Hoogte: 815 Meter

Oberstdorf in het kort
  • Kindvriendelijk skigebied Söllereck
  • Kinderland Söllis Winterwelt
  • Tip: Allgäu Coaster

In Oberstdorf komen kinderen niks tekort. Alle voorwaarden voor een geslaagde familiewintersport zijn hier aanwezig. Er zijn diverse skigebieden maar kinderen voelen zich toch het meest thuis op de Söllereck. Het pisteaanbod is hier eenvoudig en kinderen krijgen alle ruimte om hun bochten te draaien. Natuurlijk moet er ook tijd zijn voor ontspanning die vind je hier in de vorm van ijsbanen, zwembaden en hotels die zich speciaal richten op families.

Söllis Winterwelt
Skigebied Söllereck ligt zo’n 4 km buiten Oberstdorf en staat te boek als zeer familievriendelijk. Bij het middenstation van de Söllereckbahn ligt Söllis Winterwelt. Er zijn drie lopende banden die kinderen in staat stellen om op een toegankelijke manier de eerste meters op de ski’s te maken. De volgende stap is de naastgelegen Wannenköplfelift. Na afloop van de skiles wordt er natuurlijk nog even gespeeld bij de SölliBully, een houten speeltoestel in de vorm van een pistenbully.

Allgäu Coaster
De Allgäu Coaster in skigebied Söllereck is de perfecte afsluiter van een wintersportdag. Deze zomer- en winterrodelbaan is 850 meter lang en de snelheden kunnen oplopen tot 40 km/u. De rodelbaan is (bij goed weer) dagelijks geopend en zorgt bij jong en oud voor plezier.

MiniPark Söllereck
Voor kinderen die al meer ervaring hebben op de ski’s en niet bang zijn is er het MiniPark. Dit snowpark is ideaal voor het maken van de eerste stapjes of freestyle-gebied.

IJsbaan Oberstdorf
Bind de ijzers onder in het Eissportzentrum Oberstdorf dat vlakbij het dalstation van de Nebelhornbahnligt. Schaatsen kunnen worden gehuurd en ook een kennismakingscursus curling is mogelijk.

Zwembad Wonnemar Sonthofen
Wanneer je een middagje of avondje met het gezin wilt gaan zwemmen, kun je vanuit Oberstdorf het beste uitwijken naar Zwembad Wonnemar in Sonthofen(20 min.). Dit zwembad beschikt over diverse baden en glijbanen voor kinderen van alle leeftijden.

 Skischool voor kinderen Oberstdorf

Kinderland aanwezig Speelplaats
Min. leeftijd (in maanden) 36 Mascotte aanwezig
Aantal uren geopend 6 Naam mascotte abhängig von der jeweiligen Skischule
Prijs per dag incl. lunch - Kindercarrousel -
Prijs per dag excl. lunch € 40 Kinderpiste met lopend band
Avonturenparcours - Kinderpiste met sleeplift

 Oberstdorf voor de kinderen

Kindercrèche - Prijs per dag incl. lunch -
Aantal uren geopend - Prijs per dag excl. lunch -
Min. leeftijd (in maanden) 24
Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen