8 januari 2020 door Thijs in Familie/kinderen

Paznaun staat vooral bekend om de aanwezigheid van het bruisende Ischgl. Alles wat een wintersport zo mooi maakt vind je in deze levendige bestemming. Het andere gezicht van Paznaun leer je kennen in de dorpjes Kappl, See en Galtür. Stuk voor stuk geweldige skidorpen voor een wintersport met de familie. In dit weblog 9 tips voor families in Kappl, See en Galtür.

#1. Sunny Mountain Adventure Park in Kappl

Dat Kappl familievriendelijk is wordt onderstreept door de aanwezigheid van het Sunny Mountain Adventure Park. Deze kinderwereld beslaat een oppervlakte van maar liefst 25.000 vierkante meter en beschikt over tal van faciliteiten. Kinderliften, funpistes, kinderopvang, carrousel, het is slechts een kleine greep uit wat hier allemaal te vinden is. Een ideale plek om te leren skiën!

#2. Onbezorgd leren skiën in See

Kinderen die leren skiën hebben belang bij een klein, compact skigebied met voldoende eenvoudige afdalingen. En dat is precies hoe het familievriendelijk See zich laat omschrijven. Bij het middenstation van de Medrigjochbahn liggen meerdere oefenweides, een pannenkoeklift en twee lopende banden. De ideale plek voor het maken van de eerste meters op de ski’s!

#3. Skiën in Adventure Land in Galtür

Wanneer kinderen de basisbeginselen van het skiën onder de knie hebben, maken ze in familievriendelijk Galtür de overstap van Bambiniland naar het Adventure Land. De Birkhahnbahn, Breitspitzbahn, Alpkogelbahn, Ballunspitzbahn en Klein-Zeinislift ontsluiten onder andere een skicross, bos met sprookjesfiguren, RAUCH racepiste en het Soppapark. 

Galtür familievriendelijk
(Foto: © TVB Paznaun - Ischgl)

#4. Zes kilometer lange rodelbaan in Kappl

Rodelen zorgt bij jong en oud voor plezier. Vanaf het bergstation van de Diasbahn start een 6 kilometer lange rodelbaan naar Kappl. De baan is dagelijks geopend van 08:30 tot 16:30 uur en iedere dinsdag ook van 19:00 tot 22:00 uur. Ook is het mogelijk om een rodelavond te combineren met een drankje of diner (fondue) in het Sunny Mountain restaurant.

#5. Fire & Ice Show in See

Kinderen die na een lange dag op de ski’s nog niet moe zijn… kunnen in de avonduren ook op de ski’s. Op een select aantal data zijn de pistes van See ook van 18:30 tot 22:30 uur geopend. In het Panorama restaurant wordt voor livemuziek en warme dranken en hapjes gezorgd. De avond wordt compleet gemaakt door de Fire & Ice skishow.

familievriendelijk See
(Foto: © TVB Paznaun - Ischgl)

#6. Siggi’s Freeride Route in Galtür

Paznaun staat bekend om de goede off-piste mogelijkheden. Kinderen kunnen in Galtür op een veilige en vriendelijke manier kennismaken met freeriden. Siggi’s Freeride Route brengt kinderen spelenderwijs op de hoogte van de gevaren van buiten de piste skiën.

#7. Liefdevolle kinderopvang 

In zowel Kappl, See als Galtür kunnen de kinderen van zondag tot vrijdag opgevangen worden. In Kappl breng je de kids naar de Sunny Mountain Club, waar ze van 09:00 tot 15:30 uur opgevangen kunnen worden (€ 6,- per dagdeel). Kinderen ouder dan 3 zijn van harte welkom bij de kinderopvang bij het bergstation van de Diasbahn. In See zijn kinderen van 09:30 tot 16:00 uur welkom bij de Kids Club (€4,- per dag incl. maaltijd). Galtür biedt kinderopvang aan kinderen vanaf 18 maanden tussen 09:00 en 16:00 uur.

familievriendelijk Kappl
(Foto: © TVB Paznaun - Ischgl)

#8. Voordelige familiedeals

Een wintersport in Kappl, See of Galtür met de familie is voordeliger dan je denkt. Kinderen onder de 8 jaar skiën hier zelfs geheel gratis! In Galtür mogen tieners jonger dan 19 jaar nog een skipas kopen voor het kindertarief. Ook zijn er aantrekkelijke familieskipassen. In Kappl zijn er speciale Sunny Mountain accommodaties, die over extra kindvriendelijke voorzieningen beschikken. 

#9. Kinderconcerten in Kappl en Galtür

Deze winter vinden er in Kappl twee kinderconcerten plaats en in Galtür zelfs drie. Op 4-2 en 27-2 geeft de entertainer herrH een concert op de Sunny Mountain (Sunny Mountain Restaurant, 15:00 uur). In Galtür is het op 19-2 (Bambiniland, 15:00 uur) de beurt aan Markus Becker en op 26-2 en 8-4 aan Frank & Friends (Bambiniland, 15:00 uur).

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen