Beoordelingen Zinal

Het is altijd prettig om voor je vakantie ervaringen van andere wintersporters over een skidorp of skigebied te lezen. Een beoordeling kan je doen besluiten juist wél of niet naar Zinal te gaan. Door middel van de onderstaande beoordelingen kun je bepalen of Zinal ook voor jouw een goede bestemming is voor je volgende wintersport. Lees de recensies van bezoekers die reeds in Zinal op wintersport zijn geweest. Ben jij in Zinal geweest? Deel dan jouw ervaringen met andere bezoekers en laat je beoordeling achter. Zo help je andere bezoekers bij het vinden van hun ideale wintersport bestemming.

Schrijf een beoordeling
weather Gemiddelde beoordeling bezoeker
Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
2

Datum 8 januari 2012

Door: godelieve deweerdt over Zinal

Ik kijk reeds uit naar mijn vakantie van 10 tot en met 17 maart. Je kunt er werkelijk genieten van de prachtige rakettenwandelingen in de bergen. Hoeveel jaren ik er reeds kom, dat weet ik niet. Hopelijk is er veel sneeuw. Dan kun je zacht vallen en sneeuwballen gooien. Hopelijk zijn de berghgeiten op hezt appel...

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
2

Datum 8 januari 2012

Door: godelieve deweerdt over Zinal

Ik verlang reeds naar maart. Van 10 tot 17 maart geniet ik terug van mijn rakettenwandelingen in Zinal. Hopelijk ligt er dan veel sneeuw. Je valt dan wat zachter. Tot dan

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 23 juli 2011

Door: De Weerdt Godelieve over Zinal

Prachtig gebied voor langlaufers en voor mensen met raketten. Regelmatig zie je herten en berggeiten. Ik ga volgende winter terug. Intersoc hotel best prima met gratis zwembad

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 20 december 2010

Door: Greet Verhoeven over Zinal

Wij gaan deze kerstvakantie voor de 7 de keer naar het Intersoc Hotel. De wachttijden aan de liften zijn beperkt, de nieuwe kabelbaan van 2009 heeft een hoge capacitiet. Wat we vooral vinden in Zinal is de rust en de natuurpracht.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 26 februari 2009

Door: fam. Mertens - Bogaert over Zinal

We zijn al 3 keer in Zinal geweest tijdens de Krokusvakantie. We logeerden in het Intersoc-hotel Les Diablons. Zinal is in de winter een prachtig en rustig dorp waar je als skiër echt wel aan je trekken komt. Er zijn pistes voorzien voor iedereen. Enkele zeer spijtige zaken zijn dat je met de "grote bak" naar het skigebied moet. Wachtrijen van 1 tot 1,5 uur zijn geen uitzonderingen. De "bak" start tijdens krokus al om 8 uur: niet haalbaar als je in het hotel pas om 7.30 uur ten vroegste kan ontbijten. We vernamen de plannen om de bak te vernieuwen en uit te breiden tegen mei 2009. Is dit een goed idee? ZIjn er geen "menselijkere" manieren om de mensen boven te krijgen zonder gigantische wachtrijen te hebben? Anderzijds is het erg verwonderlijk dat er nog tal van sleepliften zijn. Eéntje ervan is al sinds jaar en dag voorzien van ankers en enkele "paddestoelen". Heeft Zinal nog niet genoeg verdiend om zijn skiërs iets beter te verwennen?

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 27 november 2008

Door: sam over Zinal

Ik ben al een keer in Zinal geweest in de zomer en in de winter. Ik verbleef elke keer in hotel Les Diablons van Intersoc. Winter: mooi en sfeervol dorpje, ligt op het einde van het dal, wat betekent dat er niet veel auto's passeren. Over het skien dan: iedereen moet met de "grote bak" naar boven, helaas zorgt dit dus voor lange wachttijden, maar gelukkig is hier ook al aan gedacht en volgend jaar of binnen twee jaar word de capaciteit verdubbeld heb ik uit goede bron. De pistes zijn goed voor gemiddelde tot gevorde skiers. Beginnelingen, hebben snel alles gezien. Maar hier word ook aangewerkt, in 2010 zou er een kabelbaan gebouwd worden, tussen Grimentz en Zinal. Grimentz is ten zeerste aan te raden! Nu ook met de plaatselijke bus makkelijk te bereiken en duurt een twintig minuten. Zomer: zeker de moeite, boordevol wandelingen en op 10 dagen heb je nog geen vierde van de wandelingen gedaan. Cabanne du Grand Mountet, is een topper!!! Hier heb ik het mooiste uitzicht gezien in jaren!! Bij ondergaande zon kan je lekker genieten van de Zinalrothorn. Zo dit was mijn ervaring in Zinal, Sam

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 10 januari 2008

Door: DENIS over Zinal

Zinal tussen Kerst en Nieuw was FANTASTISCH. Nog nooit zoveel sneeuw gehad en de temp. waren aangenaam. In het dal enkel zon tussen 11 u en 14 u waar het heerlijk was op een terrras. De skipistes blijven in de zon tot rond 17 u. Ook voor wandelaars veel mogelijkheden in de buurt. Klein gezellig dorpje, zeer leuk in familiale sfeer. Hoorde dat een huurformule in een vakantiehuis betaalbaar was (300€ voor een week). Intersoc heeft zijn hotel Les Diablons nog voor de komende 15 jaar en .... wij gaan zeker terug !!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 16 november 2007

Door: Bart over Zinal

Niet echt een recensie, maar ik vertrek deze winter, midden december voor de eerste keer mee op seizoen naar Zinal met Intersoc. Ik kijk er enorm naar uit en hoop er een leuke ervaring aan op te doen. Spijtig dat ik zelf niet (veel) zal kunnen skien op mijn vrije dagen wegens dat het nog te vroeg is na een operatie aan de knie in april. Mensen die al ervaringen hebben opgedaan met op seizoen gaan in Zinal mogen me altijd contacten op vanderbemden@hotmail.com. Groetjes, Bart

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 7 mei 2007

Door: Katrien over Zinal

Reeds twee winterseizoenen verblijf ik al in Zinal. Da's telkens van begin december tot eind april. Een heel gezellig, aangenaam dorp. Ook deze zomer zal ik opnieuw in Zinal zijn (half mei - begin oktober) Ik werk er in een hotel. Ikzelf kan enkel zeggen dat er een heel sociale sfeer in het dorp hangt. Ik ben er enorm graag en hoop ook volgende winter van de partij te zijn!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 22 maart 2007

Door: Anoniem over Zinal

Wij zijn van 10-17 maart in het Intersoc hotel in Zinal geweest. Het was fantastisch mooi weer. De pistes lagen er goed bij. Een nadeel is dat iedereen met de gondel naar boven moet en er regelmatig lange wachttijden zijn. Een ander nadeel zijn de vele lange sleepliften. Het skigebied is prachtig gelegen. Voor kinderen is het fantastisch in Zinal; fijne baby/kinderpistes en een leuk speeltuintje in de sneeuw. Een Intersoc Oekie vakantie is overigens erg aan te raden voor families met jonge kinderen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 19 maart 2007

Door: joris L over Zinal

Ik kom nu al 12 jaar in zinal. Het is een gezellig , klein dorpje waar je echt nog tot rust kan komen. De pisten zijn aangepast aan voor elk niveau en er is voldoende afwisseling in de afdalingen. Après ski is er wel minder maar dat maakt de uitdaging groter om het dorp in te gaan en een leuk plekje te zoeken. Een fantastich dorp!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 15 maart 2007

Door: jan over Zinal

Zinal is een mooi gebied met weinig of geen wachttijden aan de liften (alleen aan de gondel in het dal wel). We hebben er met intersoc en heel mooie vakantie meegemaakt . Het enige wat ik wel miste was een hotel met zicht op de piste waar je tot aan de deur kan skien.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 10 februari 2007

Door: De Cuyper Y. over Zinal

Zinal is een mooi rustig dorpje omgeven door schitterende 4.000 meter bergen gelegen op het einde van de vallei, zonder doorgaand verkeer. Het is er door de hoogte, 1760 meter, sneeuwzeker en heeft een prachtig klimaat. Wij huren er regelmatig een appartement in "Les Erables' en zijn er buitengewoon tevreden.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 8 januari 2007

Door: koen over Zinal

Kerstvakantie doorgebracht voor de eerste maal in Intersoc hotel. Eten en animatie waren zeer goed in het hotel, alleen de organisatie van op welk tijdstip, welke activiteiten moesten georganiseerd worden, kon veel beter. Kamers zijn dringend aan renovatie toe. Skigebied is klein,maar zeer geschikt voor beginnende skiërs. Nadeel is dat je niet naar beneden kunt skiën en dat je met de grote bak moet gaan. Om tijdens de middag niet met de bak over en weer te moeten gaan, is een lunchpakket meenemen vanuit het hotel de oplossing. Het hotel is groot en daarom nogal veel lawaai .

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 9 mei 2006

Door: Katrien over Zinal

De week van 8 tot 15 april verbleven we in een appartement van Reka. Ruime, comfortabele en nette verblijven. Zelfs het zwembad mag je gratis gebruiken. In deze periode heel veel zon in het dorp, in tegenstelling tot de kerstperiode waarin ze dan amper 2 uur over de bergen kan schijnen. We kregen 4 dagen verse sneeuw, wat ideaal was voor de skiërs. Mijn man vindt de afdaling tot beneden super! Ook om te wandelen heel veel mogelijkheden in het dorp. Nooit echt overbevolkt op de pistes.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 1 april 2006

Door: Fam. De Wilde over Zinal

Gedurende de krokusvakantie in Zinal met Intersoc geweest. Mooi skigebied, maar 1 groot nadeel vind ik dat de niet-supergeoefende skiër niet tot in het dorp kan skiën en dat je dus altijd verplicht bent om de grote "bak" naar beneden te nemen. Aangezien de intesoc formule een volpension aanbiedt ga je dus 's middags telkens naar beneden om te eten en je verliest dan heel veel tijd. De "grote bak" werd echt volgeladen zodat we net sardientjes waren in blik, regelmatig werden kinderen onpasselijk. De eerste ochtenden waren er ook wachttijden aan de "grote bak" van zeker 1 uur en meer. Bijgevolg vertrokken we om 8u15 aan ons hotel om deze wachttijden te vermijden, maar op vakantie is dit toch redelijk vroeg. Volgend jaar kiezen we dus een andere bestemming. Voor de intersocorganisatie alle lof en een pluim er boven op!!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 27 februari 2006

Door: geyskens vera over Zinal

het is een klein dorpje, maar in de bergen heb je niet veel nodig. We aren er ook met intersoc in de week voor het krokusverlof. De week voordien was er verse sneeuw gevallen, wat wel nodig was volgens de mensen aldaar. De piste is mooi, niet zo overdreven groot, ideaal voor kinderen en nog niet zo ervaren ski fanaten. Iemand die gaat skieën voor de kick is hier niet zo op zijn plaats tenzij je buiten de piste gaat. Opvallend is wel de mooie omgeving. Je zit er echt in een "grote kom" gevormd door prachtige bergen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 26 februari 2006

Door: Walter over Zinal

Prachtig bergdorp, met dito klimaat: veel zon, windstil, pistes blijven goed tot laat in het seizoen. Eerder voor de gemiddeld goede skiër. Beperkt aantal pisten maar elk piste is wel anders. Geen wachttijden aan de liften en geen hordes skiërs die je voorbijstuiven terwijl je mooie bochtjes probeert te maken.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 12 januari 2006

Door: Bart M over Zinal

Met Intersoc geweest. Animatie en eten OK, kamers klein en oud. Blauwe pistes zijn af en toe te moeilijk ( eerder aan de rode kant ) voor beginners. Geen groene. Een geoefend skier kan in 1 dag alle pistes doen, het skigebied is niet al te groot. Afdalen tot in dorp is af te raden aan niet geoefende skiers wegen heel steil en ijzig stuk gans onderaan. Verder prima.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 8 november 2005

Door: Anoniem over Zinal

Reeds 3 ski-vakanties doorgebracht met onze en nog drie andere families in het Intersoc Hotel. Zowel Hotel als skiegebied bevallen ons. Hotel om zijn uitstekende maaltijden en prima avond aktiviteiten en omdat de kinderen hier snel vrienden maken bij de andere Vlaamse families. Het skiegebied is net groot genoeg voor een weekje skieën en we hadden ook altijd voldoende sneeuw in de kerstvakantie. Nooit lange wachttijden aan de liften.Spijtig is het niet optimaal om tot in het dorp te skieën. Prima verbinding naar Grimentz voor een leuke daguitstap.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen

Reisorganisaties
Zinal