3 november 2019 door Florien in Lijstje

Op wintersport kom je veel verschillende mensen tegen. Over het algemeen doet iedereen lekker z’n eigen ding en zijn we allemaal vrolijk en blij. Lekker skiën, de hele dag van de piste knallen en genieten van de mooie natuur om je heen. Aan het einde van de dag sluiten we gezellig samen de dag af en gaan we voldaan naar bed. Klinkt als een sprookje (en dat is het natuurlijk ook!), maar er zijn altijd mensen waar je je aan kunt ergeren. Niet alleen omdat iemand voordringt bij de lift, maar ook omdat iemand zich verschrikkelijk loopt uit te sloven. Al die typetjes heb ik in dit weblog voor je op een rijtje gezet.

De chagrijnige liftboy

De meeste mensen bij de skilift zijn ontzettend aardig. Ze helpen je waar nodig en werken hard om alles zo comfortabel mogelijk te maken. Maar inderdaad, de meeste mensen… Er zijn namelijk ook genoeg chagrijnige liftboys. Er kan geen lachje vanaf en als jij ze vrolijk begroet met ‘Servus, Bongiorno of Bonjour’, dan kijken ze je met een boos gezicht aan.

Bij de liftstations kom je soms rare types tegen

  

De popi-jopie skileraar

Hij hangt om alle meisjes heen in de après-ski en op de piste loopt hij zich ontzettend uit te sloven. Zijn haar zit strak in de gel en z’n gezicht is veel te bruin. Leuk? Nee, irritant en zo niet aantrekkelijk!

De voordringer

Veel wintersporters zullen zich het meest irriteren aan voordringers. Hij of zij begint achteraan, maar staat al snel meters voor jou in de rij. Al duwend waant dit typetje zich een weg naar voren. Als jij eindelijk het liftpoortje een beetje begint te naderen, zit hij of zij al lang in de lift. Zo asociaal!

De in-de-weg-skiër

De voordringer is vervelend, maar de in-de-weg-skiër kan er ook wat van! Niks is irritanter dan mensen die je alleen maar voor de voeten skiën. Natuurlijk moet jij als achterste persoon rekening houden met alles wat voor je gebeurt, maar als iemand je alleen maar voor de voeten skiet en onverwachte bochten maakt, dan kan de frustratie hoog oplopen. Vooral op een smal bospad!

De zuiplap

Natuurlijk drinken we op wintersport allemaal wel eens teveel, maar er zijn altijd mensen die de hoeveelheid alcohol nog eens drie keer verdubbelen. Bier, mixdrank en shotjes, alles gaat met een noodgang naar binnen. Met een driedubbele tong wiebelen ze de après-skibar door en duwen daarbij alles en iedereen omver. De dag erna zitten ze met een stinkende kegel bij je in de lift en dat is wederom geen pretje.

proost après-ski
Proost! En nog een keer proost!

De vrouwenversierder in de kroeg

‘Jij bent net een sneeuwvlokje dat uit de hemel is gevallen!’ ‘Met jou wil ik wel een wedstrijdje skiën!’ ‘Weet je hoeveel een ijsbeer weegt? Genoeg om het ijs te breken!’ Dit en nog veel meer valt onder het repertoire van de vrouwenversierder in de kroeg. De meest foute openingszinnen worden je om de oren geslingerd en na 3 keer 'nee' weet hij nog steeds van geen ophouden. Superirritant, dus snel door naar een andere plek!

De stinkende skiër

Niet iedere wintersporter is even hygiënisch. Daar waar de één iedere dag een schone pully en skisokken aantrekt, loopt de ander rustig de hele week in dezelfde outfit. Dat is natuurlijk helemaal niet erg, want op wintersport is immers een stuk meer geoorloofd, maar fris is het niet! Helemaal als je samen met zo’n persoon in een klein, krap gondeltje zit. Lekker zo’n combi van zweet, drank en sigaretten… BAH!

De veel te goede skiër

Ook skiërs die veel beter zijn dan jij kunnen behoorlijk irritant zijn. Niet omdat ze vervelend, onaardig of wat dan ook zijn, maar meer omdat zij technieken beheersen waar jij alleen maar van kunt dromen. Van hoge snelheden, tot carven, een vette sprong of zonder zenuwen van de zwarte piste. Waarom lukt het jou niet en deze mensen wel? Ondanks de lichte irritatie kun je er toch vol bewondering naar blijven kijken.

Grr.... wat kan hij goed carven!

De wilde danser

Nog zo’n irritant typetje. Jij staat lekker met een biertje in je hand te dansen in de après-ski. Gezellig met de hele vriendengroep om je heen. Dan komt er opeens zo’n idioot voorbij die per danspas de hele dansvloer nodig heeft. Jullie worden van hot naar her geslingerd en er ligt inmiddels meer bier op de grond, dan dat er nog in het glas zit.

De snelheidsduivel

We laten ons allemaal wel eens gaan op een fijne piste, maar daarbij houden we wel rekening met wat er om ons heen gebeurt. De snelheidsduivel niet. Hij is alleen maar bezig met het verbeteren van persoonlijke snelheidsrecords. Met oogkleppen op suist hij de piste en zorgt daarbij regelmatig voor nare valpartijen van andere wintersporters.

Nog meer typetjes:

- 17 types die je zeker tegenkomt tijdens de wintersport
- 15 verschillende typetjes in een wintersportgroep
- Wat voor type skiër ben jij?


Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen