Skip to navigation Skip to main content

5x de leukste skibroeken voor jongens

7727 - 5x de leukste skibroeken voor jongens (1)

Als jouw kleine schurk ook meegaat op wintersport is het belangrijk dat hij net als zijn vader en moeder een goed skipak heeft. Je wilt immers niet dat hij het koud krijgt tijdens het skiën of snowboarden en dat alles comfortabel zit zodat hij een dag op de piste fluitend volhoudt. Daarom heb ik vandaag 5 hele leuke skibroeken voor jongens op een rijtje gezet. Omdat het geld je immers niet op de rug groeit, zijn alle skibroeken onder de €70,-. Zo genieten jullie allemaal optimaal van de sneeuwpret!

#1. Potest Denys 14 JR

Deze skibroek van Protest heeft een relaxed fit. Dat betekent dat ‘ie lekker los om je benen zit, zodat de bewegingsvrijheid groter is tijdens het skiën of snowboarden. Natuurlijk is de broek waterdicht. 100% zelfs, omdat de naden getapet zijn. Dat elke mogelijke opening hermetisch afgesloten is, betekent niet dat je het benauwd hoeft te krijgen in deze broek: het materiaal is waterafstotend en ademend. De broek is in diverse kleuren verkrijgbaar.

Protest, €39,99

#2. Wed’ze slide 100 Pull ’n Fit

Deze broek ziet er leuk uit en is ook erg fijn voor de portemonnee. Voor nog geen dertig euro scoor je deze skibroek bij Decathlon. De broek is 100% waterdicht, omdat deze getapet is op de naden. Wat deze broek heel geschikt maakt voor kinderen in de groei. De broek heeft het zogeten ‘Pull ’n fit’-systeem. Dit is een systeem waarmee je de lengte van de broek kunt aanpassen. Zo is je broek nooit meer te kort of te lang. Jeej!

Wed'ze €29,95

#3. Quicksilver County Youth Pant

Van een beetje shinen op de piste zijn maar weinig mensen vies. In deze van Quicksilver valt jouw kleine rakker zeker op. Dat is heel handig, want met zo’n kleur broek pik je je kroost er in één seconde uit op de drukke piste. Ook niet onhandig: de broek is helemaal waterdicht en getapet op de naden. De binnenkant van de broek is gemaakt van geborsteld stof. Dat voelt súper zacht aan de beentjes. In de taille zit een verstelbare band, zodat de broek altijd goed passend gemaakt kan worden.

Quicksilver €59,99

#4. Brunotti Drokos

Deze stoere broek heeft een te gekke colorblock-print, waardoor deze goed te combineren is met allerlei kleuren skijacks. De broek is voorzien van genoeg zakken om alle noodzakelijke dingen weg te stoppen als je een dagje gaat knallen op de piste. De stof ademt ontzettend goed en houdt je van binnenuit langer droog. Doordat er gebruik is gemaakt van een thermische padding, houdt de broek de warmte goed binnen en de kou buiten. De skibroek heeft pads op de knieën die de klappen goed opvangen als je valt. Ideaal voor het snowboarden!

Brunotti, €69,99

#5. Icepeak Nigella JR

Omdat deze IcePeak skibroek goed geïsoleerd is en voorzien is van een dubbele coating, is het een hele geschikte skibroek voor een koude dag op de piste. Wees niet bang dat het dan zweten geblazen is, want de broek is naast de isolatie ook voorzien van super goed ademend materiaal. De sneeuwvangers in de broekspijpen zorgen ervoor dat de benen van je kind sneeuwvrij blijven. Daarnaast zit er een extra hoge rugpand in de broek, zodat de sneeuw ook daar geen kans van binnendringen krijgt. Handig!

Icepeak, €59,95

De wastip:

Was skikleding na de wintersport altijd met een speciaal impregneermiddel. Zo blijft de waterdichtheid behouden en de kleur mooi. Controleer voor de zekerheid altijd even wat de specifieke wasvoorschriften van je broek zijn. Je skibroek in de wasdroger doen is geen enkel probleem. Sterker nog; dit is juíst verstandig. Hierdoor activeer je namelijk de waterafstotende laag aan de buitenkant.

Wellicht ben je ook hierin geïnteresseerd:

178 - Winter - Janinke

Over Janinke

Vanaf het eerste moment dat Janinke op een besneeuwde piste stond, wist ze meteen: dit is liefde. De vers geprepareerde sneeuw, de frisse berglucht en de gezelligheid. Janinke kan nooit lang zonder wintersport.