Recensies Zillertal Arena

Ervaringen van andere wintersporters zijn onmisbaar wanneer je voor een wintersport in het skigebied van Zillertal Arena wilt kiezen. Een recensie over Zillertal Arena kan de doorslag geven om wel of niet voor dit skigebied te kiezen. Zijn er veel pistes voor beginners? En is het skigebied wel zo kindvriendelijk als wordt beweerd? Hieronder lees je de recensies van wintersporters die in het skigebied Zillertal Arena zijn geweest. Je kunt ook je eigen ervaringen met de bezoekers delen door zelf een recensie over het skigebied Zillertal Arena achter te laten.

Schrijf een beoordeling
weather Gemiddelde beoordeling bezoeker
Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 24 maart 2019

Door: Ellen over Gerlos

Fantastisch dorp

Mooie pistes gezellig dorp

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 24 maart 2019

Door: Claudia over Gerlos

Top dorp om te skiën, après-skiën, eten en drinken.

Gerlos is een top dorp, zowel om te skiën, après-skiën, wandelen en eten/drinken. Er bevindt zich voor ieder wat wils, van rustig tot uitbundig feesten. Het is een dorp waar erg veel sfeer heerst, een levendig centrum voor zowel families als vriendengroepen. Gerlos brengt ons al jaren een topvakantie. Een echte aanrader voor zowel jong als oud.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 20 maart 2019

Door: Toine over Krimml

Heel rustig dorp niet direct aan een piste gelegen

In 10 minuten met de bus in HochKrimml met een mooie beginners-helling. Vanuit hier kun je het gebied van HochKrimml in en verder naar Königsleiten en Gerlos. De andere kant vanuit Krimml met de bus in 10 minuten in Neunkirchen en Bramberg.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
5

Datum 26 januari 2019

Door: Anoniem over Gerlos

Nooit meer!

We zijn hier een aantal jaren geleden geweest toen het nog een mooi Oostenrijks dorp was. Het karakter is nu totaal verpest door schreeuwende en zuipende hollanders. Er zijn grote hotels gebouwd en een oerlelijke moderne parkeergarage midden in het dorp met neon verlichting. De sfeer is totaal verpest, heel erg. Het skigebied is wel mooi maar wij vonden het wat onoverzichtelijk. Königsleiten is een echte aanrader, dit ligt prachtig!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 17 december 2018

Door: Annemiek over Königsleiten

Fantastisch

We komen nu al drie jaar in Königsleiten en het is nog geen moment tegengevallen. Appartement aan de piste, skischool dichtbij voor de kinderen en een skigebied met heel veel mogelijkheden. Je hoeft je hier absoluut geen minuut te vervelen. We gaan ook dit seizoen weer met de voorjaarsvakantie en we kunnen alle vier niet wachten!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 23 oktober 2018

Door: Larissa over Zell am Ziller

Wintersport met vrienden

Bijna ieder jaar gaan we met de hele vriendengroep op wintersport. Een zeer gemengd gezelschap met jongeren, ouders en kleine kinderen. We verbleven afgelopen winter in een gezellig hotel in Zell am Ziller. In het bar gedeelte hebben we spelletjes gedaan en ook hadden we ontbijt en diner inclusief. Ideaal. Zell am Ziller is niet echt groot, maar wel leuk om te verblijven. Nadeel is wel dat je altijd met de bus of auto naar de lift moet en dat wanneer je niet zo'n goede skiër bent, je niet via de dalafdaling naar beneden kunt. Verder is alles goed bevallen. De Zillertal Arena heeft veel te bieden en je kunt leuke tochten skiën. Eén avond beland in de après-ski in Gerlos. Groot feest en het taxitritje valt best mee als je het met z'n allen deelt. Ook in Ziller kan je après-skiën en dat is erg gezellig. Kortom, we hebben een heerlijke skivakantie gehad!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 31 juli 2018

Door: Boris over Gerlos

Place to be

Gerlos is the place to be!! Ga al sinds 2013 ieder jaar met vrienden en zeker dit jaar weer. Vet skigebied met zoveel mogelijkheden. Daarna uiteraard feesies pakken bij seppi en natuurlijk cin cin!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 18 juli 2018

Door: Jeffrey over Gerlos

TOP!

Top skigebied top pistes en gezellig dorp. Lekker feesten en skiën wat wil je nog meer!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 21 maart 2018

Door: Anna over Gerlos

Voor ieder wat wils!

Mooie, brede blauwe pistes voor de beginner en de perfectionist, maar ook rode 'donkerrode' en zwarte pistes voor de gevorderde of degene die een uitdaging aan wil gaan. Goede verbindingen naar Königsleiten en Zell am Ziller. Richting Königsleiten ook genoeg mogelijkheden tot off-piste. Niet te vergeten gezellige après-ski in de CinCin in Gerlos of Hannes in Königsleiten.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 21 maart 2018

Door: Corine over Zell am Ziller

Mooi en gezellig knus dorp

Zell am Ziller is een klein, maar heel gezellig ski dorp met hele mooie pistes voor zowel beginners als gevorderden.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 20 maart 2018

Door: M. Joosten over Königsleiten

Geweldig skigebied, goede après-ski en mooie wandeltochten!

Veel skipistes, mooie en lange wandelingen langs het stuwmeer en natuurlijk goede après-ski!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 18 maart 2018

Door: Romy over Zell am Ziller

Super fantastisch mooi skigebied

Je kunt alle kanten op! Zeer leuk voor families of met vrienden of natuurlijk je partner

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 11 maart 2018

Door: A.B. over Gerlos

Vriendelijk dorp met mooie pistes.

Heerlijke vakantie gehad in Gerlos. We waren er in januari, rustig genoeg op de pistes om lekker te kunnen skiën, maar wel genoeg gezelligheid in het dorp. Pistes goed geprepareerd, sommige liften zijn wel aan vervanging toe. Beste skileraar ooit getroffen bij Gerlos Total Skischool. Après-ski met veel Nederlanders, CinCin moet je ding zijn, wij vonden Little London leuker.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
7

Datum 10 maart 2018

Door: Nils Dubois over Zell am Ziller

Heel lang skigebied, enorme afdaling

Dorp is vrij standaard Oostenrijks dorpje. Wel veel leuke restaurants. Skigebied is niet enorm, maar je kan wel doorsteken naar Gerlos dus dat verdubbelt de grootte zo'n beetje. Heel weinig blauw en zwart dus erg veel rood. Voor beginners niet ideaal voor gevorderden best wel leuk.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 8 maart 2018

Door: Anoniem over Gerlos

Gevarieerd gebied.

Gerlos heeft een gevarieerd skigebied. Vanuit Gerlos kom je makkelijk in Zell am Ziller of Köningsleiten. Veel rode pistes. Eettentjes op de piste veel zelf bediening.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 8 maart 2018

Door: Richard Veldhuis over Gerlos

Mooi ruim ski gebied, kunt van af Gerlos ook naar het skigebied in Zell, Köningsleiten, of Gerlosplatte.

Ik ben er meestal begin januari, lekker rustig, en geen wacht rijen voor de liften. Onder tussen op de pistes lekker eten in de verschillende berg restaurant. Après-ski, op de berg, of in Gerlos zelf bij de Little London, Cin Cin, of Luigi Turbo Bar. Ook het eten in de restaurants in het dorp is goed. Je kunt tegenwoordig via 2 gondels het skigebied in, en je skiet in de middag zo weer het dorp in. Ik vindt het een super mooi skigebied, gezellig dorp.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
5

Datum 7 maart 2018

Door: Jitske van noordennen over Zell am Ziller

Mooi divers gebied

Voor elk niveau wel een uitdaging te vinden. Het gebied is zowel kindvriendelijk, maar ook voor de off-piste skiërs en de meest gevorderde is het fantastisch.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 7 maart 2018

Door: Vincent de Koning over Gerlos

Supergezellig!

Geweldige plek voor een gezellige wintersport. Vooral geschikt voor gezelschappen die ook graag een drankje doen!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 7 maart 2018

Door: Danelle over Zell am Ziller

Heerlijk genoten!!

Fijne skipistes hier in Zell am ziller! Nu waren de condities wel perfect maar heb meerdere sneeuwkanonnen gezien, dus bij minder weer zal er genoeg aan sneeuw zijn! 14 jaar geleden waren we ook hier... herkende niet veel meer maar positieve vooruitgang! Zelf niet meer de overgang naar Gerlos genomen, maar altijd interessant dat je een gebied hebt waar je verder kunt dan 't dorp zelf!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 6 maart 2018

Door: Chantal over Zell am Ziller

Héérlijk gebied!

Vrij rustig dorp maar alles zit er wat je nodig heb op een wintersport vakantie! Skibus rijd door het hele dorp heen dus dus vrijwel overal opstapplaatsten om je naar de gondel te brengen. Beide gondels trouwens. En het skigebied is in 1 woord waanzinnig! Zillertal Arena meer zeg ik niet, je moet het beleven. Veel mogelijkheden om overal naar toe gaan, het zij met de bus of via diverse afdalingen. Gewoon er naartoe gaan en het beleven!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 6 maart 2018

Door: Yvonne over Königsleiten

Is er geweldig

Fijne skipistes waar iedereen uit de voeten kan, leuk dorp.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 6 maart 2018

Door: Yvonne over Königsleiten

Is er geweldig

Fijne skipistes waar iedereen uit de voeten kan, leuk dorp.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 5 maart 2018

Door: Shannon over Gerlos

Eerste keer wintersport

Mijn eerste jaar skivakantie ooit. Mijn vriend was vorig jaar voor het eerst geweest en na al zijn verhalen en foto’s moest ik het zelf toch echt meemaken! Vakantie was geboekt en daar gingen we dan samen. De eerste dag begonnen met privéles en wat leer je daar een hoop van!! De rest van de vakantie heerlijk samen geskied en natuurlijk deden wij mee aan de heerlijke après-ski. Volgend jaar absoluut weer:)

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 5 maart 2018

Door: rob vh over Königsleiten

Zeer leuk gebied

Weinig vlakke stukken dus voor snowboarders een groot pluspunt. Leuke sfeer

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 5 maart 2018

Door: Melissa over Königsleiten

Supergezellige vakantie gehad!

Gezellige sfeer en mooie pistes

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 3 maart 2018

Door: Robert over Königsleiten

Geweldig dorp

Na jaren weer eens op wintersport geweest en ben direct weer verslaafd. De sfeer, de taal, sneeuw... Heerlijk! Königsleiten is echt een klein dorp, er is maar een supermarkt maar heeft wel alles wat nodig is. De pistes zijn zeer breed en uitgebreid dus voor zowel de beginner als de gevorderden komen aan hun trekken! Alle hotels en appartementen liggen aan de piste dus het is nooit lang lopen of met een bus mee om naar de piste te gaan. Après-ski is geweldig in Hannesalm, met echt Oostenrijkse/Duitse muziek.... Niet die Nederlandse bagger (af en toe een liedje) dus echt après-skiën. Zoals eerder aangegeven, verslavend dus volgend jaar zeker weer.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 3 maart 2018

Door: DK over Königsleiten

Geweldig sfeervol skigebied! Ook voor de jongeren genoeg après-ski en uitgaansgelegenheden. Skigebied voor beginners en gevorderden!

wij komen er al 18jaar en nog steeds een fijn dorp. Voor de kids als voor jongeren genoeg te beleven. Skigebied groot en gevarieerd.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 2 maart 2018

Door: Sander over Königsleiten

Fijn klein dorp

Dorp met veel huisjes allemaal bij de piste.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
7

Datum 2 maart 2018

Door: Rik over Gerlos

Leuk voor de beginnende skiër

Wij hebben een leuke skivakantie gehad. Pistes waren goed geprepareerd, en als je s'ochtends meteen naar Zell of Königsleiten gaat, viel de drukte ook mee. Rond 15.00 richting Seppi's om de après-ski te beginnen in de zon was heerlijk. Terug in Gerlos bij de Cin Cin of Little londen werd het NL gehalte wat mij betreft wel wat te hoog.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 2 maart 2018

Door: Edwin over Königsleiten

Echt een super dorp niet groot waar door je snel bij de skilift bent

Ik heb er echt een supervakantie gehad, de verbinding met andere plaatsen is super

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 1 maart 2018

Door: Daphne van Asselt over Königsleiten

Ik ben fan!

Wij gaan ieder jaar skiën in königsleiten & ik zou het iedereen aanraden 😊 Voor mensen die graag op een blauwe piste skiën is het alleen geen aanrader omdat het meerendeel rood en zwart is. Er zijn gezellige restaurantjes te vinden in het dorp en binnen 10 minuten ben je met de auto in Gerlos (skiën is natuurlijk helemaal goed te doen naar Gerlos )

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 1 maart 2018

Door: Vania Pentcheva Bouwmeester over Gerlos

Geweldig skigebied en après-ski super leuk

Het is een nieuwe dorp dat er traditioneel Oostenrijks uitziet en met een goede sfeer. Wij vonden het leuk voor skiën. Er zijn veel snelle verbindingen in de skiregio en ook goed gemarkeerd. Leuke activiteiten in het pistegebieden. Er gebeurt ook veel in het dorp: concerten, apres-skiën.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 27 februari 2018

Door: Wybren over Königsleiten

Te gek!

Königsleiten is een gezellig dorpje in Oostenrijk waar je prima kunt skiën! De Hannes Alm is een top après-ski tent. Het dak gaat er letterlijk af!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
7

Datum 27 februari 2018

Door: Hanna over Zell am Ziller

Mooi modern Skigebied centraal gelegen in het Zillertal

Wij gaan al jaren naar Zell am Ziller. Skigebied is leuk en divers en ideaal met de kinderen. De liften zijn allemaal erg modern. Behalve op de overgang naar Gerlos, het schijnt dat de natuurbescherming verbetering daar in de weg staat. Aanrader voor de lunch is absoluut de Kreuzewiesealm van de familie Heim! Wat overigens ook erg fijn is, is de centrale ligging van Zell tov de andere gebieden in het Zillertal. Ook Kaltenbach en Mayrhofen zijn goed bereikbaar. Het valt ons wel op dat het gebied steeds duurder wordt en dat ook Zell langzamerhand een ander publiek gaat trekken en wij weten niet of dat nu zo positief is.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 26 februari 2018

Door: Marchel over Königsleiten

Groot en mooi skigebied

Als beginner prima kunnen skiën. Leuke en gezellige eetgelegenheden in het gebied.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 9 februari 2018

Door: Kim over Gerlos

Feest en skiën

Samen met de vriendengroep voor het eerst naar Gerlos. We horen al jaren zoveel mooie verhalen van andere vrienden, dat we dit toch eens zelf moesten ervaren. Het skigebied is leuk en biedt mogelijkheden voor mooie dagtochten. Zo kun je naar Zell am Ziller, maar ook helemaal naar Königsleiten en de Gerlosplatte. Ook leuk dat je gewoon helemaal tot in het dorp kunt skiën. Tussendoor leuke berghutten met goede restaurants. Uiteraard aan het einde van de dag een biertje bij Seppi's en daarna door in de Cin Cin. Wat een gezelligheid! Ook als je een avond niet naar de après-ski gaat kun je je vermaken in het dorp.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 6 februari 2018

Door: Joris over Zillertal Arena

Leuk en gezellig skigebied

Zillertal Arena is een prachtig skigebied met veelal fijne pistes. Aan de kant van Zell am Ziller vind je veel rustige en brede pistes met een lange en uitdagende dalafdaling. Aan de kant van Gerlos vind je meer drukte en gezelligheid, zowel in de berghutten als op de pistes. Er heerst in Gerlos echt een fijne sfeer en er zijn bijna alleen maar Nederlanders.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
7

Datum 4 februari 2018

Door: Dirk over Zell am Ziller

Prima wintersportdorp in het grote Zillertal Arena skigebied meest geschikt voor gevorderde wintersporters

Het dorp is makkelijk aan te rijden (geen bergpas over). De wegen in het dorp werden elke dag sneeuwvrij gemaakt. Pistes in dit grote skigebied Zillertal Arena zijn over het algemeen pittig te noemen (veel rode pistes, beperkt blauw aanbod). De horeca op de piste is over het algemeen aan de dure kant waarbij de prijs kwaliteit verhouding erg verschillend is. Zo moet je bijvoorbeeld geen koffie bestellen bij Kreuzjoch Alm (duur en vies) maar waren de koffie en apfelstrudel in Seppi's am Isskogel weliswaar duur maar heerlijk (met daarbij een leuke sfeer). Kortom: prima gebied, iets aan de prijzige kant, meest geschikt voor gevorderde wintersporters. owja, de verbindingslift tussen Zell am Zillertal en Gerlos is zeer traag en onverwarmd.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
1

Datum 9 januari 2018

Door: Rafael over Gerlos

Vreselijke plaats, niet is geopend

Vreselijke plaats, de winkel sluit om 6 uur. Zonder keuken is er na 11 nergens wat te eten te halen. Stervensduur en alleen maar het simpelste volk wat je kan vinden. Bier, burp nog een biertje...pizza, kortom nooit meer naartoe.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 7 november 2017

Door: Thijs eilert over Zillertal Arena

Super breed skigebied en een gezellige après-ski!

Wij gaan inmiddels ongeveer 7 jaar naar gerlos en dat is en blijft een supermooi skigebied, het is heel breed, van Köningsleiten tot aan Zell en veel meer. Een gezellig dorp waar veel restaurants zijn en goed eten! En de après-ski is natuurlijk ook super!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
7

Datum 25 februari 2017

Door: Anoniem over Gerlos

Leuke Nederlanders in dit dorp

Vooral veel leuke gasten in dit dorp. Ook veel bekenden gezien. Leuk gepraat in de gondel en skiliften met goedgemutste mensen. Paar keer gezellig naar de CinCin geweest. In het dorp weinig te zien verder. Omdat het nat op de weg was en de stoepen smal, zat in no time je kleding onder de spetters van het door het dorp rijdende vele verkeer. De nieuwe gondel en lockers zijn super. Wij zaten in het Alpenhof hotel maar daar gaan we zeker nooit meer naartoe. Hoorde van vrienden en andere mensen goede verhalen over de Gaspingerhof, die een tunnel heeft naar de nieuwe lift. Verder op de berg wel veel oude liften zonder overkapping.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 3 februari 2017

Door: Ria over Gerlos

voor elk wat wils.. in de zomer en in de winter

Wij komen al jaren in Gerlos, om te wandelen en te skiën. We genieten met ons gezin bestaande uit opa en oma met twee kinderen en hun aanhang en een zesjarige kleindochter van al het moois wat Gerlos te bieden heeft. 's Winters is Gerlos een mooi, sneeuwzeker gebied. Het dorp is kindvriendelijk, de pistes zijn geschikt voor beginners en voor gevorderden en worden goed onderhouden. Zelf geniet ik van de wandelingen naar bijvoorbeeld de Stausee, Prölleralm en naar de gezellige almhutjes in een van de zijdalen, waar als je mazzel hebt de uitbater een muziekske .. zelfs verzoekjes .. speelt op ( veelal ) de accordeon. In de namiddag storten we ons met alle genoegen in de welverdiende après-ski. Niet alleen prima dj's zorgen voor sfeervolle muziek, er worden ook artiesten ingevlogen om de klanten nog meer te vermaken. Na een heerlijke maaltijd in een van de gezellige restaurants slapen wij als rozen na al die gezonde berglucht. Zeker een aanrader om ook 's zomers te bezoeken en tijdens de gezellige Almabtrieb in september. Gerlos Perle vom Zillertal .. da geht's losssssssssssss

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 28 november 2016

Door: Michel Janse over Zillertal Arena

Gerlos het familie dorp

Hoog gelegen. Sneeuw zeker. Twee gondels. Goede skischolen. Zeer goede restaurants en apres ski.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 23 november 2016

Door: Mylène over Gerlos

Nog nooit ergens anders geweest en ieder jaar is er weer iets nieuws

Toppppppppppp

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 21 november 2016

Door: Jobse over Zillertal Arena

Supper

Een dikke 10

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 7 november 2016

Door: Jacqueline over Gerlos

Super gezellig

Zoals schouwen duiveland ons thuis in de zomer is. Is GERLOS ons thuis in de winter!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 25 oktober 2016

Door: R. Hauwert over Gerlos

Gezellig dorp met goede faciliteiten en mooie pistes met sneeuwzekere condities

Naast veel andere gebieden te hebben gezien kom ik sinds 35 jaar in Gerlos. nog altijd met veel plezier en gastvrije ontvangst.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 16 oktober 2016

Door: Albert molenaar over Gerlos

Meest gezellige skigebied

Geweldig skigebied voor iedereen wat, goede eetgelegenheden en après-ski

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 7 september 2016

Door: Rene van R. over Wald im Pinzgau

Voordelig alternatief

Wald im Pinzgau is een ideale bestemming, wanneer je de duurdere en drukkere dorpen in de Zillertal Arena wilt mijden. Met de skibus bereik je snel de Filzsteinbahn waarna je de aansluiting kunt maken op de rest van het skigebied. Heerlijk skigebied waar je lange dagtochten kunt maken, of gewoon met de familie op de Gerlosplatte kunt blijven. Het dorp zelf is rustig, maar dat is ook precies waar wij naar op zoek zijn.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 9 maart 2016

Door: Marien over Gerlos

Fantastisch!

Het mooiste skigebied van Tirol. Altijd sneeuwzeker.. Veel mooie pistes voor iedereen. Mooie liften... en vooral een zeer goede sfeer.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 9 maart 2016

Door: Jansen over Gerlos

Niet voor niets stamgast

Vanaf jongs af aan het dorp en skigebied zien veranderen. Aangepast aan de moderne wensen van wintersportliefhebbers in alle soorten en maten. Feestdorp én familiedorp. Voor ieder wat wils. En als je een van beide niet wil, dan kan je dat prima uit de weg gaan. Zeer fijne en vriendelijke mensen. Goede skischool en restaurants. Prachtig skigebied en de nieuwe lift vanuit het dorp die in 2016 komt maakt het compleet.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 9 maart 2016

Door: Vincent de Koning over Gerlos

Supergezellig!

Echt een prachtige plek, hoger gelegen tussen de bergen geklemd. En echt ontzettend gezellig. Fijne restaurants en geweldige apres-ski! Er zijn wel weinig langere routes te skiën. Je zit veel in de liften.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 9 maart 2016

Door: Jeroen Groenewegen over Zell am Ziller

Geweldige plek met voor 'elk wat wils'

Zell am Ziller in het Zillertal Arena is de perfecte locatie voor een meer dan geslaagde wintersport vakantie. Volop skimogelijkheden voor elk niveau. Gezellige après-ski onder aan de piste. Uitstekend gebied voor het doen van dagtochten naar andere dorpen en tenslotte veel variaties aan onderkomens van luxe hotel appartement tot gezellig vakantiehuis.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 8 maart 2016

Door: Winnie Hensen over Königsleiten

Mooi ski-in ski-out dorp

Aangezien de meeste appartementen langs de piste liggen kan je makkelijk van en naar je appartement skiën. De skimogelijkheden zijn niet super uitgebreid, maar genoeg variërend. Daarnaast een goede apres-skitent: Hannesalm! Ideaal met kinderen zodat je in je huisje kan lunchen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
7

Datum 28 februari 2016

Door: bonny over Zell am Ziller

Pfff skischool Lechner, wat een drama! Zell Im Ziller: heel leuk!

Met twee kinderen van 13 jaar oud, beginners, naar Zell Im Ziller. Zondag hebben we ons aangemeld bij het 'hoofdkantoor' van skischool Lechner. Gevraagd of er wel een beginnersgroep is wat past bij deze twee meiden . Geen probleem! werd ons gemeld. Echter op maandagochtend: de meiden moesten in de skiklas met kinderen van 5/6 jaar oud!!!! Ik heb direct aangegeven dat dit geen goed plan is, maar volgens de skischooleigenaar was dit héél normaal. Bovendien hadden ze geen andere groep en geen skileraar meer en ik moest gewoon even afwachten. In de pauze de meiden gesproken: zeer ontevreden over deze lessen. Veel te kinderachtig en weinig instrucite. Ik wederom de eigenaar aangesproken. Dit is geen goede klas voor deze meiden. Nee, ik moest toch echt nog een keer afwachten. Wederom met het hoofdkantoor gesproken: geen passende oplossing werd geboden. De tweede dag hebben we de meiden aangemeld bij skischule ProZell. Zij hebben dit zeer netjes voor ons opgelost. Echter, met Skischule Lechner nog veel trammelant gehad over teruggave van het geld. Meedere verschillende verhalen over wel of geen passende oplossing en over de hoogte van terug te betalen van het bedrag. Op het laatst kwamen we er nog achter dat ze ons ook nog eens voor 5% hebben opgelicht.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 26 februari 2016

Door: Egbert over Gerlos

pistes slecht geprepareerd.skigebied is te beperkt voor de iets gevorderde skiërs

Voor gezinnen met kleine kinderen fijn skigebied.prettige skischool.een groot Hollands dorp.voor mensen die het beginners niveau voorbij zijn is hier wel te weinig variatie in pistes en lengte van afdalingen.eten op de pistes wel goed en goedkoop.als je skieeen dus heel belangrijk vind dan kun je beter een ander gebied opzoeken.als je gaat om je kinderen op een leuke manier met skiën te laten kennis maken dan zit je hier prima

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 24 november 2015

Door: Sheila over Zillertal Arena

Voor alle wintersporters een geweldige locatie

Sinds mijn jeugd kom ik al in Gerlos met kerst. Het is een gezellig, langgerekt dorp. Zowel voor skiers, snowboarders, wandelaars en langlaufers een uitermate geschikte bestemming. Tegenwoordig wel erg veel Nederlanders maar nog steeds heel leuk.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 9 september 2015

Door: Henk Zijlstra over Krimml

Geweldig topgebied

Geweldig genieten van de mooie afdalingen, goeie restaurants en vriendelijke mensen. Speciaal de plattenalm restaurant

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 7 september 2015

Door: Henk Zijlstra over Zillertal Arena

Geweldig topgebied

Geweldig genieten van de mooie afdalingen, goeie restaurants en vriendelijke mensen . Speciaal de plattenalm restaurant en de serveerster Stephanie Waltl-Gruber😘

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 1 augustus 2015

Door: Jasper over Gerlos

Voor ieder wat wils

Gerlos staat nog steeds bekend als "feestdorp", maar dit is slechts één van de vele titels die het mag dragen. De skischool zorgt er met zijn voorzieningen voor dat het skigebied de perfecte plek is om er met kinderen van alle leeftijden naar af te reizen. De ligging van de hotels en appartementen is optimaal. Ze liggen bijna allemaal aan de piste of er op loopafstand vandaan! Een vriendelijke dorp met voor ieder wat wils.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 1 april 2015

Door: Cuypers over Gerlos

Fantastisch gebied voor ieder wat wils

Mooi gebied, komen er nu 3 jaar en hebben al weer geboekt voor volgend jaar. Onze kinderen van 10 en 12 kunnen er goed uit de voeten en kunnen zelf hun rondjes draaien als wij genieten van de après-ski. Over 2 jaar is de nieuwe lift midden in het dorp gereed zoals wij begrepen en is de drukte die nu wel eens 's morgens bij de dallift hebben ook opgelost door de spreiding over de 2 liften.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 23 maart 2015

Door: Lida over Gerlos

Geweldig skigebied

Mooi dorp voor ieder wat wils prachtige pistes mooie liften

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
7

Datum 14 maart 2015

Door: Jolanda over Zell am Ziller

Mooi gebied in Zillertal

Het hele gebied in het Zillertal is leuk voor beginners en gevorderden. Wij zaten in Zell; wat wat meer voor de gevorderde skiër is. Je kunt wel goed skiën in bijv. Gerlos, maar moet over rode pistes om er te komen. Voor beginners is het ook erg leuk in Kaltenbach en bij het gebied van de Penkenbahn... Wel erg druk in de Krokusvakantie!!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 14 maart 2015

Door: avalon666 over Gerlos

Ongezellig dorp gericht op Nederlanders

Hou je van après-ski en niet zo zeer van de hele dag skiën, dan is Gerlos the place to be. Het dorp wordt niet zonder reden bezocht door ene G. Joling en staat niet onterecht in de après-ski dorpen top 5. Het is met stipt een van de minst leuke dorpen die wij in 13 jaar skiën in Oostenrijk hebben mogen ervaren. Het is een ongezellig dorp mede door de vele auto's die aan beide kanten van de straat staan geparkeerd (voornamelijk Nederlanders). Auto's rijden af en aan door de dorpsstraat wat niet zo relaxed is. Restaurants moet je zoeken in de aanwezige hotels. Alles lijkt gericht op jongeren. Het aantal pistes is erg beperkt. Gebied vonden wij erg saai. Köningsleiten en Krimml zijn vele malen leuker qua skigebied. Zell viel iets tegen. De skiroute er naar toe is erg saai en duurt lang. Eenmaal aangekomen is er weinig variatie, maar de pistes zijn wel mooi breed. Weinig blauwe pistes dus niet zo fijn voor beginners. We sliepen bij Hotel Garni Anni. Locatie top, ontbijt helaas pas om 8u we hadden moeite om de eerste lift te redden. Uitbaters vriendelijk maar veel regels. Voor de sauna moet je apart betalen. Standaardkamer heeft een hele kleine badkamer konden alleen zittend douchen in bad. Om misverstanden te voorkomen kun je ook maar beter je sieraden goed bij je houden. De Isskogelbahn gaat om 9u Open, maar kom je 10 min erna dan is het al stervensdruk mede door de busladingen mensen die arriveren. Of voor 9u aanwezig zijn of de bus naar umbrella bar/Fussalm pakken richting Köningsleiten. Een volgende keer zouden we naar Köningsleiten gaan ipv. Gerlos.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 12 maart 2015

Door: anja boer over Gerlos

Gezellig dorp, met goede après-ski.

Het dorp is eigenlijk geschikt voor iedereen. Voor ieder wat wils.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
7

Datum 12 maart 2015

Door: Lara over Gerlos

Prima vakantie in overzichtelijk dorp

Ben al vaker in Oostenrijk geweest en was benieuwd naar Gerlos. Het was leuk maar volgend jaar gaan we weer wat anders doen. Het dorp is overzichtelijk met één straat en een paar winkeltjes en horeca maar mist verder een gezellige sfeer. Er komen bijna alleen Nederlanders en vooral bij de gondel in het dorp kan het 's ochtends druk zijn. Er is voldoende variatie aan pistes zodat zowel de beginner als de gevorderde aan zijn trekken komt. Wel veel korte pistes waardoor je vaak in nog veel oude liftjes zit. Ik vond het gebied bij Köningsleiten het mooist. CinCin was gezellig, maar niet wat ik er van verwacht had. De hele avond hoempapa muziek ging mij wat tegenstaan. Wel leuk dat alle leeftijden daar komen feesten. Après-ski in de zon bij Seppis op de berg was helemaal top!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 10 maart 2015

Door: Iris van de Moosdijk over Krimml

Super, voelen ons er zeer thuis

Heerlijk gebied, bij Hogh Krimml ligt de Gerlosplatte welke altijd goede sneeuw heeft doordat deze op de noordkant ligt, en toch tot het einde van de dag zon heeft. Beneden in het dorp heerlijke restaurants en een leuke apres-skibar! Daarnaast lekker vertoeven in Gerlos, Konigsleiten en Zell!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 3 maart 2015

Door: Nathalie van Uden over Zell am Ziller

Prachtig skigebied maar in het dorp is weinig te beleven.

Met de uitgebreide skipas kun je van alle liften in het Zillertal gebruik maken. Ook overdag van de gondel voor de rodelbaan. De bus gaat naar 3 liften. Andere gebieden zijn per ski/snowboard te bereiken of met eigen vervoer. Alleen in Zell zijn blauwe pistes soms een samenvoeging van rood met groen. Hierdoor kunnen beginners ineens voor een steile afdaling komen te staan. Leuke extra's zoals snelheidsbaan, springschans met luchtkussen en funpark. Met carnaval waren enkele liften soms druk maar er waren genoeg alternatieve routes. Prachtig gebied waar wij ons als skiërs en kinderen als snowboarders uitstekend vermaakt hebben!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 17 februari 2015

Door: Miranda over Gerlos

Mooi skigebied met Hollands dorp

Het skigebied van Gerlos vond ik super: mooie afdalingen voor alle niveaus. Vooral de pistes richting Königsleiten zijn geweldig. De dalafdaling terug naar Gerlos is rood, maar niet heel moeilijk wat leuk is voor beginners. Het dorp zelf vond ik niet heel sfeervol: lange straat met huizen en winkels. Eigenlijk zijn er maar een paar goeie après-skibars (Luigi's Turbo Bar, Cin Cin, Little Londen), maar daar gaat het wel iedere dag "los"!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 5 januari 2015

Door: Anoniem over Gerlos

Wat een leuk gebied!

Wij zijn net terug van een weekje Gerlos. Wow wat een leuk dorp en wat een prachtige pistes. Het dorp is erg gezellig met leuke Apres-Ski gelegenheden. Wij waren vaak te vinden bij de Cin-Cin, Little London en Luigi's turbo bar. De pistes in Gerlos zelf zijn merendeels Blauw en Rood. Het naastgelegen gebied Konigsleiten en Zell is top en vonden wij mooier dan Gerlos. Gelukkig zijn er veel verbindingroutes en kun je overal skiën waar je maar wilt. Zelf 2 dagen skiles gehad om er weer even in te komen. Wel raad ik aan om ski les te nemen bij Gerlos Total en niet bij Michi's schischule. Deze laatste is veel te groot en te commercieel. Klassen zijn zo'n beetje vol gepropt met minstens 10 mensen. En de kleintjes soms wel in groepen van 15 kids. Gerlos totaal zat ik in een ski klas van 5 personen. Het leek wel privé -es. Veel van geleerd top! Gerlos is een leuk gebied met prachtige pistes! Boven op de piste is een aanrader om wat te drinken en te eten bij Seppie's. Heerlijk terras waar je lekker in de zon kunt zitten. Wij gaan hier zeker terug komen!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 21 augustus 2014

Door: Hans van R. over Königsleiten

Fantastisch skigebied voor ieder wat wils. Met spontane après-ski.

Königsleiten is niet een typisch authentiek Oostenrijks dorpje, Königsleiten is gebouw voor de wintersporter. Wat betekent skiën tot je hotel of appartement en zeer goede snelle liftinstallaties zonder wachttijden in het dorp. Alles is in het dorp per voet bereikbaar. (Spar Supermarkt, Après-ski bars, kerkje, geldautomaat). De meeste auto's staan in de ondergrondse parkeergarages waardoor het dorp niet wordt ontsierd door auto's. Servus.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 16 juni 2014

Door: Yvette29 over Gerlos

TOP Vakantie!

Mooie omgeving, knus dorp, super pistes en leuke après-ski. Top vakantie gehad in Gerlos. Wel erg veel Nederlanders, zeker 's ochtends bij de lift is het een drukke Nederlandse bedoening. Verder erg gezellig en veel mogelijkheden zowel op als naast de pistes.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 24 februari 2014

Door: Roger over Gerlos

Heerlijk skigebied, gezellige restaurants en leuke après-ski!

Gerlos ligt middenin het skigebied Zell, Köningsleiten en Wald. Het skigebied biedt voor iedereen een eigen uitdaging. Voor alle skiërs is een een eigen uitdaging van de blauwe piste tot en met de zwarte piste. De verbindingspistes tussen de plaatsen kenmerken zich tot mooie lange afdalingen. De skilessen zijn volgens de kinderen leuk en gezellig. Ook voor de kleinste is een leuke opvang. De prijsuitreiking van de wedstrijden kent alleen maar winnaars en worden op een hele leuke manier uitgevoerd. Gerlos als plaatsje is overzichtelijk en gezellig met leuke restaurants. De après-ski is super!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 21 februari 2014

Door: anne40 over Gerlos

Voor gezinnen met jonge kinderen in het hoogseizoen minder geschikt

Deze Nederlandse enclave is meer voor jonge feestgangers, of grote groepen die van après-ski houden. Regels op de piste worden slecht nageleefd, mede door onervarenheid, waardoor gevaarlijke situaties ontstaan.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 2 februari 2014

Door: Melanie over Gerlos

Voor mij nooit meer iets anders

Ik ski 23 jaar heb veel skidorpen gezien voornamelijk in Oostenrijk maar kom nu al 10 jaar achtereen naar Gerlos en dat 3 keer per jaar. Met de kerst, met de Krokus en zelfs met Pasen ook al valt deze laat in het jaar kan je daar nog fantastisch skiën. Omdat het met Pasen meestal warm is gaan we in de ochtend skiën en rond de middag wandelen dat kan je daar ook heel goed. Als je van après-ski houdt, ben je in Gerlos aan het juiste adres de Cin Cin voor de jeugd en de Little london waar trouwens alle skileraren zitten en de Country club voor de wat ouderen onder ons.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 2 februari 2014

Door: Gerdien over Gerlos

Geweldig leuk Oostenrijks dorp met een vriendelijke en ontspannen sfeer

Hier vind je eigenlijk alles wat je op je skivakantie wilt. Mooie brede pistes, voor beginners en gevorderden. Gezellig, vriendelijk Oostenrijks dorp. Fijne sfeer en leuke après-ski. Alles is hier erg overzichtelijk. Ook voor kinderen veel te doen. Men doet er alles aan het iedereen naar de zin te maken. Zowel tijdens het skiën, de lessen, de hotels en de horeca. De après-ski is erg gezellig. Als je er niet van houdt, geen probleem. Je hebt er zeker geen last van.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
5

Datum 1 februari 2014

Door: Frans is Vrijgezel over Gerlos

Goede infrastructuur, sfeerloos dorp

Omdat je verschillende gebieden makkelijk kan bereiken hebben we het erg naar ons zin gehad, Gerlos zelf is klein en heeft verouderde skiliften. Après-ski in de CinCin is niet veel bijzonders, er komen voornamelijk boerenpummels zo groot als een tractor op af. We gaan nooit meer terug naar Gerlos. Volgende keer weer een leuk pittoresk dorpje aan de rand van een groot skigebied.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 22 januari 2014

Door: Nicolette Zwijsen over Gerlos

Gerlos is super skiën, eten en après-ski!

Wij zijn een gezin met 2 oudere kinderen. Wij komen al 15 jaar in Gerlos en hebben het elk jaar weer enorm naar ons zin. Super pistes en de après-ski is top!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 19 juni 2013

Door: Wilma over Krimml

Heerlijk dorp!

Ik kom ondertussen al jaren in Krimml, en elke keer verbaas ik me weer over hoe mooi het er wel niet is. De waterval is altijd weer een bezoekje waard, en het skigebied is prima te bereiken met de bus. In het dorp hangt een rustig sfeertje, terwijl het er altijd wel gezellig en levendig is. Voor mij een perfecte combinatie, met de mogelijkheid om helemaal naar de andere kant van het Zillertal te skiën. Perfect!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
7

Datum 6 juni 2013

Door: Anoniem over Gerlos

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 12 januari 2013

Door: ceel over Zell am Ziller

mooi gebied met veel mogelijkheden

Kan geen beoordeling geven over het dorp,want we zaten in Stumm. maar bij deze een beoordeling over het hele gebied wat met een skipas is te skien. Wat voor ons als tour skiers bijzonder in de smaak is gevallen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 30 december 2012

Door: Roger over Gerlos

Prachtig skigebied en een gezellig hartelijk dorpje

Wij zijn met het gezin naar Gerlos geweest. De skischool Michi's was ronduit fantastisch. Leuke afwisselende lessen, uitstekende kinderopvang. Alles is heel overzichtelijk. Wij zaten in een net nieuw gebouwd appartementencomplex. Appartement TOP 10! Auto stond onder in de garage, het appartement ziet er ook TOP uit ;-)), Modern, schoon, prachtig balkon, 2 badkamers en noem maar op, de supermarkt zit ernaast! De skibus stopt voor de deur! Er zijn verschillende leuke restaurants in Gerlos, Sportalm, Milchbar, Jagerstubl, stuk voor stuk aanraders! De apres-ski is er ook erg gezellig Country Club, Cin-Cin en Little London! Van de zomer is er ook van alles te doen, dus dan gaan we zeker ook nog een weekje kijken!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 25 april 2012

Door: Maarten over Gerlos

In één woord: geweldig!

Wij komen met ons gezin al jaren in Gerlos. Nu de kinderen ouder zijn (pubers) vermaken ze zich hier ook prima tijdens de apres-ski: TOP. Het is alleen jammer dat sommige landgenoten zich blijkbaar niet konden gedragen deze winter, maar dat heb ik zelf gelukkig nooit meegemaakt. De pistes zijn prima en altijd goed geprepareerd. Ik hoop er nog jaren te komen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 15 februari 2012

Door: Riesj over Königsleiten

Komend weekend wordt (de 2 zomerse bezoeken niet meegenomen) de 4e keer dat we Koningsleiten gaan bezoeken. En met name om de redenen dat eerder werden vermeld door anderen dat het een prima verblijfsplaats is qua skieen/skischolen (voor jong en oud), liften,ect... Zeker het is geen Solden,Kirchberg of Ischgl maar het is er allemaal wat rustiger en gemoedelijker en dat maakt het ook een zeek aantrekkelijek skiplaats voor complete families (incl de kleintjes en opa en oma). Samvattend een prima plek om van de skipret te genieten.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 8 februari 2012

Door: Henderik over Gerlos

We zijn 15 jaar in Fiss geweest om daar te skieen, we gaan 2 keer een week skieen en snowboarden. Vorig jaar en dit jaar zijn we naar Gerlos gegaan mede omdat de kinderen het apresski gebeuren in Fiss niet erg leuk vonden. In Gerlos is het ook niet erg heftig maar wel heel gezellig. De Chin-chin en de Little London waren het populairste. Qua skieen en boarden was het dit jaar echt super. We konden makkelijk naar Koningsleiten of naar Zell am Ziller skieen. Dat gaf ook wel veel afwisseling. Omdat we ook van offpiste skiien houden was de sneeuw natuurlijk voortreffelijk. Ik heb nooit gehoord van lawine gevaar. Verder zijn nog MUST-DO (in Zell) en schnitzel in de "Schnitzelhütte" (die valt aan twee kanten 10 cm over je bord heen aan te raden. Het appartement waar we in zaten is ook een aanrader. Met de skibus 10 minuten en omdat we in het begin van het dorp zaten konden we altijd zitten. Wij hadden het penthouse voor 8 personen. Het was ook fijn dat de auto in de kelder stond en we die niet hoefden uit te graven. Aardige vrouwelijke huismeester. Kortom we hebben volgend jaar weer gereserveerd. met de kerst

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 2 februari 2012

Door: jeanie over Königsleiten

Beste chris, Lees met stijgende verbazing keer op keer je reactie. 'Dorp Koenigsleiten ligt te laag en zou dus niet sneeuwzeker zijn, er is niks te doen.' Praten we wel over hetzelfde dorp. Moet wel, gezien je opmerking over Silberleiten. Mind you, Koenigsleiten ligt op 1600 meter! Als het in Koenigsleiten niet sneeuwzeker is, is het dat nergens. Kom hier nu 40 jaar met inmiddels al weer tien jaar de kleinkinderen. Heb Koenigsleiten zien uitgroeien tot een zeer volwassen wintersportdorp, maar met behoud van een gemoedelijke sfeer. D.w.z. dat Koenigsleiten niet is verworden tot een wintersportdorp waar de nacht centraal staat. Met dank aan de 'einheimische' die een goed evenwicht hebben weten te creeren tussen sport en ontspanning en daarin mee gaan met de tijd. In dit verband wil ik er ook nog even op wijzen dat installaties en voorzieningen in Koenigsleiten technologisch op zeer hoog niveau staan. De plaats beschikt over de allermodernste liftinstallaties, met als eerste verwarmde stoelen in de gondels. Met speciale ramen die hoogtevrees 'tegengaan'. Er wordt geinvesteerd in duurzame erergiezuinige systemen voor het opwekken van warmte, in ondergrondfse garages. Om over de Sterrewacht, de hoogste in Europa nog maar niet te spreken. Maar ook in het vermaak van de mens, de apres ski dus. Want hoezo, er is maar een paraplubar. En wat voor een! Vrijwel altijd stampvol. De nieuwe 'state of the art' discotheek van de familie Kroll daarboven zeker ook nog niet gezien? Daar komt men zelfs vanuit Gerlos, - apres-skidorp bij uitstek - naar toe, in plaats van vroeger toch andersom. Zojuist een paar studenten gesproken die er een week 's avonds niet uit weg te slaan zijn geweest. De Kings Bar naast hotel Ursprung al eens bezocht, of een biertje gedronken bij Klaus aan het begin van het dorp? Of de apres ski in de Sportlerkeller? De muziekactiviteiten - ook overdag - buiten op het terras bij Alpenrose? En dat allemaal op loopafstand van elkaar. Prima, dat je 's avonds op straat zoals genoemd een kanon kunt afschieten. De mensen genieten thuis of in bovengenoemde locaties, in plaats van brallend op straat. In al die jaren nog nooit mensen gesproken die het in Koenigsleiten niet naar hun zin hadden. Wel dat men na een jaartje of soms meer jaren 'vreemdgaan' weer naar Koenigsleiten terugkwam, juist vanwege de sneeuwzekerheid! en mix van relatieve rust en uitgaansmogelijkheden. Een vooral de compactheid van het dorp. Er zullen ongetwijfeld hotter plcaces zijn dan Koenigsleiten, maar dat wil niet zeggen dat Koenigsleiten niet hot is. Wedden dat je nog een keer terugkomt?!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 26 januari 2012

Door: michel over Gerlos

Geweldig gebied en een gezellig dorp, de apres-ski is zeer levendig en het ski gebied is uitgebreid. Zowel beginners als gevorderden kunnen hier aan hun trekken komen, er zijn geen wachtrijen bij de verschillende liften. De pistes zijn breed en heel lang waardoor je geen last hebt van anderen. Voor de kinderen is er ook genoeg te doen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 10 januari 2012

Door: Yennal Erdogan over Gerlos

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
2

Datum 29 december 2011

Door: Chris over Königsleiten

Leuk gebied, niet zo hoog dus niet sneeuwzeker. Voor beginners is het niet een makkelijk gebied. Aan de andere kant van het dal ligt Silberleiten, kun je leuk skiën en lekker lunchen. Après-ski in Konigsleiten beperkt zich tot één paraplubar. Hier is het ook heel gezellig en druk. 's Avonds kun je in het dorp een bom afsteken. Niemand op straat en niks te beleven

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 8 december 2011

Door: Sjaak de Ridder over Königsleiten

We gaan nu voor het 3e jaar naar deze plaats en niet voor niets. Hier is de wintersport zoals het moet zijn. Knus dorpje met alle mogelijkheden. Vele kilomters piste die altijd prima begaanbaar zijn, weinig wachtijd voor de liften, en na het skien prima horeca.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 12 oktober 2011

Door: Fam ten Brink over Gerlos

Afgelopen oud en nieuw zijn wij voor de tweede keer in Gerlos geweest. Omdat het Kristall Hotel vol zat hadden we gekozen voor Hotel Tirolerhof. Echt een geweldig hotel en het leuke was dat de een deel van de voormalige BZN formatie er ook zat. De après-ski is top alleen het gebied is voor ons gevorderde skiërs was beperkt. Zeker aan het eind van de middag kan het druk zijn om terug te komen naar Gerlos. Verder wel een gezellig dorp!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 27 april 2011

Door: Mark over Gerlos

De 3e week van januari in Gerlos geweest met 5 jongeren, app Hubertus, een absolute aanrader, in het centrum van Gerlos. Prachtig skigebied om je geen dag te vervelen. Lange, brede pistes maar ook heerlijke zwarte pistes. Genoeg eetgelegenheden op de pistes, ook niet onbelangrijk! Een walhalla voor wat betreft apreski. Restaurant Milchbar in Gerlos city, supertent! Vriendelijke bediening, altijd in voor een lolletje. Voor de skiliften hebben we nergens langer dan 5 minuten hoeven wachten. Privéles bij Michi's een aanrader, zeer ervaren skiërs.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 19 februari 2011

Door: Anoniem over Königsleiten

Leuk skioort, Vooral leuk voor kinderen, Klein dorpje met veel Nederlanders. Door hoogte altijd sneeuwzeker, Nier geschikt voor de beginnende skieer omdat er weinig blauwe pisten zijn, Als je skieen eng vindt en houdt van niet te steile afdalingen moet je hier niet zijn. De weinige blauwe pisten zijn al erg steil of hebben steile stukken.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 10 februari 2011

Door: Anoniem over Gerlos

Gerlos is geweldig voor de wat jongere mensen. Met name de apres-ski is uiterst gezellig! Met name de Cin-Cin!! Jammer genoeg gaan we dit jaar naar Grindelwald, totaal iets anders dus.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 9 februari 2011

Door: Gerty over Gerlos

wij komen ook al jaren in Gerlos, super. tuurlijk kan het wel eens druk zijn voor een lift maar kom op, je hebt vakantie .... maak je niet druk om even op je beurt te wachten, geniet van het prachtige landschap! Gerlos is en blijft TOP!!!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 20 januari 2011

Door: Rob over Krimml

Komen al ruim 20 jaar in dit dorp. Het is erg lekker rustig en authentiek maar ook leuke apres ski bij de Treffpunkt. Elke Woensdag een fakkeltocht naar de watervallen. Rodelen kan wanneer er voldoende sneeuw ligt, je wordt met de bus 1 keer per week naar boven gebracht. Ook heerlijk eten bij restaurant Hanke bij de watervallen met een mooi uitzicht en ook nog vaak herten in het wild. Dus wie Gerlos te druk vindt moet zeker hier naar toe gaan.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 10 december 2010

Door: Toontje! over Königsleiten

Dit is echt the place to be!!! Super ski gebied!!!!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 4 november 2010

Door: gerlosistop! over Gerlos

Tijdens kerst naar Gerlos geweest, was super! Ik snap niet wat Marijke zegt, maar wij hebben in ieder geval nooit wachttijden gehad. Een dag was het wat drukker, maar niet storend. Zelfs 40 jarigen konden in een skiklasje terecht, super! Geweldig hotel, overigens een aanrader, Riederhof in Gerlos. Klein stukje lopen van de grote apres-ski ! Super gebied, echt zoooo een aanrader! Kijken of het in St. Christina ook zo is. Groetjes!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 14 september 2010

Door: Rico over Gerlos

Kom ook eens naar de Alm abtrieb eind september

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 26 juli 2010

Door: Leo over Gerlos

Wij komen nu zeker al 15 jaar in Gerlos. Wij gaan regelmatig nog een tweede keer meestal Frankrijk. Gerlos blijft favoriet. Nog nooit meegemaakt dat er bij de eerste lift (Overigens ook de andere liften) lang gewacht moet worden. Overigens rijdt de skibus ook meerdere malen per uur door naar de paraplui-bar. Hier zijn de wachtijden nihil. Vooral de skilessen voor de kinderen steken met vlag en wimpel uit boven onze ervaringen in andere gebieden.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 15 maart 2010

Door: h.huigevoort over Gerlos

Wij komen al 33 jaar in gerlos en vinden het nog steeds fantastisch het is er gezellig en mooie pisten er vooral het grote ski gebied, zoals Koningleiten gerlosplatte iskogel en Zel am Ziller.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 6 maart 2010

Door: Fennie over Gerlos

Marijke weet je wel zeker dat je in Gerlos ben geweest?. Wij zijn nu 3 keer geweest en nog nooit hebben we lang voor een lift hoeven wachten. Het is een superski gebied met voor elk wat wils! Het dorp zelf is niet echt gezellig, maar daar komen wij ook niet voor. Wij komen om te skien en dat kan daar super!!!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 1 maart 2010

Door: Marijke over Gerlos

Gerlos heeft genoeg en brede pistes dat valt niet te ontkennen. Maar wat niet naar voren komt in alle reacties is dat er enorme rijen voor de liften staan aangezien er maar 1 lift omhoog gaat vanuit Gerlos en je dan direct in de volgende rij kunt aansluiten om verder in het gebied te komen. Je begrijpt dat dit voor veel irritaties zorgt.Als je dan denkt oké ik ga met de bus naar Koningslëiten en begin daar de dag ook dan kom je bedrogen uit. Er rijd 1 bus in het uur en ook daarvoor een enorme drukte en gedrang om in de bus te komen. Er worden vervolgens 100 mensen in een bus gepropt waar eigenlijk maar 52 mensen in kunnen. Veilig??? Denk het niet, dus of een uur wachten of weer in die enorme rij bij de lift. Kortom ook dit is Gerlos. Voor ons nooit meer Gerlos!!!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 22 februari 2010

Door: Peter Nelis over Gerlos

Gerlos is in één woord SUPER. Komende zondag vertrekken we voor de 25e keer naar Gerlos (zowel zomer als wintervakanties). In de zomers genieten we van de rust en het prachtige berglandschap, in de winter is het daarentegen erg druk maar geweldige pistes maken het tot een waar ski-eldorado. Een echte aanrader is Hotel Platzer waar wij dus ook voor de 25e keer naar toe gaan. Schone kamers, heerlijk eten en super gastvrouw (Conny). De drukte van de Cin-Cin en de Country Club kun je opzoeken maar er zijn talloze andere gelegenheden om op een rustigere manier te genieten van een lekker drankje .

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 17 februari 2010

Door: André over Gerlos

Nu voor de 20e keer wezen skiën in Gerlos, wat voldoende zegt over wat wij van dit oergezellige dorp vinden. Ook vele andere gebieden aangedaan, maar de combinatie van het uitgestrekte veelzijdige skigebied waar je dus 4 dorpen kunt aandoen, de vele nieuwe snelle liften, gezellige café's en apres-ski en het goede eten en drinken hebben we niet elders kunnen vinden. Voor families ook een echte aanrader, gezien de goede opvang voor kinderen in het bergstation, of desgewenst in het dorp. Vele Nederlandse skileraren, wat ideaal is voor onze kinderen van 2 en 4 jaar. Voor snowboarders is in Gerlos een speciaal aangelegd fun-park, terwijl in Königsleiten zich een grote halfpipe bevindt. Verder is er ruime keuze in accomodaties voor ieders portemonee. Zoals je dan ook zult begrijpen hebben we al weer geboekt voor 2011.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 14 februari 2010

Door: edward over Gerlos

wij gaan nu al 10 jaar naar gerlos en we willen niets anders meer, ben in heel veel plaatsen en landen geweest maar op de een of andere manier blijft gerlos onze aandacht wekken. zeer uitgebreid gebied, gezellige apres ski, lekker eten en 's avonds super gezellig, mijn zoon gaat sinds een jaar of zes ook mee en ook die is eraan verkocht. kortom deze boarders blijven hier ieder jaar minimaal twee keer terugkomen. Edited review Worked out Approved Published

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 11 februari 2010

Door: Skilerares over Königsleiten

Ik kom nu 10 jaar in dit dorp en ik geef er zo'n 4 jaar les nu. Ik sta nu op het punt om weer voor een aantal weken richting konigsleiten te vertrekken. Het is een gezellig dorp. Voor beginners is er genoeg te beleven en voor zowel jong als oud genoeg te doen. Jongeren kunnen savonds gezellig wat drinken in de Goah of de Kings. Erg veel Nederlanders maar dit kan natuurlijk ook positief zijn.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 27 november 2009

Door: Kees over Königsleiten

2007 voor het eerst geweest en nu 2010 hopen we er voor de 4e keer te komen,leuke houten oostenrijkse huizen, geen betondorp, geen hossende apres-skigangers waar je je voor hoeft te schamen als nederlander, leuke restaurantjes, bij diverse chalets kun je vanaf je voordeur weggaan en thuiskomen met de ski's aan, alle leeftijden, de laatste 3 jaar in januari hebben we 1 jaar gezien dat er sneeuwkanoinnen ingezet werden, maar het schijnt niet gebruikelijk te zijn, maar je weet maar nooit met de globalwarming....

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 27 augustus 2009

Door: Anoniem over Zell am Ziller

In het dorp zelf is het rustig, er is 1 disco onder bij restaurant en pension Muhlbacher. Voor de apres ski moet je onderaan de gondels zijn, daar zitten 3 tentjes waar je kunt apres skien. Tot een uur of 8 s avonds gaat dat door, is ook laat zat anders kun je niet meer eten in het dorp, wij hebben dat 1 keer mee gemaakt!!! In Mayrhofen kun je wel goed uitgaan. Met het stoomtreintje of de taxi kom je er het makkelijkst.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 4 april 2009

Door: Tony over Zell am Ziller

Geweest begin Februari. Leuk skigebied, Apres Ski al wel leuk, maar ca 18.00 uur al afgelopen, daarna geen moer meer te beleven. Voorgaande jaren wel perfecte Apres-Ski, de recessie slaat hier wel erg snel toe...

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 17 maart 2009

Door: E&C over Krimml

Wij bezoeken al meerdere jaren Krimml. Geweldig, heerlijk rustig, prima skien in Hochkrimml, je kunt er heerlijke tochten maken voor elk wat wils. Goed bereikbare Skibus, prima. Kortom een leuk gezellig rustig dorp. Gr, E&C

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 14 maart 2009

Door: Petra over Gerlos

Alweer 2 weken terug van een heerlijk weekje Gerlos. Het weer viel helaas een beetje tegen (veel sneeuw), maar de pistes lagen er wel erg mooi bij. Gerlos is voor mensen die lekker willen skiën/boarden, aprés-skiën en eten the place to be. Aanraders Voor de aprés-ski: Little London (voor 8 uur) en Cin-Cin (na 8 uur) is een aanrader. Pistes: Köningsleiten en Zell im Zillertal Eten: Joe's (simpel, lekker en goedkoop).

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 14 maart 2009

Door: jo over Königsleiten

Leuk dorp met gezellige apres ski , zoals de schirmbar (wel erg druk) en de kings bar, leuk aanbod aan restaurants. Mooi groot ski gebied met de mogelijkheid om tot gerlos te skien of de wat gemakkelijkere piste's in krimml.. Voor ons ( groep van 10 pers ) zeker de moeite waard om hier nog een keer terug te keren.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 14 maart 2009

Door: corinne over Zell am Ziller

Er worden, niet alleen op deze site, maar ook bij het reisbureau waar ik geweest ben, zo veel verschillende meningen over het skigebied Zell im Ziller gegeven,dat ik het op deze manier probeer: Hoe zijn de afdalingen voor beginners in Zell???? Wij willen met 3 beginners, 1 skier met angst en 2 zeer ervaren skiers gaan, maar de vraag: zijn de pistes echt blauw en goed geschikt voor beginners?

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 12 maart 2009

Door: jeroen van den berg over Zell am Ziller

Mooi centraal gelegen in het Zillertal. Je hebt de auto nodig om alle ski gebieden in het Zillertal te bezoeken. Het dorp is rustig (weinig vertier).

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 4 maart 2009

Door: thomas over Zell am Ziller

Wij zijn er drie jaar achter elkaar naartoe gegaan en elk jaar was het superleuk! Je kunt een geweldige tocht maken via gerlos naar de konigsleitenspitze. Een nadeel is wel dat er veel wachtrijen staan.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 3 maart 2009

Door: Bart over Zell am Ziller

Skiën voor beginners is er niet geschikt, zeker niet in de drukke krokusvakantie, wanneer alle beginners en skischolen op 2 blauwe pistjes bijeen geperst worden, met ellenlange wachttijden aan de 2 sleepliften tot gevolg. Verplaatsen naar de enige andere blauwe piste is voor velen onmogelijk omdat je via rood moet. Wil je van andere blauwe pistes genieten, neem je beter de auto of bus naar Gerlos (zelfde skigebied), waar de blauwe pistes veel langer zijn en met betere liften.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 16 februari 2009

Door: Marieke over Gerlos

Echt helemaal goed! Veel gezellige Nederlanders, goede bereikbaarheid, gave apresski, en heerlijke pistes!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 30 december 2008

Door: Jeroen over Königsleiten

Er wordt hier nog wat afgegeven op Wald, maar het heeft veel voordelen: het prachtige zwembad, uitstekende langlaufmogelijkheden, betere bereikbaarheid en vooral ook sta je in 5 minuten onderaan de lift in Neukirchen (Wildkogel) en 12 minuten vanaf Hollersbach vanwaaruit je de lift naar het Kitzbuker skiegebied kunt nemen. Als je in Wald zit moet je trouwens niet met de auto naar Konigsleiten rijden, maar naar Hoch Krimml/Gerlosplatte (uitstekende verbinding). Dat is minder dan 15 min rijden en je parkeert onderaan de piste. Je kunt daarvandaan prachtige tochten maken naar Zell am Ziller en een beter skigebied voor beginners dan Hochkrimml/Gerlosplatte is er natuurlijk sowieso niet (en als je een dagje rustig aan wild doen kun je daar zo lekker skien. Als je Opa's en Oma's mee hebt die niet skieen is Hochkrimml een uitstekende plek om te kijken naar het skien. Apres ski in Konigsleiten is leuk, maar ik stap iets liever in de auto naar Gerlos. Dat er bijna nooit sneeuw ligt in Wald is onzin... Het liigt hoger dan bijvoorbeeld de dorpen in het Brixentall of het Zillertall

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 26 december 2008

Door: tamara over Krimml

Kom ook al 20 jaar ieder jaar met Carnaval in Krimml. Het is een goede prijs-kwaliteit verhouding en het dorp wordt ieder jaar weer uitgebreid. In krimml is een apres-ski bar waar het iedere dag mega gezellig is. Er is een pizzeria, supermart, ski-winkel, sigarenwinkeltje, bakkertje en diverse restaurants. Kortom voor ieder wat wils. Met de auto ben in je 10 minuten boven op de piste, waar een groot restaurant is. Ook over de skischool ben ik tevreden, mijn dochtertje heeft vorig jaar voor het eerst leren skien en werd goed begeleid. Kortom een echter aanrader voor diegene die niet de drukke dorpen met discotheken willen bezoeken.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 20 december 2008

Door: Ron over Königsleiten

We (2 personen) zijn in februari 2005 2 weken in Königsleiten geweest. 2 fantastische weken gehad met onophoudend sneeuw. Het appartement wat we hadden was goed voorzien van de hoogstnodige luxe. 1 week skiles gehad van nederlandssprekende instructeurs, die mij goed begeleid hebben als beginner op de skies. Ook mocht ik aanschouwen hoe de daar aanwezige kinderen op speelse wijze het skiën geleerd werd. s'Avonds veel plezier gehad in een bar (weet niet meer welke). Restaurants zijn goed van kwaliteit en betaalbaar. Alle voorgenoemde punten zijn voor mij en mijn gezin (4 personen) de aanleiding om 28 februari 2009 wederom 1 week te vertoeven in Königsleiten.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 25 november 2008

Door: tom palms over Krimml

Komen nu al voor het derde maal in Krimml zeer goed voor de kinderen en voor de kleinkinderen goede skischool veel hollandse leraren/leraresen wat uitstekend voor kleine kinderen is met taal problemen aanbeveling, kijken weer met ze alle (man of 22 incl.kids) dat het weer zo ver is.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 20 november 2008

Door: mvb over Gerlos

Wij komen al meer dan 25 jaar in Gerlos, 's zomers 1x wandelen, 's winters 2x skieen (vastelaovend en pasen). Wij zijn er trots op om Nederlander te zijn, maar zijn soms blij dat wij ons eigen dialect spreken!!!!!!. Om te drinken hoef ik niet op wintersport, dat kan ik thuis ook. Maar om te skieen vinden wij (groep van +/-10 pers, variabele leeftijden) 't een mooi, sneeuwzeker gebied. Kindvriendelijk dorp,pistes geschikt voor beginners en voor gevorderden en worden goed onderhouden. Degene die negatieve reacties heeft, moet vooral niet meer teruggaan en eea vooral doorvertellen, zodat wij nog meer ruimte om te skieen hebben. Gerlos, Perle vom Zillertal, in deine Bergen da...... Tot ziens in Gerlos 18022009

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 6 november 2008

Door: Jack over Gerlos

wij zijn er nu 2x geweest, we verblijven dan niet in Gerlos zelf maar op de plattenalm waar het veel rustiger is. Vandaar uit kan je alle kanten op en de wachttijden zijn hier maar kort als er al gewacht moet worden. Voor de appres ski kan je hier ook goed terecht, de feestbeesten daarintegen hebben meer mogelijkheden in Gerlos zelf. Het ligt er maar aan waar je voor komt toch Wij komen in ieder geval terug de komende jaren.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 22 oktober 2008

Door: Toon over Königsleiten

Hier kan je echt alles doen. Lekker skien, boarden (boardpark!!!) Relaxen, feesten en ga zo maar door. Het gebied is nu ook weer een heel stuk groter geworden dus echt een aanrader!!! Voor een goed onderkomen: http://www.top-chalets.com Erg goeie ervaringen mee!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 4 februari 2008

Door: Mental over Gerlos

Wij zijn overal al geweest en ik kan niet andrs zeggen dat Gerlos "the place to be" is. Uiteraard niet voor gezapige gezinnetjes met kinderen, laat ik daar duidelijk in zijn. Dan kun je beter een paar km verder rijden naar Krimll of Koningsleite. Afijn even terug naar Gerlos: Voor slechts 25 euries per nacht in het goed gelegen en geregelde Haus Sonnblick hebben we heerlijk vertoefd met 4 vrienden. De 12 stoute dames die daar ook gehuisvest waren ontdekten we pas de laaste dag, gemiste kans dus voor de enige vrijgezel onder ons en natuurlijk de dames zelf die wellicht nog jaren hadden kunnen teren op een prive behandeling van onze enige echte Rocco, maar dat even geheel terzijde. Verder is de apré ski in Gerlos toch hetgene wat je als Nederlander zoekt. Ga gewoon naar de Chin Chin en je krijgt en ziet alles wat je van Apres Ski verwacht. Geweldig!!! Daarnaast zijn er nog talloze tentjes waar je je hart kunt ophalen. In lowietjes Turbo Bar kun je niet alleen lekker feesten, maar ook super eten. De Die hards kunnen tot in de late uurtjes doorgaan in de Londener en de liefhebbers kunnen in de Galli galli bar de mooiste dames bewonderen van Europa. Kortom; 'Gerlos you're wonderfull" , Komende 10 jaar hebben wij in ieder geval al geboekt!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 13 december 2007

Door: Johan over Gerlos

Tijdens Krokusvakantie 2007 voor het eerst in Gerlos geskied. Viel ons (2 volw, 1 puber) behoorlijk tegen: matige liften, lange wachttijden, massale 'vreetschuren' op de pistes, sfeerloos dorp en veel irritante dronken mensen 's avonds op straat. Positief: goede skiverhuur onder aan de lift en een redelijk uitgebreid gebied bij goede sneeuwcondities.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 12 december 2007

Door: Anoniem over Gerlos

Afgelopen feb. 2007 in Gerlos geweest. Met 15 man. Ongezellig dorp, weinig vriendelijke mensen en weinig restaurants waar je voor een leuke prijs kunt eten. Er lopen veel omhooggevallen bontjassen rond. De apres- ski vonden wij echt een tegenvaller, ik denk dat Gerlos vooral op verhalen van vroeger teert. Oude liften, geen groot skigebied. Lange wachttijden bij de liften en er lopen overal dronken mensen op straat. Voor ons geen Gerlos meer!!!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 15 november 2007

Door: Joske over Krimml

Krimml rules!!! :D

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 31 oktober 2007

Door: Alet over Königsleiten

In Wald ligt bijna nooit sneeuw, en naar Konigsleiten met de auto of skibus is best ver. De huisjes zijn er fantastisch, maar ligt veel te ver weg van Konigsleiten. Alet

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 23 oktober 2007

Door: deodora over Königsleiten

Konigsleiten is een prachtig skigebied, maar zorg dat je ook in het dorp zit en niet in Wald!! In Wald ligt meestal geen sneeuw, want het ligt niet zo hoog en je moet toch echt naar Konigsleiten om een beetje te kunnen skiën. Ga je met de auto dan is het zeker 20 minuten rijden, dus volgende keer zitten we in Konigsleiten. Groetjes Deodora

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 22 juli 2007

Door: blauwe trui over Gerlos

Wij zijn begin maart naar gerlos geweest met 10 man. Wat een geweldige plaats zeg. wij gaan ook zeker voor de apres ski en dan kom je daar wel aan je trekken. Little londen is een geinig tentje alleen een erg slechte (hollandse) dj. Ook de countryclub is wel gezellig alleen kwamen wij daar de tweede dag niet meer binnen. we zaten met zn allen rond de tap en dat konden ze niet waarderen. Halferwege de week ontdekten we de turbobar die ligt net iets buiten het centrum, ook een geweldige tent, verkochten ze ook nog mooie pruiken haha... Verder hebben we ook uitstekend kunnen skien in goede sneeuw. Wel een paar dagen regen gehad, dan ben je dr wel gauw klaar mee. Erg veel knotsgekke nederlanders die 's nachts graag herrieschoppen. Met je gezinnetje en kleine kinderen moet je er zeker niet heen gaan. Oh ja! Er zit ook nog een striptent! jawel met zeer schone dames... tenminste met een snipper op dan. Maargoed een geweldige week gehad met veel bier /vliegend hert etc. Kortom gewoon carnaval.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 28 maart 2007

Door: yennal erdogan over Gerlos

Ga zondag 1 april 2007 voor de 3e keer dit jaar naar Gerlos, was er in januari en mrt 2007 ook. Ben er de afgelopen 4 jaar nu 6 of 7 keer geweest en blijft toch wel mijn favoriet voor Oostenrijk. Kom niet voor de après-ski hoewel die erg goed is, maar de off piste mogelijkheden en de diversiteit van de afdalingen en pistes is geweldig. Ook de eenvoud van het grote gebied en de mooie tochten die je er kunt maken als je het gebied een beetje kent is fantastisch. Zelden een gebied doorkruist waarin je zoveel kilometers mooie tochten kunt maken. Dat gezeik van te veel Nederlanders, die zitten toch overal in Oostenrijk, dat je nog tijd hebt om daar op te letten, skiën man... en niet zeiken..... zal wel een beginner zijn ......... TOPGEBIED, ALS JE ER BENT DOE DE GROETEN AAN TOMMIE VAN DE SKIRENT ONDER AAN DE GONDEL......

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 18 maart 2007

Door: serge over Gerlos

We zijn net een dag terug en het was weer erg leuk. Er lag weinig sneeuw maar er was toch nog de mogenlijkheid om off piste te gaan. Kun je nagaan als er veel sneeuw ligt. Dit was de derde keer dat we hier waren en ik moet zeggen dat het fantastisch is. De après-ski is echt gezellig. Mischien volgend jaar weer.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 4 maart 2007

Door: rogier over Gerlos

Ik ben voor het eerst in gerlos geweest. Wat een verschrikkelijk dorp. Wie houdt van: alleen maar nederlanders, weinig pistes, een lange straat zonder gezellige pleintjes, mensen die er eigenlijk alleen voor de apres ski komen, lamme mensen tot laat in de nacht, pistes slecht worden onderhouden en aangegeven, marco borsato op de piste… zitten in dit dorp goed. Helaas ben ik op zoek naar een dorp waar de sfeer goed is en waar je lekker kan skien. Ook hoef ik niet in een straat te lopen waar alleen maar Nederlandse auto's staan (ECHT alleen maar). Als ik dit dorp vergelijk met risoul, val thorens, avoriaz, morzine, tignes, la plagne, les 2 alpes en zelfs kirchberg en hinterglemm dan is gerlos veruit het minst leuke dorp. Positief is wel: goedkope baco/bier, zeer grote porties eten, aardige oostenrijkers in de restaurants (als het dan geen nederlander is). Ik zou zeggen... Veel plezier daar!!! Mijn reisgenoten (18 stuks) en ik komen nooit meer in dit dorp. Blijf nog liever thuis!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 2 maart 2007

Door: Anoniem over Königsleiten

Konigsleiten heeft een prachtig skigebied. Zeker niet alleen voor beginners maar ook voor de gevorderde skiër. Prima sfeer, goede pistes en erg sneeuwzeker!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 27 februari 2007

Door: Jaran Vromen over Gerlos

Moet zeggen dat Gerlos redelijk is, maar erg veel Nederlanders maar als je stukje doorrijd ben je bij de andere berg. Daar heb je op de berg een ding 'de plattenalm' en een soort open bar. Erg gezellig, veel beter dan gerlos. Wij zijn met carnaval geweest en de sneeuw was echt goed. Super verzorgd en lekker weer.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 18 februari 2007

Door: patrick over Königsleiten

Net terug van de wintersport in konigsleiten. Nu overnacht in hotel konigsleiten in het nieuwe gedeelte. Een echte aanrader. Mooie kamers, goed eten, vriendelijke bediening en een lekkere sauna. De piste is goed vanuit dit hotel te bereiken. Wij gingen altijd via de Mergenwald naar de gondel op de Gerlosplatte en dan naar boven. Mooie tocht mogelijk naar Zell, moet je wel op tijd weg om te kunnen genieten. Kortom een lekker gebied om relext te kunnen skieen. Voor soorten skieers. Veel plezier. Ga zeker ook een keer naar de Schirmbar leuke apres ski met dansen op de bar.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 5 februari 2007

Door: Anoniem over Gerlos

Mooi skidorp. Iets te veel Hollandaise, maar voor de rest is er alles wat je kan wensen. Helaas dit jaar weinig sneeuw. Goede voorzieningen voor skifanaten.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 2 februari 2007

Door: Cees de Leeuw uit Wormer over Zell am Ziller

Zijn van 12 tot 20 januari 2007 bij Hermann en Heidy in Hotel Neuwirt te Zell im Zillertal te gast geweest. Met een grote familie bestaand uit 33 personen. Het was te gek. Zeer gastvrij, uitstekende bediening, eten gewoon.Genoeg ook voor grote eters.Elke avond feest vanaf 15.00 uur apreski. De pistes boven waren goed van Zell naar Koningsleiten via Gerlos goed te skien. Zes dagen stralend weer vrijdag regen toen werd het skien hard minder. Uitstekend vermaakt zeker een aanrader voor beginners en gevorderden.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 24 januari 2007

Door: Denise over Zell am Ziller

Een super skigebied! Zeer groot en de omringende dorpen zijn goed bereikbaar op de ski's, met de bus of met de trein. Het dorp vond ik knus met leuke winkeltjes, maar vond het wel jammer dat er 's avonds geen cafe of zoiets is. Je moet het doen met de "hotelbar". De apresski onder de gondel is wel erg levendig, maar dat is natuurlijk tot een uur of 20.00.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 22 november 2006

Door: Anoniem over Gerlos

Wij zijn in 2003 en 2005 in Gerlos geweest, en beide keren waren super. Mooi skigebied, veel sneeuw en goede après-ski mogelijkheden.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 22 oktober 2006

Door: JJ Knops over Gerlos

Een zeer gezellig dorp, met veel accomodatie in de tiroler stijl. Dus geen hoge flats of gebouwen. En een zeer gezellige après-ski. Met oudjaars avond een geweldige show midden in het dorp. Daarna zeer gezellig in het dorp om te eten en om wat te drinken. De pistes zijn super voor kinderen, beginners en gevorderen. Ik kom hier nu al 16 jaar en ieder jaar weer.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 8 september 2006

Door: Blencviser over Gerlos

Vorig jaar is ons zo goed bevallen, dus gaan we dit jaar weer. Busverbinding naar de Ischkogel is prima. Het skigebied is zeker een aanrader voor gezinnen met kinderen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 5 september 2006

Door: Anoniem over Gerlos

Gerlos is zeker niet achteruit gegaan. Mooie nieuwe liften en een super skigebied. Ik kom hier al 8 jaar en ik vind het nog steeds super!!!!! De apres ski is erg gezellig en het dorp lekker knus en klein. Wij zitten in gmund en dat is 5 min. van gelos maar wel goedkoper maar even gezellig!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 16 augustus 2006

Door: Anoniem over Königsleiten

Echt een gebied voor beginners, voor de wat ervaren skier is hier niet veel te beleven.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 13 juni 2006

Door: jeffrey over Zell am Ziller

Ik ga hier al 14 jaar naartoe en het is hier zo geweldig en mooi. Je kunt hier uren door blijven skiën op de mooiste pistes van europa!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 28 april 2006

Door: Anoniem over Gerlos

Dit jaar met kerst naar gerlos geweest. Super veel sneeuw alle pistes open en lekker off piste mogelijkheden. zaten in appartementen hotel joe's echt een topper. De apresski is super gezellig maar wel aan de vrij prijzige kant. Hinterux viel tegen door de lage tempratuur van -24! Maar in de lente is skieen volgens mij super op hintertux.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 23 maart 2006

Door: Nina over Königsleiten

Net terug uit Königsleiten, waren daar de week van 11/03/2006-18/03/2006 in Hotel Alpenrose, met z'n tweeën. Omdat er de week daarvoor veel sneeuw was gevallen en de eerste 2 dagen van ons verblijf ook nog, waren de condities van de pistes geweldig, poedersneeuw! Het hotel is een aanrader voor een verblijf, mooie kamers en een geweldige ligging naast het liftstation. Halfpension-maaltijden zijn redelijk tot goed, voor de grote eter soms net voldoende, maar eventueel kun je om een tweede portie vragen, daar wordt niet moeilijk over gedaan. En het heeft zo zijn voordelen niet iedere avond op zoek te moeten naar een restaurant. Wil je afwisseling dan heeft het hotel ook een a-la-carte restaurant en erachter is een pizzeria. Aprés-ski in de Schatzibar of onderaan de piste in de paraplubar en voor de liefhebber nog een discotheek onder het hotel. Tegenover het hotel skiverhuur en skischool, 100 mtr. verderop nog een skischool. Niet te massaal en toch alles bij de hand. Volgend jaar voor ons weer Königsleiten, dan echter in een groot appartement, omdat we dan met een hele groep gaan.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 22 maart 2006

Door: Chantal en Renate over Krimml

Wij hebben een prima week gehad in gasthof zur post in krimml. Aardige mensen en heerlijk eten. De kamers van het hotel zijn wel een beetje verouderd, maar netjes en schoon. Wij komen zeker nog eens terug!!!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 20 maart 2006

Door: patricia stegeman (zwolle) over Gerlos

De pistes zijn heerlijk uitdagend. Dit uit zich in veel rode en zwarte afdalingen. De tocht naar Koningsleiten is prachtig vanwege het kunnen skiën langs de bomen. We gaan elke jaar met een groep en dit jaar was er een beginnend skiër mee. Ervaar het gebied dan als minder geschikt (de 1e afdalingen zijn redelijk stijl). De bewoners in dit dorp zijn gastvrij. Apres-ski... Prima vermaakt !!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 12 maart 2006

Door: Anoniem over Gerlos

vind het dorp erg achteruit gaan,ordinaire zelfs!! allemaal lallende dronken mensen op straat tot diep in de nacht.ben er zelf een aantal keer geweest met een vriendin.daar blijft het ook bij. met het gezin gaan we tegenwoordig naar koningsleiten hemelsbreed verschil met gerlos. heeft ook een goede skischool obermooser, leuke apres ski en net zn mooi skigebied als gerlos!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 10 maart 2006

Door: Mike over Gerlos

Ja, Gerlos sinds mijn 4e jaar kom ik er al, eerst met mijn ouders en daarna alleen met vrienden, nu ben ik er 34 en ik denk dat ik er nog lang ga blijven komen. Omdat ik naar Belgie ben verhuisd heb ik dus ook alleen maar Belgische vrienden met kinderen meegenomen, en ook zij waren meteen verkocht aan het dorpje in de bergen. Ik ben net terug en wat me dit jaar is opgevallen was dat er zeer veel Belgen waren. Zelf vindt ik dit een heel goed teken, want teveel Nederlanders is ook niet goed, het moet eigenlijk een mengeling zijn van vanalles wat. Over 2 weken ga ik maar weer eens kijken of alles nog OK is.:) Wat mij betreft SERVUS.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 8 maart 2006

Door: Anoniem over Gerlos

Ik ga al 5 jaar naar Gerlos en het is daar echt GEWELDIG! super leuke apres ski in de CINCIN en de Little London en stappen in de country club :) super dus... de pistes zijn ook altijd goed en je kunt een hele dag skieen zonder op dezelfde plek te hoeven komen! SUPER!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 9 februari 2006

Door: van mensen uit gasthof falkenstein over Krimml

het is een geweldig dorp en hele vriendelijke mensen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 6 februari 2006

Door: Anoniem over Zell am Ziller

Een geweldig ski gebied vooral in combinatie met Gerlos en Konigsleiten!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 4 februari 2006

Door: koekeloeren over Gerlos

ik moet nog gaan maar het lijkt me super !!!!!!!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 28 januari 2006

Door: Fam. van den Bout over Königsleiten

Wij zijn net terug uit Koningsleiten. Wij zaten in een appartement van de familie Lang aan de piste in het centrum van Koningsleiten. Wij waren met twee gezinnen en met drie kleine kinderen van 1,5, net 3 en 4 jaar. De oudste heeft les gehad bij Underwurzacher en was van 9.45 tot en met 15.00 uur zoet. De twee jongste hebben wij ondergebracht in een kinderdagverblijf boven in de gondel van Gerlos. Je kunt je kinderen van 1,5 tot 4 of 5 jaar van 9.30 tot 15.30 onderbrengen in een fantastisch kinderdagverblijf waar de kinderen ook kunnen slapen en eten. Er is ook kinderdagopvang van Underwurzacher in Wald, maar dat is wel 10 kilometer van Koningsleiten en vanwege de besneeuwde weg trok ons dat minder aan. Al met al de kinderen hebben het fantastisch gehad en dat betekende dat wij voor het eerst sinds de kinderen er waren met zijn alle hebben kunnen skieen in het uitgestrekte gebied van Zillertal. De pistes zijn niet echt moeilijk, maar je kunt zeker wel genieten ook als ervaren skieer. Aan het einde van de week hebben wij met die van vier de dal afdaling in Gerlos gemaakt en met de gondel weer omhoog. Al met al een super vakantie mede door de goede kinderopvang, de fijne sneeuw en het goede weer.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 24 januari 2006

Door: Serge over Gerlos

ik ben er 2keer geweest en heb hier het snowboarden geleerd,de pistes waren overzichtelijk en goed begaanbaar. er ligt altijd veel sneeuw en je kan goed ofpiste.ik wens iedereen die hierheen gaat een fijne vakantie.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 26 december 2005

Door: Anoniem over Krimml

Het dorp Krimml is inderdaad niet echt een wintersportdorp, maar de ski-faciliteiten zijn wel vrij makkelijk te bereiken via de Gerlosplatte. Wij reden dit met de auto in ongeveer 10 minuten vanaf het dorp Krimml naar Hochkrimml. De Krimmler Wasserfalle zijn overigens schitterend!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 9 december 2005

Door: Arnold over Gerlos

Fantastisch ski-gebied. In 6 jaar tijd zijn wij er met en zonder kinderen al 12 keer geweest en zijn nog niet uitgekeken. Het vertier buiten de piste (apres-ski en restaurantis) is pico bello. De Oostenrijkse gemutlichkeit tref je overal aan (ook al spreken ze goed Nederlands). Alles is op loopafstand en met goede busverbindingen bereikbaar. Sinds de nieuwe gondellift naar de Ischkogel in gebruik is genomen sta je beneden in het dal niet meer te kouwkleumen. Voor de echte liefhebbers is de dalafdaling (zwart) bij de Furstalm (net buiten het dorp - richting Gmund) een aandrader!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 13 november 2005

Door: Nicole over Gerlos

Gerlos is gwoon KEI gaaf!!k kom der nou al 11 jaar en blijf nog vele jaren gaan!!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 11 november 2005

Door: Ronny over Gerlos

Blij dat we Gerlos voor een jaar of 8 terug hebben ontdekt als wintersportplaats. We zijn er zowel met vrienden als met familie geweest en gaan de 2e week van januari 2006 alweer. Zeer gemoedelijke sfeer, prachtig ski-gebied met tal van mogelijkheden (lange tochten naar Zell am Ziller, Königsleiten een uitstapje naar de Furstalm), après-ski meer dan genoeg (bijv. Cin-Cin en Little London), heerlijke restaurantjes, goede ski-scholen, GEWELDIGE PLAATS!!!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 25 oktober 2005

Door: Willem over Königsleiten

Königsleiten is een rustig bergdorp met veel apartementen. Het ligt aan de voet van de lift naar een groot skigebied. Voor de beginners zijn er mogelijkheden in het dorp. Door een nieuwe verbindingslift is ook het gebied van Kriml bereikbaar waardoor er op de platte kan worden geskied. De hotels zijn gezellig en het eten prima. Doordat Königsleiten veel hoger ligt dan Gerlos is de zon er veel langer. Bovendien ligt het op de helling waardoor de zon er lang blijft staan. De pistes zijn breed en goed toegankelijk. De afdaling naar het dorp is bijna altijd goed te skien.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 7 oktober 2005

Door: Peter over Krimml

Kom er al 21 jaar en het is altijd feest!vriendelijke mensen en super apres ski! Het dorp is niet groot maar dat maakt het des te gezelliger! Zeker aan te raden!ook de prijzen wat betreft slaapplaats en eten zijn ten opzichte van andere gebieden zeer redelijk! Voor mij geen andere plaats dan krimml!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 29 september 2005

Door: Willem Hudepohl over Gerlos

Wij gaan in februari 2006 alweer voor de 4e keer naar Gerlos met 8 volwassen tussen 48 en 52 jaar. De sfeer is er prima, de ski-mogelijkheden onbeperkt (zo moeten we nog steeds naar de Gerlosplatte en via Kreuzjoch naar Zell am Ziller). De service in Gerlos in perfect, logies en pension zo gemoedelijk, apres-ski tegen redelijke prijzen en ALTIJD plezier. Pluimpje voor de ski-lerar(ess)en, ze zijn net zo enthousiast als wezelf. Aanrader voor degene die de eerste keer gaat skieen, maar ook iemand die wat anders wil. Gerlos=doen!!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 29 september 2005

Door: Peter van der Dussen over Gerlos

We gaan dit jaar voor de 8ste keer naar Gerlos. Ieder jaar met een grote groep in de leeftijd 0 tot 35 jaar. Voor ieder is er wat hij zoekt. Skiles voor de kleinsten met nederlandse begeleiding. Tot heel de avond (nacht) Apresskiën voor de groten. Pistes van Blauw tot zwart. Perfecte verbindingen tussen Gerlos, Zell am Ziller en Köningsleiten. We hebben het nog niet mee gemaakt dat we niet hebben kunnen skieën. Alleen de dal afdalingen zijn soms gesloten, maar dan blijft er nog genoeg ski plezier over. Tip: breng eens een bezoekje aan Mike (Der Latchen Alm) op de piste in Gerlos. Lekker eten en drinken voor een schappelijke prijs. Je sneeuwkettingen moet je altijd bij de hand houden. Voor de berg pas maar ook voor somige hotels te bereiken in het dorp.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 8 september 2005

Door: Anoniem over Gerlos

Gerlos is een zeer gezellig dorp met vele mogelijkheden, goede apresski, veel eettenten, goede skischolen met positieve concurentie onderling, zeer goed geschikt om met nederlandstalige kinderen op skivakantie te gaan ! Vriendelijke dorpsbewoners!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen

Sneeuwhoogte
Zillertal Arena

Berg0 cm
Dal0 cm
open - dicht
hoogten

Deze informatie geldt voor het skigebied Zillertal Arena. Gedurende het wintersportseizoen wordt deze informatie dagelijks geaktualieerd

Toestand pistes geen info
Km pistes open 0
Liften open-
Rodelbaan open open
Snowpark gesloten