6 november 2016 door Miranda in 'Tips', Skigebieden onder de loep''

Ehrwald is al jaren de favoriete bestemming van families met kinderen en minder geoefende skiërs. In het skigebied, de Ehrwalder Alm, liggen veel eenvoudige en brede pistes waar beginners en kids zich thuis voelen. Ook de dalafdaling is blauw, zodat eigenlijk iedereen aan het einde van de dag zonder problemen en gestress naar beneden kan skiën. Het dorp Ehrwald is typisch Oostenrijks en vrij rustig. Zoek je wat meer uitdaging qua pistes, dan ligt het skigebied van Lermoos, Grubigstein, vlakbij. In deze video geven we je een indruk van het dorp, het skigebied en 5 tips voor jouw wintersport in Ehrwald.

#1. Piste: blauwe nummer 4

De afdalingen op de Ehrwalder Alm zijn het perfecte oefengebied van beginnende tot gemiddelde skiërs, maar toch bieden de afdalingen ook zeker mogelijkheden voor gevorderden. De blauwe nummer 4 is zo'n piste waar iedereen zich vermaakt. Beginners kunnen rustig hun bochten draaien, terwijl gevorderden alle ruimte hebben voor grote carvebochten.

#2. Pisterestaurant: Ehrwalder Alm

Net als het skigebied zelf, zijn ook de pistehutten knus op de Ehrwalder Alm. Direct onder het bergstation van de gondel ligt het nieuwe bergrestaurant Ehrwalder Alm (ja, originele naam ;-)). Het is een prachtige nieuwe hut met veel hout. Buiten is het uitzicht geweldig en de zonnestralen bereiken het terras tot vrij laat in de middag. Een heerlijk plekje voor een lunch of laatste drankje voor de dalafdaling.

Pisterestaurant: Ehrwalder Alm

#3. Après-ski: Brent Alm

Ehrwald is geen typische après-ski bestemming, maar dit betekent zeker niet dat het er ongezellig is. Vind je het leuk om na het skiën nog even een biertje te drinken met de bekende après-skihits op de achtergrond, ga dan naar de #4. Restaurant: Al Castagno

Natuurlijk is er genoeg keuze aan restaurants waar je de bekende Tiroler specialiteiten als

#5. Avondrodelen

Een wintersportvakantie is eigenlijk niet compleet zonder een gezellige Ehrwalder Alm is op dinsdag en vrijdag ook 's avonds geopend. Na een heerlijke maaltijd en misschien wat

Wetterstein en de Zugspitze

Naast het skigebied op de Ehrwalder Alm liggen er bij Ehrwald nog twee aantrekkelijke skigebieden. Wetterstein is iets kleiner en biedt ook vrij eenvoudige afdalingen. Op de hoogste berg van Duitsland, de Zugspitze, ligt een gletsjerskigebied. Hier vind je altijd de beste sneeuw, maar kleed je goed aan, want het kan flink koud zijn op bijna 3000 meter hoogte.

Heb jij nog tips voor een wintersport in Ehrwald? Laat een reactie achter.

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen