Skip to navigation Skip to main content
9696 - Wellness & wintersport in het Gasteinertal (1)
© Max Steinbauer Photography

Het Gasteinertal staat niet alleen bekend om de uitstekende wintersportmogelijkheden, maar ook om de wellness. Het dal in het Salzburgerland beschikt over meerdere thermale bronnen en enkele prachtige spa’s. De Felsentherme en Alpentherme bieden tal van relaxbaden met een watertemperatuur van meer dan 30°C. Ideaal om de vermoeide spieren tot rust te laten komen na een lange dag op de ski’s. Daarnaast zijn er de Gasteiner Heilstollen, een gezondheidscentrum met een unieke manier van kuren. De perfecte combinatie van warmte, hoge luchtvochtigheid en radon leidt tot een verlichting van pijn, ademhalingsstoornissen en huidziektes.

Felsentherme, Bad Gastein

De Felsentherme in Bad Gastein ligt direct tegenover de Stubnerkogelbahn in het hart van het dorp. Van oorsprong (ca. jr. 1500) werden de thermen van Bad Gastein in de rotsen gebouwd en vandaar ook de naam ‘Felsentherme’. Bij het interieur van de spa is rekening gehouden met het verleden en het omringende berglandschap. Het water dat door de diverse baden stroomt is mineraalrijk, heilzaam en zorgt voor een ontspannen lichaam en geest. Ook kinderen zijn van harte welkom in de Felsentherme.

Toegangsprijs
Volwassenen (3 uur): € 27,-
Kinderen (3 uur): € 15,-

9696 -  (2)
© Gasteinertal Tourismus GmbH, Marktl Photography

Alpentherme, Bad Hofgastein

De Alpentherme ligt in het centrum van Bad Hofgastein en biedt 30.000 m2 aan welllnessmogelijkheden. Het thermale water zorgt voor een ontspannen en voldaan gevoel na een enerverende dag in de buitenlucht. Zwemmen in een van de vele baden, tot rust komen op een van de air bubble ligstoelen of heerlijk eten in het Thermenrestaurant, hier is het allemaal mogelijk. Voor een work-out kun je terecht in het zeer uitgebreide fitnesscentrum. Ook is er een baby- en peuterparadijs waar de allerkleinsten kunnen genieten van het heerlijke warme water.

Toegangsprijs
Volwassenen (4 uur): € 33,-
Kinderen (4 uur): € 20,-

9696 -  (3)
© Alpentherme Gastein, Fotoatelier Wolkersdorfer
© Alpentherme Gastein, Fotoatelier Wolkersdorfer

Gasteiner Heilstollen

De Gasteiner Heilstollen liggen aan de weg richting Sportgastein en bieden wereldwijd unieke radontherapie aan. De combinatie van hoge luchtvochtigheid, warmte en radon in het binnenste van de Radhausberg boven Bad Gastein maakt van de Heilstollen een unieke therapievorm. In de gangen van deze 'gezonde' berg heerst constant een temperatuur van 44°C. De effecten van de radontherapie zijn wetenschappelijk bewezen.

Toegangsprijs
Volwassenen (1 sessie): € 76,10

Wintersport in het Gasteinertal

Wellness en wintersport vallen in het Gasteinertal uitstekend te combineren. Het dal beschikt over vier skigebieden die in totaal bijna 200 kilometer aan pistes te bieden hebben. De Stubnerkogel-Schlossalm is met bijna 90 kilometer de grootste van de vier. Een veelzijdig skigebied waar zowel families, beginners als gevorderden zich thuis voelen. Bovendien is er de afgelopen jaren veel geld geïnvesteerd in de modernisering van het gebied. Veelzijdigheid geldt ook voor de Großarltal-Dorfgastein. Met iets meer dan 70 pistekilometers net iets kleiner, maar net zo afwisselend. Daarnaast zijn er nog de Graukogel (12 km piste) en Sportgastein (19 km piste) waar ervaren wintersporters en freeriders zich uit kunnen leven. Skigebied Gastein maakt onderdeel uit van de Ski amadé en met een meerdaagse skipas kun je in alle vier de skigebieden skiën.

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.