen en vandaag de dag waan je je nog steeds in die oude sfeer. In de verschillende kamers worden de heerlijkste gerechten geserveerd, bekende klassiekers, maar dan net even bijzonderder. De Käsespätzle is een absolute aanrader.

Oberstdorf - Kleinwalsertal

Dit waren onze tips voor een wintersport in Oberstdorf - Kleinwalsertal. Heb jij nog tips? Laat een reactie achter.

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen