Skip to navigation Skip to main content

Deze pistes brengen je naar de 7 leukste berghutten in SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental

Panoramaterras Gipfelrestaurant Hohe Salve ©SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental Christian Kapfinger
© SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental / Christian Kapfinger

In SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental vind je 80 berghutten direct langs de skipiste. Aangezien het skigebied ruim 270 km pistes omvat, betekent dat dat je iedere 3,5 km wel een bergrestaurant of skihut tegenkomt. Keuze te over dus! Maar wat zijn nu de leukste berghutten? In dit blog zetten we de favorieten van onze redactie voor je bij elkaar en vertellen we meteen hoe je er komt.

1. Panoramarestaurant Hohe Salve

Alleen al voor het waanzinnige uitzicht behoort het Panoramarestaurant Hohe Salve tot onze favorieten. Vanaf het ronddraaiende restaurant op 1829 meter hoogte heb je een compleet rondom uitzicht op meer dan 70 drieduizenders, waaronder de Grossvenediger en Grossglockner. Tel daarbij op het voedzame Tiroolse eten en het pittoreske witte kerkje op de top van de Hohe Salve, en je snapt dat dit bergrestaurant een must is tijdens je wintersport in de SkiWelt. De Salvena gondelbaan in SkiWelt Hopfgarten en de gondelbaan Hohe Salve in SkiWelt Söll brengen je er rechtstreeks naartoe.

Panoramarestaurant op de top van de Hohe Salve in SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental
© SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental Marketing GmbH

2. Neue Alte Mittel

Tot 2018 was het nog de Alte Mittel, waar traditionele Tiroolse specialiteiten op de kaart stonden. In 2019 is dit voormalige middelstation van de oude stoeltjeslift compleet vernieuwd en uitgebouwd tot een modern restaurant waar trendy fusion gerechten worden gekookt en de lekkerste hamburgers van de SkiWelt worden gebakken. Wat er niet veranderd is, is de ontspannen sfeer en gezelligheid. Je komt er vanaf het middelstation van de Alpenrosenbaan in SkiWelt Westendorf, via de rode piste 110b.

Piste langs de Neue Alte Mittel in SkiWelt Westendorf
© SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental / Dietmar Denger

3. Skiwiege

Klein en een beetje verscholen ligt de Almbar & Lounge Skiwiege, een waar paradijsje in de sneeuw. Hippe drankjes, loungemuziek en sushi maken dat je je hier even in de hemel waant. Maar dan wel met je skiboots aan. Skiwiege ligt achter een sneeuwwal aan de rode Ki-West afdaling, piste 120, in SkiWelt Westendorf. Goed opletten dus, dat je ‘m niet mist als je over deze heerlijk brede piste omlaag komt.

Relaxen in loungestoelen in SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental
© SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental Marketing GmbH

4. KRAFTAlm

De KRAFTalm is in 2020 compleet nieuw opgetrokken. Voor de moderne, strakke vormgeving is gebruik gemaakt van het hout van de oude Kraftalm, die hier al sinds 1909 stond. Je kunt er op het heerlijk grote, zonnige terras mooie gerechten eten of een drankje doen. De KRAFTalm ligt direct naast het middenstation van de Salvista gondelbaan in SkiWelt Itter. Je komt er dus met de gondel, of vanaf de Hohe Salve via de rode Kraftalmafdaling (piste 40).

5. Rübezahl Alm

Bij de Rübezahl Alm ga je even terug in de tijd, toen alles nog van hout was. Deze kleine almhut is in 1778 gebouwd en tot 1972 ’s zomers in gebruik geweest als actief almbedrijf. Sindsdien is deze alm ook ’s winters als skihut in gebruik, waarbij niets aan de authentieke en gezellige sfeer is veranderd. Dat merk je zodra je er naar binnen wilt: de ingang is slechts 1.50 meter hoog en binnen is werkelijk alles van hout. De gerechten die je hier kunt eten zijn net zo authentiek als de hut zelf. Je komt er over de rode dalafdaling 80 en blauwe 80e in SkiWelt Ellmau-Going.

6. Filzalm

Een beetje verstopt achter het ALPENIglu-dorp in SkiWelt Brixen, ligt de Filzalm. Bij deze knusse berghut eet je heerlijke Kaiserschmarrn, terwijl je uitkijkt over het Brixental. De Filzalm is de oudste skihut in de SkiWelt en werd in 2017 helemaal gerenoveerd. Wat overigens geen afbreuk doet aan de gezellige sfeer. Nog steeds wordt hier met liefde gekookt, en dat proef je in de lekkere Tiroolse gerechten die hier op het menu staan. Vanaf de Kälberssalven stoeltjeslift neem je de rode piste 2, sla af naar de rode 7a Filzboden afdaling.

Kaiserschmarrn eten bij Jochstubn in SkiWelt Scheffau
© SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental Marketing GmbH

7. Alpengasthof Jochstubn

Dit mooie, grote bergrestaurant ligt op een prachtige centrale locatie in SkiWelt Scheffau, waar de 3 skiliften samenkomen: de Jochbahn, de Muldenbahn en de Aualmbahn. Je hebt hier een geweldig uitzicht op de omliggende bergen en pistes. Binnen zijn mooie zithoeken en een heerlijk warme open haard, buiten een groot rondom terras waar het altijd zonnig is. Op het menu staan Tiroolse gerechten en de porties zijn groot. Maar niet alleen voor de megagrote Germknödels en schnitzels moet je hier zijn. Regelmatig zijn er liveoptredens van de Jochstubn Buam, die met hun muziek bijdragen aan de positieve sfeer in deze berghut. Vanaf het knooppunt van de 3 liften kom je er via piste 70 Muldenafdaling.

Skihüttengaudi Après-ski weken in SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental
© SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental / Christian Kapfinger

Après-ski weken 10 maart – 2 april 2023

Zin om nog meer van de 80 berghutten in de SkiWelt te ontdekken? Van 10 maart tot 2 april zijn de après-ski weken in de SkiWelt! Meer dan 70 bergrestaurants en après-ski hutten in de SkiWelt zorgen voor een uitgelaten stemming, met livemuziek zo veel je maar kunt bedenken. Van volksmuziek tot elektropop en van jazz tot rock, er is voor iedereen iets bij. De skiguides van de SkiWelt nemen je mee op de SkiWelt Tour door het hele skigebied en brengen je tussendoor en na afloop naar hun favoriete hutten. Geniet van ouderwets gezellige après-ski sfeer!

Op wintersport in de SkiWelt

Vanuit de 9 idyllische dorpen Going, Ellmau, Scheffau, Söll, Itter, Hopfgarten, Westendorf, Brixen im Thale en Kirchberg heb je direct toegang tot dit afwisselende skigebied, dat een van de grootste van Oostenrijk is. In deze special, die we ter ere van het 45-jarig jubileum van de SkiWelt schreven, vertellen we meer over de dorpen en het skigebied.

Dit weblog is geschreven in samenwerking met SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental.

Winter Esther

Over Esther

Hoewel Esther ooit is begonnen met skiën, ging haar wereld pas echt open toen ze op een snowboard kwam te staan. Vanaf dat moment is ze nergens liever dan op de pistes! Ze is zelfs zo dol op wintersport, dat Oostenrijk drie jaar lang haar thuisbasis was.