Recensies Ski Arlberg

Ervaringen van andere wintersporters zijn onmisbaar wanneer je voor een wintersport in het skigebied van Ski Arlberg wilt kiezen. Een recensie over Ski Arlberg kan de doorslag geven om wel of niet voor dit skigebied te kiezen. Zijn er veel pistes voor beginners? En is het skigebied wel zo kindvriendelijk als wordt beweerd? Hieronder lees je de recensies van wintersporters die in het skigebied Ski Arlberg zijn geweest. Je kunt ook je eigen ervaringen met de bezoekers delen door zelf een recensie over het skigebied Ski Arlberg achter te laten.

Schrijf een beoordeling
weather Gemiddelde beoordeling bezoeker
Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 25 september 2019

Door: Alexander over Lech am Arlberg

Top skigebied, vriendelijke mensen

Fraai skigebied, top verbindingen met St. Anton, goede pistes, vriendelijke mensen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
7

Datum 30 januari 2019

Door: Willem over St. Anton am Arlberg

Uitdagende pistes, duur en de apres ski is ver overtrokken.....

Met een aantal vrienden een week geskied. Van licht gevorderd tot expert. Door de enorme drukte bij de dalafdalingen ontstaan er vlak na de middag al bulten. Verder bij minder blijft er maar weinig over van de kilometers piste. Op/naast de pistes voldoende eetgelegenheden maar erg groot en commercieel. De Mooserwirt moet je een keer geweest zijn maar erg duur en heel erg massaal. In het dorp eetgelegenheden genoeg. Tip reserveer van tevoren want het zit snel vol. Slechts 8:30 vanaf Utrecht.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 27 januari 2019

Door: Ceel over St. Anton am Arlberg

Even drie dagen wezen skiën

Prachtig gebied van St. Anton naar Warth, prachtig om de de run of fame te doen. Verder kun je elke dag wel een andere route kiezen. Gebied om langer naar toe te gaan. Alleen miste ik de vele berghutjes welke wij altijd in Val Gardena zijn.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 14 januari 2019

Door: Anoniem over Zürs am Arlberg

Het dorp is idd maar 1 straat, maar naar Lech met de bus is maar een paar km.

We komen al jaren in Zürs en verblijven altijd in Zürserhof, prachtig hotel heerlijk eten, alles is daar perfect !!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 20 september 2018

Door: Christian Polman over Zug

Verslaafd aan Ski Arlberg

Wintersport draait bij ons volledig om skiën. Als eerste de piste op, als laatste eraf. We zijn verslaafd aan het skigebied van Ski Arlberg en de hoeveelheid mogelijkheden die er zijn. Dit keer voor de plaats Zug gekozen en dat is bevallen. Lekker rustig met alleen een paar goede restaurants waar we ’s avonds hebben kunnen eten. Prijzen ook iets aangenamer.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
7

Datum 23 juli 2018

Door: W. de Bruin over Oberlech

Rustig en aan de piste

Het skigebied van Ski Arlberg is super en we komen er al jaren graag. Houden niet van drukke après-ski dorpen, vandaar dat we voor Oberlech hebben gekozen. Je staat in een mum van tijd op de piste, het is er ontzettend mooi en je hebt genoeg voorzieningen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 10 april 2018

Door: Mensing over Stuben

Op-en-top wintersportbestemming!

Ga je puur en alleen om te skiën dan zit je fantastisch in Stuben. De pistes van Ski Arlberg liggen aan je voeten en je kunt snel richting Lech (door de nieuwe lift) of St. Anton. Het skigebied past perfect bij de wat betere skiër die graag veel kilometers maakt. Stel je van het dorpje Stuben niet te veel voor, het is slechts een verzameling van accommodaties en er valt niet echt iets te beleven. Ben je het grote massale Ski Arlberg een dagje zat, ga dan eens kijken op de nabijgelegen Sonnenkopf. Verrassend, klein, leuk gebiedje met goede off-piste mogelijkheden!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 20 maart 2018

Door: Bakker over St. Anton am Arlberg

Party dorp

Het skigebied is met de aansluiting naar Lech zeker verbeterd alhoewel ik het nog steeds minder vind dan bijv Kirchberg/Kitzbühel.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 11 maart 2018

Door: Cilke over St. Anton am Arlberg

Ons zien ze hier niet meer

Groot gebied maar een opgave om ze te combineren. Veel paadjes om van de ene naar de ander piste te komen. Veel liften zijn verouderd, op veel plekken nog steeds 2 pers liften! dus veel wachten. Je zou verwachten met die prijzen dat er wat geld in het materieel gestoken zou worden. Slechte preparatie van de pistes. Gezien de staat van de pistes geen gebied voor beginners of kinderen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 11 maart 2018

Door: H. Cilissen over St. Anton am Arlberg

Over het algemeen viel het tegen

Na een aantal jaren naar Ischgl en andere gebieden te zijn geweest toch maar eens een vakantie geboekt in St. Anton daar dit toch wel als de tegenhanger van Ischgl wordt gezien. Wat viel het tegen. Skigebied is dan misschien nu wel groot, maar veel korte pistes en vreselijk veel paadjes, waar je een flinke snelheid moet hebben anders is het overal prikken, om van de ene naar de andere piste te komen. Om van alle pistes gebruik te kunnen maken zit je heel veel in de lift. We hebben de "beroemde" Weisse Runde gedaan, maar nooit meer. Overgrote deel liften en paadjes en af en toe een piste. Hartstikke druk en overal maar 2 persoonsliften dus wachten, wachten enz. Onderhoud pistes viel ook wat tegen. Wat ik eerder gelezen heb dat de pistes in St. Anton moeilijker zouden zijn dan ergens anders hebben wij niet zo ervaren, afgezien van de grote hopen aan het eind van de middag. Geen goed skigebied voor snowborders vanwege de vele paadjes, dus veel lopen!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
7

Datum 10 maart 2018

Door: Zoë van Leeuwen over Flirsch am Arlberg

Leuk groot gebied

Zeer goede vakantie gehad

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 4 maart 2018

Door: Sanne over St. Anton am Arlberg

Mooie, lange afdalingen en verbindingen naar heel wat dorpjes.

Mooi gevorderd skigebied. Lange afdalingen waardoor je niet om de haverklap weer in een lift moet zitten. Leuke tentjes om wat te drinken door het hele gebied en de leukste après-ski tenten zitten op de berg. Dat laatste is een nadeel als er mensen zijn die er niet skiënd heen willen of na de après-ski niet meer willen skiën. Groot nadeel voor snowboarders in het gebied is dat er heel veel vlakke stukken zijn, waardoor je best veel moet lopen. Sommige stukken kun je niet vermijden als je weer naar het dorp terug wil aan het eind van de dag. Leuk is wel dat je een challenge kunt doen, namelijk de Run of Fame. Dit is 85 km (inclusief km in liften) waarmee je langs alle dorpen komt. Zo zie je heel wat afdalingen waar je misschien anders niet eens was geweest!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 3 maart 2018

Door: Jeroen van hamont over St. Anton am Arlberg

Geweldige locatie voor de gevorderde skiër. Mooie brede pistes zowel blauw, rood als zwart. Ook meer dan voldoende ski routes

Heel mooi ski gebied door dr nieuwe liften nu nog groter. Vanuit Lech naar St. Anton is een mooi dagje uit. Zeker als in Lech de zon schijnt en aan de andere kant van de berg (St. Anton niet) Geweldige pistes, lekker breed dus ook als het druk is kan je lekker uit de voeten. Het eten bij de vele tentjes op de piste in St. Anton is in een paar woorden zeer goed verzorgd en goede kwaliteit en gezellig. De après-ski is ook legendarisch lekker om 4 uur in de Moos en jezelf afgieten met witbier en rare shotjes. Hierna nog even naar beneden skiën dit is ook voor de gevorderde skiër een uitdaging en dit zorgt ook altijd voor hilarische taferelen. Een minpuntje in veel restaurants onder aan de berg kom je niet met skischoenen in.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 26 november 2017

Door: Sam pronk over Ski Arlberg

Geweldig gebied voor iedereen

Leuk gebied helemaal niet druk

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 17 oktober 2017

Door: Erna over Ski Arlberg

Mooserwirt, fantastisch gebied

Skiën top top top! Après nog beter!!!!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
5

Datum 19 maart 2017

Door: vari over Lech am Arlberg

Mooi skigebied

Nooit meer naar Lech. Om 7 uur 's avonds gaat de muziek uit in alle après-ski tenten. Winkelstraat valt ook tegen, weinig winkels. Wintersportgebied is wel mooi, maar geen super hoog gebied. Voor wandelingen is het een zeer mooi gebied, aanrader voor bejaarde mensen. Prijs-kwaliteit verhouding ben ik ook niet tevreden.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 7 maart 2017

Door: Heidi over St. Anton am Arlberg

Jammer dat de wandelroutes niet te vinden waren en slecht te vinden

Leuk auto luw dorp met leuke eetgelegenheden en apresski

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 7 maart 2017

Door: Mariken over St. Anton am Arlberg

Prachtig skigebied voor ervaren skiër

Met oud en nieuw voor de tweede keer in St Anton geweest, het blijft een prachtig skigebied! Helaas was de liftverbinding met Lech gesloten maar we hebben ons zeker niet verveeld. Ik zou dit gebied niet aanraden voor beginners, maar als je een beetje kunt skiën is het genieten! Alles is goed geregeld, niet te druk bij de liften en de dag natuurlijk heerlijk afsluiten in de Mooserwirt :-D

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 28 januari 2017

Door: C.Koning over Warth

Middelgroot mooi skigebied met veel mogelijkheden

In skigebied Warth heb je drie opstappunten. Eén in Warth, twee drie kilometer verder en drie 5 kilometer verder. Wij gaven de voorkeur aan de derde. Hier is veel zon en zijn grote zonneterrassen naast ruime parkeermogelijkheid. Voor kinderen is er een sleeplift en sneeuwspeeltuin. Opstappunt een in Warth ligt grotendeels in de schaduw en er is beperkte parking. Mooi skigebied met veel blauwe en rode pistes. Goed verzorgd. De aansluiting naar Lech e.o is een extra uitdaging. In het kleine vriendelijke dorp zijn een paar restaurants en een kleine wat pittig geprijsde Spar. Er zijn veel wandelmogelijkheden. Après-ski is minimaal.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 27 december 2016

Door: Maarten Sluiter over Schröcken

Klein maar fijn! Geen party gedruis!

Past ons perfect, komen voor de wintersport incl. off-piste! Niet druk / niet wachten en voor elk wat wils. Zoek je toch een visie. In Warth kun je de skihut wel in om een feestje te bouwen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 12 november 2016

Door: Flupvburg over Ski Arlberg

Skiën is hier uitgevonden!

Het skigebied van Oostenrijk, zeker met de nieuwe lift die St.Anton am Arlberg, Lech, Warth verbindt tot een waar skimekka. Geen wonder dat de Oostenrijkse skischool hier gevestigd is en de skimakers hier hun ski's testen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 7 oktober 2016

Door: Peter Touw over Lech am Arlberg

lech is een mooi uitgangspunt om lekker te kunnen skieen

Door de aansluiting met de andere dorpen kan je heel de week andere pistes kiezen en nu met de lift naar st Antoon is het helemaal geweldig

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 13 juni 2016

Door: Sharon Verhulst over Stuben

Aan de voet van de Arlberg

Wij zijn echte wintersporters die van 's morgens vroeg tot diep in de middag op de pistes staan. In Stuben vinden wij alles wat we nodig hebben! Het dorp bestaat slechts uit een handjevol accommodaties (hotels). Een rondje wandelen of uitgaan is er echter niet bij. Hiervoor krijg je echter een dorp dat middenin de bergen ligt en sneeuwzeker is. Vanuit het dorp sta je binnen de kortste keren op de pistes van de Albona. De aansluiting met St. Anton is vervolgens zo gemaakt. Volgend jaar gaat er een nieuwe lift richting Lech open, waardoor je voortaan niet langer afhankelijk bent van de skibus. Een verbetering die van Stuben een nog mooiere bestemming maakt!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 25 april 2016

Door: Jan Tuit over St. Anton am Arlberg

Super skigebied, met voor elk wat wils. Apres-ski was super

Heerlijk gebied met veel variatie met voldoende mogelijkheden.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 10 maart 2016

Door: Arents Kenny over St. Anton am Arlberg

All-in skigebied met uitzonderlijk karakter

Lekkere restaurants, goede aprés-ski, Arlberg Wellness centre,... St-Anton heeft eigenlijk alles maar de laatste 15 jaar ademt de sfeer steeds meer en meer luxe... Vroeger kwamen hier heel veel Britten maar er zijn verschillende apres-ski bars verdwenen. De nieuwe Rendl-lift en de Galzig zijn topverbindingen. Daguitstap (via Stuben) naar Lech is een must. Beginners hebben hier echt niks te zoeken inzake het pisteaanbod beneden in het dal maar als je een beetje lef hebt lukt het overal in de Arlberg. Enkel bij sneeuwval is de blauwe dalafdaling vaak gesloten en moet je de zwarte Kandahar-piste nemen. Dit is geen lachertje.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 9 maart 2016

Door: Anoniem over St. Anton am Arlberg

Allround skigebied en door verbinding (nu nog met bus) met Lech een erg groot skigebied. Apres-ski gelegenheden zijn ook super.

Skigebied vooral geschikt voor alpine skiën. Gezellig dorp met voldoende eetgelegenheden. Volgende winter door vaste verbinding met Lech het grootste skigebied van Oostenrijk!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 8 maart 2016

Door: Oli over Warth

De moeite

Ik ga al jaren naar Warth. Zowel met familie, vrienden als in grote groep. Het is een uitstekend gebied om te leren. Nu is er een verbinding met Lech. Zeker de moeite om te doen. Zeker het uur in het oog houden want je kan enkel terug met de lift. De autoweg tussen Warth en Lech is afgesloten in het winterseizoen. Door deze verbinding is Ski Arlberg één van de grootste gebieden van Oostenrijk. Kalm dorp. Logeren kan je doen in het Lechtal. Zeer gemoedelijk en gezellig. Skipistes worden iedere dag top geprepareerd en lange wachtrijen aan de liften zijn er nooit. Veel hutten op de pistes. Lekker van eten. Apres-ski is gemoedelijk. Ook topbestemming in de paasvakantie. Zeker doen

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 28 februari 2016

Door: Bouwhuis over Dalaas-Wald

Mooi ski gebied om te leren skien met kleine kinderen

In de voorjaarsvakantie met twee kinderen naar Sonnenkopf geweest. Onze ervaringen zijn positief. Na een lange periode zonder ski vakanties weer eens op de latten gestaan. Voor de kinderen 7 en 9 was het de eerste keer. Het gebied is prachtig zeker als de zon schijnt. Je kan dan perfect skien in poedersneeuw die puur natuur is. Er is geen kunstsneeuw en het gebied is 100% sneeuwzeker. Er zijn veel rode pistes en een paar blauwe pistes. De blauwe 8 is goed begaanbaar voor iedereen maar de andere twee blauwe pistes zijn voor echte beginners niet goed te doen omdat er een aantal steile stukken in zitten. Dit wordt niet aangegeven. Jammer want als je boven staat moet je naar beneden. Over de rode pistes hebben wij geen oordeel die hebben we niet gedaan. Wij hebben een supervakantie gehad. Over een paar jaar met wat meer piste-meters komen wij zeker terug. De rodelbaan is een echte aanrader en een belevenis. De skiverhuur bij milanovic is top. Wij sliepen bij een boer in Dalaas. Dit is ons zeer goed bevallen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 12 juni 2015

Door: Rob over Dalaas-Wald

Rustig dorp met compact skigebied

Vele malen in Wald geweest. Rustig dorp waar je niet al te veel van hoeft te verwachten. Alle voorzieningen (supermarkt, bank, restaurants) zijn aanwezig, maar er is geen apres-ski. De enige locatie waar dit mogelijk is, is de Kelo Bar onderaan de lift. In de loop der jaren ben ik van skigebied Sonnenkopf gaan houden. Hoewel het pisteaanbod niet al te groot is, heb ik me er nog nooit verveeld. Er zijn diverse heerlijke afdalingen waarvan de afdaling vanaf het hoogste punt naar het dal (1 en 4) mijn favorieten zijn. Bij het centrale restaurant kun je de kinderen of de rest van je reisgenoten altijd makkelijk weer terugvinden. Wat mij betreft een aanrader.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 6 april 2015

Door: Marieke over St. Anton am Arlberg

Mooie skiroutes.

Sfeervol dorp, pittige pistes en vooral veel skiroutes!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 2 maart 2015

Door: J.Zijlstra over Dalaas-Wald

Heerlijk authentiek Oostenrijks dorpje met een leuk kleinschalig skigebied en betaalbaar voor gezinnen

Het dorp is rustig en authentiek. Je kunt hier betaalbaar logeren en verblijven. Het skigebied Sonnenkopf is leuk voor gezinnen omdat je elkaar altijd weer tegen komt en er een goede skischool aanwezig is. Er zijn meerdere mogelijkheden voor blauwe en rode pistes. (Er is één zwarte piste). We komen hier al jaren en het bevalt nog steeds goed. De laatste twee jaar hebben we een gecombineerde skipas genomen waardoor je ook twee dagen gebruik kunt maken van het skigebied Arlberg met onder ander Lech-Zúrs en St Anton. Erg leuk... Voor apres-ski kun je terecht bij de Kelo Bar onderaan de lift. Dit is echter absoluut kleinschalig en als je meer wilt kun je beter een andere locatie kiezen. Als je het geen probleem vindt om af en toe wat verder te rijden (Lech ong. 15 km) dan is dit een uitstekende plek met veel mogelijkheden.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 17 februari 2015

Door: Miranda over St. Anton am Arlberg

Mooi dorp, goeie winkels, maar erg druk...

St. Anton is een super wintersportdorp. Gezellige autovrije straat met de beste sportwinkels van Oostenrijk. Skigebied is vooral geschikt voor gevorderde skiërs, ik zou hier niet snel naar toe gaan met kinderen en/of beginners. De omgeving is erg indrukwekkend, wat een prachtige bergen. Groot nadeel: de drukte in het skigebied en de prijzen (duur).

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
1

Datum 5 februari 2015

Door: Kelly over Warth

Wat een slechte keuze. Ga nooit naar Warth.

Het dorp is een grote chaos. Het eten, de mensen, de sneeuw, het is rampzalig. Zonde van mijn geld.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 5 oktober 2014

Door: Rob over Pettneu am Arlberg

Skigebied Pettneu am Arlberg heropend

Skigebied Pettneu am Arlberg is weer geopend vanaf 21-12-2013!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 22 september 2014

Door: Joske over St. Anton am Arlberg

Super voor gevorderde skiërs

St Anton am Arlberg is een prima dorp met genoeg eetgelegenheden en kroegen. De après-ski is erg leuk! Skigebied wordt niet heel vaak geprepareerd en heeft weinig blauwe pistes, waardoor het voor beginners niet echt toegankelijk is. Wij snowboarden al lang en voor ons was er genoeg uitdaging op én naast de piste.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 9 september 2014

Door: Anne-Marie over Lech am Arlberg

Prachtig sfeervol dorp en super skigebied

Lech is wat mij betreft absoluut een van de mooiste wintersportdorpen in Oostenrijk. Het centrum is erg gezellig en er is genoeg te winkelen. Het is alleen jammer dat het allemaal vrij prijzig is, maar daardoor trekt Lech wel een bepaald publiek. Ik vind dat wel prettig. Geen hossende apres-ski, maar mooie terassen. Het skigebied is geweldig. Mooie brede pistes en je kunt prachtige tochten maken.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
7

Datum 28 februari 2014

Door: Remco over St. Anton am Arlberg

Skigebied niet geschikt voor beginners, maar voor gevorderderden voldoende uitdaging

In de week van 8-15 februari voor het eerst in SA geweest. Dorpje is gezellig, veel restaurantjes, waarbij reserveren absoluut aan te raden is, zelfs als je met 2 personen bent. Het skigebied is vrij groot, waarbij de mooiste uitdagingen op de skiroutes liggen. Feitelijk ski je in meerdere gebieden die met elkaar verbonden zijn. Dat laatste is sub-optimaal, omdat de verbindingspistes garant staan voor klauterwerk of forse drukte. Wat daarnaast in negatief opzicht écht opviel was de slechte pistepreparering na sneeuwval. Eenmaal 's avonds het werk gedaan, dan liet men het verder maar zo. Als de sneeuw er dan ná viel, leverde dat 's-ochtends in no time op vrijwel alle pistes onaangenaam hoge sneeuwhopen op, die later op de dag voor menigeen écht niet meer leuk waren. Dat hebben we op andere plaatsen stukken beter meegemaakt. Met kinderen zou ik hier niet naar toegaan, mede om die reden.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
5

Datum 11 februari 2014

Door: Rene vervoort over St. Anton am Arlberg

Slechte verzorging van de pistes, ondanks sneeuwval.

Dorp en sfeer is gastvrijheid al weer kwijt. Duidelijk dat ze geld verdienen ver boven gastvrijheid hebben staan. Pistes waren slecht geprepareerd ondanks tweemaal sneeuwval. Dit terwijl skipas prijzig is. In vijf dagen geen enkele buly tegengekomen of gezien.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 18 oktober 2013

Door: Erik over St. Anton am Arlberg

Super gebied kom er van jongs af aan, maar blijf er komen!

Sankt Anton is voor mij echt HET gebied. Veel gebieden in Oostenrijk en Frankrijk gezien, zoals Serfaus, Sölden en Ischgl, Portes dus Soleil, maar mijn grote voorkeur blijft uitgaan naar Sankt Anton. De pistes zijn mooi en uitdagend, de sfeer is er fanstastisch, het dorp mondain, maar niet té en de aprèsski in o.a. de Mooserwirt is fenomenaal. Daarnaast zijn de sneeuwcondities tot ver in maart uitstekend en zijn er maar weinig skigebieden waar er over het algemeen zo veel sneeuw valt. Een aanrader voor een vriendengroep, maar ook samen met je partner of gezin is het genieten ten TOP. Enige nadeel(tje), het is niet goedkoop, maar dat vergeet je snel als je er eenmaal bent!!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 5 maart 2013

Door: Martin Beumer over Lech am Arlberg

Lech Fantastisch

Wij hebben gelogeerd in Pension Sabine in Oberlech; dit was fantastisch; aan de piste; goed van eten en drinken; wellness; skischool aan huis; alles was uitmuntend. Oberlech ligt boven Lech. Het gebied is heerlijk rustig. Voor skiërs is er de "witte ring". Ik als wandelaar heb vele dagtochten gemaakt in het gebied. Voor de bergwandelaars zijn er ook mogelijkheden let daarbij op het volgende: - Het is handig een anti-slipijzer onder de schoenen te kopen. - Het kopen van een wandelpas is veel goedkoper dan een skipas en is eigenlijk een “must” - Sommige kabelbanen hebben een open bak voor 3 of 4 skiërs maar ook wandelaars kunnen hier terecht; het personeel is zeer behulpzaam en laat de bahn stoppen voor de wandelaar zowel bij het instappen als het uitstappen. - Kijk altijd naar de hoogteverschillen op de kaart bij de wandelingen, dan kun je altijd dalend wandelen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 24 februari 2013

Door: George over Zürs am Arlberg

Het is hier fantastisch! Gewoon doen!

Wij komen al jaren in Hotel Flexen in Zürs. Ligging is een feestje, je skiet zo het prachtige gebied in en ook na de après-ski zo weer terug naar je hotel. Eigenaar Tony zorgt er voor dat je je er altijd thuis voelt. Zoals andere zeggen is het niet goedkoop maar je krijgt absoluut waar voor je geld! Ik en iedereen die met mij mee geweest is naar Zürs is laaiend enthousiast, voor mij zeker een van de beste plekken in Oostenrijk, altijd perfecte sneeuw en veel zon + fijne schnaps en heerlijk eten. Dus hup hup op naar Zürs!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 10 december 2012

Door: Vincent over Warth

Overzichtelijk, gemoedelijk, familiaal en sneeuwzeker.

In 1998 ben ik voor het eerst (als skimonitor) hier komen skiën en in al die jaren is het gebied (op een paar modernisaties na) nauwelijks verandert. Het feit dat vele Belgen het gebied fantastisch vinden zegt genoeg. Dit gebied is een standaard voor de Oostenrijkse gemoedelijkheid. Wie als gezin een betaalbare skivakantie zoekt kan in de vallei een mooi appartement boeken voor nog geen € 400,- per week. Maar wie pure luxe wil kan in diverse hotels terecht aan dezelfde prijs per dag. Verder vind ik de streek ronduit schitterend. Hier geen hoogbouw of grootschalige projecten maar logeren in authentieke dorpen. Aprés skiën is een Frans woord en zal je hier dan ook niet direct vinden al zijn er hier en daar een aantal gezellige hutten waar je kan doorzakken. Mooie verzorgde pistes en liften en voor elk wat wils.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 2 november 2012

Door: Merel over Zürs am Arlberg

Klasse en rust in Zürs

Als je low budget op vakantie wilt heb je in Zürs echt helemaal niets te zoeken. Boek je liever vakanties uit een reisgids, dan ook niet. Wil je lavenloos aan de apresski, dan ook zeker niet. Wil je echter mooie accomodaties, een prachtig skigebied, rust, culinair genieten op hoog niveau en kijk je niet op een cent meer of minder als je op vakantie gaat dan is Zürs absoluut het gebied voor jou. Reken op ongeveer 1500 euro per persoon voor accomodatie en halfpension (wel altijd een 5 tot 6 gangenmenu!!). Daarbij komen nog je skipassen en eventuele skihuur en dat wat je spendeert op de berg. Nogmaals, let je op je centjes en wil je geen 4000 euro uitgeven aan je wintersport? laat Zürs dan echt links liggen en ga naar massale oorden.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 17 oktober 2012

Door: Mariska de Vries over Klösterle am Arlberg

Fantastisch skigebied met overnacht gelegenheden

Prachtige huisjes, aardige mensen en leuke skilessen

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 27 april 2012

Door: Jantine over St. Anton am Arlberg

Super leuk dorp en geweldig skigebied

Wij komen al 15 jaar in St. Anton en hebben het er altijd super naar onze zin. Wij zijn ervaren skiërs en dan is het gebied wat ons betreft echt het beste van Oostenrijk. Het dorp is gezellig, leuke winkels en goede restaurants. Gelukkig zijn er ook een aantal bars waar het niet zo druk is en je gewoon lekker rustig een drankje kunt doen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
2

Datum 14 januari 2012

Door: Irene over Pettneu am Arlberg

Wij zijn net een weekje in Pettneu geweest. We gingen skiën in Sankt Anton (fantastisch skigebied, maar er viel wel heel erg veel sneeuw...). We wilden eigenlijk ook in Pettneu skiën (aardig, klein skigebied), maar dat kon niet. De liften zijn gesloten. De eigenaar schijnt geen geld te hebben om de liften draaiende te houden. De mensen in het dorp hopen dat er een oplossing komt en dat de liften weer open gaan. Vooral voor gezinnen met kleine kinderen biedt Pettneu een prima mogelijkheid om te leren skiën. Erg jammer dat dat nu niet kan. Wees gewaarschuwd en controleer voordat je boekt of de liften weer open zijn. Overigens ben je met de skibus binnen tien minuten in Sankt Anton.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 12 oktober 2011

Door: Anoniem over St. Anton am Arlberg

Ik ben vorig jaar met vrienden naar st Anton geweest en ik kan niet anders zeggen dan dat het fantastisch was! We zaten in chalet Ferwall wat ons verblijf nog extra goed maakte. Werkelijks alles wordt hier voor je geregeld! Het skigebied is ontzettend divers en zo kon iedereen overdag lekker zijn gang gaan.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 25 februari 2011

Door: Eric en Marlies over Klösterle am Arlberg

In dit dorp kan je nog rustig genieten van je vakantie, terwijl je wel dichtbij een fantastisch skigebied zit. Ook zijn er prachtige wandelroutes. Een echte aanrader!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 23 februari 2011

Door: Anoniem over Lech am Arlberg

Mooi om er te zijn,rust,stijlvol,schoon en origineel gastvrij top

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 22 februari 2011

Door: sjoeske over St. Anton am Arlberg

the best place ever, 3 keer geweest en 100 keer to go!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 22 februari 2011

Door: Arlbergfan over Zürs am Arlberg

Neem een goedgevulde portemonnee mee, dat is het eerste wat ik wil zeggen over Zurs am Arlberg. Een accommodatie in dit dorp is niet te betalen, onze accommodatie stond in het lager gelegen Langen am Arlberg. Maar na de lunch of koffie moet je niet raar opkijken wanneer je de rekening gepresenteerd krijgt. Door het uitzicht, skigebied, weer(altijd mooi!) en de sneeuwcondities zijn de prijzen voor mij van ondergeschikt belang. Het skigebied is namelijk een van de mooiste waar ik ooit geweest ben. Alles erop en eraan! In Zurs is het zomaar mogelijk dat je René Froger tegen het lijf loopt, die komt hier al jaren.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 10 januari 2011

Door: Wouter over St. Anton am Arlberg

Het beste off-piste gebied van oosterijk en zeker in de top 3 van Europa!!!! Echt helemaal super, niet goedkoop maar zeker het geld waard. Gr. wtr

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 6 maart 2010

Door: Anoniem over St. Anton am Arlberg

Heel afwisselnd gebied, veel keuze in pistes en off-piste. Hier kan je prima een week, lekker los gaan in de sneeuw. en nog een voordeel, het is in kilometers behoorlijk dichtbij.....

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 15 februari 2010

Door: Esther over Lech am Arlberg

(18 jaar) over een paar daagjes voor de 10de keer naar Lech! Super groot en mooi skigebied. Leuke restaurantjes en DE mode winkel Strolz niet te vergeten! Rodelbaan is leuk om 's avonds een paar keer te gebruiken.. Best wat Nederlanders en Bekende Nederlanders ontbreken ook niet. eind van de middag is het bij tannberg gezellig druk en 's avond is het leuk om naar Pfefferkorn te gaan.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 4 januari 2010

Door: Ramon over Schröcken

Schröcken is een plaats van niets, maar wel lekker Oostenrijks gemüttlich. Kom je voor de après ski, dan heb er niets te zoeken. Het gebied is niet al te groot, en zeer goed voor beginners (zeker met kinderen). Als gevorderde kan je ook aan je trekken komen maar na 2 á 3 dagen ken je het gebied op je duimpje. Voor de off-piste liefhebbers is dit een walhalla, vooral op poederdagen!!! Voor echte gevorderden is het leuk om een lang weekend te gaan, voor gezinnen met kinderen en beginners is het ideaal.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 1 januari 2010

Door: Rob Heijnen over Warth

In maart 2008 zijn mijn mijn zoon en ik gaan skien in Warth. Het is een relatief klein gebied met korte afdalingen dus veel "zitwerk'. We zaten in pension Bergheim. Een absolute afknapper. Er werd geadverteerd met WC und Dusche. Ja maar niet op de kamer. etagedouche en wc. Ook de beloofde TV was niet aanwezig. Bij navraag kregen we een "spriet-tv". dus 2 zenders ORF 1 en 2. Het ontbijt was karig, twee semmel max. Bovendien moesten we meer betalen dan was afgesproken. We hebben een klacht ingediend bij de VVV. Toen mevrouw dat hoorde kregen we een klein bedrag terug. Het dorp zelf is zeer klein, een Spar-combi-Wintersportwinkel, dat was alles. De slogan daar was "Nicht anfassen nur kucken". Ondanks de relatieve sneeuwzekerheid nooit meer naar Warth/Bergheim.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 16 april 2009

Door: Christine over Lech am Arlberg

In Maart 2009 naar Lech geweest. Wij verbleven in hotel Schwarzwand en is zeer goed van prijs/kwaliteit. Overal vriendelijke mensen in winkels en restaurants en niet overdreven duur. De pisten waren goed geprepareerd en zelfs de wandelwegen en loipen waren goed verzorgd. Veel zonnige dagen gehad en dan was de sneeuw minder in de namiddag, dus ook enkele namiddagen gaan wandelen. Zeer mooi dorp en omgeving en heeft de ganse dag zon. De busverbindingen waren uitstekend. Bijna om de 10 minuten een bus van Zurs naar Lech en omgekeerd. Zelfs tot 4 uur in de ochtend heb je bussen die rijden van Lech naar Zurs en terug. Er zijn twee delen op de pisten voor de kinderen. Het ene ligt een beetje apart en rusting in Lech en heeft een dagverblijf voor de kleine kinderen, goed geregeld. Ook hier kan de beginnende skiër goed terecht, omdat er geen andere skiërs komen. Eén snowpark in Lech hebben we gezien. Verder voor mensen die graag off-piste gaan, is dit werkelijk een paradijs. Er kunnen ook off-piste skitoeren gemaakt worden. Voor de après ski moet je zeker in Lech zijn. Er was zelfs een live band te zien op één van de terassen. Plezante sfeer! Misschien één minpuntje is dat sommige stoeltjesliften toch ouderwets en traag zijn en dat er voor echte beginners niet altijd gemakkelijke pisten zijn. Verder is dit een geweldige vakantie geweest en staat dit gebied op nummer 2, na Val-Gardena in Italië.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 22 maart 2009

Door: Anoniem over St. Anton am Arlberg

Afgelopen week zijn wij 5 dagen in Sankt Anton geweest. Het is de perfecte plek voor een short ski. Binnen 8 uur te rijden vanuit nederland, uitdagende pistes en een goede apres ski. De groepen mannen en vrouwen 30+ waren ruim vertegenwoordigt in de mooser wirt, postkeller en de bodega (goede tapas daar). Het is niet echt een gebied voor beginners en de bus naar zurs en lech is ook niet alles. Het is wel de moeite waard om daar te gaan skien. De pistes bij stuben zijn erg mooi en rustig en ook bij rendl heb je mooie afdalingen. Echter de rendl direct "eerst een weg over steken en dan aan een touw hangen" is niet echt handig. Kun je toch beter de bus pakken (5 minuten).

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 7 maart 2009

Door: Anoniem over St. Anton am Arlberg

St Anton heeft gewoon een mooi groot skigebied, voor elk wat wils, veel afwisseling in de pistes. Prijzen zijn mij meegevallen. Laat alles heel iets duurder zijn dan in NL. Veel liften, ski pas voor 6 dagen 206 euro meende ik. Moosewirt is en blijft een begrip en ook zeker een aanrader om de ski dag af te sluiten.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
2

Datum 1 maart 2009

Door: JJ. België over Warth

Warth is een piepklein dorp met maar één voedingswinkel (Spar)= zeer onvriendelijke bediening en een zeer beperkt gamma voedingswaren. Tijdens de krokusvakantie was er overvloedige sneeuwval en zeer koud op de liften. Er zijn genoeg liften in dit skigebied, maar de afdalingen zijn zeer kort waardoor je heel veel tijd doorbrengt op de liften. De wachttijden aan de liften vallen goed mee en het personeel is zeer vriendelijk en behulpzaam voor mensen met kleine kinderen. Voor de après-ski moet je niet naar Warth. De pisten en het dorp lopen al leeg vanaf 15 uur. Veel toeristen logeren in het lagergelegen Lechtal. Wij logeerden in één van de appartementen Sonnalp te Warth. Het was een serieuze tegenvaller. Zeer verouderd appartement. Er was zelfs geen afzuigkap in het kleine keukentje. Wat twee slaapkamers moest voorstellen,waren eigenlijk twee piepkleine kamertjes met stapelbedden en deze kamertjes hadden zelfs geen venster. Je mag geen last hebben van claustrofobie. Mijn algemeen besluit voor Warth. Ongezellig, doods dorp met een kerkje,één winkel en enkele hotels. Pisten zijn ok voor een beginnende skiër en mensen met kleine kinderen. Persoonlijk ga ik er niet meer naar toe.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 4 februari 2009

Door: De belgen over Warth

Wij zijn al heel dikwijls in Warth gaan skien. De kinderen zijn intussen uitstekende skiers geworden, ik ben er niet op vooruit gegaan, maar ieder jaar is het een reuze vakantie. Het is een klein, maar gezellig dorp, en het skigebied is voor ons groot genoeg. We staan de hele dag op de latten, maar we moeten er geen gouden plak gaan verdienen. Dus voor ons is Warth echt TOP.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 3 februari 2009

Door: mama over Warth

Wij gaan dit jaar al voor de 19de keer naar Warth. Onze kinderen hebben daar leren skien, en gaan na al die jaren nog altijd met evenveel plezier terug. Over 3 weken is het weer zover, we kijken er met zijn allen naar uit.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 22 januari 2009

Door: Anoniem over Warth

Maart 2008, Een weekje gaan skieën met de sportschool. Het skigebied is in vergelijking met andere gebieden relatief klein. Maar aangezien het mijn eerste keer op latten was, vormde dit geen probleem. Er zijn voldoende blauwe pistes en ook veel rode pistes, zijn voor beginners doenbaar. Er zijn ook een aantal wandelwegjes die leuk zijn om op te skiën, zeker als je als eerste de sneeuw mag ontmaagden. Beneden aan de pistes zijn enkele kleine afdalingen die je eigenlijk zelfs geen piste kan noemen, maar wel ideaal voor de beginners. Een zalige vakantie gehad en zeker voor herhaling vatbaar.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 20 januari 2009

Door: HENDRIK over Lech am Arlberg

We zijn juist terug uit Lech. Topgebied, hotel Auriga was super, alleen niet goedkoop.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 7 januari 2009

Door: Lillian over St. Anton am Arlberg

zijn met kerst/nieuwjaar naar st.anton geweest. 1ste keer, maar voor ons laatste keer. wij vonden het erg duur, wisten dit wel.. maar toch. piste in st.anton mooi, ook ski-route zeer mooi, alleen dan wil ik naar zurs en lech, gaat prima op ski's naar alpe-reusch, maar dan de bus , je wordt er werkelijk in geduwd!!!. skigebied Zurs heel mooi(omgeving) wel erg rode piste, dan lech heel brede piste (zodat alle welgestelde mensen onder komen!!), wel mooi. aanrader skigebied rendl, mooi en niet druk!!! St.anton veel britten ook veel pubs zelfs hier kan men geen duits en moet je engels praten ! Wij denken in St. anton betaal je de naam, wij zijn er vanovertuigd dat er veel mooiere en grotere aaneengeloten skigebieden zijn in oostenrijk waar je ook moet betalen maar zeker niet zoveel!! Want ik vond € 5.20 voor een halve liter bier wel echt het toppunt (Kriegeralm Oberlech). Al met al hebben we toch een mooie vakantie gehad met heel veel vuurwerk (oudjaarsavond)

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 27 december 2008

Door: hansewald over Dalaas-Wald

Het dorp Dalaas is inderdaad klein maar voor beginners een heerlijk gebied om te leren skien en ...om prive te rodelen op een moooie afdaling langs de poller(weg)echt ....het gebied de sonnekopf is FANTASTISCH en niet zoals hieronder werd beschreven (ik denk dat de familie niet het gebied zijn ingeweest ....mooie afdalingen en liften daar )in een woord geweldig...ook voor hele lange wandelingen een geweldig gebied!!!!! Ook voor de kinderen(kleine) hele mooie afdalingen en lessen!!!! Dus Dalaas toch een fijn skigebied met fijne langlaufloipes. En inderdaad Lech en Zurs en Dalaas-Wald en Klosterle. Een aanrader de fisch-steich waar je voor niet te veel geld heerlijk kan eten (geen visa betaal mogelijkheid), dit gezellige restaurant voor langs het dal-station Sonnekopf naar boven en bij het viadukt rechts naar beneden (200 meter) achter het benzinstation langs. Wij zijn daar geweest, een heerlijke locatie en wat er al werd gezegd, niet te dure verblijfsaccommodaties. Iedereen veel plezier toegewenst. Hansewald

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 20 november 2008

Door: Erik over Dalaas-Wald

Begin januari van 2008 hebben wij een week in Dalaas in een appartement doorgebracht. Wij zijn: mijn vrouw en ik, twee dochters (19 en 20), waarvan de oudste met aanhang. Dalaas is een klein en bijna anoniem plaatsje, waar de mensen vriendelijk zijn, maar waar ook bijzonder weinig gebeurt. In januari komt er nog maar weinig zon in het dal. Voor ons geen probleem. Wij namen Dalaas als goedkope uitvalsbasis voor het erg dure St. Anton. Daar betaal je zo maar 3 keer zo veel voor een appartement. Het skigebied Sonnenkopf is eenmaal bezocht, maar kon ons niet bekoren. Erg klein, we waren er snel op uit gekleken. Wel een prachtig uitzicht boven. St. Anton daartegen en ook het gebied van Lech, was voor ons ideaal. Heerlijk pistekilometers maken ook over de niet geprepareerde afdalingen. Voor mijn vrouw en kinderen was het de eerste keer in de Arlberg, maar ze zijn meteen verkocht. Leuke inspannende pistes, maar absoluut geen geschikt gebied voor beginners, in ieder geval bij St. Anton. In Lech zijn wat vriendelijker afdalingen te vinden. Wij zijn iedere ochtend met de auto van Dalaas naar Stuben of verder gereden. Dit was geen enkel probleem (15 minuten) of het moest voor de bestuurder wel zijn, omdat hij zich tot twee biertjes in de beroemde Mooserwirt moest beperken (aanrader: moet je echt een keer heen). Je kunt ook met de skibus vanaf het dalstation van de Sonnenkopf bahn naar Stuben. In Dalaas bevindt zich een kleine Spar supermarkt, die eigenlijk alles heeft. Voor grotere boodschappen is in Bludenz een Giga Spar. Al met al een prima plaats voor mensen als wij die wel van het grote skigebied willen genieten, maar primá zonder de apres ski kunnen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 2 november 2008

Door: Hans over Warth

Al diverse malen naar Warth geweest voor een weekje en voor wat betreft de opmerkingen dat het skigebied wat aan de kleine kant is kan ik alleen maar zeggen dat het voor ons als "normale blauwe en rode piste skiers met kinderen" helemaal perfect is en meer dan groot genoeg voor een volle week. OK, het is geen Sölden of Ischgl, waar je als fanatieke skier steeds weer elke dag een nieuwe piste kan ontdekken maar het is maar wat je zoekt en kunt. Pistes altijd perfekt verzorgd, meer dan genoeg gezellige skihutjes, prachtige hoge vergezichten, leuke kinderschool etc. dus wat wil je nog meer. Bovendien is het gebied, omdat het hoog aan de Arlberg ligt, zeer sneeuwzeker. Wij zijn nog nooit teleurgesteld aangekomen en altijd een dik pak sneeuw aangetroffen. Verwacht géén waanzinnige apres-ski alhoewel je natuurlijk niks te kort hoeft te komen. De kids willen steeds weer terug, dus dat wil wat zeggen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 6 april 2008

Door: Rob over Warth

We zijn net terug uit Warth. Massa's sneeuw. Op de site van Warth wordt in elk geval de waarheid verteld over de sneeuwhoogten. Het dorp zelf is echt beperkt, een supermarkt, een sportwinkel en een paar hotels die ook een restaurant hebben. De pistes zelf zijn over het algemeen niet echt uitdagend. Je hoeft niet echt flink door te skiën om het gebied in één dag gezien te hebben. Wij zaten in Haus Bergheim, echt GEEN aanrader. Beloofd was een kamer met balkon, douche en wc. Geen balkon, douche en wc op de gang. Geen sat-tv en een matig ontbijt. De prijs was bij afrekening € 4,- pp pd hoger.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 5 maart 2008

Door: nel van kuijeren over Lech am Arlberg

Wij komen al 16 jaar in Lech. Geweldig skigebied voor jong en oud. Ook snowboarders komen goed aan hun trekken. Er zijn zoveel mooie routes, maar beslist de moeite waard is "Der Weiße Ring". Ook leuk om te doen is met de Rufikopf omhoog, dan naar Zürs (waar je trouwens ook heerlijk kunt skiën), dan met skibus naar Alpe Rauz en van daaruit kun je naar St. Anton skiën of naar Stuben. Het maakt niet zoveel uit; het is allemaal leuk om te doen. Vaak hoor je zeggen dat Lech duur is; goedkoop is het niet, maar daar staat tegenover dat er een heel goed liftenpark is en er vrijwel geen wachttijden bij de liften zijn, ook niet in het hoogseizoen! Hotels, restaurants, personeel: wij voelen ons altijd in de watten gelegd. Skipassen, ski- onderhoud of sneeuwkettingen erom of eraf...alles wordt geregeld. Gezellige après-ski bij Burghotel Oberlech en op de piste bij de Rud Alpe en bij Pfefferkorndl in Lech. 's Avonds een keer gaan eten in Oberlech; net een wintersprookje en het eten is gewoon overal goed. Aanrader; rest. Haus nr. 8 in Lech en Auer Hahn in Zug. Rustiek, gezellig en niet duur. Beslist een keer doen. Veel plezier.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 13 februari 2008

Door: Dennis Steenbakkers over St. Anton am Arlberg

Ben vorige week teruggekomen uit Sankt Anton. Het weer was super en de apres-ski uiteraard in de Mooserwirt ook. Wel wil ik ff zeggen dat de pistes slecht bijgehouden worden. Oftewel, in de ochtend is alles ok, in de middag is het drama. Ik heb ook met skileraren gesproken en zij vonden het belachelijk hoe Sankt Anton aangeprezen wordt voor beginners. Onzin zeggen ze zelf, iedere blauwe piste is een rode en vaak een dieprode piste. Dus allen, kun je nog niet skiën, ga dan NIET naar Sankt Anton, de pistes zijn echt pittig. Ik heb zelf ook nog nooit meegemaakt dat blauw geen blauw is, maar rood. In Lech kloppen de piste kleuren wel weer. Dit doen ze puur om Sankt Anton aantrekkelijk te houden voor beginners. Doe er wat mee!!!!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 9 januari 2008

Door: Bert over St. Anton am Arlberg

Sinds ik een beetje kon skiën, kom ik jaarlijks naar St. Anton am Arlberg. Ik heb nog in de stoeltjeslift naar Kapall gezeten, de sterke wind van links en de enige bescherming was dan een deken die je op Gampen kreeg uitgereikt. Opeen gepakt in het kleine gele gondeltje van St. Christoph naar de Galzig. Precies 15 personen konden er in. Elk jaar verbeteringen en de redelijke goede sneeuwzekerheid, drijven mij elk jaar weer naar St. Anton. We logeren welliswaar niet meer in het dorp zelf, maar in het laatste straatje van St. Jakob. Geen omgevingslawaai van kroegtijgers etc. De skibus voor de deur die mij na ca. 10 minuten bij de Nassereinbahn afzet. 5 Minuten naar boven, genieten en hopsa, dezelfde sneeuw. De kosten? Ach. Wij Nederlanders blijven hier altijd over miereneuken. Ik gooi de euries niet met bakken over de balk, maar het is mijn korte skivakantie best waard.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 28 maart 2007

Door: Liek over Stuben

Wij hebben de tweede week van maart in Stuben gelogeerd. Het is een klein dorp met weinig faciliteiten, De broodnodige dingen zijn aanwezig zoals een kleine SPAR en 2 restaurants met terras. Er kan hier niet veel gewandeld en gelanglaufd worden, dus wanneer je naast het skiën nog wat anders wil doen is het leuker om de plaatsen in de omgeving te bezoeken. We zijn 1 dag naar Lech geweest, wat uitermate geschikt is voor winkelen en apres-ski. Dit is ca. 10 min rijden van Stuben. Het skigebied van Stuben is leuk en uitgebreid. Ik snowboard zelf en ondanks de slechte snowboard recentie heb ik prima kunnen boarden. Ik vond het jammer dat het gebied niet samengetrokken is met Lech.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 26 maart 2007

Door: Anoniem over St. Anton am Arlberg

St anton is geweldig, ik ga er volgend jaar zeker terug naartoe, zou misschien mij iemand kunnen vertellen of ik ergens op de website van bar cuba kan geraken? Grtz

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 18 maart 2007

Door: Anoniem over St. Anton am Arlberg

De skivakantie van 10 tot 17 maart 2007 in St Anton am Arlberg is ons goed bevallen, met name door het prachtige weer: 7 zonovergoten dagen. Wij waren er met 12 volwassenen zonder kinderen, zeer geoefende skiers en snowboarders, sommigen waren al eerder in St Anton geweest, ikzelf niet. Wat me op is gevallen is dat er prachtige, snelle moderne skiliften zijn. Wat dan tegenvalt is dat je met de bus moet om je skipas volledig te benutten. De skipas vind ik duur. Het aantal liften is niet te vergelijken met bijvoorbeeld les 3 vallees waar de dorpen bovendien allemaal op ski's te bereiken zijn, maar de pas is bijna even duur. Als je de betaalde skibus van St Anton bij de 194 euro van de bus naar Lech en Zuers er bij optelt, kom je op dezlfde prijs. De pistes zijn nogal vlak en wijd (naar Franse of Zwitserse maatstaven zou dit hele gebeid volgens mij als blauw worden aangemerkt), voor vergevorderde skiers is er wel wat te beleven buiten de piste maar daar is niet alles even goed besneeuwd. Het huren van materiaal is erg duur in St Anton in vergelijking met Frankrijk en de kwaliteit van het gebodene is minder (eigen spullen meenemen dus). Een ander negatief punt vind ik de enorme en continue overlast van feestvierend apres ski publiek. Als je zoals wij een centraal gelegen hotel hebt geboekt wordt je 's-nachts meerdere malen wakker van de herrie en is slapen met open raam onmogelijk. Positiever zijn de culinaire ervaringen: met name de Verwallstube is een fantastisch restaurant voor een luxe lunch. De Hacienda (italiaans), de Poststube en de eenvoudiger Fuhrmansstube (beide oostenrijkse keuken) zijn onze beste keuzes in het dorp geweest. Alledrie ook zeer geschikt voor een groep van 12. Het nieuwe wellness complex is ook een aanrader, vooral de saunasessies met de nieuw zeelandse instructeur zijn nogal een belevenis. Je scrubt met zout en smeert met honing, zweet alles uit... en vervolgens lekker buiten zwemmen met uitzicht op de pistes. Echt heel goed. Het was een positieve ervaring, maar toch ga ik volgende keer weer liever naar een groter en moeilijker skigebied waar ik geen misslijkmakende busritten hoef te doorstaan.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 9 maart 2007

Door: Anique over Pettneu am Arlberg

Pettneu am Arlberg is een heerlijk dorpje met het skigebied van St Anton am Arlberg dicht in de buurt (gratis skibus 10 minuten). Je kunt met je skipas (wel prijzig 194 Euro) o.a. naar Lechs en St Cristoph. Een erg groot gebied voor elk wat wils!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 29 januari 2007

Door: Karin over St. Anton am Arlberg

Ben onlangs voor de tigste keer in St. Anton geweest. Ook ik heb het dorp en het gebied langzaam zien ontwikkelen tot een modern skistation. Het dorp is sinds het spoor verhuisd is naar de overkant en grotendeels ondergronds gemaakt is, een heel stuk gemoedelijker en mooier geworden. En al die nieuwe liften, super! Persoonlijk vind ik de Mooserwirt niks aan, maar Piccadilly (Gunar!) erg gezellig. Lekker veel live muziek. En al die leuke restaurantjes! Qua gebied is er in Oostenrijk niets dat hieraan kan tippen, helemaal geweldig. Zelfs na al die jaren verveelt het nog geen seconde. Echte aanrader voor iedereen die van een uitdagend skigebied houdt!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 4 januari 2007

Door: Nicoline over St. Anton am Arlberg

Komen net terug van onze 11 dagen stralend zonnige skivakantie in St. Anton am Arlberg!! Gaan hier al heen sinds 1983 !!!! Hebben het gebied steeds groter en moderner zien worden. Nu weer de nieuwste reuzenradargondels naar Galzig toe! Sinds december 2006 in gebruik genomen. Een heerlijk verwarmde 6-persoons stoeltjeslift (Valfagherbahn) is helemaal luxe. Hebben ook dit jaar weer genoten van het geweldige uitzicht op de Valuga 2!! Alleen erg mooi met helder weer! Een must voor iedere vakantieganger van St. Anton. Tevens dit jaar genoten van de prachtige ski-, snowboard- en vuurwerkshow. Is nl. ieder jaar 1 à 2 dagen vóór de jaarwisseling. Indien genoeg sneeuw is skiën naar Lech óók erg leuk. Zo maak je gebruik van bijna alle dorpen rondom St. Anton!! Het is gewoon in 1 woord een geweldig oord!!!!!!! LET OP: Bij de beoordeling moet staan "zeer geschikt voor GEVORDERDEN".

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 18 december 2006

Door: Marc Gabriëlse over St. Anton am Arlberg

24 januari aanstaande gaan we voor het derde achtereenvolgende jaar nar st. Ankton! Ik kijk er reuze naar uit! Het is een gebied wat uitstekend is voor zowel beginner als gevorderde! Super leuke après-ski en ook in het dorp valt 's nachts genoeg te beleven! Het is een echte aanrader! Misschien tot daar en anders veel plezier in st. Ankton!!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 10 december 2006

Door: Anoniem over Lech am Arlberg

Oberlech is echt super, autovrij, sprookjesachtig, idyllisch. Je stapt je hotel uit met je ski's aan en zoeft zo weg. De skischool is goed, geen Nederlandse skileraren. Voor de kinderen mag dit geen bezwaar zijn. In de voorjaarsvakantie zijn er veel Nederlanders in dit idyllische dorpje.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 6 december 2006

Door: tommy over Pettneu am Arlberg

i.v.m de onderste stoeltjeslift kan ik melden dat men begonnen is met de bouw van een nieuwe gondelbaan, deze zou klaar moeten zijn 02/2007

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 1 december 2006

Door: Hans over Lech am Arlberg

We zijn 2 keer in Lech gaan skiën. Het is een fantastisch skigebied. Voor beginners omdat de pistes over het algemeen breed en goed geprepareerd zijn. Maar ook voor gevorderden omdat je er een geweldige toer (van Lech via Zurs terug naar Lech) kunt maken. Pistes van alle niveaus, en in sommige stoeltjesliften zelfs verwarmde zittingen! Als je even goed zoekt kun je trouwens ook best voor een redelijk bedrag onderdak vinden.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 28 november 2006

Door: daffie over Lech am Arlberg

Veel goede hotels!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 2 november 2006

Door: vince over Warth

Ik ben een klein beetje verbaasd over de recensies over het skigebied Warth/ Schröcken. Het gebied wordt door velen omschreven als een beginnersgebied . Als doorwinterde skiër ben ik in heel Europa gaan skiën en ik moet eerlijk zeggen dat de omschrijvingen van gebieden vrij relatief zijn. In Warth zijn voor absolute beginners maar heel weinig mogelijkheden. Altijd weer is er wel een moeilijke passage of bocht waar beginners op sneuvelen. Wie het echter niet erg vindt om steeds opnieuw de oefenlift te moeten nemen kan hier inderdaad leren skiën. Maar de stap van de oefenlift naar de hogere lift is iets te groot. Daarentegen moet ik stellen dat skiën als gevorderde in het gebied redelijk bevredigend is. De moeilijkheidsgraad van bepaalde stukken (je moet ze wel weten te vinden) zijn toch van deze aard dat je er je tanden kan op stuk bijten. Ik heb mensen van gerenomeerde zwarte pistes zien komen in bekende skigebieden waarvan ik achteraf dacht: "Wat hebben die hier nu aan?" Of mensen die klagen over de beperktheid van een skigebied en om 10 uur in een hut aan de aperitief zitten. Nee, in Warth kun je als gevorderde wel degelijk sportskiën en diepgaan.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 30 oktober 2006

Door: Alexander over Lech am Arlberg

Mooi skigebied. Grote capaciteit aan liften, je kan bijna overal direct door skiën. Mooi dorp met leuke winkels. Après-ski stelt niet veel voor er zijn een paar barren waar je gezellig een drankje kan pakken. Erg bruisend is het niet. Er zijn wel een paar mooie gezellige restaurants. Ik ben er een paar keer geweest eind maart.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 1 oktober 2006

Door: Hein en Titia over Warth

Leuk gebied voor de beginnende skier! Wat minder echter voor de gevorderde skiers en snowboarders... Pistes redelijk vlak dus perfect om het kunstje te leren, maar daarna wordt het toch echt te makkelijk. Apres ski is beperkt maar wel oostenrijks gezellig !

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 16 augustus 2006

Door: mdb over Warth

Heeft er iemand ervaring met pension/hotel Biberkopf in wahrt oosterijk (is dit een leuk en goed pension etc)

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 9 juli 2006

Door: Maarten over St. Anton am Arlberg

Afgelopen jaar voor het eerst in St. Anton geweest. Viel me niet tegen, behalve dat de pistes om 16:15 dicht gaan, zelfs in maart. Ook de terassen op de piste worden geruimt terwijl de zon nog hoog aan de hemel staat. Het is een zeer sneeuwzeker gebied maar daardoor ook minder zonzeker. Er valt relatief veel neerslag, kun je ook zien aan het feit dat de stoeltjes overdekt zijn. De korte pistetijden en weersrisico zijn de grootste nadelen. Verder is het een aardig plaatsje. Niet echt authentiek maar verder prima. Men noemt het wel één gebied maar dat slaat nergens op. Van St. Anton naar Lech is 40min met de bus. De pistes waren prima. De mensen overigens erg chagrijnig in de restaurants maar het was ook aan het einde van het seizoen. Voor een lang weekend prima gebied, vooral als je pas boekt als de weersverwachting bekend is. Die mooserwirt heeft een erg hoog carnavalesk gehalte waar je van moet houden. Verder stelt de apres ski niet zoveel voor.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 13 april 2006

Door: Werner over Warth

Met de paasvakantie voor de 6 de maal naar Warth geweest enhet was er weer super gezellig met uitstekende pistes en vooral vriendellijke mensen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 23 maart 2006

Door: Anoniem over Warth

Wij gaan voor de 2e keer dit jaar op skivakantie naar Warth. Ik logeer telkens in het rustige en sfeervolle dorpje holzgau. Om te skiën gaan wij naar het skigebied warth-Schröcken. Voor gevorderde skiërs of snowboarders (zoals ik) zijn de pistes iets te gemakkelijk en iets te klein maar voor de kinderen perfect dus. Off piste kunnen de gevorderden zich zeker en vast wel uitleven... Niettemin is het de moeite waard om daar op skivakantie te gaan: prachtige uitzichten, zeer toffe sfeer,... Qua parkeerplaats hebben wij nooit last om parking te vinden, het is een ruime parking.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 2 maart 2006

Door: Leone over Schröcken

Denkende aan Schröcken is denken aan gemütlichkeit! Een klein dorpje opgebouwd rond de kerk en dan nog Unterboden, Oberboden en Nesleg! Er zijn hier nog veel authentieke huizen te vinden! Aprés-ski moet hier zelf maken! De inwoners zijn zeer innemend en herkennen je een jaar later nog! Zelf sta ik te trappelen om af te reizen naar Schröcken maar helaas dit seizoen niet meer! Schröcken heeft 28 jaar geleden een plaatsje in mijn hart gekregen en tot op de dag van vandaag gehouden! Wel kreeg ik de laatste jaren cultuurschokken daar er zoveel veranderd was en dat met name op de skipiste! Eigenlijk wil ik dat kleine, dat onbekende weer terug! Maar waar vind je nog pistes waar je ook bomen vind die nog leven! Het is een plaatsje waar je met gezinnen goed heen kan maar ook de wat betere skieer komt er uit de latten!!!!!!!!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 28 februari 2006

Door: Peter van D. over Stuben

Ik heb hier geskied in de derde week van januari. De omstandigheden waren toen optimaal: veel sneeuw en zon. Het dorpje is klein maar beschikt over voldoende faciliteiten: restaurants, 2 kroegen. Voor mensen die op zoek zijn naar een bruisende apres ski ben je hier aan het verkeerde adres, die kunnen beter naar ST. Anton gaan. Wat ik wel prettig vind is dat er hier weinig snowboarders zijn.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 9 februari 2006

Door: Anoniem over Warth

Met krokus gaan wij voor de 19de maal op ski vakantie. Telkens logeren wij in het prachtig dorpje Holzgau. Om te skieën gaan wij naar het ski gebied Warth Salober. Een fantastisch gebied voor wie geen 30 meer is en werkelijk wil genieten van de sfeer, de natuur en de rust. Ieder jaar opnieuw kijken wij weken vooraf uit naar deze vakantie.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 3 februari 2006

Door: Henk Brand over St. Anton am Arlberg

Afgelopen week een aantal dagen van dit skigebied mogen genieten. We waren er nog nooit geweest, maar het is zeker niet de laatste keer. Prachtige afdalingen en lekker lang. Voor iedereen is er wel een uitdaging. Opvallend vriendelijke locals en de infrastructuur van het dorp en gebied is zeer confortabel. Iest duurder dan elders, maar zeker de moeite waard.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 24 januari 2006

Door: Savier over St. Anton am Arlberg

St.Anton is zonder twijfel een SUPER bestemming, ik kom er al 12 jaar en raak niet uitgekeken op de vele km pistes voor gevorderde skieers is het een paradijs, beginners kunnen goed overweg in Lech, St.Cristhof of het Rendl gebied, de sfeer is er altijd goed, in het hoofdseizoen is het druk maar door de vele en moderne liften is dit geen enkel bezwaar, in Zurs en Lech is het iets rustiger. Het gebied is bijna 100% sneeuwzeker en heeft veel zon uren. Het is zeker geen goedkoop gebied, maar kwaliteit moet je betalen, en het is iedere cent waard !!!!! TIP de prijzen in het aangrenzende St.Jacob en Pettneu zijn aanmerkelijk vriendelijker en er rijden iedere 10 min. skibussen (gratis)

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 19 januari 2006

Door: tdriessen@radhm.nl over Warth

wij gaan voor de tweede keer naar Warth dit jaar ,voor gevorderden zoals ik is het gebied wat aan de kleine kant. Sinds we met de kinderen gaan skien is dit een ideale plek mede omdat je er moeilijk kunt verdwalen, wanneer je kind niet meer weet waar hij is kun je hem vertellen dat wanneer hij naar beneden blijft gaan hij vanzelf op een centraal punt uitkomt. er is maar 1 supermarktje en die is erg duur. parkeergelegenheid nabij de skilift is ook beperkt dus vroeg op de piste staan. verder gezellig en gemoedelijk sfeertje.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 8 januari 2006

Door: Almar Epema over St. Anton am Arlberg

St. Anton is naast een zeer gezellig dorp voor mij een TOP ski gebied. Een echt poeder paradijs, met zeer veel uitgezette legale off-piste mogelijkheden. Op de pistes is het wel redelijk druk, maar de liftcapaciteit is super. In Lech is het daarentegen zelfs op de pistes rustig vanwege de hoeveelheid pistes en zeer hoge lifcapaciteit. De pistes zijn wel vlakker en beter geschikt voor de beginnende skier. Kortom skiparadijs Arlberg is een aanrader!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 26 december 2005

Door: Anoniem over Dalaas-Wald

Wald is een rustig dorp aan de voet van het skigebied Sonnenkopf. Dit skigebied is prima voor gezinnen. Niet al te groot en voor ieder wat wils. Je komt elkaar altijd gemakkelijk weer tegen. Maar de ervaren skier wil waarschijnlijk al gauw iets meer. Deze ervaren skier kan eenvoudig met bus of eigen vervoer naar het plaatsje Stuben, van waaruit je het grootte gebied in kunt van St. Anton. Dit is groots en geweldig.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 17 november 2005

Door: Elisabeth over Lech am Arlberg

ik ga nu al 8 jaar naar lech en ik vind het echt top! mooie, goede en leuke hotels! leuke apres ski en geweldige ski pistes! :) als jongere kan je er super uitgaan en er is ook een funpark dat is ook heel erg leuk! Ik raad het zeker aan! ps: het eten is ook heeeeeel lekker:)

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 11 november 2005

Door: Tommy over Pettneu am Arlberg

Wij gaan reeds 20 jaar naar Pettneu, dit super gezellige dorpje heeft vele troeven: ligt dicht bij St Anton en zijn groot maar jammer genoeg duur ski gebied, voor beginners en/of gezinnen met kinderen zijn de plaatselijke pistes het paradijs om een gezins ski vakantie te houden . De prijs van consumptie in dit dorp is gelukkig een stuk lager dan het nabij gelegen st anton. Na al die jaren voelt het zo een beetje thuiskomen telkens we daar aankomen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 1 november 2005

Door: Sjoerd over Pettneu am Arlberg

Pettneu is gelegen vlakbij de grote pistes van St. Anton. Maar ook pettneu heeft wel wat te bieden. Rustige pistes tot 2100 meter hoogte. Leuke routes naar het dorp en niet die drukte en prijzen van St. Anton. Bij Hotel Lavenar, gelegen op de piste, kan voor weinig geld, zeker in vergelijk met St. Anton, goed gegeten worden met uitzicht op de piste. In 2006 gaan we voor de vierde keer daar naar toe. de laatste 3 jaar veel sneeuw gehad (half januari).

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 19 oktober 2005

Door: Elmar Buitenhuis over Pettneu am Arlberg

In Maart 2005 verbleven wij bij Frau Huber in Pettneu. De accomodatie was eenvoudig maar uitstekend: goede bedden en uitgebreid ontbijt. Er wordt geen diner geserveerd in haar Gasthaus Huber, maar in de omgeving zijn hiervoor genoeg alternatieven. Het skigebied Pettneu is alleen interessant voor beginnende skiërs of om weer even in te komen. Maar de skigebieden St Anton en Lech zijn vlakbij en prima bereikbaar met (gratis) skibus of eigen auto (volop parkeergelegenheid in de verschillende gebieden direct aan de pistes). Op deze manier is Pettneu een prima en goed betaalbaar plaatsje in een fantastisch ski gebied.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 29 september 2005

Door: Bart over St. Anton am Arlberg

In 1 woord: GEWELDIG ! Al vele jaren mijn favourite wintersportbestemming, heb reeds vele plaatsen bezocht met name in oostenrijk, maar qua skiën, sneeuwzekerheid, reis (afstand) en niet te vergeten Apres Ski is het helemaal super. The Mooserwirt is voor mij zondermeer de beste apresski bar die ik ken!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 28 september 2005

Door: Vincent over Warth

Warth profileerde zich in de laatste 10 jaar tot een echt skidorp. Men slaagt er echter in de gemoedelijkheid te behouden. Warth is qua verblijfsplaats heel duur. Beter is het om de skifaciliteiten van warth te combineren met een verblijfsplaats in het iets lager gelegen lechtal.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen

Sneeuwhoogte
Ski Arlberg

Berg0 cm
Dal0 cm
open - dicht
hoogten

Deze informatie geldt voor het skigebied Arlberg. Gedurende het wintersportseizoen wordt deze informatie dagelijks geaktualieerd

Toestand pistes
Km pistes open 0
Liften open-
Rodelbaan open
Snowpark