Skip to navigation Skip to main content

Deze activiteiten maken je wintersport in de Tiroler Zugspitz Arena onvergetelijk

(C) Tiroler Zugspitz Arena, Roast Media
© Tiroler Zugspitz Arena, Roast Media

Er zijn weinig skigebieden die buiten de pistes zo’n uitgebreid aanbod aan winteractiviteiten hebben als de Tiroler Zugspitz Arena. Naast bekende activiteiten als langlaufen en winterwandelen zijn er in dit gebied ook unieke ervaringen te vinden, die je wintersport onvergetelijk maken. Je leest de beste tips voor je wintersport in de Tiroler Zugspitz Arena in dit blog!

Wintersport in de Tiroler Zugspitz Arena

Het skigebied Tiroler Zugspitz Arena ligt op de Oostenrijkse kant van de Zugspitze, dat met 2962 meter de hoogste berg van Duitsland is. In dit gebied heb je op ski’s allerlei mogelijkheden op de 143 kilometer aan pistes, verdeeld over zeven skigebieden. Zugspitzplatt is het hoogstgelegen van allemaal, met het hoogste bergstation op 2720 m hoogte. De gebieden Ehrwalder Alm, Wetterstein, Grubigstein, Berwang-Bichlbach, Marienberg zijn lagergelegen, en allemaal uitstekend geschikt voor gezinnen, hoewel ze ook leuke rode pistes herbergen. In de Tiroler Zugspitz Arena houdt het plezier echter niet op aan het einde van de piste.

Wandelen in de Tiroler Zugspitz Arena
© Tiroler Zugspitz Arena, C. Jorda

Winter- en sneeuwschoenwandelen

In de Tiroler Zugspitz Arena zijn er met meer dan 60 km aan vrijgemaakte winterwandelpaden genoeg opties om heerlijke wandelingen te maken in de frisse berglucht. Het is ook mogelijk om sneeuwschoenwandelingen te maken, al dan niet gegidst. Een tip: er is wekelijks een begeleide sneeuwschoentocht rondom Lermoos, waarbij je op een veilige manier het dorp ontdekt en van de gids van alles hoort over de regio. Deze tocht is gratis op vertoon van je gastenkaart, die je kosteloos ontvangt als je verblijft in de Tiroler Zugspitz Arena.

Iglo’s bouwen

Misschien niet het eerste waar je aan denkt tijdens een wintersport, maar iglo’s bouwen is echt de moeite waard! Onder begeleiding van een gids ga je eerst op de sneeuwschoenen op zoek naar een geschikte plek om het kamp op te slaan. Daar begin je vervolgens met het samenpersen van sneeuw, waarna je deze sneeuw tot blokken zaagt. Vervolgens leg je deze vers gemaakte, witte stenen op elkaar totdat er een ijzige hut ontstaat: je eigen iglo! Tussendoor geniet je van een traditionele maaltijd, bereid op een kampvuur. Al met al een heerlijke dag in de natuur.

Rodelen in de Tiroler Zugspitz Arena
© Tiroler Zugspitz Arena, Oostenrijk TV

Maar liefst vier rodelbanen

Rodelliefhebbers kunnen in de Tiroler Zugspitz Arena hun hart ophalen. Met vier rodelbanen is er volop keuze en kun je tijdens je wintersport meerdere routes proberen. In Ehrwald en Biberwier kun je ’s avonds rodelen op verlichte banen, wat weer een heel andere kijk op het skigebied geeft. In Lermoos en Berwang kun je naast avondrodelen ook overdag je heil zoeken op de rodelbaan. Zo heb je in de Tiroler Zugspitz Arena alle mogelijkheden om een ritje op de slee in je skidag te passen: als leuke afwisseling tussendoor, of als gave afsluiting van de dag.

Genieten in de paardenslee

Tijdens een wintersport neem je zelden écht de tijd om het schitterende landschap in je op te nemen. Daarvoor is een ritje in de paardenslee een uitkomst. Of het nu romantisch met z’n tweeën is, of met het hele gezin: onder een kleedje in de paardenslee is de perfecte plek om te genieten van het prachtige uitzicht op de witte Zugspitze. Je kunt even helemaal tot rust komen, wat tijdens een actieve vakantie als de wintersport best wel even lekker kan zijn.

Wandelen met lama's in de Tiroler Zugspitz Arena
© Tiroler Zugspitz Arena, C. Jorda

Wandelen, maar dan net even anders

Hoe mooi de uitzichten ook zijn, en hoe fris de berglucht ook is, zelfs wandelen in de sneeuw gaat wel eens vervelen. Dan zijn er in de Tiroler Zugspitz Arena opties genoeg om je wandeling een twist te geven. Zo kun je in Lermoos en Biberwier wekelijks aansluiten bij een fakkeltocht door het dorp en de omgeving. De oranje gloed van de fakkels zorgt voor een unieke sfeer. Bovendien vertrekt vanuit Biberwier wekelijks een wandeltocht met bijzondere deelnemers: bij deze tocht loop je samen met lama’s! Ook al deze tochten zijn gratis te volgen met de gastenkaart.

Langlaufen als een professional

De Tiroler Zugspitz Arena onderscheidt zich door zijn uitstekende faciliteiten voor langlaufers. Niet voor niets heeft het gebied van Tirol het Loipengütesiegel gekregen, een keurmerk waarmee de loipes van de Tiroler Zugspitz Arena als goed zijn bestempeld. Met maar liefst 131 km aan loipes is er meer dan voldoende variatie mogelijk op de dunne latten. Een unieke tip: in Berwang is eens per week een cursus laserbiathlon. Hier kun je de combinatie van langlaufen en schieten eens proberen, zonder direct met kogels aan de slag te hoeven.

Dit blog is geschreven in samenwerking met de Tiroler Zugspitz Arena.

Winterfoto Mees

Over Mees

“Het is net als thuiskomen”, is wat Mees ieder jaar weer verzucht als de eerste besneeuwde bergtoppen opdoemen in de verte. Het gevoel dat hij door een met sneeuw bekleed skigebied krijgt, is voor hem ongeëvenaard.