16 december 2017 door Nick in 'Stellingen'' | 0 Reactie(s)

apresski

Een veel gehoord probleem tijdens de wintersport zijn dronken skiërs. Met te veel drank achter de kiezen ben je op de piste een groot gevaar. Zowel voor jezelf als voor andere wintersporters, het is uitkijken geblazen. Een drankje doen is natuurlijk erg gezellig, maar moet dat zowel op de berg als in het dal kunnen? Je neemt tenslotte wel deel aan een soort van verkeer. Achter het stuur mag je ook niet (of met mate) drinken, dus waarom op de skipiste wel? Een interessante discussie vinden wij. Een biertje hoort natuurlijk bij wintersport, maar op de piste kan het voor gevaarlijke situaties zorgen... Drink jij alcohol terwijl je skiet?

“Een biertje hoort erbij”

“Een biertje hoort erbij”. Dit is een veel gehoorde uitspraak onder de après-skiërs. In zekere zin ben ik het ook met hen eens. Après-ski betekent alleen wel ‘na het skiën’! Nu zullen één of twee biertjes niet extreem veel invloed hebben op je skikwaliteiten. Maar, niet iedereen houdt zich aan dit aantal. De Mooserwirt in St. Anton am Arlberg is een schoolvoorbeeld van een après-ski bar aan de piste. Het is een van de meest populaire bars van de Alpen, waar ontzettend veel gedronken wordt. Laat de Mooserwirt nou niet in de het dal liggen, maar aan de piste…

Mooserwirt

De razend populaire Mooserwirt staat iedere middag bomvol (Foto: MooserWirt GmbH)

Mag je eigenlijk dronken op de piste staan?

Nee, natuurlijk niet! Openbare dronkenschap is net als in Nederland, in alle Alpenlanden verboden. Op de berg één of twee biertjes nuttigen kan in mijn ogen geen kwaad. Heb je behoefte aan meer gefeest? Zoek dan een leuke après-ski bar in de dal op.

Deze wintersporters laten zien hoe het NIET moet...

De gevaren

Laat het geen verassing zijn dat het ontzettend stom is om met een flinke slok op, je ski’s onder je schoenen te klikken. Wat er vaak gebeurt, is dat je geen controle meer hebt over je snelheid en je balans. Je komt snel ten val en bent je overzicht kwijt. Zo ben je niet alleen een gevaar voor je mede-skiër, maar ook voor jezelf. Tevens ben je niet altijd verzekerd bij een ongeluk. Wees dus verstandig en drink met mate. Zoek een leuke après-ski bar in het dal, waar je gezellig verder feest in plaats van aan de piste!

pistehulp

Een skiblessure oplopen na het après-skiën zou ontzettend zuur zijn...

Mijn mening

Het blijft een eigen keuze, maar mijn voorkeur gaat uit naar après-skiën wanneer je écht klaar bent. Op de piste kan het heus geen kwaad om wat te drinken, maar doe dat met mate. Wanneer je te veel gedronken hebt, doe je er verstandig aan om pas naar beneden te dalen wanneer de ‘reguliere’ wintersporters al in het dal zijn. Zo ben je de onschuldige skiërs en snowboarders niet tot last. Daarnaast zijn in het dal genoeg leuke après-ski barren te vinden in het dal. Zoals: Cin Cin Gerlos, de Eisbar Kirchberg en Trofana Alm Ischgl.

Reactie(s)

Laat een reactie achter

Nick stond vanaf zijn derde levensjaar op de ski's en heeft sindsdien de smaak te pakken. Een winter zonder skiën kan hij zich niet meer voorstellen en de SkiWelt kent hij inmiddels op z'n duimpje.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen