Skip to navigation Skip to main content

6 skigebieden in Tirol waar gezinnen een streepje voor hebben

Ötztal, Haiming
© Tirol Werbung, Ramon Haindl

Wie met kinderen op wintersport gaat, wil ervan verzekerd zijn dat ze in goede handen zijn én volop plezier beleven aan de mooiste sport ter wereld. Tirol vormt wat dat betreft een walhalla; er zijn namelijk een groot aantal skigebieden in Tirol waar gezinnen een streepje voor hebben. Denk aan de meest uitgebreide kinderlanden, Nederlandssprekende skileraren, funpistes, spannende avonturenpaden en een grote keuze uit skischolen. Dit zijn zes skigebieden in Tirol die uitblinken in familievriendelijkheid. 

Familievriendelijk Tirol

Kinderhotels, levensgrote mascottes, kinderrestaurants, avonturenpistes, funparks, rodelbanen en een enorm aanbod aan excellente skischolen. Een kleine greep uit de familievriendelijke faciliteiten die je kunt vinden tijdens een wintersport in Tirol. Veel skigebieden in de Oostenrijkse regio zetten gezinnen met kinderen op nummer één en dat is aan alles te merken. Ben je op zoek naar een familievriendelijk skigebied waar je met een gerust hart je vakantie met het hele gezin kunt beleven? Waar kids geen genoeg krijgen van de pistes en nog maanden over napraten? Neem eens een kijkje bij onderstaande skigebieden in Tirol, die het woord 'gezinsvriendelijk' nog net niet in hun naam hebben opgenomen. 

1. Serfaus-Fiss-Ladis

Wie hier al eens op wintersport is geweest zal zich niet verbazen dat dit resort in de lijst staat, wie er nog nooit is geweest wil eens kennis maken met Serfaus-Fiss-Ladis. Werkelijk alles is erop gefocust dat gezinnen met kinderen van alles waar ze naar verlangen kunnen genieten tijdens hun vakantie. Het skigebied beschikt over gigantische kinderlanden waar oefenpistes liggen, speeltoestellen zijn en allerlei leuke facetten om het leren skiën tot één groot feest te dopen. De Kinderschneealm en Berta's Kinderland bieden geweldige omstandigheden voor de eerste meters, daarna wordt het al snel avontuurlijk op onder andere de Bärenpiste en Höhlenwelt. Serfaus-Fiss-Ladis is daardoor een van de populairste skiregio's voor families in de Alpen.

Skiën met de familie in Serfaus
© Tirol Werbung, Robert Pupeter

2. Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau

Genoeg pistekilometers, maar wel met een gevoel van kleinschaligheid. Dat maakt Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau een perfecte bestemming voor gezinnen voor een wintersport in Tirol. De twee valleien Alpbachtal en Wildschönau hebben dankzij hun verbinding tien jaar geleden vandaag de dag een piste-aanbod van 113 km, maar toch voelt het gemoedelijk en overzichtelijk aan. De skischolen beschikken over Nederlandssprekende skileraren, de pistes zijn glooiend en de kinderlanden beschikken over alles wat je nodig hebt. Komende winter biedt het skigebied heel wat nieuwe dingen. Zo is er een nieuw uitzichtplatform bij de nieuwe Hornbahn 2000, Top of Alpbachtal en ook nieuw is het Schatzberg Zwergenland. Een heerlijk kinderland gelegen ter hoogte van het middenstation van de Schatzbergbahn in Wildschönau. Wat je kunt verwachten? Een sneeuwbalspeeltuin, een grote Schatzberg-iglo, een skicarrousel, een fotomuur en drie lopende banden...

3. Pitztal

Sneeuwzekerheid én familievriendelijkheid, dat is Pitztal in een notendop. Het Tiroolse skigebied beschikt over geweldige skischolen en over nog betere aanbiedingen voor gezinnen met kinderen. Met de Bambini Free Pass skiën kinderen bijvoorbeeld tot 10 jaar oud gratis op de Hochzeiger samen met één betalende ouder. En dat is nog maar één voorbeeld van de voordelen waarvan je hier kunt profiteren. Daarnaast biedt het skigebied een groot aantal leuke voorzieningen en mogelijkheden: avonturenpaden, rodelbanen, een sneeuwpark en sneeuwspeeltuin op de Hochzeiger zorgen voor plezier op en buiten de piste. 

Rodelen op wintersport in het Pitztal
© Tirol Werbung, Robert Pupeter

4. SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental

Charmante dorpjes met oefenweides en liften direct in het dal. Ideaal voor gezinnen met kinderen! De negen dorpjes in SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental zijn stuk voor stuk als familievriendelijk te bestempelen en bieden de nodige facetten om een skivakantie met het gezin comfortabel te maken. Voorbeeld hiervan is het totaalaantal van 22 skischolen in het skigebied waarbij er overal Nederlandssprekende skileraren werken. Van de 275 km aan pistes zijn er veel breed en glooiend en bovendien vind je er diverse funpistes. In totaal zijn er vier funparken waar ook kleine skiërs actie kunnen vinden en voor de allerkleinsten is er zelfs kinderopvang bij de dal- en bergstations. Nog niet genoeg overtuigd? In SkiWelt vind je een Alpeniglu-dorf waar je zeker een keer een kijkje wilt nemen in de kleine huisjes van ijs. Plezier verzekerd!

5. Tiroler Zugspitz Arena

Net over de grens van Duitsland vind je de Tiroler Zugspitz Arena, een uitgebreide skiregio in Tirol waar gezinnen met kinderen een heerlijke wintersport zullen beleven. Dat komt onder andere door pistes die tot in de dorpen reiken, maar ook door de vele activiteiten die je buiten het skiën om kunt doen. Denk hierbij aan cursussen voor het bouwen van een iglo, lama- en fakkelwandelingen, zwemmen in het binnenbad, schaatsen en klimmen in de klimhal. Ook niet geheel onbelangrijk is het voordeel waar gezinnen met kinderen van kunnen profiteren tijdens hun wintersport in Tirol. Tijdens de Superski-weken kunnen families flink geld besparen, maar ook de Top Snow Card biedt uitkomst. 

Kinderen beleven een heerlijke wintersport in de Tiroler Zugspitz Arena
© Tirol Werbung, Lisa Hörterer

6. Wintersport in Osttirol

De laatste in het rijtje van familievriendelijke skigebieden in Tirol zijn eigenlijk twee skigebieden, maar allebei zorgen ervoor dat gezinnen de hoogste prioriteit hebben. Zowel Sillian in het Hochpustertal als Zettersfeld bij Lienz zijn als kindvriendelijk te omschrijven en dat komt door de kleinschaligheid en leuke kinderlanden. De skigebieden zijn compact en overzichtelijk en het massatoerisme is hier nog niet echt neergestreken. In de Bobo Kinderclub in Sillian wordt ervoor gezorgd dat kleintjes spelenderwijs aan hun pizzapunt werken. In Zettersfield is een en al avontuur te beleven op onder andere een 400 meter lange funslope vol hobbels. Bijkomend voordeel is dat je met de skipas SkiHit Osttirol in deze en nog zes andere skigebieden in Osttirol kunt skiën. Hierbij skiën kinderen tot 18 jaar voor kinderprijzen en skiën kids tot 5 jaar zelfs geheel kosteloos.

Dit weblog is geschreven in samenwerking met Tirol Werbung.

Marlous Winter

Over Marlous

Skiën en Marlous zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Na de nodige wintersportvakanties waarbij ze zowel op de ski’s als het snowboard stond, is ze nog een stapje verder gegaan. Zo heeft ze met veel plezier een aantal seizoenen gewerkt als skilerares in Ski Juwel.