Skip to navigation Skip to main content

5 dingen die je echt moet doen in het Montafon

© Montafon Tourismus GmbH – Daniel Zangerl

Vorige week kon je al lezen over de 5 skigebieden van het Montafon. Het skidal ligt in het Westen van Oostenrijk in de provincie Vorarlberg en is vanuit Nederland relatief gemakkelijk en snel te bereiken. Montafon biedt samen met het Brandnertal 292 km aan pistes en skiroutes, welke toegankelijk zijn met 1 skipas, de Montafon Brandnertal Card. Ga jij dit jaar naar het Montafon, lees dan vooral snel verder. In dit artikel delen we 5 dingen die je absoluut moet doen als je op wintersport gaat in deze regio. We delen de leukste activiteiten met je, zodat jij precies weet waar je moet zijn en wat je moet doen als je in het Montafon/Vorarlberg bent.

#1. Als eerste op de piste staan

Iedere vrijdag kun je als eerste op de piste staan in Silvretta Montafon met een klein groepje. Ze noemen dit in het Montafon 'Nova Exclusive' en je kunt je tot een dag van tevoren hiervoor aanmelden. Nadat je genoten hebt van bochtjes draaien op de vers geprepareerde pistes van het Nova skigebied, kun je aanschuiven voor een heerlijk ontbijt in de Nova Stoba. Daarna komen de andere wintersporters pas met de lift naar boven. Je hebt het skigebied dus even helemaal voor je alleen.

Silvretta Montafon: fijn skigebied (reisverslag) >

© Montafon Tourismus GmbH – Daniel Zangerl

#2. De langste afdaling van Vorarlberg maken

De Hochjoch Totale is de langste afdaling van Vorarlberg. Vanuit St. Gallenkirch-Gortipohl neem je de Grasjoch Bahn omhoog naar de Hochalpila Grat op 2430 meter hoogte. Vanaf hier kun je een onafgebroken afdaling maken van maar liefst 1700 hoogtemeters. Dat voel je gegarandeerd in je benen!

© Montafon Tourismus GmbH – Daniel Zangerl

#3. Meedoen aan de Silvretta-Skisafari

Probeer eens wat anders dan de skipsiste. Met de Silvretta-Skisafari maak je eerst een bijzonder tochtje met de 'Tunnelbus', waarna je kunt genieten van een waanzinnig mooi uitzicht op de Silvrettasee op ruim 2000 meter hoogte. Vervolgens maak je samen met een skigids heerlijke afdalingen in de ongeprepareerde sneeuw en vertelt hij je het één en ander over lawinekunde. Aan het einde van de dag sleept de pistenbully je weer terug de berg op, zodat je op de ski's terug kunt naar Partenen.

© Montafon Tourismus GmbH – Christina Wachter

#4. Op toerski's de grens van Zwitserland over

Toerskiën in het Montafon wordt steeds populairder. Op speciale ski's loop je een berg omhoog door de ongerepte natuur om vervolgens te mogen afdalen op maagdelijke hellingen met diepe sneeuw. Vanuit Gargellen vertrekt de Madrisa Rundtour, een prachtige toerskitocht die gedeeltelijk door Zwitserland leidt. De tocht wordt dagelijks aangeboden met een ervaren berggids.

© Montafon Tourismus GmbH – Daniel Zangerl

#5. Een tocht maken op sneeuwschoenen

Heldere lucht, pure stilte, een adembenemende natuur en een laag verse sneeuw. Tijdens de 'Schneeschuh- und Stollentour' in het Montafon maak je op sneeuwschoenen een tocht door het besneeuwde landschap en duik je tegelijkertijd in de geschiedenis van de mijnbouw van de St.-Anna mijnen.

Montafon: 5 tips voor je wintersport (video) >

© Montafon Tourismus GmbH – Daniel Zangerl

Miranda Winter

Over Miranda

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.