Beoordelingen Ramsau-Dachstein

Het is altijd prettig om voor je vakantie ervaringen van andere wintersporters over een skidorp of skigebied te lezen. Een beoordeling kan je doen besluiten juist wél of niet naar Ramsau-Dachstein te gaan. Door middel van de onderstaande beoordelingen kun je bepalen of Ramsau-Dachstein ook voor jouw een goede bestemming is voor je volgende wintersport. Lees de recensies van bezoekers die reeds in Ramsau-Dachstein op wintersport zijn geweest. Ben jij in Ramsau-Dachstein geweest? Deel dan jouw ervaringen met andere bezoekers en laat je beoordeling achter. Zo help je andere bezoekers bij het vinden van hun ideale wintersport bestemming.

Schrijf een beoordeling
weather Gemiddelde beoordeling bezoeker
Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 1 maart 2020

Door: Patrick over Ramsau-Dachstein

Schitterend gebied

Perfect skidorp met jonge kinderen. Hier kunnen ze het uitstekend leren. Dorp ligt op 1100 meter waardoor er voldoende sneeuw ligt.

Sfeervol dorp
Auto wel nodig om bij de verschillende liften te komen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 27 januari 2020

Door: Sien over Ramsau-Dachstein

Aangenaam rustig gebied ideaal met kinderen

In Ramsau zelf enkele kleinere pistes ideaal voor starters en een heel leuk kinderdorp en de skibergen van Schladming van Ski amade Reiteralm Planai met de skibus te bereiken voor gevorderde skiërs! Enkele gezellige hutten op wandelafstand om Kaiserschmarren en Jagatee te drinken! Een bezoek aan de gletsjer van de Dachstein ook een leuke afwisseling

Voor ieder wat wils
Relatief goedkoop
Auto of skibus nodig voor betere skiërs

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 21 december 2017

Door: Dirk over Ramsau-Dachstein

Perfect voor een beginner eenmaal daar , verkocht aan Oostenrijk

Prachtig dorp goede ski school, gezellig dorpje met leuke cafeetjes ; mooie pistes voor beginners

Skiën vanaf hotel, geen vervoer nodig
Ver van groot skigebied

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 13 september 2015

Door: De Vuyst Jan over Ramsau-Dachstein

Toplocatie voor langlaufers en wandelaars. Minder voor expert skiërs.

Open plateau (1050 - 1150 m), volledig zuidelijk gericht onder de Dachstein-flank (tot 3000 m hoog), met tal van gezellige en knusse gelegenheden (veel zonneterrassen). Goed gevorderde skiërs zoeken het best elders of nemen de auto naar de overzijde van het dal (Schladming (650 m), 15') waar een groot eerder noordelijk gericht skigebied is gevestigd (als expert skiër doe ik, heen en terug, een dag tussen de uitersten van het gebied). Nog andere skigebieden zijn op "autoafstand" (Zauchensee (cc 40'), Obertauern (cc 40'), Flachau-schakel (cc 40')). De Dachstein gletsjer maakt het ganse jaar door skiën mogelijk, echter totaal geen uitdaging voor de goed geoefende skiër. Wat ons betreft een fantastische aanrader voor een familievakantie, zeker voor langlaufers en wandelaars. Super wanneer er mensen in het gezelschap zijn die niet skiën of langlaufen. test

De gezelligheid, de zon, de wijdsheid, ...
Een paradijs voor de langlaufer (en ik ben er geen).
Alle mogelijke verblijfsformules.
Perfecte mogelijkheden om te lere skiën, zeker voor de schoolgaande jeugd.
Ramsau zelf is niet geschikt voor de goede skiër (en ik ben een).

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 24 februari 2013

Door: B. Meijer-Heemskerk over Ramsau-Dachstein

Prima hotels, direct aan de loipes

Heerlijke loipes, ongekend aantal mogelijkheden. Overal laat men langlaufers voor gaan. Leuke en allerte bediening. Zeer goed Hotel "Annelies".

Zeer goed onderhouden loipes in een prachtige omgeving. Mooi aangelegd. (200km.)
Geen slechte punten kunnen ontdekken.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 22 januari 2011

Door: Monica over Ramsau-Dachstein

Ramsau is een prima langlaufoord met 150 km aan loipes. Zowel voor beginnende als geoefende langlaufers is er genoeg te vinden, klassiek en skating. De loipes zijn met elkaar verbonden, zodat je niet in je auto hoeft te stappen om ergens te komen. Ook tijdens het hoogseizoen is het door de uitgestrektheid van het gebied goed te doen, nergens is het superdruk. De loipes worden goed onderhouden, daar betaal je door middel van de 'Loipi' kaart voor. Maar dat is niets vergeleken met de kosten van een skipas! Apres ski/apres lauf is wel mogelijk, maar wij vallen meestal uitgeput in ons bed na een glas goede Oostenrijkse wijn.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 13 december 2006

Door: Wim Aerts over Ramsau-Dachstein

Ramsau a.D. is een dorp waar ik sinds mijn 11de heen ga. 9x gegaan met mijn oude humanioraschool, daarna ben blijven teruggaan. Ramsau bestaat uit verschillende delen, Kulm, Vorberg, Ort...De afstand tussen de delen is zonder wagen moeilijk te overbruggen, waardoor après-ski mogelijkheden vrij ver uit elkaar liggen. Het skigebied is vooral voor de beginners: op het plateau zijn er verscheidene oefenliften, zelfs aan het dalstation van de gletsjer (op 1700m) starten er enkele sleepliften. Op de gletsjer (2700m) vind je een funpark, een uitzichtbrug over een klip, enkele sleepliften en 1 stoeltjeslift. Fervente skiërs trekken beter naar Schladming (Planai), Pichl (Reiteralm), Haus (Hauser Kaibling). Met de SKi Amadé-pas kun je nog in Sportwelt Amadé, Gasteintal skiën. Kortom, een aanrader. Ramsau is zeer ideaal voor langlauf en Noordse wintersporten: het organiseerde het WK Noordse SKi in 1999 en heeft uitmunde infrastructuur en een heel uitgebreid netwerk aan langlaufpistes die langs of doorheen de tuin van de hotels gaan. Echter, met Pasen ligt er de laatste jaren minder sneeuw op het plateau, dus een deel van de langlaufpistes is niet meer open. De gletsjer biedt dan zeker nog mogelijkheden.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 5 november 2005

Door: Roland over Ramsau-Dachstein

Ramsau is een ideale locatie voor families die voor het eerst met de kindere willen gaan skien. De klasjes zijn leuk, de oefen pistes zijn goed voor beginners. De ervaren skier moet eerst naar Schladming of andere plaatsen rondom planai etc. Ramsau is wel lekker rustig

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen