Skip to navigation Skip to main content

Sneeuw en kou weer terug in de Alpen na een zeer warme maandag (webcams)

Montespluga West Madesimo

De temperatuur in de Alpen gaat deze week alle kanten op. Wetter.at sprak gisteren zelfs over een heuse temperatuurchaos en daar hebben ze al gelijk in gekregen als je maandag met dinsdag vergelijkt. Gisteren heeft een föhnwind flink huisgehouden en was het bijna 's zomers warm, vandaag trekt er een koufront over het Alpengebied en valt er verse sneeuw. Tijd voor een blik op de webcams!

Van föhn naar koufront

Maandag was het behoorlijk onstuimig in Nederland, maar ook in de Alpenlanden. Een zeer krachtige föhnwind, met windstoten van meer dan 100 km/u, bracht het kwik lokaal flink omhoog. Op een aantal plekken was het meer dan 20 °C en dat heeft de sneeuw geen goed gedaan. Daar waar afgelopen weekend nog een dik pak verse sneeuw viel, is er nu weer veel weggesmolten. Gelukkig trekt er sinds vannacht een koufront over de Alpen. De lucht wordt steeds kouder en de sneeuwgrens daalt.

Vandaag valt er in de Franse Alpen, een groot deel van Zwitserland, het noordwesten van Oostenrijk, Beieren en een deel van Noord-Italië verse sneeuw. In Val Thorens en Tignes is zo’n 50 cm mogelijk vanaf 1200-1300 meter hoogte, in Saas-Fee 24 cm vanaf 1300 meter hoogte, In Lech am Arlberg ruim 40 cm vanaf 1100 meter hoogte en in Val Gardena 15 cm vanaf 1400 meter hoogte. Morgen valt er ook nog wat sneeuw, maar vooral in Oostenrijk.

Besneeuwde webcams

Hieronder een aantal besneeuwde webcams. De sneeuwgrens ligt niet heel laag, dus helaas valt er ook regen. Naar verwachting daalt de sneeuwgrens in de loop van de dag wel steeds verder. Ik ben benieuwd hoe de Alpenwereld er morgen uitziet!

Madesimo, Montespluga
Madesimo, Montespluga
Hochleckenhaus, Steinbach am Attersee
Hochleckenhaus, Steinbach am Attersee
Avoriaz
Avoriaz
Les 4 Vallées
Les 4 Vallées
Fieberbrunn
Fieberbrunn
Val Gardena
Val Gardena
Val Thorens
Val Thorens
Tignes
Tignes
Gamshütte, Finkenberg
Gamshütte, Finkenberg
Zillertal Arena
Zillertal Arena
Zugspitze
Zugspitze
Aletsch Arena
Aletsch Arena
Mölltaler Gletscher
Mölltaler Gletscher
Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.