Recensies Arosa - Lenzerheide

Ervaringen van andere wintersporters zijn onmisbaar wanneer je voor een wintersport in het skigebied van Arosa - Lenzerheide wilt kiezen. Een recensie over Arosa - Lenzerheide kan de doorslag geven om wel of niet voor dit skigebied te kiezen. Zijn er veel pistes voor beginners? En is het skigebied wel zo kindvriendelijk als wordt beweerd? Hieronder lees je de recensies van wintersporters die in het skigebied Arosa - Lenzerheide zijn geweest. Je kunt ook je eigen ervaringen met de bezoekers delen door zelf een recensie over het skigebied Arosa - Lenzerheide achter te laten.

Schrijf een beoordeling
weather Gemiddelde beoordeling bezoeker
Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 10 januari 2019

Door: Peter over Arosa

Uniek skigebied

Je moet er wat moeite voor doen om in Arosa te komen, maar dan word je wel beloond. Het heeft een wat chique uitstraling wat komt door een paar dure hotels. Maar voor de ' gemiddelde mens' is ook normaal betaalbare accommodatie te vinden. De pistes zijn super!!!! en er zijn al veel oude liften vervangen naar de huidige normen en de verbinding met Lenzerheide is een grote meerwaarde aan het gebied. De prijzen in de restaurants en op de piste zijn aan de hoge kant maar dit wordt een beetje gecompenseerd door de lagere koers van de Zwitserse Franc versus Euro. Als je de liftpas vroegtijdig op het internet boekt ben je omgerekend goedkoper uit voor 6 dagen dan een gemiddeld gebied in Oostenrijk. De prijzen van de liftpas kunnen per periode verschillen. Het gebied is relatief rustig omdat er weinig touroperators komen met busladingen feestvierders.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 4 januari 2019

Door: H Timmer over Arosa

fantastisch en prachtig dorp

Arosa is een prachtig en gemutlich dorp. Het ligt op een doodlopende weg dus geen haastig verkeer die langs je raast. Er wordt veel georganiseerd zoals paarden-rennen op de Obersee, voetbal toernooi op de Obersee met oud wereldtoppers, parapente op de Obersee, internationale skiwedstrijden etc. Fantastisch skieen, niet druk, veel mogelijkheden, mooie hotels etc. And last maar zeker not least; het wandelen. Het wandelen in Arosa hoort tot de absolute top op het gebied van wandelen tijdens de wintersport. Je kan over het hele skigebied lopen daar zijn zelfs speciale paden voor gemaakt en zo hoor je als wandelaar ook bij de skiers. Vanuit het dorp van 1800 meter via verschillende paden over en langs de pistes naar de top op 2600 meter.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 9 maart 2016

Door: Claire over Arosa

Heerlijk rustig oord

We hadden het veel drukker verwacht, maar het heeft iets 'dorps'. Prachtige pistes, perfecte verbindingen met Lenzerheide, gratis bus, iedere 10 minuten

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
7

Datum 8 maart 2016

Door: Ed over Arosa

Knus dorp maar weinig te doen in het dorp

Lang niet meer in Arosa geweest maar het dorp is niet meegegaan met vernieuwing zoals in andere Zwitserse dorpen. Behalve wintersportwinkels wat outletwinkels en enkele cafés is er niet veel te beleven in het dorp en gebeurt het vooral in de vele hotels. De pistehutten zijn wel aan te bevelen en hier probeert men nog een beetje apres-ski te creëren. Het skigebied is vele malen beter geworden door de connectie met Lenzerheide. Voor kleine kinderen is het dorp ideaal omdat vele hotels de skilessen inclusief / voor niks aan bieden en de skilessen zijn van hoog niveau. Als Arosa zich wat meer zal vernieuwen kan men de concurrentie met Verbier en Zermatt aangaan.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 27 oktober 2015

Door: ce over Arosa

Leuk skigebied

Ik ging al van mijn 5-6 jaar naar arosa met familie tijdens de krokusvakantie. Verbleef telkens in de kulm. Het is wel een eindje stappen naar de skilift van het hotel.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 6 augustus 2014

Door: JT over Arosa

Na 5 jaar nog steeds fantastisch

Wij komen nu al zo'n 5 jaar in Arosa met de kinderen. Helaas afgelopen jaar niet geweest maar ik ben erg benieuwd naar de verbinding met Lenzerheide! De kinderen vermaken zich elk jaar tijdens de skiles en op de pistes bij de Tschuggen. Het gebied is vaak niet al te druk wat erg fijn is. Het dorpje is gezellig en er zijn een aantal leuke restaurantjes te vinden. Afhankelijk van waar je in het dorp zit kan je bijna tot aan de voordeur skiën.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 22 juli 2014

Door: Josien73 over Arosa

Groot en kindervriendelijk

Leuk dorp en veel mogelijkheden voor de kinderen. We gaan vaker op wintersport naar Arosa en de samenvoeging van het skigebied met Lenzeheide is echt fantastisch!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 24 augustus 2011

Door: Kreeft over Lenzerheide

Erg mooi Gebied. Dit jaar een onderzoek onder 18000 skiers uit D, A, CH en I over 40 skigebieden in de alpen (franse alpen niet meegenomen) Lenzerheide komt op nr 2 ver boven St Moritz, Davos en Flims. Erg gericht op jongeren en gezinnen. veel nieuwe (stoeltjes liften moderne infrastructuur. En voor Zwitserse begrippen een goed uitgaansleven. Clubs soms zo vol dat er een rij staat in het hoog seizoen en dat is een hele verandering met 5 jaar geleden. Het is geen Oostenrijk of Frankrijk, maar dat heeft zijn charme. Diversiteit in afdalingen(veel off piste mogelijkheden) Veel faciliteiten voor snowboarders. Veel goede restaurants. Nadeel: die verbinding met Arosa (nr 3 op de lijst) wil nog niet lukken. Maar voorbereidingen voor infrastructuur zijn al in ontwikkeling. Het is niet de vraag of het gaat komen maar of het 2, 3 of 5 jaar gaat duren.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 12 februari 2011

Door: Rogier over Lenzerheide

Dorp is ongezellig en klein met erg weinig gezellige restaurants of barretjes, de pistes daarentegen zijn leuk en afwisselend en goed te bereiken (met de skibus). Toen ik er was, sneeuwde het de hele week dus de pistes en ook de off-piste mogelijkheden waren perfect echter door het ongezellige dorp zal ik hier nooit meer terug komen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 7 januari 2011

Door: GJF over Churwalden

Churwalden is een vriendelijk kleinschalig bergdorpje aan de rand van een geweldig skigebied. Ik kom hier al bijna 30 jaar en het verveelt nog steeds niet, ook niet in de zomer. Het is zeer goed te bereiken en ligt toch voor je gevoel midden in de bergen. Uitgaansgelegenheden zijn te vinden in het verderop gelegen Lenzerheide, al heeft Churwalden wel een paar prima restaurants. Qua vertier is de omgeving op zich al prachtig, met wandelmogelijkheden voor de niet-skiërs en prima skimogelijkheden voor zowel beginners als gevorderden en natuurlijk de indrukwekkend lange rodelbaan. Er is rust, ruimte, vermaak en een heerlijke berglucht. Kortom, ik voel me thuis en heb het steeds weer enorm naar m'n zin :)

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 28 oktober 2010

Door: pieter over Lenzerheide

Ik kom al sinds 2000 in Lenzerheide. Het is een super gezellig dorp met veel facaliteiten. De wegen worden altijd zeer goed sneeuw vrij gehouden en zijn prima met een gewone personen auto te bereiden. De pistes zijn SUPER. Voor lange afstanden skiën zit je weinig in de lift. Goede sneeuw kwaliteit en goed geprepareerd. Het enige nadeel is dat er veel lelijke appartementen complexen staan. Lenzerheide is zeker een aanrader om naar toe te gaan!!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 22 januari 2009

Door: Anoniem over Lenzerheide

Lenzerheide is een groot skigebied, je kunt met de zon mee skiën. Bij Parpan kun je de dalafdaling nemen en onder de de hoofdweg door skiën naar de andere berg, waar de zon is van 13.00 uur tot 17.00 uur. Weinig sleepliften. Vrijdagavond kun je bij kunstlicht skiën. Rodelbaan aanwezig van 3,5 km lang.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 13 januari 2009

Door: Viola Brunt over Arosa

Arosa heeft al een lange geschiedenis als prachtig wintersportgebied. De beschutte ligging tegen de Noorden en westenwind zorgt voor een zeer aangenaam aanvoelend klimaat. Als de zon schijnt is het aantal zonuren onovertroffen. De wandelwegen worden zeer goed onderhouden. Men kan wandelen vanaf de hoogste top, de Weisshorn naar het dorp. Hoogteverschil ruim 800m. Bovendien kan men met de kabelbaan vanuit het dorp naar 2000 meter en vandaar zowel links- als rechtsom schitterende wandelingen maken. De wandelwegen worden uitstekend onderhouden en onderweg zijn er enkele mooi gelegen restaurants met zonneterras en schitterend uitzicht op de mooie bergen rondom. Voor de skiërs is voor elk wat wils. Er zijn goed begeleide tourtochten te maken. Het aantal liften en pistes heeft echter niet de omvang van veel andere gebieden. Voor kinderen en afterski valt genoeg te beleven. Nadelen: Door de jarenlange ervaring als voortreffelijk wintersport gebied is de service hieraan gewend geraakt en geeft met niet altijd de "Gastfreundlichkeit"die men graag wil ondervinden. De toegangsweg vanuit Chur voor automobilisten is vooral voor grote auto's niet altijd even gemakkelijk. Conclusie: Een verblijf in Arosa is ondanks wat minpuntjes zeer aan te bevelen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 13 oktober 2008

Door: Sabine over Lenzerheide

Lenzerheide is een prachtig skigebied, zowel voor beginners als gevorderden. Bar Avant Clavo is een aanrader! Zij hebben de beste Cervelat en Bratwürst. Een ideale lunchstop op de piste.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 22 mei 2008

Door: K. de Boer over Lenzerheide

Ik kom al sinds 1979 in Lenzerheide. Het is een absoluut mooi parkachtig gebied. Het heeft in de laatste jaren wat van zijn glans verloren, maar ik verwacht met de verbinding met Arosa dat het gebied een enorme opleving zal krijgen. De verbinding betekend dat Lenzerheide - Arosa tot de grote ski gebieden van Zwitserland gaan behoren (225 km piste) aaneengesloten! In combinatie met de afdalingen richting Tschietschen (freeride) zal het gebied nog aantrekkelijker worden voor iedereen (1 juni de definitieve stemming). Hoogstwaarschijnlijk een ja en dan in 2009 een zeer groot en zeer mooi gebied.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 17 maart 2007

Door: Anoniem over Arosa

Arosa heeft een uitstekend klimaat en is een prima vakantiebestemming voor het hele gezin, zowel in de winter als in de zomer. Het is er prettig skiën maar ook heerlijk wandelen. Jammer dat er niet meer promotie gemaakt wordt en de toegangsweg voor automobilisten op vele plaatsen niet met een leuning beveiligd is.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 11 januari 2006

Door: Anoniem over Lenzerheide

super mooi skigebied met 150 kilometer piste. Er word een verbinding gemaakt naar het skigebiet arosa dat er achter ligt dus dan heeft het 250 kilometer ski pistes

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 18 oktober 2005

Door: Henk en Loekie over Lenzerheide

Met name Lenzerheide is een leuk dorp met mooie hotels, gezellige bars en eetgelegenheden. Mooie sportwinkels Pesko en Blaesi. Het is uitermate geschikt voor beginners, maar ook voor gevorderde skiers. Het is een wijds dal en het is vaak zonnig. Skiliften zijn er voldoende en de afdalingen zijn voornamelijk blauw en rood. Zwarte pistes zijn er wel maar zijn dun gezaaid. Valbella ligt vlak voor Lenzerheide is ook leuk, maar eenvoudiger weinig winkels, wel mooie chalets en een lekkere taartjeswinkel. Aan de ene kant van het dal een reeks liften/pistes met o.a. de Stätzerhornlift, ultramodern met plaats voor 8 pers. naast elkaar (!) en heeft diverse prachtige afdalingen. Aan de andere kant van het dal de Rothornlift gaat in twee fases omhoog naar 2900 meter en is verbonden aan diverse mooie liften/pistes. Kortom een prachtig en zonnig gebied. Echt Zwitserland met veel chalets en weining hoogbouw.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen

Sneeuwhoogte
Arosa - Lenzerheide

Berg0 cm
Dal0 cm
open - dicht
hoogten

Deze informatie geldt voor het skigebied Arosa Lenzerheide. Gedurende het wintersportseizoen wordt deze informatie dagelijks geaktualieerd

Toestand pistes geen info
Km pistes open 0
Liften open-
Rodelbaan open open
Snowpark gesloten