Skip to navigation Skip to main content

Montafon: 5 tips voor je wintersport (video)

6899 - Montafon: 5 tips voor je wintersport (video) (1)

Montafon in het Oostenrijkse Vorarlberg is een bestemming die relatief onbekend is bij het grote (wintersport)publiek, maar kent ook een flinke groep terugkerende Nederlandse liefhebbers. Zij roemen het gebied om de goede sneeuwcondities, fijne skigebieden en de bereikbaarheid. De 5 skigebieden tellen in totaal bijna 260 km aan pistes. Snowplaza ging naar het grootste skigebied - Silvretta Montafon - en de plaatsen Schruns, Tschagguns en St. Gallenkirch-Gortipohl. Wij waren direct onder de indruk van de vriendelijke en gastvrije bevolking en de relatieve rust in het skigebied. In deze video geven we je een beeld van Silvretta Montafon en 5 tips voor je wintersport.

#1 Piste: rode nummer 27

Wanneer je vanuit St. Gallenkirch-Gortipohl omhoog gaat met de Valiserabahn, gaan de meeste wintersporters vaak door richting het hoogste punt van het skigebied. Onze tip is om eerst even naar beneden te skiën richting de Älplilift. Hier ligt de rode piste nummer 27, welke 's ochtends heerlijk is als hij net geprepareerd is.

De 5 skigebieden van het Montafon/Vorarlberg >

#2 Pisterestaurant: Nova Stoba

Uiteraard zijn er in Silvretta Montafon voldoende mogelijkheden voor een hapje of een drankje op de piste. Wij vonden de Nova Stoba bij het bergstation van de Nova lift erg leuk. Op de begane grond is een buffetrestaurant. Wil je liever bediend worden in één van de gezellige stubes, dan moet je op de eerste verdieping zijn. Naast bekende Oostenrijkse specialiteiten staan hier ook heel andere gerechten op de kaart, lekker voor de afwisseling.

#3 Off-piste: volop mogelijkheden voor freeriders

In Montafon valt geregeld een flink pak verse sneeuw; heerlijk als je van freeriden houdt. Het skigebied heeft diverse voorzieningen voor off-pisteliefhebbers, zoals een freeridecenter, checkpoints en skiroutes. Ook worden er clinics en lessen gegeven. Toerskiën is ook uitstekend mogelijk in het Montafon.

#4 Après-ski: Brunellawirt

Bij de diverse dalstations vind je leuke après-ski bars. In het skigebied is de Brunellawirt een gezellige tip. Je vindt deze hut bij de Garfreschabahn. Op drukke dagen gaat hier regelmatig het dak eraf.

#5 Restaurant: Gasthof Löwen in Tschagguns

Erg sfeervol - zowel van binnen als buiten - is Gasthof Löwen in Tschagguns. Je kunt hier heerlijke Oostenrijkse specialiteiten eten én je gaat er bijna een beetje terug in de tijd.

5 dingen die je echt moet doen in het Montafon >

Silvretta Montafon

Heb jij nog tips voor een wintersport in Silvretta Montafon? Laat een reactie achter.

Lees ook het reisverslag over Montafon >

Miranda Winter

Over Miranda

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.