8 oktober 2019 door Mandy in Skigebieden onder de loep

Sommige skigebieden in de Alpen scheppen op over de aanwezigheid van een hele lange afdaling. Er zijn echter ook skigebieden die over meerdere lange pistes beschikken. Zo geniet je optimaal van het skiën en sta je niet steeds binnen de kortste keren weer in de rij voor de lift. Kilometerslang bochten draaien om uiteindelijk in het dal te eindigen. Brandende bovenbenen en schreeuwende kuiten verzekerd! Snowplaza heeft 7 skigebieden op een rijtje gezet waar je tal van lange pistes vindt. Kilometervreters kunnen hier hun hart ophalen!

#1. Saalbach Hinterglemm

Wintersporters die al eens in Saalbach zijn geweest, weten dat het motto luidt: ‘korte nachten, lange pistes’. Welke afdaling je rond Saalbach en Hinterglemm ook pakt, ze leiden je uiteindelijk allemaal naar het dal. Wanneer je alle mogelijke pistecombinaties bij elkaar optelt, dan zijn maar liefst 20 verschillende dalafdalingen mogelijk. Eén van de langste is de Jausernafdaling van de Schattberg naar Vorderglemm met een afstand van 7 kilometer.

  • Zeer geschikt voor: après-ski liefhebbers.
  • 6-daagse skipas hoogseizoen: € 278,-
  • Pistestip: Jausernafdaling (7km)
Skipiste Saalbach Hinterglemm
Saalbach Hinterglemm

#2. Zermatt

Een van de langste dalafdalingen ter wereld is te vinden in het Zwitserse Zermatt. Vanaf het Matterhorn Glacier Paradise kun je een afdaling maken van maar liefst 17 kilometer! Deins je niet terug voor een paar lange pistes? Waag je aan de Matterhorn Ski Safari Gold, een skitocht waarbij je maar liefst 12.500 hoogtemeters overbrugt.

#3. Davos-Klosters

Davos-Klosters bestaat uit maar liefst zes verschillende deelskigebieden en ligt in het Zwitserse kanton Graubünden. Te midden van het prachtige landschap liggen onder meer de skigebieden Jakobshorn en Parsenn. Kilometerslange afdalingen kun je hier maken. Eén van de absolute highlights, en tevens de langste piste, is de Parsennafdaling. Vanaf de ‘Weißfluhgipfel’ staat je een 12 kilometer lange afdaling met 2000 meter hoogteverschil te wachten, welke eindigt in Küblis.

4. Zillertal Arena

Het Zillertal staat bekend om de hoeveelheid en de grote verscheidenheid aan afdalingen. Daarom mag het ook geen verrassing zijn, dat je in de Zillertal Arena een piste kunt afwerken met het grootste hoogteverschil in Oostenrijk. De ‘HöhenFresser-Tour’ overbrugt vanaf de Übergangsjoch (2500 m) tot aan het dal in Zell am Ziller bijna 1930 hoogtemeters! Deze 10 kilometer lange piste is voornamelijk rood, maar sluit af met een pittige zwarte strook.

Skipiste Zillertal Arena
Piste Zillertal Arena met prachtig uitzicht!

#5. Saas-Fee

Saas-Fee ligt op een hoogte van maar liefst 1800 meter en staat onder andere bekend om de sneeuwzekerheid. Zelfs in de zomer heb je hier de mogelijkheid om te skiën. Rond het dorp liggen maar liefst 13 vierduizenders wat voor een prachtig bergpanorama zorgt. De langste afdaling start vanaf Mittelallalin en heeft een lengte van 14 kilometer. Wanneer je van tevoren nog wat extra energie nodig hebt, kun je dit opdoen in het hoogstgelegen draairestaurant ter wereld (3500 m).

#6. SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental

De negen dorpen die onderdeel uitmaken van de SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental trekken ieder jaar weer een grote hoeveelheid wintersporters. Het skigebied is rijk aan maar liefst 21 dalafdalingen en hieronder vallen ook enkele zeer lange pistes. Zo kun je vanaf de top van de Hohe Salve prachtige lange afdalingen maken naar Söll, Itter en Hopfgarten. Bij alledrie de afdalingen overbrug je zo'n 1200 hoogtemeters en leg je 6 á 7 km af op de latten.

Afdaling in SkiWelt Kaiser - Brixental

#7. Kronplatz

De Kronplatz wordt omringd door vijf wintersportdorpen, die allemaal vanaf de top bereikt kunnen worden. Op de bovenste flanken van de Kronplatz vind je heerlijke brede pistes, terwijl ervaren wintersporters in de lagere gedeeltes aan hun trekken komen. De afdaling van de Kronplatz naar Percha overbrugt 1300 meter hoogteverschil, is ruim 10 km lang en gaat over blauwe en rode pistes. Meer uitdaging biedt de dalafdaling vanaf de top naar Reischach.

  • Zeer geschikt voor: families
  • 6-daagse skipas hoogseizoen: € 290,-
  • Pistetip: dalafdaling Percha (10,8 km)Mandy is sinds een jaar of 5 geleden hélemaal om. Waar ze voorheen een strandvakantie verkoos boven een wintersport, is dat inmiddels wel anders. Ze kan zich geen winter zonder ski's meer voorstellen.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen