Skip to navigation Skip to main content
FamilieSkiWeken in SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental
© SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental Marketing GmbH

Als je met je gezin naar SkiWelt op wintersport gaat, vind je er een groot aantal eenvoudige, brede afdalingen en oefenpistes om uit te kiezen. Er zijn in totaal 270 km prachtige skipistes, waarvan 114 km blauwe pistes. Bovendien zijn er tal van leuke attracties en uitdagende extra’s, die een skidag een compleet avontuur maken. Wat ga je als eerste doen? In dit artikel lees je hoe je met de kinderen een geweldige skidag in SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental beleeft.

Skiplezier voor alle leeftijden in SkiWelt

Er zijn talloze blauwe, rode en zwarte pistes in dit grote skigebied met in totaal 270 km aan skipistes. Iedereen kan de piste van zijn of haar niveau kiezen, om daarna weer samen verder te skiën. Of om samen een tussenstop te maken bij een van de 80 gezellige authentieke hutten, die direct langs de piste staan. Voor gezinnen met kinderen valt er op de alleen al 114 km blauwe en 120 km rode skipistes dagelijks iets nieuws te ontdekken. Wij geven je hier de leukste tips.

SkiWelt piste met aan de voet van de Wilder Kaiser
© SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental / Agentur W9

FamilieSkiWeken in SkiWelt: kinderen tot 15 jaar skiën gratis

Ben je met kleine kinderen niet aan de schoolvakanties gebonden voor je wintersport? Plan je skivakantie dan in het voor- of naseizoen en profiteer van flinke korting op de skipassen! Van 8-22 december 2023 en van 16 maart tot 1 april 2024 krijgen kinderen tot 15 jaar een gratis SkiWelt skipas als een van de ouders een skipas voor minimaal 3 dagen koopt. Dat is een fijne besparing!

Gratis oefenweides in de SkiWelt dorpen

Oefenweides zijn ideaal voor de eerste stapjes in de sneeuw en de eerste bochtjes op de lange latten, terwijl ouders makkelijk kunnen toekijken. De gratis oefenweides in SkiWelt Westendorf en SkiWelt Söll liggen direct in het dorp. In SkiWelt Scheffau/Schwoich vind je een gratis touwlift en een draaimolen voor de kleintjes. In Ellmi's Winterwelt in SkiWelt Ellmau zijn twee lopende banden die gratis kunnen worden gebruikt. Voor de oefenweide in SkiWelt Hopfgarten en voor de sleepliften van Mittererwies en de oefenlift Salvista in SkiWelt Itter gelden speciale tarieven. Voor de oefenweides rondom de Brandstaldl in SkiWelt Scheffau heb je alleen een liftpas voor één keertje de berg op nodig.

De leukste berghutten in SkiWelt om met kinderen te eten

Na de eerste uurtjes op de ski’s is het tijd voor een pauze. De 80 veelal door families gerunde hutten met zonneterrassen en bediening bieden alle ruimte voor jong en oud. Er staan lekkere, regionale gerechten op het menu en de sfeer is heerlijk authentiek. Ga zeker langs de oude Rübezahlalm. Hier kunnen alleen kinderen rechtop door de ingang naar binnen! Helemaal nieuw is het ‘Erlebniseldorado Hartkaiser’ waar je o.a. een echt kinderrestaurant vindt. Ook nieuw is ‘Rice & Fries’, waar je een portie zoete aardappel frites met een schep gummibeertjes als toetje kunt kiezen! Voor het mooiste uitzicht op de drieduizenders eet je samen een portie Kaiserschmarrn op het draaiende terras van het Panoramarestaurant Hohe Salve.

Brixen Doppelmayr Seilbahnen Gmbh Maren Krings
© Doppelmayr Seilbahnen GmbH / Maren Krings

De fijnste familieafdalingen in SkiWelt

Samen van de berg af suizen! De dalafdaling 100b vanaf de Astberg in SkiWelt Going staat met stip op nummer 1 als het om een heerlijk brede blauwe piste voor het hele gezin gaat. Ook in SkiWelt Ellmau is zo’n fijne lange dalafdaling, de blauwe 80 die zich onder de Hartkaiser gondellift doorslingert. De blauwe Familieafdaling 40 in SkiWelt Söll start in Hochsöll en gaat slingerend door het bos omlaag naar Söll. Bijzonder populair bij families is ook de Windauafdaling 111 in SkiWelt Westendorf, die start op de Talkaser en eindigt bij het dalstation van de Choralpelift.

Waanzinnig veel leuks – op en naast de piste

Kinderen kunnen in SkiWelt hun lol op bij de Rabenrallye speurtocht of achter heksen aan over de piste vliegen. Ook kun je door Ellmi’s Winterwelt skiën, een beleveniswereld vol fantasievolle, magische stations. En wat je zeker ook wilt doen, is een bezoekje brengen aan het ALPENiglu iglodorp. Neem een kijkje bij de ijssculpturen in de iglo’s of doe een drankje aan de ijsbar. Snelheidsparcours en Skimovietrajecten waar je wordt gefilmd zorgen voor actie en een beetje competitie in je skidag. De drie funparks in SkiWelt bieden met hun obstakels nog meer uitdaging. Maar je kunt hier ook gewoon even stoppen en de kunstjes van anderen bekijken.

Kinderen met heks op skis in Hochsoell
© SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental / Dietmar Denger

Op een sleetje door de sneeuw

Wie houdt er niet van sleeën? De rodelbanen in SkiWelt worden elke dag geprepareerd en bieden dus het perfecte parcours voor groot en klein om lekker over omlaag te suizen. En komen jullie overdag niet aan sleeën toe, dan kun je ook ’s avonds op de rodelbanen terecht. Die zijn namelijk van woensdag tot zaterdag of zondag ook tot ’s avonds laat open en goed verlicht.

Nachtrodeln in Ellmau in der SkiWelt
© SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental / Dietmar Denger

Meer weten over SkiWelt?

Eerder schreven we deze special, met daarin nog veel meer informatie over wintersport in SkiWelt. Ben je op zoek naar een accommodatie in dit heerlijk grote skigebied? Doe dan vrijblijvend een aanvraag bij de lokale VVV’s.

Dit weblog is geschreven in samenwerking met SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental GmbH.

Winter Esther

Over Esther

Hoewel Esther ooit is begonnen met skiën, ging haar wereld pas echt open toen ze op een snowboard kwam te staan. Vanaf dat moment is ze nergens liever dan op de pistes! Ze is zelfs zo dol op wintersport, dat Oostenrijk drie jaar lang haar thuisbasis was.