12 januari 2018 door Florien in 'Skigebieden onder de loep''

Berghuttips Schladming-Dachstein

(Foto: © Schladming-Dachstein, Raffalt)

Schladming-Dachstein is een feestje voor ieder type wintersporter. Het skigebied is veelzijdig en biedt ruim 230 kilometer aan pistes. Verspreid in het skigebied liggen meer dan 80 leuke berghutten. Van moderne pisterestaurants, tot schattige, knusse tentjes. Niet alleen is het pisteaanbod veelzijdig, ook voor de keuken geldt dat. Je kunt hier terecht voor traditionele Oostenrijkse specialiteiten, zoals schnitzels en Kaiserschmarrn, maar ook voor moderne internationale gerechten. De keuze aan berghutten in het skigebied is groot en daarom geef ik je 5 tips in dit weblog.

#1. Schaf-Alm

Eén van mijn favoriete berghutten in Schladming is de Schaf-Alm. Deze gezellige berghut ligt bovenop de Planai, vlakbij rode piste nummer 7. Rond de lunch zit het hier vaak helemaal vol, maar je kunt gewoon bij andere mensen aanschuiven. Er is geregeld livemuziek en soms lopen ook de schaapjes door het restaurant. Geniet hier van heerlijke lokale specialiteiten, gastvrijheid en een gezellige sfeer. Ook kun je hier terecht voor après-ski.

Schaf-Alm

(Foto: © Schaf-Alm)

#2. Schladminger Hütte

Net boven de Schaf-Alm, naast rode piste nummer 9, ligt de Schladminger Hütte. De hut heeft een groot zonneterras en een traditionele inrichting. Hier geniet je van heerlijke Oostenrijkse specialiteiten. De hut staat vooral bekend vanwege de overheerlijke Kaiserschmarrn (oma’s recept!), Käsespätzle en huisgemaakte Apfelstrudel. Geen zin in een zware maaltijd? Ook de Brettel Jause (plankje met vleeswaren, kaas en brood) is hier erg aan te raden.

#3. Onkel Willy’s hütte

Onkel Willy’s hütte ligt op 1800 meter hoogte, vlakbij rode piste 7a. Op een zonnige dag is het terras erg aantrekkelijk, maar ik wil je toch aanraden om even binnen te gaan kijken. De berghut is traditioneel ingericht, heeft indrukwekkende uitsnijdingen in het hout en een prachtige openhaard. Verdeeld over 3 verdiepingen vind je hier meer dan voldoende zitplaatsen. Je kunt hier niet alleen genieten van heerlijk eten, maar ook van de beste wijnen en bijzondere biertjes.

Onkel Willy’s hütte

(Foto: © Onkel Willy’s hütte)

#4. Holzhackerstube

De traditionele Oostenrijkse keuken is heerlijk, maar het is ook leuk om een keer iets anders te proberen. Geen ordinaire vreetschuur met overvolle buffetbakken, maar lekker culinair. Dat kan bij de Holzhackerstube. Je vindt deze berghut halverwege de FIS-afdaling (zwart #1) in Schladming. Geniet hier van goede biefstuk, vis, fantastische toetjes en andere heerlijke specialiteiten. Leuk om te weten: je kunt hier ook overnachten!

#5. Hochwurzenhütte (en alm)

De laatste berghut in dit rijtje is de Hochwurzenhütte, een prachtige authentieke houten berghut bovenop de Hochwurzen (1849 m). De hut is niet alleen aan de buitenkant prachtig om te zien, ook binnen is dat het geval. Vlakbij de hut ligt de Hochwurzenalm. Beide hutten vallen onder dezelfde eigenaar en zijn aan te raden voor een lekkere lunch of koffiepauze. Op het heerlijke zonneterras geniet je van een prachtig uitzicht op de omgeving.

Hochwurzenhütte

(Foto: © Hochwurzenhütte)

Wat is jouw favoriete berghut in Schladming-Dachstein? Laat het ons weten in een reactie!

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen