Skip to navigation Skip to main content

Nieuwe lift in Hoch-Ybrig: oude Fuederegg uit 1970 vervangen

sleeplift

Komende winter vind je in het Zwitserse skigebied Hoch-Ybrig een nieuwe sleeplift. De oude pannenkoeklift Fuederegg uit 1970 is vervangen door een moderne variant. Eigenlijk zou de lift al in 2021 vervangen moeten zijn, maar helaas moest de bouw door vertragingen met de bouwvergunning worden uitgesteld. In dit artikel lees je alles over de nieuwe Fuederegg sleeplift in Hoch-Ybrig.

Nieuwe lift in Hoch-Ybrig vervangt ruim 50 jaar oud model

Meer dan 50 jaar lang heeft de Fuederegg pannenkoeklift trouwe dienst geleverd aan wintersporters in Hoch-Ybrig. Plannen voor het vernieuwen van de sleeplift lagen al even op tafel en in 2021 maakte men zelfs al een eerste begin, maar door vertragingen met de bouwvergunning moest alles helaas worden uitgesteld. Gelukkig kwam er begin dit jaar eindelijk goed nieuws en werd het pensioen van het nostalgische liftje officieel ingeluid. In het voorjaar van 2022 is de lift in één dag neergehaald. Daarna is men gestart met de wederopbouw.

Traject iets aangepast

De nieuwe Fuederegg in Hoch-Ybrig is niet alleen een stuk moderner, maar ook sneller. Voortaan ben je een aantal seconden eerder boven. Het traject heeft men wel iets aangepast. De uitstap is nu iets verder links op de berg. Groot voordeel voor beginners is dat de nieuwe Fuederegg een stuk langzamer aankomt, waardoor er meer tijd is om de sleeplift te pakken en in te stappen.

Feiten & cijfers nieuwe lift in Hoch-Ybrig

Hoogte dalstation: 1430 m Lengte: 235 m
Hoogte bergstation: 1490 m Hoogteverschil: 60 m
Snelheid: 2,3 m/sec. Duur rit: 2:40 min
Soort lift: sleeplift Capaciteit: 500 pers./uur
Fabrikant:Garaventa Plaats: Hoch-Ybrig

Wintersport in Hoch-Ybrig

Hoch-Ybrig is een skigebied in Zwitserland dat nog niet zo bekend is bij de grote massa. Van grote druktes en lange wachtrijen voor de skiliften is dan ook vrijwel nooit sprake. Wintersporters hebben hier toegang tot zo'n 50 km aan pistes, verdeeld over 22 afdalingen. Vooral families voelen zich hier erg thuis. Naast skiën en snowboarden kun je ook te voet het landschap intrekken. Met ruim 170 km aan wandelpaden is er altijd wel een mooie route te vinden. Ook zijn er nog vele andere activiteiten mogelijk.

Winter Esmee

Over Esmée

Zet Esmée op ski's en ze wordt het vrolijkste meisje op aarde. Tegenwoordig verruilt ze soms haar latten voor een snowboard. Iets meer uitdaging, maar ook daar wordt ze gelukkig van. Ze kan gewoon geen genoeg van wintersport krijgen!