Beoordelingen skidorpen Tsjechië

Op deze pagina vind je een overzicht van alle beoordelingen over skidorpen in Tsjechië. Een beoordeling over een skidorp in Tsjechië kan je doen besluiten om juist wél of niet voor die bestemming te kiezen. Ook heb je hier de mogelijkheid om je eigen ervaringen over een bestemming achter te laten. Met jouw bevindingen help je andere wintersporters bij het kiezen van hun wintersportbestemming. Geef het skidorp in Tsjechië een cijfer en geef aan hoe je de bestemming hebt ervaren. Het invullen van een beoordeling kost maar weinig tijd en via het onderstaande menu kunt je je dorp in Tsjechië selecteren.

6

Datum 8 augustus 2019

Door: Roel over Lipno nad Vltavou

Aardig voor beginners

We zijn hier 2 keer geweest. De eerste keer lag er geen sneeuw. Veel gewandeld. Enkele jaren later weer geweest. Toen sneeuwde het elke dag, maar de sneeuwhoogte viel tegen. De kinderen vonden het na 2 dagen saai worden op de pistes. Wat tegenviel waren de prijzen. Deze zijn in drie jaar tijd behoorlijk gestegen en bijna westers geworden. Zowel voor de skipas als de restaurants.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 30 juli 2018

Door: Ido over Vrchlabí

Hebben we dit ook een keer gezien

Afgelopen winter in Tsjechië belandt en een paar dagen geskied. Best een leuk dorpje met een kasteeltje, wat gekleurde huisjes en een paar restaurants. Wij zaten in een schoon maar eenvoudige vakantiewoning, maar betaalden er ook bijna niks voor. Dat zou nog de belangrijkste reden zijn om hier naartoe te gaan, de prijs. We hebben gewandeld en geskied. Het skigebied is klein, maar voor 3 dagen was het prima. Pistes waren vrij goed en niet al te druk.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 10 juli 2018

Door: Fam Bevers over Dolní Morava

Eerste keer Tsjechië

Fijn weekje wintersport gehad deze winter in Tsjechië. Vanwege de kosten voor Tsjechië gekozen en Dolní Morava is opzich prima bevallen. Verwacht er gewoon niet te veel van dan valt het altijd mee. Het is minder gezellig dan Oostenrijk, de pistes zijn korter etc etc. maar je kan gewoon lekker wintersporten. Die Tsjechen doen echt wel hun best om je een fijne tijd te laten beleven en met 3 kinderen is het gewoon nog goed betaalbaar. Die leren er prima skiën overigens.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
7

Datum 21 juni 2018

Door: Tonny over Velká Úpa

Ideaal voor met kinderen

Door omstandigheden dit jaar naar Velká Úpa op wintersport gegaan. Voor ons was het niet top, maar de kinderen hebben heerlijk geskied en dat is ook wel erg belangrijk. Het dorpje stelt niet veel voor, maar de accommodatie was prima en lag vlakbij de lift. Er zijn vier liften en een paar pistes. De kinderen zijn aan het begin van de week begonnen op de oefenweide maar konden later in de week al met de stoeltjeslift en dan de rode piste. De mensen zijn vriendelijk en de prijzen zijn laag. In de omgeving kun je ook (met de skibus) naar een van de grotere gebieden gaan. Wij komen hier misschien nog wel een keer terug.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 18 juni 2018

Door: Roy over Loučná nad Desnou

Skiën in de bergen van Jeseníky

Paar dagen in Loučná nad Desnou geweest. Stel je niet te veel van het dorp voor, want het is niet veel. Maar prima om een paar dagen te skiën en lekker te ten en te drinken. Prima restaurantjes en dorpje. Het skigebied is de grootste van Moravië voor wat dat waard mag zien. Wel fijn is dat er een stoeltjeslift is. Paar lekker pistes die echt nog wel een goede lengte hebben. Al met al viel deze wintersport in Tsjechië niet tegen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
7

Datum 15 juni 2018

Door: Jaap de Vries over Černá Hora - Pec

Prima en betaalbaar

Met de skibus kun je overal komen. Wel jammer dat niet alles aaneengesloten is, maar het is prima voor de prijs die je betaalt. Tsjechië als wintersportland is erg leuk om eens mee te maken. Ondanks dat de skipassie in alle wintersportlanden hetzelfde is, is dit toch echt een belevenis. We hebben fijn geskied en ook daarna hebben we het leuk gehad. Of een goedkoop biertje, of lekker met het gezin spelletjes spelen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
7

Datum 13 juni 2018

Door: De buyst over Abertamy

Best aardig en leuk

Voor het werk moest ik in Tsjechië zijn en toen zijn we een paar dagen gaan skiën in Abertamy. Waarom niet? Er lag voldoende sneeuw dus dan is het altijd wel even lekker om te gaan skiën. Abertamy bleek een prima dorpje waar je wel een paar dagen kunt zitten. Prima eten, aardige mensen en natuurlijk erg fijne prijzen. Pistes liggen een paar kilometer buiten het dorp en vielen me mee. Zijn nog best lang en heerlijk breed. Ook hebben we nog een avondje verlicht geskied

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 22 maart 2018

Door: E brands over Lipno nad Vltavou

Fijn gebied en mooie appartementen.

Mooi gebied om ff weekje naar toe te gaan. Zeer goed met kids.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
7

Datum 5 maart 2018

Door: Jamie over Černý Důl

Knus en betaalbaar skigebied

Goed geprepareerde pistes. Leuke kinderpiste, goede leraren voor de kinderen, nemen alle tijd voor ze.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 5 maart 2018

Door: Romano Amatsaleh over Spindleruv Mlyn

Geweldig skigebied en geheel filevrij

Wandelen, skiën en genieten met de familie

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 4 maart 2018

Door: Daniëlle over Pec pod Snezkou

Super gebied voor beginners dan wel licht gevorderde skiërs

Betaalbaar, lekker brede pistes, geen drukte/ lange wachtrijen Heerlijk eten in het dorp bij diverse restaurants

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 4 maart 2018

Door: Jacco Poldervaart over Lipno nad Vltavou

Prima voor de kids voor hun eerste ski-ervaring

In Lipno kun je verschillende wintersporten beoefenen. Het skigebied is prima voor beginnende en licht gevorderde skiërs. Voor vergevorderde skiërs is er wat minder uitdaging, maar kun je je prima een paar uurtjes vermaken. Wat opvalt is dat het ondanks het hoogseizoen er geen lange rijen zijn bij de liften en dat het prijspeil van bijvoorbeeld de rijlessen voor de kids relatief laag is. Verder kun je er lekker schaatsen op het mooie meer, langlaufen en wandelingen maken.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 27 februari 2018

Door: Joke Opmeer over Janské Lázne

Heerlijk overzichtelijk gebied, moderne liften, één pas voor meerdere gebieden met goede (gratis) bus verbindingen

Al vele malen eerder geweest, wordt veel geïnvesteerd in uitbreiding pistes, liften en skimogelijkheden. Zeer goede prijs/kwaliteit verhouding

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
7

Datum 8 januari 2018

Door: FJA over Janské Lázne

Prima als je de lat niet te hoog legt..

Voor een groep met beginnende en ervaren skiërs is dit een prima bestemming. Gondellift, paar stoeltjes- en sleepliften. Niet groot, wel overzichtelijk. Zit qua mogelijkheden echt tussen Winterberg en de Alpen in. Prijs is zonder meer laag te noemen. Goed eten voor een tientje. Pot bier 1,50! Oudere Tsjechen zijn minder vriendelijk en slecht in talen. Ook kan dit een probleem bij de les zijn. Al met al goed bevallen. Leg je de lat niet te hoog dan zit je hier prima!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 3 januari 2018

Door: Anne Lisa over Lipno nad Vltavou

Je moet geluk hebben met het weer! Leuk voor beginners en kinderen

Prima skigebied voor beginners 👍

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 28 december 2017

Door: Aloha over Harrachov

Leuk/voordelig om voor eerste keer te gaan skiën

Hierbij omschrijving om ook inzicht in kosten te krijgen. 5 dagen een 4 persoons appartement gehuurd (450 euro) op ongeveer kilometer van centrum. Zijn steeds met auto nabij skipiste gereden (parkeren 50-100 kroon voor hele dag). 2h priveles gehad (97 euro met 4 personen). Om verder te oeffenen geskied op skipiste Hilbert. Deze piste maakt geen deel uit van de harrachov skireal. Er is daar een groene piste, goed voor beginners. Kosten 140 kroon voor 2 uur. Ski's gehuurd bij cermak sport (250 kroon per dag voor compleet skiset). Voor de overige pistes een puntenkaart gekocht. Als beginner doe je er toch wat langer over om beneden te komen, dan is puntenkaart beter/goedkoper. Helaas geen sleebaan, daarvoor 1x dag naar janske lazne gegaan.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 24 december 2017

Door: Jhohannes over Jáchymov

Gewoon top

Heel fijn genoten en heerlijk eten drinken fijne sfeer

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
7

Datum 7 maart 2017

Door: Anna over Rokytnice nad Jizerou

Groter in vergelijking met andere gebieden

Is een mooi gebied om een aantal dagen te genieten. Prijzen zijn zeer aantrekkelijk en voor beginners leuke uitdagingen. Qua omvang vergelijkbaar met Winterberg

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
7

Datum 7 maart 2017

Door: Anna over Harrachov

Klein maar knus

Klein gebied, tijdens ons verblijf was 1 stoeltjeslift dicht

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 1 februari 2017

Door: Anoniem over Lipno nad Vltavou

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 9 januari 2017

Door: Kenny Reuvers over Spindleruv Mlyn

Prima voor een paar dagen skien

Vorig seizoen een paar dagen wezen skiën in Spindleruv. Prima! Heerlijk kunnen skiën, al is het aanbod natuurlijk wel wat beperkt. Er lag nog behoorlijk wat sneeuw, en de prijzen zijn een verademing. Hier kan je nog eens een keer een rondje geven of uitgebreid uit eten gaan. Voor een paar dagen en als extra wintersport zeker een aanrader.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 21 november 2016

Door: Jellie van der Veen over Spindleruv Mlyn

Meest uitgebreide voorzieningen!1

Špindlerův Mlýn is een van de bekendste wintersportresorts in Tsjechië en loopt voorop wat betreft de uitgebreide voorzieningen. UItstekenden bedrijven voor verhuur van skimateriaal, gratis parkeerplaatsen en een skibus. Zowel boven als onder aan de piste zijn gezellige restaurants te vinden en ook als je van winkelen houdt, ben je in Špindlerův Mlýn aan het goede adres. Kinderen voelen zich snel op hun gemak bij skischool Skol Max en in het kinderskipark. Als ze even niet aan het skiën of snowboarden zijn, hebben ze alsnog de tijd van hun leven in het zwembad, of door te gaan sleeën of snowtuben. Met de kortingspas kun je tijdens een wintersportvakantie met kinderen in Špindlerův Mlýn zorgeloos van alle mogelijkheden profiteren. http://ceskysight.nl/de-beste-skigebieden-in-tsjechie/

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 13 maart 2016

Door: Heike over Spindleruv Mlyn

leuk skigebied

Prima pistes, best veel variatie en goed onderhouden. Liften zijn er voldoende, alleen rond 10.00 is het altijd wat druk, daarna prima te doen. 2 wat grotere gebieden, weliswaar beide aan een andere kant van het dorp, maar leuk om de ene dag naar de ene te gaan en de volgende dag naar de andere. De Medvidin piste vonden wij het mooist en het leukst om met ons zoontje te gaan. Piste 14 is een leuke plek om te oefenen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 8 maart 2016

Door: Karin over Rokytnice nad Jizerou

Rokytnice is een langgerekt dorp. Met leuke pistes.

We hadden sneeuw, maar niet zoveel. Er zijn in Rokytnice veel losstaande skipistes.. Studenov was bijna niet toegankelijk dit kwam door het gebrek aan sneeuw. Je kunt overal lekker en voordelig eten, ook op de pistes.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 8 maart 2016

Door: minnaar over Pec pod Snezkou

Leuke pistes en overzichtelijk.

Aanrader voor gezin met jonge kinderen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 26 december 2015

Door: Anoniempje over Rokytnice nad Jizerou

beoodeling Rokytnice nad Jizerou

Rokytnice is een zeer mooi skigebied! Het is niet al te groot als je dit skigebied goed kent kan je je kinderen loslaten om met zijn tweetjes bijvoorbeeld te skiën (tip: laat je kind niet op een te jonge leeftijd zelf skiën( in je eentje)) Oh een tip voor een leuk tentje: Tentje bij kaproen, niet net onder de lift van kaproen maar het tentje aan het eind van de lift een metertje van 5 omhoog en dan helemaal naar RECHTS!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 26 februari 2015

Door: bb ledeboer over Spindleruv Mlyn

Voor beginners perfect pistes, voor gevorderden ok

feb 2015. Aalle liften waren permanent open, goede gelijkmatige pistes, vrijwel geen boekels. Indien je voor half tien bij pistes bent kun je prima parkeren. Busdienst langs de verschillende gebieden is prima. Kom je met de auto zoek dan goed uit hoe je rijdt, voor Gorlitz richting Tsjechie.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 5 januari 2015

Door: Anoniem over Spindleruv Mlyn

Waardeloze service bij liften

Wederom een slechte ervaring opgedaan bij de liften in Spindel! Als het rustig is in het gebied gecombineerd met slecht weer(regen) gooit men gewoonweg een aantal liften uit! Je moet maar zien hoe je weer bij je auto komt of elkaar als familie weer vindt. Een uitleg voor het staken van de liftdienst midden op de dag wordt er niet gegeven. Dit maak ik nu al 3 jaar op rij mee en heb dit in andere landen of gebieden nog nooit meegemaakt. In ons geval dus voor ruim € 100.- aan passen weggegooid? Zonder enige uitleg.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
7

Datum 6 januari 2014

Door: Marieke van Beugen over Spindleruv Mlyn

Prima wintersportgebied voor goede prijs

Wij hebben een combinatie-vakantie gedaan: 4 daagjes Praag en daarna nog 2 volle dagen skiën (partner) en snowboarden. Dit was op 2 en 3 januari 2014. Wij zijn ervaren skier/boarder. Het skigebied is qua grootte geen Alpen, maar wij hebben ons goed vermaakt. Er waren echter maar 2 (!) goede pistes open die blauw/rood waren en daardoor wat druk op de piste. Dit waren de pistes nr 2a/b en 15. De pistes zijn goed, doen niets onder aan de Alpen. Langer dan verwacht. Ook nr 1 hebben we gedaan ondanks deze gesloten was (er lag wat ijs maar meerderen namen deze piste) en was voor een ervaren boarden/skier heel goed te doen. De lift bij Svaty Petr was drukker dan bij Hromovka, maar je kan goed afwisselen. Op dag 2 zijn we met de skibus (gaat alleen maar 1x/uur) naar Labska gegaan (4 min bus) naar nr 15 en dit was een erg leuke piste! Meer blauw met stukje rood dan rood. En halverwege zit een erg leuk/lekker restaurant en onderaan kun je gewoon info krijgen, dit staat niet goed op de pistekaart. Deze nr 15 ligt ook heerlijk in de zon (als die schijnt), de andere pistes minder zon. Voor de apres ski is Svate Petr het leukste, de bar naast de eettent. En 's avonds de Silver Rock bar. Eten kun je heel goed in Spindleruv, het maakt écht niet uit waar je gaat zitten (of het er nu oudbollig uitziet of modern), koken kunnen de Tsjechen wel! Heerlijk! En goedkoop. Biertje halve liter ca €1/€1,50. Lunch aan de piste voor €5 pp. Restaurant al tussen €5/€10 pp een goede maaltijd! En ze zijn overal heel snel met eten opdienen (soms zelfs binnen 5 min), dit hebben wij als heerlijk ervaren! En ideaal om met kids uit eten te gaan aangezien je je eten zo hebt. Het dorp Spindleruv is ook erg leuk, alles netjes, schoon, overzichtelijk, goed georganiseerd. En wij vinden de tsjechen supervriendelijk! Meesten kunnen ook engels of duits. Erg jammer dat niet alle pistes open waren, want je hebt wel 2 dagen nodig om alles te verkennen. Kortom: een prima bestemming voor een hele goede prijs (vergeleken met de Alpen) met voorzieningen (liften, sneeuwkanonnen, lessen) zoals in de Alpen. Helemaal als je leert skien/boarden of met kids erg goed. Je kan niet echt verdwalen daar, alle pistes leiden naar het dal. Ook qua vertier is er genoeg te doen: sleeroute van 4km, een waterpark (met zwembaden/sauna), restaurantjes, kroegen, apres ski bar. Hotel Palace Club prima, beetje oudbollige aankleding maar schoon en rookvrij. Ietwat steil (grind)pad naar dorp (3min lopen) voor boarder goed, voor skier redelijk. Maar goed te lopen. Circa 10 min naar lift lopen, vonden wij te doen. Er zijn ook hotels dichterbij de liften. Wij als ervaren wintersporters die graag dagtochten maken zou een week iets te lang zijn, maar zo voor 2 dagen (of 4) was het erg leuk! Het gebied ligt wel wat afgelegen van de snelweg, dus je moet nog wel wat kilometers door dorpjes rijden.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 1 april 2013

Door: Saalbach over Harrachov

Niet uitdagend

Compact dorp met leuke winkeltjes maar het skigebied biedt voor gevorderden niks extra's. Leuk voor een goedkope skivakantie of voor de eerste keer, niet te vergelijken met Oostenrijk en Frankrijk. De hotels zijn goed net als de appartementen, wij hadden hele lange wachttijden voor de liften. Wil je iets goedkoper dan Oostenrijk maar toch de sfeer ga dan naar Duitsland.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 26 februari 2013

Door: Johanna over Lipno nad Vltavou

Supervakantie voor gezinnen met kinderen tot 12 jaar

Onze ervaringen met de skischool zijn erg goed, héle aardige Nederlands-sprekende skileraren gehad die erg geduldig en lief met de kids omgaan. Overal is wat te eten en te drinken te halen tijdens het skiën, je moet alleen wel van broodjes hotdog en Tjechische hap houden... Prima restaurantjes in de buurt om 's avonds warm te eten en niet duur. De huisjes in het Landal park Lipno zijn ruim, schoon en hebben goede bedden.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 25 februari 2013

Door: Jolanda over Spindleruv Mlyn

Voor ons is Spindleruv Mlyn een toplocatie!

Ideaal voor gezinnen en families. Er zijn 2 gebieden Medvedin en Svaty petr. In Svaty petr zijn goede mogelijkheden voor lunch zowel onderaan de piste als bovenaan. Goed eten voor weinig! Svaty petr is erg gezellig! Kinderen kunnen hier niet verdwalen, alle afdalingen (op 1na) komen op hetzelfde punt uit! Ouders kunnen even uitrusten in het gezellige restaurant onderaan de piste terwijl de kinderen nog een afdaling maken. Bij Svaty petr kun je de ski's of snowboard in een depot onderbrengen dit scheelt veel gesjouw. Wij komen hier al zo'n 8 jaar! En wij hebben het er wel eens over gehad om naar Oostenrijk te gaan voor de langere afdalingen maar de kinderen (11, 15 en 17) vermaken zich hier nog uitstekend en het is nog steeds erg betaalbaar in Spindleruv Mlyn!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 30 januari 2013

Door: Anoniem over Benecko

Het kost niet alles, dus dan ook niet alles verwachten

Wij vinden het harstikke leuk in Benecko, klein maar veilig, gezellig en lekker eten, wij gaan al 12 jaar naar Benecko en het bevalt ons goed.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
2

Datum 6 maart 2012

Door: Anoniem over Lipno nad Vltavou

In de vakantieperiode's te druk. Commercieel karakter is onprettig. Lange rijen. Alleen voor beginners aardig. Onplezierige skischool. Docenten spreken zeer matig Engels, komen te laat opdagen en snauwen tegen kinderen. Al met al teleurstellend.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 15 februari 2012

Door: anoniem over Benecko

We gaan dit jaar voor de tiende maal naar Benecko. We vinden het heel leuk, vooral voor kinderen, je kunt er lekker eten voor weinig, de hotels zijn goed en ook niet duur.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 9 februari 2012

Door: vd meulen over Lipno nad Vltavou

een heel mooi gebied en de huisjes zijn ruim en mooi ingericht. we hebben er al 4 jaar een hele mooie wintersport vakantie gehad. met kinderen is het ook hel erg mooi. en voor ons ook belangrijk het is betaalbaar hier skihuur en pas kosten ong 100 euro pp.. we gaan veel uit eten. heel lekker hier en ook betaalbaar.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 5 februari 2012

Door: Anoniem over Lipno nad Vltavou

Wij hebben een geweldige week gehad in Lipno. We waren met z'n zessen maar kregen een 8-persoons appartement. Heel ruim en schoon. We hadden uitzicht op het meer wat geheel bevroren was. Er was een schaatsbaan gemaakt van 11 km. Er lag genoeg sneeuw, maar voor ons wel iets te koud: -17 gr met oostenwind! Het skigebied is voor beginners en kinderen perfect. Als gevorderde skiër heb je het snel gezien. Prijzen zijn nog niet al te hoog waardoor het betaalbaar is. Wij zijn ook nog een dag naar Hochficht in Oostenrijk geweest. Een iets groter skigebied op maar drie kwartier rijden. Kortom het was een heerlijke week, maar zou het in de winter met name aanraden aan beginners of gezinnen met kleine kinderen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
2

Datum 26 januari 2012

Door: michel over Harrachov

Voor de eerste keer is het leuk maar voor de wat gevorderde skiërs is dit niet aan te raden. Ben je Oostenrijk gewent dan is dit een tegenvaller, maar wil je toch eens proberen en niet gelijk veel betalen dan is Harrachov en Tsjechië over het algemeen heel leuk. Er is 's avonds weinig te doen, apres-ski is er bijna niet. De kwaliteit van de hotels is goed vooral als je het tegen de prijs houdt. Nogmaals leuk voor de eerste keer, heb je al vaker geskied niet aan beginnen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
2

Datum 10 januari 2012

Door: Anoniem over Lipno nad Vltavou

Wie kan mijn vraag beantwoorden? Wij gaan over een week naar lipnomeer. Is hè meer bevroren? Kunnen we de schaatsen meenemen?? Alvast bedankt vr Gr. Hermien

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 8 januari 2012

Door: Arie over Lipno nad Vltavou

Vandaag alweer voor de derde jaargaan op de skie,s gestaan in lipno volop sneeuw en nog altijd die gemoedelijke sfeer geen drukte alles is binnenhandbereik de lifte restaurants die kwaliteit bieden tegen eerlijke prijzen de omgeving is puur naturlijk echt gewoon geweldig zeker als je skieen goed onder de knie wilt hebben kunt u hier zeer goede lessen volgen de afdalingen zijn voor beginners en must hier durf je te leren skieen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 8 januari 2012

Door: Marianne over Lipno nad Vltavou

Super locatie om het skiën te leren! Voor kinderen ook leuk en overzichtelijk! Helaas waren er maar twee pistes open omdat er weinig sneeuw was. Dat is dan het nadeel van dit gebied. Tip: kort van tevoren pas les boeken en materiaal reserveren. Bij geen/slechte sneeuw is het ook een leuke omgeving om dan andere dingen te doen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 17 december 2011

Door: Anoniem over Lipno nad Vltavou

super dorp met super leuk skigebied, zeker voor gezinnen met kleine kinderen. Villa park Lipno Dreams een aanrader, prachtige villa's, in het hoog seizoen belachelijk hoge huurprijzen voor een dorp als Lipno. Buiten de hoogseizoensweken een top plek en dan wel betaalbaar.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 4 november 2011

Door: Johan van Loon over Lipno nad Vltavou

Het ski gebied is echt top voor gezinnen met kleine kindjes.Je moet als ouder niet uit gaan van lange dagen skiën op km. lange piste dat is er niet,maar des te leuker om met je kind van de piste te glijden er is verder genoeg te doen voor de kindjes veel plezier dat hebben wij ook al 2 jaar

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 28 oktober 2011

Door: ellen over Lipno nad Vltavou

Het Lipnomeer is ook een schitterend meer om op te schaatsen. Het ijs is +/- 1mtr dik. Dagelijks wordt de ijsbaan schoongeveegd. Voor kinderen is het skigebied ideaal, er zijn Nederlandse skileraren. Veel wintersportplezier toegewenst

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 7 maart 2011

Door: Anoniem over Benecko

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 28 februari 2011

Door: Anoniem over Lipno nad Vltavou

Ook dit jaar weer naar Lipno nad Vltavou,niet meer in Landal maar in Lipno Dreams (naast de bobbaan) Wat een super mooie villa, alles erop en eraan,schoon,netjes en modern ingericht en goedkoper dan Landal. Voor ons als beginnende skieers nog steed een prima gebied naar te te gaan. Restaurants zijn prima zowel op de piste als in Lipno. Volgende keer zeker weer naar Lipno nad Vltavou Lipno Dreams

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 24 februari 2011

Door: Joke over Pec pod Snezkou

Al een aantal jaar komen we in Pec met onze kinderen. Je auto laat je op een parkeerterrein en je gaat per taxi, sneeuwscooter of rupsband voertuig verder. Dit kost ongeveer 4 euro per persoon. We hebben het allemaal uitstekend naar ons zin in het skigebied. Onze oudste vermaakt zich 's avonds prima met uitgaan. Er zijn Nederlandse leraren wat fijn is voor de kinderen. Alleen jammer dat ze weinig Duits of Engels spreken.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 22 februari 2011

Door: Harrie over Bilá

Wij hebben een fantastische vakantie gehad met de kinderen. Pistes direct voor de deur. Een leuk oud& nieuw met allerlei nationaliteiten. Perfect voor beginners!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 22 februari 2011

Door: Natjasa van Vliet over Spicak

Omdat wintersport de laatste jaren steeds duurder is geworden, maar wij echt niet zonder kunnen, viel de keus dit jaar op Tsjechië. Spicak welteverstaan. Hier heb je nog voor een prikkie een appartement aan de piste. De voorzieningen in het dorp zijn de laatste jaren aanzienlijk verbeterd aangezien het wintersportpubliek Spicak steeds beter weet te vinden. Alleen het volk zelf moet er nog een beetje aan wennen. De Engelse taal komt er met horten en stoten uit wat voor een kennis de nodige problemen gaf bij de skiles. Voor de kinderen maakt het niks uit, die gingen als een speer. Met meer dan 120 kilometer pisten hadden ook wij, de wat gevorderde skiërs, tal van mogelijkheden. Prima wintersportbestemming dat Spicak

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 15 februari 2011

Door: Fam. Mulders over Lipno nad Vltavou

Schitterend gebied voor de beginnende skier. Ideaal voor gezinnen met kinderen. Dit jaar voor de tweede keer naar Landal afgereisd. De appartementen zijn ruim opgezet en alles is aanwezig. Het skigebied heeft voornamelijk blauwe pistes die in lengte varieren van 900 tot 1300 meter. Er is een rode piste waarvan eigenlijk alleen het middelste stukje rood is. De skischool is echt een aanrader. Door de week is het inderdaad niet zo druk en de prijzen van de skipas en lessen zijn hier nog betaalbaar. Tjechen zijn erg vriendelijk. Een aanrader.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 19 januari 2011

Door: jack over Benecko

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 3 januari 2011

Door: corrie over Benecko

wij zijn hier al 5 keer geweest, met onze kinderen en kleinkinderen, en 2 honden, wij hebben het al die keren naar ons zin gehad, de kinderen en kleinkinderen gingen skieen en wij lieten de honden uit, de mensen zijn er best aardig en je kunt(kon)er goed eten en niet duur wij hebben het beslist goed naar ons zin gehad.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 14 december 2010

Door: Fam Keizer over Lipno nad Vltavou

Hallo wintersport liefhebbers. Ik kom al 9 jaar in dit skigebied. Voor ons 50 plus mensen en voor jonge gezinnen een prachtige plek om te skieen. Zeker nu de nieuwe liften er zijn. Elk jaar opnieuw genieten we volop van zowel de skipiste als ook de natuur. Als je het treft en er valt sneeuw is het landschap betoverend. Wij boeken altijd bij Landal waar mooie ruime appartementen zijn en direkt verbonden met de skilift. Het eten is, buiten dat het goedkoop is, ook heerlijk. Ook zijn er veel andere mogelijkkeden om je te vermaken. Wij staan weer op het punt om af te reizen naar Lipno en hebben er weer ontzettend veel zijn in. Het skigebied is uitgeroepen tot het modernste skigebied van Tsjechie 2010. Groeten namens een familie die fan zijn geworden van het Lipno skigebied! DOEN!!!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 13 december 2010

Door: anneke over Spindleruv Mlyn

Voor ons is Spindleruv Mlyn helemaal top! We zijn er vorig seizoen 2x 10 dagen geweest en we gaan dit seizoen ook weer 2x (kerst- en voorjaarsvak.). Wij zijn niet zo bedreven in het skiën en kunnen in dit gebied volop aan onze trekken komen. Voor gevorderden ligt dat anders, die missen waarschijnlijk lange- en uitdagende afdalingen. De prijzen van eten en drinken in de restaurantjes en op de piste zijn nog behoorlijk laag. Voor een halve liter bier en warme chocolademelk betaalden wij op de piste een euro (25 kronen). Wij hebben in beide vakanties niet in lange rijen hoeven staan en een paar minuutjes wachten is altijd wel gezellig (even kletsen). Skihuur en skilessen zijn ook goed betaalbaar. De skipas is in verhouding het duurst. Er is ook een puntenkaart te koop. Dit is vooral aantrekkelijk als je niet de hele dag op en neer gaat, maar slechts enkele afdalingen maakt.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 30 november 2010

Door: v stiphout over Harrachov

Voor weinig geld goed op wintersport in Harrachov leuke winkeltjes waar van alles te koop is van skikleding tot vuurwerk en drank wel afbieden. leuke hotels en pensions geen half of volpension boeken omdat je voor weinig geld goed kunt eten. voor de gevorderde skieer die van lange tochten en afdalingen houd is het hier niks.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 10 oktober 2010

Door: jansenpraha over Spindleruv Mlyn

Een aardig gebied voor een lang weekend, maar ga er niet tijdens de school vakanties naar toe. De pistes zijn kort en de lift capaciteiten zijn beperkt. Als het druk is betekend het 3 minuten skien en 10 minuten in de rij bij de lift. Op de pistes zijn de lunch mogelijkheden erg matig, en dat is vriendelijk uit gedrukt. Net als bij de lift zul je voor de lunch in de rij moeten staan, alleen dan voor een vette worst me brood en mosterd. Voor een eetbare lunch, met wat gezelligheid, kun je beter terug gaan naar het dorp. Het dorp is authentiek en niet ongezellig.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 5 januari 2010

Door: Anoniem over Lipno nad Vltavou

Ik kom al enkele jaren in dit gebied. Doordat het gebied laag is, is het zeker niet sneeuw zeker. Zodra het vriest worden de sneeuwkanonnen aangezet. In de afgelopen jaren is het gebied verbeterd, er zijn nieuwe liften en de pistes zijn hier en daar aangepast. Voor een beginnende snowboarden zoals ik die niet altijd zelfverzekerd op het board sta, is dit gebied ideaal. Ligt er een dag niet genoeg sneeuw op de piste, ga er dan eens wandelen of schaatsen. Het is een geweldig gebied.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 13 maart 2009

Door: Fam. Schoordijk over Lipno nad Vltavou

Zeer goed bevallen. Zeker voor een beginner. De ski's Park is ruim en je kan er alles doen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 22 februari 2009

Door: een trouwe bezoeker over Lipno nad Vltavou

Prima skigebied geworden met de nieuwe liften. Helaas laat deze site nog steeds de oude kaart van het skigebied zien Ik hoop dat het snel aangepast wordt.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 3 februari 2009

Door: Anoniem over Rokytnice nad Jizerou

Voor langlaufen is het een lastig gebied, de loipes worden niet met borden aangegeven. Je bent op een kaartje aangewezen en die klopt ook niet altijd. De accomodaties zijn veelal eenvoudig maar wel toereikend. In Harrachov is het wel wat beter, ook zijn er wat meer apres-ski mogelijkheden. Om te skieen is er genoeg voor beginners en gevorderden en voor kinderen is er ook genoeg. Bijna ieder dorp heeft wel een eigen ski-gebied(je). Uit eten is redelijk goedkoop en restaurants zijn er meer dan genoeg.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 21 januari 2009

Door: van veldhuizen over Lipno nad Vltavou

Wij komen hier net vandaan en willen zo weer terug! Grandioos! Ons zoontje van 3 heeft zich super vermaakt ook tijdens de privelessen van een Tsjechische lerares. Om de beurt namen wij een afdaling waar je als gevorderde skiër goed aan je techniek kan werken. Groot is het absoluut niet, maar dat weet je als je hierheen gaat ,maar je gaat hier toch ook met een heel ander doel heen? Je kan er ook heerlijk schaatsen, wandelen, zwemmen (spelen) in het binnenbad en gewoon lekker dollen in de sneeuw met of zonder slee. Tja en in de weekende is het druk, maar na die paar dagen dan keert de rust weer. Er lag niet veel sneeuw, maar dat werd keurig onderhouden door de kanonnen. Een ruim gesorteerde supermarkt, met elke ochtend heerlijke verse broodjes. Uit eten...? Hebben we ook gedaan, het smaakte erg goed, maar dat is natuurlijk erg persoonlijk. Wel jammer dat er in sommige resaurants veel gerookt werd!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 9 januari 2009

Door: Y. Hakze over Rokytnice nad Jizerou

Voor het eerst in Tjechie geweest om te skieen. Het is idd niet te vergelijken met Oostenrijk, Zwitserland of Frankrijk. Maar we hebben top geskied hoor als ervaren skieers. Idd geen lange tochten en de sneeuw liet in deze week nog wat te wensen over. Toen het verder in de week geen sneeuwen en alle liften naar boven ook open gingen vonden we het toch een bijzondere ervaring. Wel iets langere wachttijden dan bij de liften. Maar heerlijke brede pistes met dikke sneeuw. Er wordt volgens ons bovenop niet geprepareerd. De mensen zijn bijzonder gastvrij en financieeltechnisch is het uiterst aantrekkelijk om te gaan uiteten daar. Echt spotgoedkoop! Qua reistijd moet je rekenen op zo'n 10 tot 12 uur. Zeker voor herhaling vatbaar.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 29 december 2008

Door: Anoniem over Lipno nad Vltavou

Vorig jaar met 2 kids (3 en 9) hier geweest en nauwelijks sneeuw gezien. Maar dat weet je als je naar zo'n laaggelegen skigebied gaat. Een paar hellingen werden opgespoten, maar al met al weinig uitdaging, ook niet voor de beginnende skiers. Met lift naar boven en weer naar beneden, links of rechtsaf, that's it. Bovendien waren we in de voorjaarsvakantie en was het ook nog eens ontzettend druk met tsjechische skiers. De liften waren daar duidelijk niet op berekend, waardoor er behoorlijke wachtrijen ontstonden. En dat voor een helling waar je in anderhalve minuut weer beneden stond. Nee, voor ons geen Tsjechie meer.....

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen