24 oktober 2017 door Florien in 'Auto''

Vignet Oostenrijk 2018

Als je met de auto op wintersport gaat naar Oostenrijk, dan heb je een tolvignet nodig. Dit vignet is verplicht voor alle motorvoertuigen (tot 3500 kg) op alle Oostenrijkse snelwegen. Met uitzondering op speciale ‘Sondermautstrecken’. Bij deze wegen is geen vignet nodig en moet apart tol betaald worden. Een vignet Oostenrijk 2018 kun je voordat je op wintersport gaat, kopen in Nederland, of onderweg bij het tankstation. Daarnaast is er sinds dit jaar een digitaal vignet beschikbaar. Geen gedoe meer met stickers, maar gewoon via het kenteken. In dit weblog lees je alles over het vignet Oostenrijk 2018.

Waarom heb je een vignet nodig?

Als je op wintersport gaat naar Oostenrijk, dan moet je tol betalen om over de snelwegen te mogen rijden. De tolplicht geldt voor alle motorvoertuigen tot maximaal 3500 kilo. Voertuigen die zwaarder zijn, zoals campers, hebben een speciale GO-box nodig. Deze is te bestellen bij Asfinag.

Vignet Oostenrijk 2018: nu ook digitaal

Ieder jaar is het weer een gedoe om de vignetsticker van je voorruit te verwijderen. Er blijft altijd wel iets achter en het kost veel tijd. Gelukkig komt daar vanaf 1 december 2017 verandering in. Je kunt namelijk vanaf dat moment een digitaal vignet aanschaffen op www.asfinag.at of via de Asfinag app. Het vignet wordt vervolgens gekoppeld aan je kenteken, dus een sticker is niet meer nodig. De prijzen blijven gelijk met een fysiek vignet, evenals de geldigheid ervan.

Belangrijk om te weten: omdat je het vignet online koopt, heb je 14 dagen het recht om deze kosteloos te annuleren. Daarom is het vignet pas na 18 dagen geldig. Zorg er dus voor dat je het digitale vignet op tijd aanschaft. Nu kan dat alleen online, maar halverwege 2018 is het ook mogelijk om deze in de winkel te kopen.

Wat kost het vignet Oostenrijk 2018?

Het tolvignet is verkrijgbaar voor 10 dagen, 2 maanden of een heel jaar. Koop je een jaarvignet, dan krijg je 2 maanden extra cadeau (14 maanden in totaal). Je kunt ervoor kiezen om het vignet in Nederland aan te schaffen, of onderweg bij een tankstation. Vooraf is makkelijk, omdat je er dan niet aan hoeft te denken, maar onderweg is goedkoper. De prijzen van website Asfinag staan hieronder op een rijtje (let op: bij de ANWB liggen deze dus iets hoger in 2017 was dit € 2,95 per vignet):

Prijzen vignet Oostenrijk 2018 personenauto’s
- 10 dagen: € 9,-
- 2 maanden: € 26,20
- 1 jaar € 87,30

Prijzen vignet Oostenrijk 2018 motoren
- 10 dagen: € 5,20
- 2 maanden: € 13,10
- 1 jaar: € 34,70

Vignet Oostenrijk 2018

Meer tips voor een wintersportvakantie met de auto

- Tips voor als je met de auto op wintersport gaat >
- Tips voor onderweg >
- Voorkom financiële verassingen met de auto >
- Het winterklaar maken van je auto >
- Wat te doen bij pech >
- Mooie en herkenbare momenten tijdens de heenreis >

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen