Skip to navigation Skip to main content

Veel skigebieden eerder open vanwege enorme sneeuwhoeveelheden

Sneeuw op skirek

Niks is zo veranderlijk als het weer in de skigebieden. Aan het begin van de herfst waren er zorgen vanwege de warme temperaturen, maar nu de winter dichterbij komt lijkt het helemaal goed te komen. De laatste weken is er al flink wat sneeuw gevallen en afgelopen weekend viel er helemaal een dikke laag. Er ligt inmiddels zoveel sneeuw, dat steeds meer skigebieden besluiten de start van het skiseizoen naar voren te halen. Sta jij te popelen om weer in de latten te klikken?

Veel sneeuw en nog meer op komst

Blijer kun je me niet maken dan met een verse laag sneeuw. De afgelopen weken zijn er al heel wat vlokken neergedwarreld in de Alpen. Inmiddels is het ook koud genoeg om de sneeuwkanonnen volop in te zetten, om zo een mooie basis op te bouwen voor dit skiseizoen. Afgelopen weekend kwam het helemaal met bakken uit de hemel. In een aantal skigebieden is meer dan een meter verse sneeuw gevallen en ook dichter bij huis zijn de eerste tientallen centimeters gevallen. Winterberg heeft inmiddels aangegeven komend weekend hoogstwaarschijnlijk de eerste liften en pistes te openen. Koning Winter lijkt nog geen pauze te willen nemen. Tot en met het weekend kan er nog eens bijna een meter sneeuw vallen. Daarover morgen meer in het Alpenweer.

Sneeuw in Balderschwang
Het is diep winters in het Zuid-Duitse Balderschwang

Skigebieden eerder open

De condities zijn inmiddels zo goed, dat veel skigebieden hebben aangekondigd de start van het skiseizoen naar voren te halen. We lichten er hieronder een aantal aan je uit.

Oberstdorf Kleinwalsertal: 2 weken eerder open dan gepland

Op donderdag 30 november gaat het skiseizoen op de Söllereck bij Oberstdorf van start en dat is zo’n twee weken eerder dan gepland. Onder andere de Söllereckbahn en Schrattenwangbahn gaan vanaf die dag weer draaien en ook kinderland Sölli’s Winterwelt is vanaf dat moment weer klaar om kleine wintersportertjes te ontvangen. Winterwandelaars kunnen de Panoramaweg weer bewandelen en nog een handjevol andere routes zijn geprepareerd. Alle andere skigebieden gaan op 8 december open.

Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn: nu al open

Met 270 km aan pistes behoort Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn tot de grootste skigebieden van Oostenrijk. Nog niet alles daarvan is nu al te skiën, maar sinds 25 november kun je al skiën op een aantal pistes in Leogang. En dat is flink eerder dan 1 december zoals eerder gepland was. Op donderdag 30 november kun je voor het eerst weer in je ski’s klikken op de Zwölferkogel in Hinterglemm en Schattberg in Saalbach. De rest van het skigebied opent een week later op 8 december. 

Saalbach Maisalm
Saalbach, Maisalm

Deze skigebieden konden begin november al eerder open dan gepland

Zoals je misschien al gelezen hebt bij onze collega’s van Skiinfomatie, konden een aantal skigebieden begin november al eerder openen dan gepland. Onder andere:

En deze skigebieden openen ook eerder of zijn eerder open gegaan: Gastein (Sportgastein), Sillian-Hochpustertal en de Schnalstaler Gletscher.

Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.