Beoordelingen Schladming

Het is altijd prettig om voor je vakantie ervaringen van andere wintersporters over een skidorp of skigebied te lezen. Een beoordeling kan je doen besluiten juist wél of niet naar Schladming te gaan. Door middel van de onderstaande beoordelingen kun je bepalen of Schladming ook voor jouw een goede bestemming is voor je volgende wintersport. Lees de recensies van bezoekers die reeds in Schladming op wintersport zijn geweest. Ben jij in Schladming geweest? Deel dan jouw ervaringen met andere bezoekers en laat je beoordeling achter. Zo help je andere bezoekers bij het vinden van hun ideale wintersport bestemming.

Schrijf een beoordeling
weather Gemiddelde beoordeling bezoeker
Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 19 maart 2019

Door: Jessica over Schladming

Heerlijk gebied!

Behalve Schladming hoort er natuurlijk iets meer bij dan alleen Planai. Met de 4 bergtoppen verbinding bereik je ook Hauser Kaibling (veel blauw, meer geschikt voor minder ervaren skiërs), Rohrmoos (de gezellige ‘buurvrouw’ van de straat) en Reiteralm (heerlijke brede en prachtige afdalingen in de volle zon met uitzicht op Dachstein). Het gebied kent voor iedereen wat wils, van een cool funpark in Reiteralm, rodelen in Rohrmoos, vanaf de zwarte piste zo De Tenne in skiën voor après-ski op de Planai tot het relaxte Hauser Kaibling. En niet te vergeten: prachtig en uniek langlaufen in Rohrmoos Untertal. Het dorp Schladming is modern en voorzien van alle gemakken. Doen!!

Veelzijdig, gezellig, uitdaging
Geen

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
7

Datum 5 maart 2018

Door: Sacha over Schladming

Groot dorp en skigebied met veel mogelijkheden

Een heerlijke week gehad met de hele familie. Skigebied in Schladming is erg uitgestrekt en overzichtelijk. Ook is de verbinding naar andere plaatsen in de buurt zoals Flachau erg goed.

Groot en overzichtelijk gebied
Betaalbaar eten
Veel families met kinderen
Veel andere skidorpen in de buurt op de zelfde pas
Kwaliteit eten
Pistes waren niet erg uitdagend

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 9 maart 2016

Door: bram over Schladming

Een echte aanrader

Leukste skidorp van skigebied Ski amadé

Pistes

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 9 maart 2016

Door: Jan over Schladming

Gezellig dorp aan de rand van de piste

De hoofdstraat is gelegen aan het grote skistation Planai met aankomst van skibussen en een grote overdekte parking voor mensen die met de auto komen. De piste die hier eindigt is tevens de aankomst van de alom bekende avondslalom en van het WK 2013. De dalafdaling is op het einde zwart/rood. In het dorp zijn verschillende mogelijkheden om te eten en te drinken.

Dorp met Oostenrijkse charmes
Kans op lange wachttijden aan de Planai lift, sterk afhankelijk van het seizoen

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 4 januari 2014

Door: Bart over Schladming

Skigebied ligt sterk verspreid

De skipistes liggen weinig bij elkaar, waardoor het veel tijd vraagt om in het gebied rond te toeren. Het gebruiken van een verkeerde skipas (blijkbaar persoonlijk, wat niet wordt gezegd bij aankoop) word je zwaar aangerekend: 50 euro boete + intrekken van de weekpas + nieuwe pas kopen. Zwaar overdreven, echte geldklopperij, zeker als je weet dat het al bij al om drie uur ging.

Veel sneeuwkanonnen op lager gelegen pistes
Druk op sommige punten en weinig geschikt voor beginnende skiërs

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 26 november 2013

Door: Henk van Bavel over Schladming

Gezellig vriendelijke mensen, behulpzaam

Door vrienden die hier al jaren komen zijn wij voor het eerst in 2002 op wintersport gegaan. Het was een leuke week maar de eerste dag lag er geen sneeuw in eind februari wel in de bergen. Moeder teleurgesteld die dag, de volgende dag lag er zoveel sneeuw dat de je deur niet uitkwam, ongeveer 50 cm sneeuw. De kinderen kregen les en waren allemaal blij met deze plaats. De vrienden van ons hadden kennissen in Ramsau, daar zijn we ook geweest. Elk jaar met voorjaarsvakantie zijn we daar tot de kinderen geen leerplicht meer hadden, toen konden we wisselen. We zijn bekocht doordat de vier bergen met mekaar in verbinding zijn. De kinderen zijn met hun vrienden ergens anders geweest in Tirol en andere plaatsen daar waren zij snel uitgekeken, hun vrienden zijn nu ook uitgeweken naar Schladming. In de loop der jaren zijn het ziekenhuis, de Golden Jet en laatst nog de Planai waar in 2013 het wereldkampioenschap werd gehouden. De laatste jaren overnachten we in Ramsau Dachtstein en met je skipas kun je tegenwoordig uitwijken naar Filmoos. Het mooiste vind ik zelf het rodelen 7 km naar beneden. Iedere wintersporter heeft zijn eigen gebied waar men verblijft, voor mij blijft (STIERMARKEN) Schladming met hun winkel (groothandel waar je ook mag komen zonder pas) ik kan nog zo veel schrijven maar men moet zelf kijken en beoordelen. Laatste keer waren we met 20 mensen daar die op anderen plaatsen steeds bleven ze komen volgend jaar weer terug. In de zomer is het ook leuk dan is heel ongelofelijk hoe dan er uit ziet.

Er rijden genoeg bussen om je naar de piste te brengen
De politie spreekt slechts Engels, als ik wat wil vragen in Duits en omschakel naar Engels, dan antwoordt de politie in dialect.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 27 maart 2013

Door: Alex over Schladming

Goed skigebied, Après-ski = Tenne

Afgelopen kerst met met vrienden in Schladming geweest, hele leuke week gehad. Alle pistes waren goed, lekker gebied. Schladming zelf is een leuk stadje, niet heel groot maar gezellig. Zoals eerder gezegd voor après-ski moet je naar de Tenne. Al met al zeker voor herhaling vatbaar.

Goeie pistes
Mooi skigebied
Niet veel verschillende après-ski bars

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 24 januari 2010

Door: Michel over Schladming

Half januari in Schladming geweest. Verrassend leuk gebied, leuke berghutjes, zeer goed geprepareerde pistes. Aardig stadje onder aan de pistes. Weinig restaurants in centrum maar wel een zeer goede on-Oosterijkse pizzeria! Kluisjes te huur onderaan het Olympia stadion. Zeer leuke dagen gehad met super sneeuw en dito pistes. Aprez ski in de Tenne!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 21 maart 2007

Door: Supporter van Zulte-Waregem over Schladming

Schladming is een goed uit de kluiten gewassen gemeente met een gezellig centrum dat zijn autenticiteit goed bewaard heeft. Bij een verblijf in het centrum is de gondellift binnen bereik want afstanden zijn klein en er is geen hoogteverschil in het dorp. Aangenaam skigebied dat meer geschikt is voor de wat gevorderde dan de beginnende skier. De pistes liggen allemaal op de noordflank waardoor de sneeuwkwaliteit redelijk lang goed blijft. Vertier na de ski was zwak met veel ouwbollige muziek en te weinig volk in bars in het centrum, kortom plezier moet je zelf maken. In de hutten op de pistes zijn wel veel live optredens van plaatselijke groepjes in dito lederhose. Zeker de moeite voor wie nog eens in het Oostenrijk van weleer wil verblijven.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 14 februari 2007

Door: sfiee over Schladming

Het is er altijd leuk altijd veel pret te beleven zowel op de piste als naast de piste. Het is er zo leuk om naar toe te gaan ik kijk er altijd al naar uit.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 8 januari 2006

Door: Bert over Schladming

Schladming vind je bijna bij geen enkele reisaanbieder.Dat is echt ongelofelijk,want het is het middelpunt van een fantastisch skigebied.Het begint bij de Reiteralm via Rohrmoos en Schladming doorlopend naar Haus. Het hele gebied via liften met elkaar verbonden.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen