Je wintersport begint met vervoer naar Polen. Er zijn allerhande vervoersmiddelen om mee op wintersport naar Polen te gaan en elk heeft zo z’n voordelen. Met de auto sta je bijvoorbeeld al na zo'n 9 uur rijden in het dichtstbijzijnde Poolse skigebied Szrenica in het Reuzengebergte. De auto biedt veel mogelijkheden en vrijheid, en is daarom ook een populair vervoersmiddel om op wintersport mee naar Polen te gaan. Wie met de bus of trein gaat, zal iets langer onderweg zijn. Het vliegtuig is de snelste manier om op je Poolse wintersportbestemming te komen. Heb je een directe vlucht, dan kun je na een paar uur reizen al op je ski’s staan in één van de vele skigebieden in Polen.

Op deze pagina vindt je de verschillende vervoersmogelijkheden om naar je wintersportbestemming in Polen te reizen. Je kunt hiervoor gebruik maken van het openbare vervoer, maar dan moet je rekening houden met een relatief lange reistijd. De auto blijft wegens de flexibiliteit de populairste manier om mee op wintersport naar Polen te gaan. Naast verschillende aanbieders voor bus- en treinreizen, vind je hieronder ook een overzicht van vliegtuigmaatschappijen en autoverhuurbedrijven die een zorgeloze reis naar het Poolse Reuzengebergte of Hoge Tatra aanbieden. Hieronder volgt een volledig overzicht van de verschillende manieren om naar je wintersport in Polen te gaan.

Ga direct naar:

- Reizen per vliegtuig naar Polen
- Reizen per bus naar Polen
- Reizen per trein naar Polen
- Reizen per auto naar Polen
- Auto huren in Polen

Vliegen Polen

Reizen per vliegtuig naar Polen

De skigebieden in het Poolse Reuzengebergte of Hoge Tatra zijn relatief klein, maar daarom niet minder leuk. Het meest moderne, uitgebreide en hoogste wintersportgebied van Polen is het skigebied Zakopane en ligt in het zuiden van het land. De andere vijf Poolse skigebieden liggen verspreid over het zuiden en het westen van het land, waardoor er dus meerdere vliegbestemmingen mogelijk zijn wanneer je met het vliegtuig naar Polen reist. Vanaf verschillende vliegvelden in Nederland vertrekken (rechtstreekse) vluchten naar Polen. Reis je naar het populairste skigebied Zakopane, dan vlieg je hoogstwaarschijnlijk op de luchthaven van Krakau. Vanuit hier kun je ongecompliceerd per transferservice, huurauto of openbaar vervoer je Poolse wintersportbestemming bereiken.

Naar Vanaf Maatschappij
Krakau Amsterdam, Eindhoven KLM, Lufthansa
Wroclaw Amsterdam, Eindhoven KLM, Lufthansa

Parkeren op de luchthaven

Ski’s meenemen in het vliegtuig: kosten, tips & regels >

Reizen per bus naar Polen

De bus is misschien niet het eerste vervoersmiddel waar je aan denkt wanneer je naar Polen reist. Maar toch is dit een ideale manier om je wintersportbestemming in Polen te bereiken. Allereerst is het een hele goedkope vervoersmogelijkheid, en daarnaast is het ook ideaal om uitgerust op je skibestemming aan te komen. Vanaf verschillende grote steden in Nederland vertrekken talrijke busreizen richting grote steden Krakau en Wroclaw, die dichtbij jouw skidorp in Polen liggen. Na de comfortabele busreis bereik je je wintersportbestemming eenvoudig per transferservice, huurauto of openbaar vervoer. Het enige nadeel is de vrij lange reistijd. Wanneer je per bus naar Polen gaat, moet je rekenen op zo’n 20 uur reizen of zelfs langer.

Naar Vanaf Maatschappij
Krakau, Wroclaw div. grote steden Flixbus
Polen trein

Reizen per trein naar Polen

Ook de trein is één van de vele vervoersmogelijkheden naar je wintersportbestemming in Polen. Treinreizen naar Polen zijn relatief voordelig en comfortabel. Net zoals met de bus, moet je hier wel rekenen op een iets langere reistijd, dan wanneer je met de auto of het vliegtuig naar Polen reist. Maar stap je ’s avonds in de trein, dan kun je de volgende dag gewoon nog genieten van een halve dag skiën. In Amsterdam Centraal neem je de rechtstreekse trein naar Berlijn, vanwaar je doorreist naar Krakau of Wroclaw. Vanaf hier ga je per huurauto of shuttlebus naar je gewenste wintersportgebied in slechts één of twee uurtjes tijd.

Naar Vanaf Maatschappij
Krakau, Wroclaw Elk station in Nederland & België NS International

Auto huren in Polen? Lees onderaan deze pagina verder >

Reizen per auto naar Polen

Zelf met de auto rijden is de populairste manier bij Nederlanders om op wintersport naar Polen te gaan. Reis je per auto naar Polen, dan heb je op je plaats van bestemming geen enkel probleem om te gaan en staan waar je wil. Het biedt dus veel vrijheid, flexibiliteit en op slechts 9 uur rijden vanuit Utrecht ben je al bij het dichtstbijzijnde Poolse skigebied Szrenica. Zorg er wel voor dat je voor vertrek alle nodige voorbereidingen treft. Winterbanden worden bijvoorbeeld enkel aangeraden in Polen. Maar aangezien je door Duitsland moet rijden, waar winterbanden bij winterse omstandigheden wel verplicht zijn, zorg je maar beter dat je ze onder de auto hebt liggen. Sneeuwkettingen zijn daarentegen wel verplicht in Polen, op wegen met een daarvoor aangeduid bord, en ook zal je je moeten voorbereiden op enkele tolbetalingen op je autorit naar Polen.

  • Tol betalen op de A1, A2 en A4
  • Winterbanden niet verplicht in Polen, wel in Duitsland
  • Sneeuwkettingen verplicht indien aangegeven

Auto huren in Polen

Wanneer je per vliegtuig, trein of bus op wintersport naar Polen gaat, kan het handig zijn om een auto te huren zodat je de laatste kilometers kunt afleggen naar je gewenste skigebied. Zo heb je alle vrijheid tijdens je wintersport in Polen. Huurauto’s zijn hier ontzettend makkelijk verkrijgbaar, mits je de juiste documenten bij je hebt. Zorg er dus voor dat je de voorwaarden even checkt voor je op wintersport vertrekt. Kijk ook zeker na of de huurauto is voorzien van sneeuwkettingen, je zou ze zomaar eens nodig kunnen hebben.

Ook interessant: