Skip to navigation Skip to main content

Area 47 Snowpark in Sölden

De afgelopen jaren is het Area 47 Snowpark in Sölden uitgegroeid tot een van de grootste van de Alpen. Men is er constant bezig met het verbeteren van de setup en het park wordt iedere dag geshaped. Door de aanwezigheid van diverse lines kunnen zowel ervaren freestylers als beginnende waaghalzen hier uit de voeten. Kickers in alle hoogtes, rails in alle lengtes en boxes in alle formaten, het Area 47 Snowpark laat freestylers niets te wensen over. De 4-persoons stoeltjeslift Hainbachkar zorgt dat je na je run weer snel bovenaan het park staat.

6 hectare aan freestylefun

Het Area 47 Snowpark op de Giggijoch beslaat een oppervlakte van 6 hectare en ligt op een hoogte van 2450 m. Van vroeg in het seizoen tot diep in het voorjaar is het snowpark geopend en liggen de obstakels er perfect bij. Hoogtepunt van het park vormen de Rainbow Tube, de Elephant Box en de High Rail Tube in de advanced area. De beginner area is voorzien van meerdere kleine broertjes, met onder andere een mushroom jib, kleine boxen en lage(re) kickers. Op het parcours van de medium area liggen met name rails, variërend in lengte van 8 tot 12 meter. De hoogste kicker in het Area 47 Snowpark in Sölden is 13 meter en staat garant voor een flinke airtime. Het aanbod van het snowpark wordt compleet gemaakt door een ‘chill area’ met muziek en ligstoelen.

Funslope Sölden

Op de Giggijoch bevindt zich niet alleen het Area 47 Snowpark, maar ook een funslope. Met de 8-persoons stoeltjeslift Giggijoch bereik je de start van de 680 meter lange funslope. Bereid je voor op een afdaling vol steile bochten, golven, jumps, tunnels, fun twister en nog veel meer. De funslope is leuk voor het hele gezin en echt niet alleen voorbehouden aan ervaren skiërs.

Skigebied Sölden

Het skigebied van Sölden-Hochsölden-Vent laat wintersporters niets te wensen over. De pistes reiken tot een hoogte van maar liefst 3340 meter, waardoor het seizoen hier van oktober tot mei loopt. Je hebt de beschikking over meer dan 150 veelzijdige pistekilometers en zowel ervaren skiërs als beginners vinden hier geschikte pistes. Een pistetip is de 15 kilometer lange dalafdaling vanaf het BIG 3 panorama-platform Schwarze Schneide (3340 m) tot in het dal (1350 m). Toe aan een pauze? In het skigebied zijn tal van gezellige berghutten. Sölden staat niet alleen bekend vanwege het veelzijdige skigebied en Area 47, maar ook vanwege de bruisende après-ski.

Foto: © Bergbahnen Sölden, Rudi Wyhlidal

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.