9 maart 2019 door Jasper in | 0 Reactie(s)

De meeste wintersporters hebben het liefst ’s avonds sneeuw en overdag een strakblauwe hemel met een fel brandende zon. Helaas kunnen we het weer niet beïnvloeden en komt het af en toe voor dat we ook overdag te maken hebben met sneeuwval. Veel skiërs kiezen er dan voor om de dag in de accommodatie door te brengen. Heel erg zonde natuurlijk. Met wat handigheidjes kun je ook op een piste waar net sneeuw op gevallen is heerlijk skiën.

#1. Wees voorbereid op het onverwachtse

Het grote verschil met een strak geprepareerde piste is dat we niet precies kunnen zien wat er zich onder de vers gevallen sneeuw bevindt. Om onverwachtse bobbeltje en kuiltjes op te kunnen vangen, willen we goed boven onze voeten staan. Dat betekent dat we niet te ver naar voren willen leunen en niet te ver naar achteren. Een goede basishouding is hiervoor belangrijk

#2. Kijk voor je en anticipeer

Doordat je waarschijnlijk niet de eerste bent die door de verse sneeuw skiet, kan de sneeuw verspoord zijn. Hierdoor ontstaan er heuveltjes op de piste. Kijk goed voor je, zodat je de route die je skiet kunt aanpassen of jezelf voor kunt bereiden op wat er gaat komen. Kijk de diepte in en vooral niet naar je ski’s. Hier vind je 5 tips die ook enorm kunnen helpen in de verse sneeuw >

#3. Actieve stokinzet

Omdat de piste niet geprepareerd is en er zich hobbels en kuilen vormen in de loop van de dag, is het belangrijk extra te letten op het bewaren van je evenwicht. Dat kun je doen door goed gebruik te maken van je skistokken en een juiste stokinzet. Zet de dalstok bij het insturen van de bocht stevig in, zodat je stabieler de bocht kunt draaien.

Blijf tijdens een dag waarop het sneeuwt dus vooral niet binnen. Er is niks zo lekker als skiën in vers gevallen sneeuw!

Jasper heeft jarenlang gewerkt als skileraar in Gerlos in de Zillertal Arena en is eigenaar van Sneeuwsportleraren.nl.

Reactie(s)

Laat een reactie achter

Skiën is meer dan een passie voor Jasper; het is zijn leven. Als kleine jongen had hij de smaak al snel te pakken en inmiddels is Gerlos in de winter zijn thuisbasis. Hier werkt Jasper al jaren als Landes skileraar.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen