Skip to navigation Skip to main content

St. Johann in Tirol: 5 tips voor je wintersport (video)

St. Johann in Tirol is een sfeervol plaatsje met een bescheiden, maar afwisselend skigebied. Van de ruim 40 km aan pistes is meer dan 20 km rood, waardoor ook gevorderde wintersporters zich hier prima kunnen vermaken. De zwarte dalafdaling naar Oberndorf zal hen zeker aanspreken. Families en beginners voelen zich absoluut thuis in St. Johann in Tirol. De brede en rustige pistes zijn ideaal voor minder geoefende skiërs en kids. St. Johann in Tirol ligt centraal in de Kitzbüheler Alpen, waardoor ook de pistes van de SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental, Kitzbühel & Kirchberg, KitzSki en Fieberbrunn snel en eenvoudig bereikbaar zijn. In deze video geven we je een beeld van het dorp, het skigebied en 5 tips voor jouw wintersport in St. Johann in Tirol.

#1. Piste: blauwe nummer 1

Vanaf de top van de Harschbichl leidt een lange blauwe piste helemaal terug naar het dal. De afdaling is veelal breed en zoals de kleur al doet vermoeden, niet al te moeilijk. Een prima piste voor de hele familie, maar ook kun je op de brede stukken heerlijk tempo maken en carven.

#2. Pisterestaurant: Stanglalm

In het skigebied van St. Johann in Tirol & Oberndorf liggen maar liefst 12 gezellige en knusse berghutten. Een absolute topper vonden wij de Stanglalm. De hut ligt ietsje verscholen, schuin achter het bergstation van de Penzinglift. Het zonnige terras biedt één van de mooiste uitzichten van het skigebied, de bediening is vriendelijk en het eten lekker.

Stanglalm

#3. Naast de piste: toerskiën

Zowel op als naast de piste zie je in St. Johann in Tirol veel toerskiërs. Deze sportievelingen nemen niet de lift omhoog, maar klimmen zelf met behulp van ski's en stijgvellen naar de top. Op deze manier geniet je extra van de natuur en de inspanning wordt beloont met een heerlijke afdaling. In het dal kun je het materiaal huren. Ben je onervaren en ga je echt buiten de piste? Huur dan een gids die je het toerskiën kan leren en ervoor zorgt dat je je veilig naast de piste begeeft.

#4. Après-ski: Rockbar

St. Johann staat niet bekend om een bruisende après-ski, maar toch zijn er voldoende plekken waar je na het skiën gezellig een drankje kunt doen. De bekendste plek is waarschijnlijk Max Pub, dat direct bij het dalstation ligt in het dorp ligt. Onderaan de Eichenhofliften vind je de Rockbar. Hier vinden regelmatig live optredens plaats na de skidag.

#5. Restaurant: Gasthof Dampfl

In het gezellige centrum van St. Johan zijn genoeg leuke restaurants waar je 's avonds kunt eten. Wij vonden Gasthof Dampfl erg leuk. Een sfeervol restaurant waar je de specialiteiten kunt eten die je in Tirol verwacht: lekker stevig en voedzaam.

Gasthof Dampfl, St. Johann in Tirol

Dit waren onze tips voor een wintersport in St. Johann in Tirol. Heb jij nog tips? Laat een reactie achter.

Lees hier ook ons reisverslag van St. Johann in Tirol >

Miranda Winter

Over Miranda

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.