24 januari 2017 door André in 'Reisverslagen', Reisverslagen''

Een perfecte wintersportdag in Mayrhofen

Mayrhofen in het Zillertal is al jaren een populaire wintersportbestemming. Een veelzijdig skigebied, sneeuwzekerheid en après-ski, je vindt het hier allemaal. Snowplaza gastblogger André wilde dit met eigen ogen weleens ervaren en vertrok naar het Zillertal. Ook hij was al snel overtuigd van de kwaliteiten van deze bestemming en het bijbehorende skigebied. André beleefde een perfecte wintersportdag in Mayrhofen en neemt in dit weblog het dorp en het skigebied onder de loep.

Van Innsbruck naar de Penkenbahn in 1 uur

’s Morgens gaat de wekker veel te vroeg en niets doet vermoeden dat ik binnen een paar uur in een besneeuwde winterwereld sta. De vlucht verloopt voorspoedig en wanneer het vliegtuig de landing inzet zie ik door het raampje de besneeuwde bergen. De Alpenhoofdkam ligt in de zon en het belooft een prachtige dag te worden. Binnen iets meer dan een uur na de landing rijd ik Mayrhofen binnen. De wintersportdag kan nu echt beginnen!

Met de Penkenbahn richting de pistes

De Penkenbahn brengt ons vanuit Mayrhofen richting de pistes. Ook voor wintersporters die niet zo houden van hoogtes en geschommel, valt deze lift mee. De nieuwe 3S-Bahn is stabiel en brengt je snel naar de pistes van de Penken. Wij besluiten om deze ochtend eerst de zonnige zuidhellingen te gaan ontdekken. De pistes liggen er door de vers gevallen sneeuw perfect bij. De opwinding wordt nog groter wanneer er bij iedere gemaakt bocht zo’n heerlijk sneeuwwolkje achter de ski’s vandaan komt.

Skiën in Mayrhofen: cruisen of Harakiri?

De beslissing om op de Actionberg Penken te gaan skiën werd eigenlijk spontaan genomen. We hadden er echter ook voor kunnen kiezen om vandaag op de ‘Genießerberg Ahorn’ te gaan skiën. Hier heb je enkele heerlijke blauwe afdalingen om op te cruisen, maar ook een van de langste (zwarte) dalafdalingen van Oostenrijk. Bovendien zijn hier enkele gezellige skihutten en de White Lounge, een iglodorp waar je ook kunt overnachten.

‘I survived Harakiri’: de steilste piste van Oostenrijk

Nadat de eerste wintersporthonger gestild is gaan we via de Knorren-stoeltjeslift richting de gevreesde Harakiri afdaling. Met een hellingsgraad van 78% is dit een van de steilste geprepareerde pistes van Oostenrijk. Het meest steile stuk overleef je alleen door zeer korte bochten te maken en optimaal gebruik te maken van je kanten. De eerste bochten kosten moeite, de sneeuw stuift, maar al snel keert het plezier terug. Na deze mythische afdaling hebben we een stevige lunch wel verdiend. Bij de Schneekarhütte komen we weer op krachten.

Après-ski bij de Brückn Stadl

In de middag skiën we verder op de pistes van de Rastkogel. De zon schijnt nog altijd volop, maar de spieren beginnen na deze lange dag zo langzamerhand tegen te stribbelen. We doen nog een laatste afdaling en besluiten om daarna terug te keren naar het dal. Eenmaal terug in Mayrhofen kunnen we een drankje in de après-ski niet weerstaan. Deze perfecte wintersportdag in Mayrhofen sluiten we af met een gezellig biertje in de Brück’n Stadl.

Wellicht ben je ook hierin geïnteresseerd

Wintersport is mijn grote hobby. Ik ga ieder jaar met veel plezier naar de sneeuw en hou van alles wat met skiën te maken heeft. Mijn enthousiasme probeer ik op het weblog van Snowplaza over te brengen!