15 januari 2018 door Nick in 'Berghutten''

In het Zwitserse Arosa – Lenzerheide kun je niet alleen geweldig skiën, maar ook heerlijk eten. Het skigebied is een van de meest populaire van Zwitserland en dat komt niet alleen door het brede piste-aanbod. Arosa – Lenzerheide staat bekend om de uitstekende berghutten, waar je zowel van de Zwitserse als van de internationale keuken kunt genieten. De restaurants in het skigebied zijn nét iets eleganter dan de gemiddelde berghut. Hoewel er nog veel meer uitstekende berghutten in het Zwitserse skigebied te vinden zijn, is dit onze top 5.

#1. Hörnli-Hütte, Arosa

De naam verklapt de locatie van dit bergrestaurant al een beetje. Bovenop de Hörnli vind je de Hörnli-Hütte. Deze berghut is met drie liften bereikbaar: de gondel Hörnli-Express, de Hörnli-stoeltjeslift en de Urdenbahn, die de skigebieden van Arosa en Lenzerheide sinds 2014 met elkaar verbindt. In de Hörnli-Hütte kun je genieten van specialiteiten van de grill zoals overheerlijke kip en sprareribs en heerlijke regionale gerechten. In de Schanfigger Stube kun je prettig zitten en op het terras geniet je van een fenomenaal uitzicht. Wanneer de zon boven Arosa hangt, kun je hier plaatsnemen in een van de ligstoelen. Wil je verzekerd zijn van een goede plek op het terras of in het restaurant? Reserveer dan even vooraf. Het restaurant is namelijk erg populair onder de bezoekers van Arosa Lenzerheide.

#2. Scharmoin, Lenzerheide

Op een hoogte van 1910 meter vind je de berghut Scharmoin. Het restaurant is makkelijk bereikbaar. Niet alleen voor wintersporters, maar ook voor wandelaars. Wanneer je met de Rothornbahn naar boven gaat, kun je direct naar Scharmoin toe. Het restaurant beschikt over twee verdiepingen. Op de begane grond vind je een zelfbedieningsgedeelte, terwijl je boven à la carte kunt eten. Bij Scharmoin kun je ook gezellig après-skiën in de Goldgräberbar, zo nu en dan is er ook live-muziek. Het restaurant staat bekend om zijn mascotte: de marmot.

#3. Alp Lavoz, Lenzerheide

Restaurant Alp Lavoz beschikt over een bedienings- en een zelfbedieningsgedeelte. Alp Lavoz beschikt over een ruim terras met fijne zitplekken. De standaard houten banken zijn hier niet te vinden, wel comfortabele stoelen bekleed met zachte dekens. Met zonnig weer kun je plaatsnemen in één van de vele ligstoelen en genieten van een heerlijk glas wijn. Berghut Alp Lavoz vind je onderaan de Lavoz-baan, een 6-persoons stoeltjeslift richting de berg Lavoz. Vanaf het terras heb je met helder weer een prachtig uitzicht op Lenzerheide.

#4. Tschuggenhütte, Arosa

Naast het bergstation van de Kulm-gondel vind je de Tschuggenhütte. Dit bergrestaurant beschikt over een uitstekende Zwitserse keuken, de Älplermakkaroni smaakt hier overheerlijk! Daarnaast is er een groot zonneterras waar veel ligstoelen staan om lekker te relaxen. Rond een uur of twee barst het feest los naast de Tschuggenhütte, in de KuhBar. De KuhBar is de absolute place to be om te après-skiën in Arosa. De Tschuggenhütte staat garant voor de ideale combinatie tussen heerlijk eten en relaxen.

#5. Motta Hütte, Lenzerheide

De Motta Hütte vind je aan de oostkant van het gebergte rondom Lenzerheide. Deze sfeervolle berghut is een stukje exclusiever. De Motta Hütte heeft dan ook een erg internationale ambiance. In stijl lunchen op de berg doe je hier, in de Motta Hütte. Het restaurant beschikt dan ook over een breed aanbod in wijnen en champagnes. Voor aanvang van deze winter is de berghut volledig verbouwd.

Ook dit zijn leuke berghutten in Arosa-Lenzerheide:

  • Sattelhütte
  • Carmennahütte
  • Stüva Cuolm
  • Pradaschierhütte

Nick stond vanaf zijn derde levensjaar op de ski's en heeft sindsdien de smaak te pakken. Een winter zonder skiën kan hij zich niet meer voorstellen en de SkiWelt kent hij inmiddels op z'n duimpje.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen