Skip to navigation Skip to main content

De meest herkenbare angsten op wintersport

11351 - De meest herkenbare angsten op wintersport (2)

De hele dag genieten van fijne pistes, het weer en al het moois om ons heen. Je zou bijna denken dat er niks is dat een wintersportweek kan verpesten. Ondanks dat we allemaal dol zijn op wintersport, vinden we het niet altijd even leuk. Niet omdat het niet leuk is, maar wel omdat we een aantal angsten hebben. Als je niet zo zeker op je ski’s staat, bang bent voor hoogtes of bang bent om te vallen, dan kunnen bepaalde pistes of skiliften een zware beproeving zijn. In dit weblog de meest herkenbare angsten.

#1. Zwarte pistes

Alleen al bij het zien van het zwarte bordje krijg je knikkende knieën. Als het pisteplan in de lift wordt besproken, dan roep je minstens 10 keer dat je echt, maar dan ook echt niet van zwart af wilt skiën. Kom je toch een zwart bordje tegen tijdens de tocht, dan kan het stressgehalte hoog oplopen. Nee, geen zwarte pistes voor jou, een mooie rode of blauwe afdaling is goed genoeg! Gelukkig zijn er genoeg skigebieden in de Alpen met zo min mogelijk zwarte pistes of veel blauwe pistes.

11351 -  (6)

#2. Uit de lift vallen

Je vindt instappen een verschrikkelijke klus. Als je billen nog geen 5 seconden de zitting hebben geraakt, reik jij al met je handen naar boven om de beugel naar beneden te trekken. De hele rit houd je deze krampachtig vast en eenmaal boven wacht je zo lang mogelijk met het openen ervan. En waait het een beetje? Dan stap jij voor geen goud in de lift. Stel je voor dat je uit de lift valt! Nee, skiliften zijn niet aan jou besteed!

#3. IJzige pistes

Glinsterende blauwe plekken op de piste is voor jou een goede reden om de skidag te beëindigen. Je bent als de dood om uit te glijden over een ijsplaat en daardoor iets te breken.

#4. Dronken skiërs

Après-skiën op de piste is ontzettend leuk, maar veel mensen vergeten daarbij dat ze ook nog naar beneden moeten skiën. De controle over hun lichaam is ver te zoeken bij het onderbinden van de ski’s, maar als ze daarna ook nog de piste op moeten, dan ben jij blij als je al veilig en wel beneden bent. Je bent doodsbang dat één van die dronken skiërs jou keihard onderuit skiet.

11351 -  (7)

#5. Vallen

Je staat niet helemaal zeker op je ski’s en je bent continu bang om te vallen. Je wilt absoluut niet hard terecht komen en al helemaal niks breken! Jammer, want juist die onzekerheid zorgt ervoor dat je stomme foutjes maakt en onderuit gaat. Herkenbare manieren om te vallen op de piste >

#6. Omver geskied worden

Op de piste kijk je continu achter- en naast je om te kijken wat er gebeurt. Wanneer je het geschraap van andere skiërs en snowboarders iets te dicht achter je hoort naderen, zoek jij meteen een veilig plekje aan de rand van de pistes om stil te staan. Stel je voor dat ze jou niet zien of de controle verliezen en je keihard omver skiën…

#7. Hoogtevrees

Als je hoogtevrees hebt en op wintersport gaat, dan kan dat af en toe best moeilijk zijn. Skiliften zijn verschrikkelijk en al helemaal als je tientallen meters boven een diepe afgrond hangt. Als de lift dan ook nog komt stil te hangen of erg begint te wiebelen, is het feest voor jou officieel afgelopen. 9 tips tegen hoogtevrees in de skilift >

11351 -  (8)

#9. Slecht weer (slecht zicht)

Slecht weer is voor jou een goede reden om het voor gezien te houden of om helemaal niet omhoog te gaan. Skiën met een zonnetje vind je heerlijk, maar bij wolken, mist of sneeuw ga jij de piste absoluut niet op! Je ziet geen diepte en dat vind je verschrikkelijk eng! Skiën met slecht zicht: 7 tips om veilig beneden te komen >

#10. Buckelpistes

Hoe meer de skidag vordert, hoe meer bulten er in de piste ontstaan. Dat is voor jou reden genoeg om het voor gezien te houden. Je vindt het helemaal niks om over een buckelpiste te skiën en je bent doodsbang dat je door zo’n nare sneeuwheuvel hard komt te vallen. Nee, voor jou alleen een mooie gladde piste en anders niet!

Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.