Skip to navigation Skip to main content

5 romantische activiteiten voor een wintersport in Wald-Königsleiten

Heerlijk eten bij een berghut in het Zillertal Zillertal Arena
© Zillertal Tourismus

Wald en Königsleiten vormen een ideale wintersportbestemming, ook als je met z’n tweetjes bent. De twee romantische dorpjes liggen in de Zillertal Arena, het grootste skigebied van het Zillertal, waar je met 52 skiliften en 150 km aan pistes prima samen dagenlang kunt skiën. Maar Wald en Königsleiten lenen zich er ook heel goed voor om er samen een wintersport vol romantische ervaringen van te maken. In dit blog lees je hoe.

Over Wald en Königsleiten

Wald ligt beneden in het dal en is iets rustiger, terwijl Königsleiten op 1600 meter hoogte op de berg ligt en levendiger is. In beide dorpen heb je echt het gevoel even de drukte van alledag achter je te laten. Door de gemoedelijke atmosfeer waan je je ergens diep in de bergen. Waar je tijd hebt voor elkaar en samen de omgeving kunt ontdekken, wetend dat er na afloop zo’n heerlijk comfortabel bed op je staat te wachten. Grote kans dat dat in een fijn klein chalet is, want daarvan zijn er veel in Wald en Königsleiten. Königsleiten is het hoogstgelegen dorp van de Zillertal Arena waar je kunt slapen. Het is echt een ski-in ski-out dorp, dus je stapt zo vanuit de deur van je accommodatie de piste op. In Wald stap je zo de natuur in, waar je van alles samen kunt ondernemen.

Rodelbanen in de Zillertal Arena Oostenrijk
© Zillertal Arena

Ga samen rodelen

Rodelen geeft plezier en spanning tegelijk. Het beste excuus dus om je stevig aan elkaar vast te houden als je op een sleetje over de rodelbaan omlaag suist! In Wald kun je tot ’s avonds 20.00 uur op de verlichte rodelbaan bij de Finkenhof terecht. Deze baan is niet steil, dus een lekkere opwarmer als je nog niet eerder hebt gerodeld. De rodelbaan in Königsleiten start achter Ursprungs Panorama Hotel. Deze baan is 950 meter lang en voert je in rap tempo door het romantische, diep besneeuwde landschap bergaf. Dat wordt puur genieten.

Winteractiviteiten Wald-Königsleiten Hohe Tauern Zillertal Arena
© Zillertal Arena

Maak een sneeuwschoenwandeling

Soms zegt stilte meer dan woorden. Dat geldt zeker als je een sneeuwschoenwandeling maakt. In Wald en Königsleiten kun je prima samen op eigen gelegenheid de natuur in trekken, om te genieten van de glinsterende sneeuw en elkaars gezelschap. Misschien zie je wel dierensporen die jullie kunnen volgen. De benodigde uitrusting is ter plekke te huur.

Twee keer per week worden er ook sneeuwschoenwandelingen met een gids georganiseerd. Op dinsdag (dec-april) een lichte wandeling en op donderdag (dec-maart) een wat pittigere wandeling. Je betaalt een kleine bijdrage voor het gebruik van de sneeuwschoenen.

Romantisch wandelen

De omgeving van Wald-Königsleiten leent zich uitstekend voor een romantische wandeling. Je kunt bijvoorbeeld door het bos, langs de Krimmler Ache wandelen. Of langs de Planetenroute, waar je van alles over ons zonnestelsel te weten komt. Bekend en geliefd is de wandelroute naar de Krimmler Wasserfälle, een imposante waterval die ook in de winter een bezoek meer dan waard is. In de kersttijd is de 2km lange wandeling vanuit Wald langs klassieke, handgemaakte kerststallen een aanrader. Ook de winterwandelroute van Königsleiten naar Hochkrimml/Filzstein (1699m), is er eentje om samen van te genieten. Deze wandeling gaat langs de Christkönigkapelle en twee bergrestaurants, waar je lekker kunt pauzeren. Voor een klein rondje kies je de Panoramaweg Königsleiten, die start en eindigt bij het bergstation van de Dorfbahn. ’s Avonds kun je meedoen aan de fakkelwandeling, die de VVV van Wald-Königsleiten regelmatig organiseert. Dit is een bijzondere wandelervaring om de dag mee af te sluiten.

Winterwandelen in Wald-Koenigsleiten Zillertal Arena
© Zillertal Arena

Moonlight Skiing & Dinner

Tijdens de volle maan in januari-april 2023 kun je vanuit Königsleiten meedoen aan „Moonlight Skiing & Dinner“. Met een lekker drankje geniet je op het dakterras van bergrestaurant Gipfeltreffen van de zonsondergang, terwijl een dj voor de muziek zorgt. Zodra de zon onder is, eet je gezellig in het bergrestaurant. Als iedereen voldaan is, klim je 10 minuten naar de top, en daarvandaan ski je over de geheimzinnig glinsterende pistes, bij het licht van de volle maan, langs de berg omlaag naar het dalstation van de Fussalm X-Press in Gerlos. Een shuttleservice brengt je terug naar Königsleiten.

Zillertal Arena Moonlight Skiing Königsleiten Gerlos
© Zillertal Arena
Zwemmen in Wald im Pinzgau Zillertal Oostenrijk
© Zillertal Arena

Wellness in het Kristallbad

In het Kristallbad in Wald-Königsleiten kom je helemaal tot jezelf. In dit prachtige zwembad kun je samen heerlijk ontspannen in het aangenaam warme water van het bijna 300 m2 grote bad, maar je kunt er ook sportief een paar baantjes trekken. Wie zichzelf echt wil verwennen, bezoekt het saunalandschap, met Finse sauna, infrarood sauna, biosauna en Turks bad. Pure verwennerij voor lichaam en geest. Een paar uur in het Kristallbad is een heerlijk begin of einde van je wintersportvakantie.

Dit weblog is tot stand gekomen in samenwerking met Wald-Königsleiten

Winter Esther

Over Esther

Hoewel Esther ooit is begonnen met skiën, ging haar wereld pas echt open toen ze op een snowboard kwam te staan. Vanaf dat moment is ze nergens liever dan op de pistes! Ze is zelfs zo dol op wintersport, dat Oostenrijk drie jaar lang haar thuisbasis was.