25 februari 2017 door Miranda in 'Skigebieden onder de loep''

Hinterglemm vs. Kirchberg

Hinterglemm en Kirchberg zijn bestemmingen die enorm populair zijn bij de Nederlandse wintersporter. Maar als we proberen de beide dorpen eens met elkaar te vergelijken? Welke komt er dan als beste uit de bus? Waar zijn de faciliteiten voor families net even wat beter en waar kun je net iets harder feesten in de après-ski? En wat kun je er doen als je niet wilt skiën of snowboarden? We zetten het in dit artikel naast elkaar en zijn benieuwd of jij het met ons oordeel eens bent. Hinterglemm vs. Kirchberg, let's go!

Hoe kun je dat nou vergelijken?

Vorige week publiceerden we Gerlos toch groter: 455 ten op zichte van 318 likes voor Westendorf. Kortom, je hoeft het niet eens te zijn met deze uitkomst. Laat vooral je mening horen. En we hopen dat deze artikelen de mensen die nog twijfelen tussen beide bestemmingen een beetje op weg te kunnen helpen.

Skigebied: 1 - 0

Hinterglemm (Skicircus) Kirchberg (KitzSki)
Pistes: 270 km Pistes: 179 km
Max. hoogte: 2200 m Max. hoogte: 2400 m
Langste afdaling: 7 km (dalafdaling Leogang) Langste afdaling: 8,3 km (KitzSki Extended)
Seizoen: 2 december – 17 april Seizoen: 22 oktober – 1 mei

Qua pistekilometers is Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn natuurlijk de overduidelijke winnaar. Sinds de aansluiting met Fieberbrunn behoort het Skicircus ineens tot de grootste skigebieden van Oostenrijk en kun je hier lange dagtochten maken. De meeste kilometers zijn verdeeld over rood en blauw, waardoor het skigebied geschikt is voor de gemiddelde wintersporter. Maar het skigebied van Kitzbühel & Kirchberg, KitzSki is dan wellicht een stuk kleiner, de SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental ligt letterlijk om de hoek, waardoor ook de mogelijkheden in Kirchberg enorm zijn. Qua moeilijkheidsgraad doet Kirchberg wel onder aan het Skicircus, want hier is het grootste deel van de pistes blauw gekleurd. Daartegenover staat natuurlijk wel weer één van de moeilijkste afdalingen in de Worldcup: de Hinterglemm wint met een kleine voorsprong.

Skicircus saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn

Eindeloos skiën in het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn

Familievriendelijk: 1 – 1

Hinterglemm Kirchberg
Kinderweide in het dorp: Kinderweide in het dorp:
Nederlandse skiles: Nederlandse skiles:
Kindercrêche: Kindercrêche:
Mascotte: Mascotte:

Net als de meeste grote wintersportbestemmingen in Oostenrijk, hebben zowel Hinterglemm als Kirchberg hun 'kinderzaakjes' goed voor elkaar. Er zijn mooie kinderlanden waar les gegeven wordt in het Nederlands, enthousiaste mascottes en een prima kinderopvang. Waarom Kirchberg het dan toch net wint? In het skigebied zijn zoveel eenvoudige blauwe pistes, dat de kids - zodra ze de eerste bochten onder de knie hebben - het hele skigebied in kunnen. Super leuk met de hele familie!

Kirchberg

De oefenweide in het dal van Kirchberg

Après-ski & events: 1 – 2

Hinterglemm Kirchberg
Bier bestellen in het Nederlands: Bier bestellen in het Nederlands:
Hotspot piste: Kirchberg hier wint, omdat zij de eerste all-inclusive après-skibar in de Alpen hebben geopend deze winter:

Eisbar Kirchberg

Dagelijks een dolle boel in de Eisbar (Foto: Facebook Eisbar)

Sfeer: 1 – 3

Hinterglemm Kirchberg
Ligging aan een doorgaande weg: Ligging aan een doorgaande weg:
Hoogbouw: Hoogbouw:
Bebouwing: voornamelijk chalets Bebouwing: voornamelijk chalets
Riviertje: Riviertje:

Vanuit de tabel zou je zeggen: gelijk spel, maar dat kan natuurlijk niet in een 'wedstrijd'. Beide dorpen zijn gezellig en sfeervol. Nou vooruit, Kirchberg wint, omdat hun kerk zo mooi over het dorp uitkijkt...

Kirchberg

De kerk die Kirchberg haar naam geeft, steekt trots boven het dorp uit

Naast het skiën: 2 - 3

Hinterglemm Kirchberg
Langlaufen: 12 km loipes Langlaufen: 23,5 km loipes
Winterwandelen: 140 km routes Winterwandelen: 33 km routes
Rodelbaan: 2 x 4 km Rodelbaan: 3,5 km
IJsbaan: IJsbaan:

Naast het skiën willen we natuurlijk ook wel eens wat anders doen. Rodelen, wandelen of schaatsen is altijd een leuke afwisseling en bovendien fijn voor de vermoeide benen. Met een enorm netwerk aan wandelpaden, 2 rodelbanen én een ijsbaan is Hinterglemm hier de overduidelijke winnaar.

IJsbaan Hinterglemm

Schaatsen op de ijsbaan in Hinterglemm

De einduitslag 2-3, close call

Na het vergelijken van 5 verschillende thema's is Kirchberg de winnaar, maar het is nipt. Beide dorpen zijn razend populair in de winter en hebben vakantiegangers veel te bieden: fijne skigebieden, een oergezellige après-ski en goede faciliteiten voor de kids. De verschillen zijn klein, dus misschien beide dorpen maar eens proberen?

Hinterglemme vs. Kirchberg, wie zou er volgens jou moeten winnen, en waarom?

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen