Skip to navigation Skip to main content
Winterwandern Almpromenade Gerlosstein 04 (1)
© Zillertal Arena

De Oostenrijkse Zillertal Arena is een bekende en geliefde wintersportbestemming. Wald im Pinzgau en Königsleiten zijn twee dorpen die iets verder dalinwaarts liggen. Königsleiten ligt op de berg, Wald ligt beneden in het dal. Beide dorpen maken deel uit van skigebied Zillertal Arena, dus je kunt er heerlijk skiën. Daarbij bieden de dorpen ook veel leuke activiteiten buiten de piste, in de dorpen zelf.

Over Königsleiten en Wald

Het familievriendelijke dorp Königsleiten ligt op 1600 meter hoogte en is daarmee het hoogstgelegen dorp van de Zillertal Arena. Met vele restaurants en berghutten is het dorp helemaal op wintersport ingericht. Wald ligt op 900 meter hoogte en is een wat rustiger dorp, waar iedereen die de stilte wil opzoeken op adem kan komen. Er staan veelal sfeervolle huizen en chalets. Wald is ideaal voor langlaufers en winterwandelaars. Eerder schreven we een special, met daarin meer informatie over beide dorpen.

Vanuit de paardenkoets genieten van het landschap
© Zillertal Arena

Maak een ritje met de paardenkoets

Een gezellige manier om de omgeving van Wald en Königsleiten samen te bekijken, is vanuit een paardenkoets. Je kunt in alle rust van de glinsterende bergtoppen, dikbesneeuwde bossen en knusse dorpjes genieten, terwijl de paarden je door het witte winterlandschap voorttrekken. Koud zullen jullie het niet krijgen, want je krijgt lekker warme dekens om je in in te pakken.

Sneeuwschoenwandelen in Wald-Königsleiten
© Zillertal Arena

Sneeuwschoenwandelen met gids

De omgeving van Wald en Königsleiten is ook ideaal om op sneeuwschoenen te ontdekken. Terwijl je rustig door de knisperende sneeuw stapt, heb je alle tijd om de ongerepte winterlandschappen, besneeuwde bossen en dierensporen in de sneeuw te bekijken. De benodigde uitrusting kan op verzoek worden gereserveerd. Op dinsdagmiddag organiseert de VVV van Wald een gezellige, rustige sneeuwschoenwandeling door weiden en bossen onder leiding van een gids. Op donderdagochtend kun je meedoen aan een iets uitdagendere sneeuwschoenwandeling met gids door het besneeuwde landschap in het Nationale Park Hohe Tauern. Hierbij leer je van alles over de flora en fauna in de winter.

Rodelen

In zowel Wald als Königsleiten is een mooie rodelbaan waar je met een sleetje omlaag kunt suizen. De kleine rodelbaan in Wald is tot 's avonds 20.00 uur verlicht en helemaal niet steil. Hier kunnen ook kinderen zelfstandig sleeën. Op de rodelbaan in Königsleiten maak je wel vaart. Je eindigt hier in het dal, bij de oude Gerlosstrasse. Sleetjes zijn op meerdere plekken in Wald-Königsleiten te huur. Met je gastenkaart krijg je 10% korting op de huur ervan.

Rodelen in Wald-Königsleiten
© Zillertal Arena

Bezoek het Nationalpark Zentrum

Het bezoekerscentrum van het nationale park Hohe Tauern is een van de modernste bezoekerscentra van Europa. In het bezoekerscentrum kom je van alles te weten over alle aspecten van het nationale park en de Alpenwereld, terwijl je door tien fascinerende ruimtes komt, die de natuur in beeld brengen. Heel bijzonder is de panoramabioscoop, waarin jij in het midden staat en overal rondom de ontstaansgeschiedenis van de natuur in de Hohe Tauern in een film wordt getoond. Het bezoekerscentrum ligt midden in Mittersill, een gezellige plaats met wat leuke winkeltjes en café’s. Je rijdt er vanuit Wald in ca. 20 minuten naartoe, vanuit Königsleiten in ca. 35 minuten.

Fakkelwandeling naar de verlichte waterval van Krimml

De Krimmler Wasserfälle zijn de grootste watervallen van Europa. Zeker in de winter zijn ze spectaculair om te zien, want dan ligt er sneeuw en ijs omheen. Het water valt in verschillende niveaus omlaag en je kunt er over een wandelpad door het bos naartoe lopen. Tip: iedere woensdagavond kun je meedoen aan een fakkelwandeling naar de waterval. De fakkels die iedereen meedraagt, verlichten het pad in de sneeuw. En het bos waar je doorheen gaat, krijgt een magische sfeer. Bij de waterval word je met muziek ontvangen en in het restaurant bovenaan de waterval kun je van een lekker warm drankje genieten. De wandeling is sprookjesachtig en geschikt voor kinderen. Vanuit Königsleiten rijd je er in ca. 20 minuten naartoe, vanuit Wald in ca. 10 minuten.

Fakkelwandeling naar de Krimmler Wasserfälle
© Zillertal Arena

Zwemmen in het Kristallbad in Wald

Nog een leuke tip voor de kinderen: het Kristallbad in Wald. Met een 50 meter lange glijbaan, een kinderbad en verschillende attracties raak je hier niet uitgebadderd. In totaal is er ruim 300m2 aan zwembaden, met lekker warm water. Ook het verwarmde buitenbad is in de winter open, wat een heel bijzondere ervaring geeft. Behalve zwemmen kun je hier ook heerlijk naar de sauna: er is een heel saunalandschap met finse sauna, bio- en infrarood sauna en stoombad. Als je tussendoor trek krijgt, kun je in het bijbehorende restaurant terecht.

Zwemmen en naar de sauna in het Kristallbad in Wald
© Zillertal Arena

Skiën en meer

Een wintersport in Wald en Königsleiten kun je dus zo afwisselend maken als je zelf wilt. Lange dagen skiën in de Zillertal Arena gaan prima samen met ontspannen activiteiten vanuit beide dorpen. Ben je benieuwd wat je, naast onze tips, nog meer kunt doen tijdens je wintersport in Wald en Königsleiten?

Dit weblog is geschreven in samenwerking met Wald-Königsleiten

Winter Esther

Over Esther

Hoewel Esther ooit is begonnen met skiën, ging haar wereld pas echt open toen ze op een snowboard kwam te staan. Vanaf dat moment is ze nergens liever dan op de pistes! Ze is zelfs zo dol op wintersport, dat Oostenrijk drie jaar lang haar thuisbasis was.