19 november 2018 door Miranda in 'Bestemmingen', Lijstje''

Ischgl is een klinkende naam die bij de meeste wintersporters wel een belletje doet rinkelen. Het is een bruisend en levendig skidorp met een groot en uitdagend skigebied. De slogan van Ischgl luidt: "Relax if you can..." en daarmee overdrijven ze niet. Behalve dat je er je benen uit je lijf kunt skiën, kun je er dagelijks feesten tot diep in de nacht. Het internationale publiek weet de sfeer er avond aan avond in te brengen. Qua sneeuwzekerheid zit je hier ook goed, aangezien 90% van de pistes boven de 2000 meter ligt. Hierdoor geniet Ischgl van een lang wintersportseizoen. Hierbij 8 redenen om er een keer naartoe te gaan.

#1. Seizoensopening op 24 november met Jason Derulo

Het seizoen in Ischgl start al vroeg en deze opening wordt elk jaar groots gevierd met concerten van bekende artiesten. Dit jaar is het de beurt aan Jason Derulo, die bekend is van hits als ‘Whatcha Say’, 'Talk Dirty' en 'Colors'. Voor € 65,- koop je die dag een skipas en heb je tevens toegang tot het concert dat na de skidag in het dorp zal plaatsvinden. Komt het openingsconcert voor jou te vroeg? Niemand minder dan Lenny Kravitz is de act tijdens het 'Top of the Mountain Closing Concert' op 30 april 2019. Klik hier voor meer informatie over de evenementen in Ischgl >

#2. Sneeuwzekerheid van november tot mei

Door de hoge ligging van het skigebied van Ischgl (tot bijna 2900 meter) en het feit dat 90% van de pistes boven de 2000 meter ligt, hoef je je over de sneeuwzekerheid hier geen zorgen te maken. Van eind november tot begin mei kun je hier gegarandeerd skiën. Klik hier voor meer informatie over een wintersport naar Ischgl >

Off-piste afdalen in Ischgl

Foto: © Tourismusverband Paznaun - Ischgl

#3. Moderne en snelle liften

Jaarlijks investeert Ischgl flink in het skigebied en worden er liften gebouwd en vervangen. Dit jaar was het de beurt aan de Gampenbahn. Ook de razendsnelle Pardatschgratbahn (snelheid van 7,5 meter per seconde) vanuit het dorp en de Palinkopfbahn zijn recent gebouwd. De moderne en snelle liften zorgen ervoor dat je nooit lang in de rij hoeft te staan en snel weer bovenop de berg bent.

#4. Skiën in 2 landen

De 239 pistekilometers die het skigebied van Ischgl telt, liggen zowel in Oostenrijk als in Zwitserland. Dit grensgebied werd vroeger veelvuldig gebruikt door smokkelaars. Hierdoor ontstond het idee om drie smokkelaars skiroutes te creëeren. De skitochten leiden door beide landen en zijn te skiën in de niveaus brons, zilver en goud. Vergeet je paspoort niet! Klik hier voor meer informatie over het skigebied van Ischgl >

#5. Afwisselende pistes voor de gevorderde skiër

Hoewel het skigebied van Ischgl elke kleur piste heeft, zal vooral de ervaren wintersporter het piste-aanbod geweldig vinden. Het merendeel van de afdalingen is rood en je kunt prachtige lange tochten maken door het skigebied. Voor experts zijn er enkele diep zwarte pistes op o.a. de Palinkopf. Freeriders kunnen los gaan op de ongeprepareerde skiroutes en hellingen bij de Piz Val Gronda.

#6. Culinair genieten op hoog niveau

Zowel in het skigebied als in het dorp wordt gekookt op hoog niveau. Er zijn diverse restaurants op sterrenniveau, waar je een heerlijke avond kunt doorbrengen met tongstrelende gerechten en goede wijnen. Het is dan ook niet gek dat Ischgl in de ‘A la Carte gids’ wordt bestempeld als het culinaire mekka van de Alpen. Klik hier voor meer informatie over culinair Ischgl >

Diner in een luxe bergrestaurant in Ischgl

Foto: © Tourismusverband Paznaun - Ischgl

#7. De après-ski hoofdstad van de Alpen

Het aanbod aan après-ski in Ischgl is enorm en afwisselend. Of je nou wilt feesten op bekende Duitse après-skihits, wilt dansen tot diep in de nacht op dancemuziek of gewoon rustig wilt genieten van een wijntje in een gezellige bar: je vindt het in Ischgl. Het feest begint al vroeg op de berg bij de Paznauner Taja en verplaatst zich daarna richting het dorp, waar het doorgaat in o.a. de Trofana Alm, Kuhstall en Niki's Stadl.

#8. ...omdat je het een keer meegemaakt moet hebben!

Iedere wintersporter zal in Ischgl - zowel in het skigebied als in het dorp - zijn ogen uitkijken. Het skigebied behoort zonder twijfel tot de modernste en grootste van de Alpen en de sfeer in het dorp is niet te vergelijken met een gemiddeld wintersportoord in Oostenrijk. Misschien voor sommigen een beetje 'over de top', maar heerlijk!

Overtuigd? Klik hier om op zoek te gaan naar een accommodatie in Ischgl >

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.