7 juli 2017 door Miranda in 'Nieuws''

Eén skipas voor Sölden en Obergurgl vanaf winter 2017/2018

De skigebieden van Sölden en Obergurgl liggen op slechts 20 minuten van elkaar, maar verschillen behoorlijk. Daarom is het erg leuk om een keer een dagje van skigebied te wisselen en 'bij de buren' te gaan skiën. Dat kon natuurlijk altijd al wel, maar qua skipas was dit minder handig. Vanaf deze winter gaat dit veranderen. Sölden en Obergurgl hebben de handen inéén geslagen en vanaf half november 2017 kun je aan de kassa's van beide skigebieden een combi skipas kopen die in alle twee de skigebieden geldig is.

Combi skipas Sölden - Obergurgl

Vanaf de winter 2017/2018, om precies te zijn van 16 oktober 2017 tot en met 22 april 2018 is er een skipas die in zowel Sölden als Obergurgl-Hochgurgl geldig is. De 1- en 2-daagse skipassen zijn geldig in één van beide gebieden, maar vanaf 3 dagen kun je met de meerdaagse skipas in beide skigebieden skiën. Hierdoor kun je je skidagen afwisselen in Sölden en Obergurgl-Hochgurgl. Deze nieuwe skipas geeft straks toegang tot 56 liften en 256 pistekilometers. Er hangt wel een behoorlijk prijskaartje aan de nieuwe skipas: € 285,- voor een 6-daagse pas.

De nieuwe skipas Sölden- Obergurgl geeft toegang tot 56

Skiën in Sölden: de hotspot van de Alpen

Sölden heeft zichzelf betiteld als hotspot van de Alpen, en daarmee hebben ze niets teveel gezegd. Het skigebied is afwisselend en zeer sneeuwzeker door de 2 gletsjers Tiefenbach en Rettenbach, die tot een hoogte van 3340 meter reiken. De langste piste loopt vanaf de gletsjer terug naar het dorp en hier kun je 15 km non-stop skiën. Op de gletsjer ligt de uitdagende Worldcup piste, waar jaarlijks het skiseizoen officieel geopend wordt voor de wedstrijdsport. Voor beginners en freeriders zijn er fijne afdalingen en een ruim funpark op de Giggijoch. Naast genoeg keuze aan afdalingen (dit zijn trouwens de pistes die je absoluut niet moet missen als je in Sölden bent) zijn er 33 bergrestaurants en berghutten in het skigebied. Genoeg keuze dus voor een korte of lange pitstop tijdens je skidag. En na je wintersportdag kun je nog even helemaal losgaan in de gezellige après-ski in Sölden.

Sneeuwzeker Sölden uitzicht op de Gaislachkogl

Door de hoge ligging is Sölden zeer sneeuwzeker (Foto: © Bergbahnen Sölden)

Skiën in Obergurgl: de diamant van de Alpen

Gurgl noemt zichzelf ook wel de diamant van de Alpen. Hier hangt een heel andere sfeer dan in het bruisende Sölden. Het is er vaak een stuk rustiger, zowel in het dorp als in het skigebied. De 110 kilometer aan afdalingen zijn overwegend gemakkelijk tot gemiddeld. Op de pistes is ruimte genoeg, doordat ze lekker breed en rustig zijn. Ook bij de liften hoef je meestal niet lang te wachten. Minder geoefende skiërs en families met kinderen zullen zich in Obergurgl zeker thuisvoelen, terwijl gevorderde skiërs de pistes zullen waarderen aangezien ze perfect zijn voor lange carvebochten. Door de hoge ligging van het skigebied is ook Gurgl erg sneeuwzeker en kent het een lang skiseizoen. Een skibus verbindt beide skigebieden en het ritje duurt zo'n 20 minuten.

Skiën in Obergurgl

Ook de pistes in Obergurgl liggen op een sneeuwzekere hoogte (Foto: © Ötztal Tourismus)

Flexibiliteit door de nieuwe combi skipas Sölden - Obergurgl

In het verleden kon je ook al tegen een meerprijs een dagje skiën in het andere gebied. Echter moest je dit direct aan het begin van je vakantie besluiten, tijdens de aanschaf van je skipas. Met het nieuwe combiticket is dit verleden tijd. Je kunt elke dag spontaan besluiten in welke van de twee skigebieden je je dag door wilt brengen. De prijsverhoging van de nieuwe skipas bedraagt 3,6%, dat is behoorlijk, maar hiermee koop je wel flexibiliteit.

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.