Skip to navigation Skip to main content
Brembergkopf (1)

Het is je vast niet ontgaan dat er de afgelopen dagen een dik pak sneeuw gevallen is in Duitsland. Collega Miranda en ik reden gisteren door het land terug naar huis vanuit de SkiWelt, en de hoeveelheden zijn niet mis. Ook in het Sauerland is het volop winters. Mocht je niks te doen hebben komend weekend, dan is dit hét moment om naar Winterberg, Willingen of een van de andere skigebieden af te reizen.

Alle pistes open in Winterberg

De wintersportomstandigheden zijn optimaal in Winterberg. Op dit moment ligt er zo’n 80 cm sneeuw op de pistes en het hele skigebied is geopend. Niet alleen is er een dikke laag natuursneeuw gevallen, ook heeft men dankzij de lage temperaturen volop kunstsneeuw kunnen produceren. Skiën kan op 27,5 km aan afdalingen. De liften zijn dagelijks geopend van 09.00 tot 16.30 uur en op dinsdag en vrijdag is er avondskiën van 18.30 tot 22.00 uur. Er zijn twee rodelbanen geopend.

Verse sneeuw in Winterberg
Het is heerlijk winters in Winterberg!
Mensen winterberg
Er wordt al volop genoten van de verse sneeuw in Winterberg!

Zeer goede wintersportomstandigheden in Willingen

Ook in Willingen zijn de omstandigheden voor een wintersport optimaal. Op de pistes ligt zo’n 80 cm sneeuw. Het sneeuwdek bestaat uit een mix van kunst- en natuursneeuw. Er zijn 12 liften in bedrijf en je kunt afdalen van 18 pistes. Ook zijn er 6 langlaufloipes geprepareerd. De pistes zijn dagelijks geopend van 08.30 tot 16.30 uur. Op woensdag en vrijdag kun je avondskiën van 18.30 tot 21.45 uur.

Winters wit in Willingen
Ook Willingen ligt er heerlijk winters bij!

Ideale omstandigheden komend weekend

Tot en met zondag gaat een hogedrukgebied het weerbeeld bepalen in het Sauerland. Vandaag volgt er een mix van zon en wolken, bij temperaturen tussen -5 °C en +1 °C. Zo nu en dan valt er uit de bewolking nog een vlok sneeuw. Zaterdag wordt de mooiste dag van de week, met volop zon en temperaturen tussen -3 °C en +2 °C. Mocht je niks te doen hebben komend weekend, dan is dit hét moment om die kant op te gaan! Ook zondag verloopt zonnig en droog, al hangt er wel wat meer bewolking in de lucht. Na het weekend wordt het helaas weer wat milder. Meer daarover in het Alpenweer ›

Ontdek ook de andere skigebieden in het Sauerland

Zin in een last minute weekendje weg naar de sneeuw? Het Sauerland is daar een ideale bestemming voor. Al na iets meer dan 300 km rijden vanaf Utrecht bereik je de regio. Winterberg en Willingen zijn de bekendste skigebieden, maar er zijn meer leuke skibestemmingen om te ontdekken. Bijvoorbeeld Altastenberg, met 8 km aan pistes. Dit skigebied ligt niet ver van het populaire Winterberg, maar is over het algemeen een stuk rustiger. Andere fijne bestemmingen zijn Züschen (5 km aan pistes) en Postwiese-Neuastenberg (8 km aan pistes). Meer over de skigebieden in het Sauerland ›

Winter Altastenberg
Veel sneeuw in Altastenberg!
Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.