Skip to navigation Skip to main content

5 hippe skibroeken voor vrouwen

Ook al gaat het er op de piste vooral om dat je lekker warm blijft tijdens het skiën of boarden, je wilt er natuurlijk wel een beetje leuk bijlopen in je skiuitrusting. De meeste mensen kiezen voor een veilige zwarte kleur als het om een skibroek gaat, want dat past immers overal goed bij. Maar heb je er al eens aan gedacht dat het juist heel functioneel kan zijn om goed op te vallen in de sneeuw? Je bent gemakkelijk te herkennen en terug te vinden in noodgevallen. En omdat je een skipak tenslotte niet op kantoor hoeft te dragen mag ’ie ook best een kittig printje hebben, toch?

#1. Roxy's Winterbreak Irregular Dots

Roxy is wat mij betreft hét merk als het gaat om mooie, modieuze en kwalitatief goede skikleding. Ze zijn redelijk gericht op boardchicks, maar in zo’n awesome broek om je billen kun je natuurlijk ook prima skiën. De broek is uiteraard waterdicht, goed ventilerend en gemaakt om je lekker warm te houden op de piste. Daarnaast zit er een bevestigingssysteem aan de achterkant van de broek zodat je ’m kan vastmaken aan je jas. Op de rand van de broek zitten tailleverstellers zodat ’ie ook nog past nadat je een apfelstrudel hebt verorberd.

Roxy, € 149,95

#2. O'Neill Jeremy Jones Shred Snowboard Pant

Het is geen koopje, maar bij O’Neill krijg je daar wel altijd veel voor terug. Mooie details zoals de gekleurde ritsen en een fijne zachte stof. De schoenopeningen zijn verstelbaar en er zit uiteraard een sneeuwvanger in de broekspijp, zodat je geen onaangekondigde cadeautjes in je schoenen hoeft te ontvangen. De broek heeft een slim fit en staat daardoor erg tof bij een wat wijder vallende jas, natuurlijk in een toffe opvallende kleur!

O'Neill, €199,99

#3. Protest Hopkins 14

Met een broek van Protest weet je dat je een goede prijs-kwaliteitverhouding te pakken hebt. De broeken zijn modern, hip en goed betaalbaar. Zeker als je voor de eerste keer op wintersport gaat, wil je niet te veel geld spenderen aan skikleding, maar wél een goede broek om je benen hebben. Deze skibroek van Protest heeft een relaxed fit met vier ritszakken. De naden zijn getapet en de broek is afgewerkt met een speciale coating zodat ’ie 100% waterdicht is, maar toch ademt. Precies wat je nodig hebt! De broek is verkrijgbaar in acht verschillende kleuren en nu dik in de uitverkoop!

Protest, €49,99 (Sale)

#4. Chiemsee Kizzy 3 Leo Flow

Een luipaardprintje ordinair? In deze kleurcombi niet! Zelfs met een zwarte jas erboven zal je nog opvallen op de piste. He-le-maal niets mis mee als je het mij vraagt. Daarnaast is de broek van alle gemakken voorzien: ademend, winddicht, waterdicht en voorzien van een verstelbare taille. Aan de binnenkant van de dijen zit een rits die je kunt openen voor wat ventilatie. Wel zo fijn op het moment dat het zonnetje tussen de wolken door piept.

Zalando, € 169,95

#5. O'Neill Star Pant

Soms is de kleur van een kledingstuk doorslaggevend; zo’n mintgroen snoepje wil je gewoon hebben. Gelukkig maar dat de broek ook functioneel is: de broek is 100% waterdicht, omdat de naden getapet zijn en de sneeuwvangers in de pijpen zorgen ervoor dat er geen sneeuw komt op ongemakkelijke plekken. Ook kan de broek worden vastgemaakt aan een O'Neill ski-jas. Handig!

Blue Tomato, € 89,67

Volg het specifieke wasvoorschrift

Was je skikleding na de wintersport altijd met een speciaal impregneermiddel. Zo blijft de waterdichtheid behouden en de kleur mooi. Controleer voor de zekerheid altijd even wat de specifieke wasvoorschriften van je broek. Je skibroek in de wasdroger doen is geen enkel probleem. Sterker nog; dit is juíst verstandig. Hierdoor activeer je namelijk de waterafstotende laag aan de buitenkant.

Wellicht ben je ook hierin geïnteresseerd:

178 - Winter - Janinke

Over Janinke

Vanaf het eerste moment dat Janinke op een besneeuwde piste stond, wist ze meteen: dit is liefde. De vers geprepareerde sneeuw, de frisse berglucht en de gezelligheid. Janinke kan nooit lang zonder wintersport.