Beoordelingen Arosa

Het is altijd prettig om voor je vakantie ervaringen van andere wintersporters over een skidorp of skigebied te lezen. Een beoordeling kan je doen besluiten juist wél of niet naar Arosa te gaan. Door middel van de onderstaande beoordelingen kun je bepalen of Arosa ook voor jouw een goede bestemming is voor je volgende wintersport. Lees de recensies van bezoekers die reeds in Arosa op wintersport zijn geweest. Ben jij in Arosa geweest? Deel dan jouw ervaringen met andere bezoekers en laat je beoordeling achter. Zo help je andere bezoekers bij het vinden van hun ideale wintersport bestemming.

Schrijf een beoordeling
weather Gemiddelde beoordeling bezoeker
Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 10 januari 2019

Door: Peter over Arosa

Uniek skigebied

Je moet er wat moeite voor doen om in Arosa te komen, maar dan word je wel beloond. Het heeft een wat chique uitstraling wat komt door een paar dure hotels. Maar voor de ' gemiddelde mens' is ook normaal betaalbare accommodatie te vinden. De pistes zijn super!!!! en er zijn al veel oude liften vervangen naar de huidige normen en de verbinding met Lenzerheide is een grote meerwaarde aan het gebied. De prijzen in de restaurants en op de piste zijn aan de hoge kant maar dit wordt een beetje gecompenseerd door de lagere koers van de Zwitserse Franc versus Euro. Als je de liftpas vroegtijdig op het internet boekt ben je omgerekend goedkoper uit voor 6 dagen dan een gemiddeld gebied in Oostenrijk. De prijzen van de liftpas kunnen per periode verschillen. Het gebied is relatief rustig omdat er weinig touroperators komen met busladingen feestvierders.

Supermooie en gevarieerde pistes
Het eten en drinken is aan de prijs

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 4 januari 2019

Door: H Timmer over Arosa

fantastisch en prachtig dorp

Arosa is een prachtig en gemutlich dorp. Het ligt op een doodlopende weg dus geen haastig verkeer die langs je raast. Er wordt veel georganiseerd zoals paarden-rennen op de Obersee, voetbal toernooi op de Obersee met oud wereldtoppers, parapente op de Obersee, internationale skiwedstrijden etc. Fantastisch skieen, niet druk, veel mogelijkheden, mooie hotels etc. And last maar zeker not least; het wandelen. Het wandelen in Arosa hoort tot de absolute top op het gebied van wandelen tijdens de wintersport. Je kan over het hele skigebied lopen daar zijn zelfs speciale paden voor gemaakt en zo hoor je als wandelaar ook bij de skiers. Vanuit het dorp van 1800 meter via verschillende paden over en langs de pistes naar de top op 2600 meter.

Als je er eenmaal geweest bent................Arosa macht suchtig.
geen. Ben ik objectief? absoluut. Goedkoop? neeee

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 9 maart 2016

Door: Claire over Arosa

Heerlijk rustig oord

We hadden het veel drukker verwacht, maar het heeft iets 'dorps'. Prachtige pistes, perfecte verbindingen met Lenzerheide, gratis bus, iedere 10 minuten

Bereikbaarheid van pistes en condities van pistes
Erg duur (qua boodschappen en uit eten)

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
7

Datum 8 maart 2016

Door: Ed over Arosa

Knus dorp maar weinig te doen in het dorp

Lang niet meer in Arosa geweest maar het dorp is niet meegegaan met vernieuwing zoals in andere Zwitserse dorpen. Behalve wintersportwinkels wat outletwinkels en enkele cafés is er niet veel te beleven in het dorp en gebeurt het vooral in de vele hotels. De pistehutten zijn wel aan te bevelen en hier probeert men nog een beetje apres-ski te creëren. Het skigebied is vele malen beter geworden door de connectie met Lenzerheide. Voor kleine kinderen is het dorp ideaal omdat vele hotels de skilessen inclusief / voor niks aan bieden en de skilessen zijn van hoog niveau. Als Arosa zich wat meer zal vernieuwen kan men de concurrentie met Verbier en Zermatt aangaan.

Skiles kinderen en skigebied
Vermaak, beleving dorp

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 27 oktober 2015

Door: ce over Arosa

Leuk skigebied

Ik ging al van mijn 5-6 jaar naar arosa met familie tijdens de krokusvakantie. Verbleef telkens in de kulm. Het is wel een eindje stappen naar de skilift van het hotel.

alles is toch vrij dicht bij elkaar
het kan duur zijn.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 6 augustus 2014

Door: JT over Arosa

Na 5 jaar nog steeds fantastisch

Wij komen nu al zo'n 5 jaar in Arosa met de kinderen. Helaas afgelopen jaar niet geweest maar ik ben erg benieuwd naar de verbinding met Lenzerheide! De kinderen vermaken zich elk jaar tijdens de skiles en op de pistes bij de Tschuggen. Het gebied is vaak niet al te druk wat erg fijn is. Het dorpje is gezellig en er zijn een aantal leuke restaurantjes te vinden. Afhankelijk van waar je in het dorp zit kan je bijna tot aan de voordeur skiën.

Veel faciliteiten voor de kinderen.
Het is vrij duur

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 22 juli 2014

Door: Josien73 over Arosa

Groot en kindervriendelijk

Leuk dorp en veel mogelijkheden voor de kinderen. We gaan vaker op wintersport naar Arosa en de samenvoeging van het skigebied met Lenzeheide is echt fantastisch!

Samenvoeging met Lenzerheide!!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 13 januari 2009

Door: Viola Brunt over Arosa

Arosa heeft al een lange geschiedenis als prachtig wintersportgebied. De beschutte ligging tegen de Noorden en westenwind zorgt voor een zeer aangenaam aanvoelend klimaat. Als de zon schijnt is het aantal zonuren onovertroffen. De wandelwegen worden zeer goed onderhouden. Men kan wandelen vanaf de hoogste top, de Weisshorn naar het dorp. Hoogteverschil ruim 800m. Bovendien kan men met de kabelbaan vanuit het dorp naar 2000 meter en vandaar zowel links- als rechtsom schitterende wandelingen maken. De wandelwegen worden uitstekend onderhouden en onderweg zijn er enkele mooi gelegen restaurants met zonneterras en schitterend uitzicht op de mooie bergen rondom. Voor de skiërs is voor elk wat wils. Er zijn goed begeleide tourtochten te maken. Het aantal liften en pistes heeft echter niet de omvang van veel andere gebieden. Voor kinderen en afterski valt genoeg te beleven. Nadelen: Door de jarenlange ervaring als voortreffelijk wintersport gebied is de service hieraan gewend geraakt en geeft met niet altijd de "Gastfreundlichkeit"die men graag wil ondervinden. De toegangsweg vanuit Chur voor automobilisten is vooral voor grote auto's niet altijd even gemakkelijk. Conclusie: Een verblijf in Arosa is ondanks wat minpuntjes zeer aan te bevelen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 17 maart 2007

Door: Anoniem over Arosa

Arosa heeft een uitstekend klimaat en is een prima vakantiebestemming voor het hele gezin, zowel in de winter als in de zomer. Het is er prettig skiën maar ook heerlijk wandelen. Jammer dat er niet meer promotie gemaakt wordt en de toegangsweg voor automobilisten op vele plaatsen niet met een leuning beveiligd is.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen