Skip to navigation Skip to main content

Vroegboek vrijdag: 6 prachtige wintersportreizen in Scandinavië

Piste in Åre

Vandaag geen accommodatietips in de Alpen, maar in het prachtige Scandinavië. Skiën in het noordelijkste deel van Europa staat bij veel wintersporters hoog op de bucket list. De ruige, ongerepte natuur, loslopende elanden en rendieren, kans op het noorderlicht en spannende mythes en verhalen geven het een enorme aantrekkingskracht. Wil jij eens iets anders dan skiën in de Alpenlanden? Waarom ga je komende winter niet naar Noorwegen, Zweden of Lapland!

Op wintersport in Scandinavië

Altijd al eens willen skiën in Noorwegen of Zweden? Van plan om die droomwintersport naar Fins of Zweeds Lapland komende winter eens echt uit te laten komen? Ik kan alleen maar zeggen: doen. Na prachtige reizen naar het Zweedse Åre en de Noorse skibestemmingen Trysil en Myrkdalen ben ik helemaal verkocht. Een wintersport is hier zo anders en niet te vergelijken met de Alpen! Zo reiken de skigebieden niet tot grote hoogtes, maar zijn ze wel ontzettend sneeuwzeker en is de natuur echt overweldigend mooi. Tel daar de vele bijzondere activiteiten als rendiersafari’s, huskeytochten, rijden op een sneeuwscooter, het noorderlicht spotten en een boottocht tussen de fjorden bij op en je bucket list bestemming is compleet. Om jouw zoektocht iets makkelijker te maken, heb ik in dit blog zes prachtige wintersportreizen in Scandinavië verzameld.

Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.