Skip to navigation Skip to main content

Welk Schnitzeltype ben jij?

Schnitzel Umbrella Bar 8746

Ga je voor de exotische variant? Voor een gigantische deurmat? Of heb je toch liever de traditionele Wiener? Het gepaneerde stuk vlees heeft een grote reputatie op weten te bouwen onder wintersporters. Het beroemde gerecht, dat oorspronkelijk waarschijnlijk uit Oostenrijk komt, is er tegenwoordig in diverse soorten en maten. En zoals we allemaal wel weten, skiën maakt hongerig. Na een lange dag op de latten gaat er niets boven een Schnitzel op je bord. Maar welke Schnitzel heb jij het liefst? In dit artikel lees je welk Schnitzeltype jij bent en welke variant je zeker moet bestellen tijdens je volgende bezoek aan Oostenrijk.

1. Traditioneel

Wat al zo lang een succes is, moet wel goed zijn is jouw motto! Het dunne, gepaneerde stuk gebakken kalfsvlees is een van de bekendste specialiteiten uit Wenen. Dat deze variant waarschijnlijk niet oorspronkelijk afkomstig is uit de hoofdstad van Oostenrijk, maar uit Noord-Italië, interesseert niemand. De traditionele Wiener Schnitzel wordt geserveerd met aardappelsalade. Patat is eigenlijk uit den boze, al keuren we dat in dit geval wel goed. De Preiselbeeren (een jam/compote van veenbessen), mogen niet ontbreken als garnituur.

Wiener Schnitzel mit pommes

2. Avontuurlijk

Zwarte pistes, carven, hoge snelheden: wintersport moet vooral een adrenalinerush opleveren. Ook tijdens de lunchpauze kies je graag voor de avontuurlijke variant. De Jägerschnitzel, die ongepaneerd in de boter wordt gebakken en met een champignonroomsaus wordt gereserveerd, is de juiste keuze voor jou. Het liefst moet de Jägerschnitzel geserveerd worden met aardappelpuree.

3. Down to earth

Ongecompliceerd en zonder fratsen, zo heb jij je Schnitzel het liefst. Alleen een spiegelei en gebakken uitjes brengen deze Schnitzel naar een hoger plan. Dit gerecht staat bekend als de Holsteiner Schnitzel. Vlees, ei, gebakken aardappelen en salade, dan is het bord compleet. Dat deze combinatie garant staat voor de nodige calorieën, is nou eenmaal zo. Die ski je er de volgende dag wel weer vanaf!

4. Exotisch

Anders dan anderen. Zo ben jij! Opvallen, niet met de massa meelopen en voor het ongewone kiezen. Of dat in de smaak valt, speelt geen rol. De Schnitzel Hawaï smaakt nét even anders, maar de ananas en de kaas is zeker een goede combinatie. Dat de ananas hoogstwaarschijnlijk niet vers is en de kersen uit blik komen, laat je koud. Het kijken naar de Schnitzel Hawaï doet je alweer verlangen naar je volgende (exotische) wintersport.

Schnitzel

5. Verantwoord

Açai bessen of quinoa, superfood is tegenwoordig een begrip, zoals de Atomic Redser G9 dat op het gebied van racecarvers is. Jij weet wat belangrijk is in het leven en hebt een open blik. De Schnitzel die bij jou past, is kort gebakken en komt samen met een kruidig sausje van paprika, tomaat en champignons. Daarbij eet je graag rijst, want patat is niet jouw ding.

6. Charmant

Jij houdt van Franse chansons en speelt zelf een muziekinstrument. Onder het genot van een glas rode wijn en kaarslicht kun je urenlang praten over je laatste theaterbezoek. De Schnitzel die bij jou past is een stuk charmanter dan al die andere varianten. Bij een Schnitzel Cordon Bleu is er een heerlijk stuk kaas (Gruyère!) tussen het vlees gesmolten.

XXL Schnitzel Zillertal Arena

7. Levensgenieter

La dolce vita, deze term is op jou van toepassing. Genieten is jouw levensstijl. Je neemt graag de tijd voor de mooie dingen in het leven en daarbij hoort vanzelfsprekend ook eten. Italië is het land van je dromen. De Piccata Milanese, de Italiaanse variant van de Schnitzel, wordt gepaneerd met een mix van broodkruim en kaas, en wordt geserveerd met pasta.

Over de schnitzel

Officieel wordt een Schnitzel gemaakt van varkens- of kalfsvlees. Tegenwoordig zie je echter ook varianten van kippen- en rundvlees. Bij een Schnitzel gaat het meer om de bereidingswijze, dan om het type vlees. Als garnituur worden er bij de Schnitzel vaak gerechten geserveerd met aardappels (patat), rijst of pasta. Wanneer je op de calorieën wilt letten kun je ook alleen voor een salade kiezen. Na al die calorierijke Schnitzels is het tijd om weer te skiën! Komen de Schnitzels je neus uit (wij kunnen het ons niet voorstellen), dan kun je ook eens kiezen uit deze 15 gerechten die je absoluut moet bestellen tijdens de wintersport.

Als welk Schnitzeltype identificeer jij je?

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.