Recensies Schladming-Dachstein

Ervaringen van andere wintersporters zijn onmisbaar wanneer je voor een wintersport in het skigebied van Schladming-Dachstein wilt kiezen. Een recensie over Schladming-Dachstein kan de doorslag geven om wel of niet voor dit skigebied te kiezen. Zijn er veel pistes voor beginners? En is het skigebied wel zo kindvriendelijk als wordt beweerd? Hieronder lees je de recensies van wintersporters die in het skigebied Schladming-Dachstein zijn geweest. Je kunt ook je eigen ervaringen met de bezoekers delen door zelf een recensie over het skigebied Schladming-Dachstein achter te laten.

Schrijf een beoordeling
weather Gemiddelde beoordeling bezoeker
Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 19 maart 2019

Door: Jessica over Schladming

Heerlijk gebied!

Behalve Schladming hoort er natuurlijk iets meer bij dan alleen Planai. Met de 4 bergtoppen verbinding bereik je ook Hauser Kaibling (veel blauw, meer geschikt voor minder ervaren skiërs), Rohrmoos (de gezellige ‘buurvrouw’ van de straat) en Reiteralm (heerlijke brede en prachtige afdalingen in de volle zon met uitzicht op Dachstein). Het gebied kent voor iedereen wat wils, van een cool funpark in Reiteralm, rodelen in Rohrmoos, vanaf de zwarte piste zo De Tenne in skiën voor après-ski op de Planai tot het relaxte Hauser Kaibling. En niet te vergeten: prachtig en uniek langlaufen in Rohrmoos Untertal. Het dorp Schladming is modern en voorzien van alle gemakken. Doen!!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 7 maart 2018

Door: Marion over Rohrmoos

Heerlijke gezellige kleinschalig plekje

Onderdeel van Ski amadé, waardoor gebied groot is en voor ieder wat wils is te vinden.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
7

Datum 5 maart 2018

Door: Sacha over Schladming

Groot dorp en skigebied met veel mogelijkheden

Een heerlijke week gehad met de hele familie. Skigebied in Schladming is erg uitgestrekt en overzichtelijk. Ook is de verbinding naar andere plaatsen in de buurt zoals Flachau erg goed.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 4 maart 2018

Door: Eibert over Rohrmoos

Altijd sneeuw op vier geschakelde bergen, leuke après-ski

Rohrmoos, bij Schladming, biedt voldoende mogelijkheden voor skiërs en snowboarders op elk niveau. Vier bergen zijn met pistes en liften met elkaar verbonden, iedere berg heeft zo zijn eigen bijzonderheden. Op de Reiteralm vind je mooie pistes die ook voor (internationale) trainingen gebruikt worden (ook leuk om naar te kijken), en ook 'The Black Quartet": vier zwarte afdalingen (kort), waarvan de steilste 80% haalt. De Hochwürzen heeft mooie afdalingen en de mogelijkheid om ook 's-avonds te skiën (wel extra skipas kopen). Ook kun je met een slee naar beneden over het aparte rodelpad. De Planai is vooral bekend om zijn zwarte afdaling waar ook wereldbekerwedstrijden e.d. gehouden worden, maar er is ook een leuk funpark. De Reiteralm is meer een familieberg, met een paar mooie brede blauwe afdalingen, maar er zijn ook een paar leuke zwarte afdalingen tussen de Reiteralm en de Planai. Op alle bergen zijn leuke tentjes te vinden voor de lunch.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 21 december 2017

Door: Dirk over Ramsau-Dachstein

Perfect voor een beginner eenmaal daar , verkocht aan Oostenrijk

Prachtig dorp goede ski school, gezellig dorpje met leuke cafeetjes ; mooie pistes voor beginners

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 9 maart 2016

Door: bram over Schladming

Een echte aanrader

Leukste skidorp van skigebied Ski amadé

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 9 maart 2016

Door: Jan over Schladming

Gezellig dorp aan de rand van de piste

De hoofdstraat is gelegen aan het grote skistation Planai met aankomst van skibussen en een grote overdekte parking voor mensen die met de auto komen. De piste die hier eindigt is tevens de aankomst van de alom bekende avondslalom en van het WK 2013. De dalafdaling is op het einde zwart/rood. In het dorp zijn verschillende mogelijkheden om te eten en te drinken.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 8 maart 2016

Door: jolanda van de ree over Rohrmoos

Klein dorp, maar 4 aaneengeschakelde bergen, leuke hutten

Pistes voor een ieder wat wils

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 4 januari 2016

Door: Anja en Willie Bekkers over Rohrmoos

Super skigebied

We komen er al 8 jaar, perfecte pistes. Vanuit Hotel Waldfrieden in Rohrmoos zo de piste op skieen, geweldig. Ook een heel goed hotel!!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 11 december 2015

Door: Plonia en Jan Boer over Rohrmoos

Uitstekend gebied

Wij gaan al jaren met onze kinderen en kleinkinderen naar Rorhmoos. Uitstekend gebied voor elk wat wils. Voor ons is de goed onderhouden rodelbaan een extra pluspunt. Wij komen zeker terug

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 13 september 2015

Door: De Vuyst Jan over Ramsau-Dachstein

Toplocatie voor langlaufers en wandelaars. Minder voor expert skiërs.

Open plateau (1050 - 1150 m), volledig zuidelijk gericht onder de Dachstein-flank (tot 3000 m hoog), met tal van gezellige en knusse gelegenheden (veel zonneterrassen). Goed gevorderde skiërs zoeken het best elders of nemen de auto naar de overzijde van het dal (Schladming (650 m), 15') waar een groot eerder noordelijk gericht skigebied is gevestigd (als expert skiër doe ik, heen en terug, een dag tussen de uitersten van het gebied). Nog andere skigebieden zijn op "autoafstand" (Zauchensee (cc 40'), Obertauern (cc 40'), Flachau-schakel (cc 40')). De Dachstein gletsjer maakt het ganse jaar door skiën mogelijk, echter totaal geen uitdaging voor de goed geoefende skiër. Wat ons betreft een fantastische aanrader voor een familievakantie, zeker voor langlaufers en wandelaars. Super wanneer er mensen in het gezelschap zijn die niet skiën of langlaufen. test

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 4 januari 2014

Door: Bart over Schladming

Skigebied ligt sterk verspreid

De skipistes liggen weinig bij elkaar, waardoor het veel tijd vraagt om in het gebied rond te toeren. Het gebruiken van een verkeerde skipas (blijkbaar persoonlijk, wat niet wordt gezegd bij aankoop) word je zwaar aangerekend: 50 euro boete + intrekken van de weekpas + nieuwe pas kopen. Zwaar overdreven, echte geldklopperij, zeker als je weet dat het al bij al om drie uur ging.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 26 november 2013

Door: Henk van Bavel over Schladming

Gezellig vriendelijke mensen, behulpzaam

Door vrienden die hier al jaren komen zijn wij voor het eerst in 2002 op wintersport gegaan. Het was een leuke week maar de eerste dag lag er geen sneeuw in eind februari wel in de bergen. Moeder teleurgesteld die dag, de volgende dag lag er zoveel sneeuw dat de je deur niet uitkwam, ongeveer 50 cm sneeuw. De kinderen kregen les en waren allemaal blij met deze plaats. De vrienden van ons hadden kennissen in Ramsau, daar zijn we ook geweest. Elk jaar met voorjaarsvakantie zijn we daar tot de kinderen geen leerplicht meer hadden, toen konden we wisselen. We zijn bekocht doordat de vier bergen met mekaar in verbinding zijn. De kinderen zijn met hun vrienden ergens anders geweest in Tirol en andere plaatsen daar waren zij snel uitgekeken, hun vrienden zijn nu ook uitgeweken naar Schladming. In de loop der jaren zijn het ziekenhuis, de Golden Jet en laatst nog de Planai waar in 2013 het wereldkampioenschap werd gehouden. De laatste jaren overnachten we in Ramsau Dachtstein en met je skipas kun je tegenwoordig uitwijken naar Filmoos. Het mooiste vind ik zelf het rodelen 7 km naar beneden. Iedere wintersporter heeft zijn eigen gebied waar men verblijft, voor mij blijft (STIERMARKEN) Schladming met hun winkel (groothandel waar je ook mag komen zonder pas) ik kan nog zo veel schrijven maar men moet zelf kijken en beoordelen. Laatste keer waren we met 20 mensen daar die op anderen plaatsen steeds bleven ze komen volgend jaar weer terug. In de zomer is het ook leuk dan is heel ongelofelijk hoe dan er uit ziet.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 23 april 2013

Door: Peter over Pichl-Reiteralm

Skigebied voldoet aan alle eisen

Dit jaar weer naar Pichl geweest, en nog steeds een supergebied. Het skigebied is zeer geschikt voor alle niveaus, en iedereen weet zich elke keer weer prima te vermaken. De pistes zijn altijd goed geprepareerd en het dorp heeft elke keer weer een gezellige uitstraling.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 23 april 2013

Door: Miranda over Haus im Ennstal

Heel leuk voor eerste wintersport

Ik ben met mijn gezin voor het eerst op wintersport geweest en wij hebben ook voor Haus im Ennstal gekozen. Superleuk gehad!! De pistes waren allemaal mooi en iedereen vond het een geweldige ervaring! Het was niet zo druk op de pistes en bij de liften dus dat was helemaal goed.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 23 april 2013

Door: Wim over Gröbming

Mooie plek om in alle rust wandelingen te maken.

Ik ben enkele jaren geleden met mijn vrouw naar Gröbming geweest. Omdat Gröbming geen skipistes heeft, is het er niet zo druk als in al die andere wintersportplaatsen, maar toch kun je lekker genieten van een echt bergdorpje in de winter.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 27 maart 2013

Door: Iris over Forstau

Klein dorpje, prima plekje om met kleine kinderen heen te gaan

Ik ben afgelopen krokusvakantie naar Forstau geweest met mijn man en twee dochtertjes (4 en 6) en ze hebben daar voor het eerst geskied. Het gebied(je) bestaat uit een paar mooie pistes en ligt in een mooie omgeving. De pistes zijn vrij rustig en er was een goede skischool, de kids hebben ook een hele leuke week gehad dus dat was helemaal goed! Het dorp is wel heel rustig, maar als je lekker met je gezinnetje voor het eerst op wintersport bent hoef je ook niet al die drukte.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 27 maart 2013

Door: Alex over Schladming

Goed skigebied, Après-ski = Tenne

Afgelopen kerst met met vrienden in Schladming geweest, hele leuke week gehad. Alle pistes waren goed, lekker gebied. Schladming zelf is een leuk stadje, niet heel groot maar gezellig. Zoals eerder gezegd voor après-ski moet je naar de Tenne. Al met al zeker voor herhaling vatbaar.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 24 februari 2013

Door: B. Meijer-Heemskerk over Ramsau-Dachstein

Prima hotels, direct aan de loipes

Heerlijke loipes, ongekend aantal mogelijkheden. Overal laat men langlaufers voor gaan. Leuke en allerte bediening. Zeer goed Hotel "Annelies".

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 6 februari 2011

Door: Anoniem over Haus im Ennstal

wij komen hier al jaren 15 jaar in de winter, maar ook in de zomer is het hier fantastisch. de gemoedelijkheid van de mensen is super ook dit jaar 2011 gaan wij weer, en gaan wij zeker genieten van de pistes en omgeving

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 22 januari 2011

Door: Monica over Ramsau-Dachstein

Ramsau is een prima langlaufoord met 150 km aan loipes. Zowel voor beginnende als geoefende langlaufers is er genoeg te vinden, klassiek en skating. De loipes zijn met elkaar verbonden, zodat je niet in je auto hoeft te stappen om ergens te komen. Ook tijdens het hoogseizoen is het door de uitgestrektheid van het gebied goed te doen, nergens is het superdruk. De loipes worden goed onderhouden, daar betaal je door middel van de 'Loipi' kaart voor. Maar dat is niets vergeleken met de kosten van een skipas! Apres ski/apres lauf is wel mogelijk, maar wij vallen meestal uitgeput in ons bed na een glas goede Oostenrijkse wijn.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 24 januari 2010

Door: Michel over Schladming

Half januari in Schladming geweest. Verrassend leuk gebied, leuke berghutjes, zeer goed geprepareerde pistes. Aardig stadje onder aan de pistes. Weinig restaurants in centrum maar wel een zeer goede on-Oosterijkse pizzeria! Kluisjes te huur onderaan het Olympia stadion. Zeer leuke dagen gehad met super sneeuw en dito pistes. Aprez ski in de Tenne!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 29 november 2008

Door: As over Haus im Ennstal

Ga er dit jaar voor de 4e keer heen omdat het zo'n leuk skigebied is. Voor kinderen is het geweldig, lekker overzichtelijk en leuke skileraren en leraressen. Gemoedelijke sfeer en geen voordringerij bij de liften!!!!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 21 maart 2007

Door: Supporter van Zulte-Waregem over Schladming

Schladming is een goed uit de kluiten gewassen gemeente met een gezellig centrum dat zijn autenticiteit goed bewaard heeft. Bij een verblijf in het centrum is de gondellift binnen bereik want afstanden zijn klein en er is geen hoogteverschil in het dorp. Aangenaam skigebied dat meer geschikt is voor de wat gevorderde dan de beginnende skier. De pistes liggen allemaal op de noordflank waardoor de sneeuwkwaliteit redelijk lang goed blijft. Vertier na de ski was zwak met veel ouwbollige muziek en te weinig volk in bars in het centrum, kortom plezier moet je zelf maken. In de hutten op de pistes zijn wel veel live optredens van plaatselijke groepjes in dito lederhose. Zeker de moeite voor wie nog eens in het Oostenrijk van weleer wil verblijven.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 14 februari 2007

Door: sfiee over Schladming

Het is er altijd leuk altijd veel pret te beleven zowel op de piste als naast de piste. Het is er zo leuk om naar toe te gaan ik kijk er altijd al naar uit.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 13 december 2006

Door: Wim Aerts over Ramsau-Dachstein

Ramsau a.D. is een dorp waar ik sinds mijn 11de heen ga. 9x gegaan met mijn oude humanioraschool, daarna ben blijven teruggaan. Ramsau bestaat uit verschillende delen, Kulm, Vorberg, Ort...De afstand tussen de delen is zonder wagen moeilijk te overbruggen, waardoor après-ski mogelijkheden vrij ver uit elkaar liggen. Het skigebied is vooral voor de beginners: op het plateau zijn er verscheidene oefenliften, zelfs aan het dalstation van de gletsjer (op 1700m) starten er enkele sleepliften. Op de gletsjer (2700m) vind je een funpark, een uitzichtbrug over een klip, enkele sleepliften en 1 stoeltjeslift. Fervente skiërs trekken beter naar Schladming (Planai), Pichl (Reiteralm), Haus (Hauser Kaibling). Met de SKi Amadé-pas kun je nog in Sportwelt Amadé, Gasteintal skiën. Kortom, een aanrader. Ramsau is zeer ideaal voor langlauf en Noordse wintersporten: het organiseerde het WK Noordse SKi in 1999 en heeft uitmunde infrastructuur en een heel uitgebreid netwerk aan langlaufpistes die langs of doorheen de tuin van de hotels gaan. Echter, met Pasen ligt er de laatste jaren minder sneeuw op het plateau, dus een deel van de langlaufpistes is niet meer open. De gletsjer biedt dan zeker nog mogelijkheden.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 22 november 2006

Door: Hans over Haus im Ennstal

Ik kom hier al jaren en ga ook in januari 2007 weer. Altijd volop sneeuw, desnoods met oneindig veel sneeuwkanonnen. Goed geprepareerde pistes en gezellige hutten op de pistes. Verbonden met 3 andere gebieden o.a. Schladming dmv piste en liften. Aanrader!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 11 april 2006

Door: Fam. Brand over Rohrmoos

In februari met het gezin naar Rohrmoos geweest! We kende het dorp en de omgeving al van eerdere jaren. In de afgelopen tijd is er een uitstekend skigebied ontstaan door de goede nieuwe verbindingen. Rohrmoos is wat ons betreft de beste plek om optimaal gebruik te maken van het hele gebied Haus/Schladming/Rohrmoos/Pichl. Opvallend is het ontbreken van wachttijden in het hoogseizoen. Vriendelijke mensen en een sfeer waar families met kinderen zich thuis voelen. Verwacht geen spectaculaire afdalingen, wel heerlijke lange pistes die (omdat het zo rustig is) in hoog tempo genomen kunnen worden. Wij komen zeker weer een keer terug.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 17 januari 2006

Door: Bert en Bep Koning over Rohrmoos

Heb aan de beschrijving van de Fam.van Renen weinig toe te voegen. Ook wij zij al vele malen in dit gebied geweest .Prima pistes en een zeer groot gebied,goed met elkaar verbonden.Is nog weinig bekend bij de Nederlanders omdat er bijna geen Ned.touroperators naar toegaan.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 8 januari 2006

Door: Bert over Schladming

Schladming vind je bijna bij geen enkele reisaanbieder.Dat is echt ongelofelijk,want het is het middelpunt van een fantastisch skigebied.Het begint bij de Reiteralm via Rohrmoos en Schladming doorlopend naar Haus. Het hele gebied via liften met elkaar verbonden.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 2 januari 2006

Door: Dirk en Mia Rhenen over Rohrmoos

Rohrmoos is en heerlijk skidorp. Ik kom er al 15 jaar. Het ligt op ongeveer 900 meter hoogte. Boven het grotere dorp Schladming. De 4 bergen Hauser-Kaibling-Planai-Hochwurzen en Reiteralm zijn sinds een paar jaar met elkaar verbonden. Heerlijke afdalingen met als hoogtepunt de FIS afdaling op de Planai. Ieder jaar zijn hier wereldbekerwedstrijden. Die happening moet je meegemaakt hebben. In Rohrmoos ga je aus bett auf brett. De auto/en skibus heb je niet nodig.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 5 november 2005

Door: Roland over Ramsau-Dachstein

Ramsau is een ideale locatie voor families die voor het eerst met de kindere willen gaan skien. De klasjes zijn leuk, de oefen pistes zijn goed voor beginners. De ervaren skier moet eerst naar Schladming of andere plaatsen rondom planai etc. Ramsau is wel lekker rustig

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen

Sneeuwhoogte
Schladming-Dachstein

Berg0 cm
Dal0 cm
open - dicht
hoogten

Deze informatie geldt voor het skigebied Schladming Dachstein. Gedurende het wintersportseizoen wordt deze informatie dagelijks geaktualieerd

Toestand pistes geen info
Aantal geopende pistes 0
Liften open-
Rodelbaan open
Snowpark