30 november 2016 door Thijs in 'Algemeen''

Skiseizoen 2016/2017 staat op het punt van beginnen. Het is tijd om zowel jezelf, als je materiaal hier op voor te bereiden. Wanneer zowel je lichaam, als je gear er klaar voor is, wordt de wintersport een stuk leuker. Er zijn heel veel eenvoudige dingen die je thuis kunt doen, maar straks wel voor meer skiplezier zorgen. Zorg bijvoorbeeld dat je in een goede conditie bent, je materiaal onderhouden is en je skipas al aangeschaft. Dat scheelt straks een hoop stress wanneer je eenmaal in de sneeuw bent. In dit weblog 8 stappen waardoor je goed voorbereid op wintersport gaat.

Stap 1. Doe ski oefeningen

Met ski oefeningen bereid je je optimaal op je volgende wintersport voor. Ski oefeningen verminderen de kans op blessures, maken je minder gevoelig voor spierpijn en geven je meer zekerheid op de piste. Daarom is het belangrijk om een paar weken voor je op wintersport gaat te beginnen met de skigymnastiek.

Stap 1. Doe ski oefeningen

Stap 2. Verzamel je materiaal

Verzamel je materiaal om te bepalen of je nieuwe ski’s, skischoenen of andere dingen nodig hebt. Ook kun je zo de schade van afgelopen seizoen opnemen en de ski’s wegbrengen voor een servicebeurt.

Stap 3. Repareer, slijp en wax

Gaten dichten, kanten slijpen, waxen; bereid je materiaal goed voor op het nieuwe seizoen. Heb je zelf niet de voorzieningen voor ski onderhoud? Breng je ski’s weg naar een skishop om straks in de bergen direct de piste op te kunnen.

Stap 3. Repareer, slijp en wax

Stap 4. Koop nieuw materiaal

Toe aan nieuwe ski's of skischoenen? Bepaal welk type ski’s bij je past en laat je goed voorlichten. Weet je precies welke ski’s je zoekt, dan kun je ook online een nieuw paar bestellen. Voor het kopen van skischoenen moet je goed de tijd nemen. Laat je voeten opmeten, pas verschillende modellen en koop schoenen die passen bij je niveau.

Stap 5. Skipas online kopen

In steeds meer skigebieden is het mogelijk om je skipas al online te kopen. Zo bespaar je niet alleen geld, maar kun je straks in de sneeuw ook direct de piste op!

Stap 6. Start je skiseizoen zo snel mogelijk

Nu je materiaal, ski outfit en conditie in orde is moet je zo snel mogelijk naar de sneeuw. Als de wintersport naar de Alpen pas over een tijdje staat gepland ga je toch gewoon even een dagje naar de skibaan?

Stap 6. Start je skiseizoen zo snel mogelijk

Stap 7. Check de sneeuwhoogtes

Bij een optimale voorbereiding hoort ook het checken van de sneeuwhoogtes. Je wilt immers goed op de hoogte zijn van de omstandigheden ter plaatse, zodat je weet wat je kunt verwachten.

Stap 8. Zorg dat je vrienden ook zijn voorbereid

Zorg niet alleen dat je zelf goed bent voorbereid, maar ook je reisgenoten! Zo is iedereen er straks helemaal klaar voor in de sneeuw! Bovendien zorgt de gezamenlijke voorbereiding ook al voor veel voorpret!

Ben jij al met de voorbereiding op de wintersport gestart? Laat een reactie achter!

Stap 8. Zorg dat je vrienden ook zijn voorbereid

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.