Skip to navigation Skip to main content

Skiën in Winterberg deze week waarschijnlijk weer mogelijk

Winterberg 5
© Spalder Media Group

Winterberg heeft gistermiddag aangekondigd naar alle waarschijnlijkheid aanstaande vrijdag 2 december de eerste liften en pistes te openen. Dat is eerder dan veel skigebieden in de Alpen, die zelfs noodgedwongen het skiseizoen moeten uitstellen vanwege de tegenvallende sneeuwcondities. Nu is het op dit moment ook niet winters wit in Winterberg, maar omdat het flink kouder wordt, verwacht het skigebied de sneeuwkanonnen volop in te kunnen zetten.

Eerste twee liften in Winterberg mogelijk vrijdag in gebruik

Als je de webcams van Winterberg bekijkt, is het bijna niet te geloven dat er komende vrijdag weer geskied kan worden. Van de vers gevallen sneeuw van vorige week is niks meer over en tussen het bruine landschap liggen alleen wat hopen kunstsneeuw. Toch heeft het skigebied goede hoop om aanstaande vrijdag de eerste twee liften te openen, zo valt op de website te lezen. De komende dagen wordt het een stuk kouder, waardoor er volop kunstsneeuw geproduceerd kan worden.

10% korting op een skipas

Als de weersvoorspellingen uitkomen, opent Skiliftkarussell Winterberg aanstaande vrijdag de liften Rauher Busch (12) en Poppenberg (5). Of er nog meer liften openen en of een verbinding tussen beide liften mogelijk is, wordt nog bekendgemaakt. Het skigebied heeft aangegeven dat wanneer er niet meer dan vier liften draaien, de skipas 10% goedkoper is. Handig om te weten is dat de korting alleen bij de kassa’s wordt doorberekend en niet in de online ticketshop. Verhuurbedrijven en skischolen zullen ook geopend zijn bij de geopende liften.

Weer in Winterberg

Zoals je afgelopen maandag al in het Alpenweer kon lezen, bepaalt een hogedrukgebied boven Rusland de komende tijd het weerbeeld in Europa. De meteorologische winter gaat daarmee meteen winters van start. Koude lucht stroomt vanuit Scandinavië Duitsland binnen, waardoor het kwik flink daalt. Vanaf morgen kan het al licht vriezen en die trend zet de komende dagen voort. Van vrijdag tot en met zondag lijkt de temperatuur zelfs niet eens meer boven nul te komen in Winterberg. De sneeuwkanonnen kunnen volop draaien en ook valt er van tijd tot tijd wat verse sneeuw.

Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.